Mergi la conţinut

Șaua Fabric Scoop Flat Pro Team (2018)


freeriderro

Recommended Posts

Destul de recent intrată pe piața din România, marca Fabric are în ofertă un număr destul de mare de modele de șei. Inovatoare este însă tehnica pe care o folosesc pentru a le fabrica. Dacă tehnologia clasică implică învelirea șeii cu o căptușeală din piele, microfibră, etc.. care vine apoi capsată/cusută sub șa, cei de la Fabric folosesc un sistem sandwich în care stratul superior și cel inferior sunt lipite. Astfel ei spun că elimină tensiunile suplimentare din material și obțin o șa mult mai moale și mai confortabilă, fără să adauge greutate suplimentară.

fabric_scoop_flat_pro_00023-1024x683.jpgModelele de șei de la Fabric sunt disponibile în trei profile destinate fiecare unui alt tip de utilizare. Profilul flat este destinat cicliștilor sportivi care au o poziție foarte înclinată și aerodinamică pe bicicletă, în special rutierilor și unei părți a celor ce practică XC-ul. Profilul shallow este pentru cei ce au o poziție ceva mai ridicată, dar tot sportivă, fiind ideale pentru majoritatea practicanților de MTB. Ultimul profil este cel radius care este destinat cicliștilor de oraș și în general celor ce au o poziție verticală pe bicicletă.

fabric_scoop_flat_pro_00026-1024x683.jpgȘeile sunt disponibile și în mai multe versiuni de material: sport cu șine din oțel, elite cu șine din CrMo, race cu șine din titan, pro cu șine din carbon și modelul de top ultimate care are atât șinele cât și baza din carbon.

fabric_scoop_flat_pro_00025-1024x683.jpgEu am folosit în ultimele săptămâni pe cursieră un model ce l-am testat și am fost atât de încântat de el încât am decis să îl achiziționez: Scoop Flat. Acest model este dedicat în funcție de variantă pentru orice tip de ciclism, are o lățime de 142 mm și o lungime de 282 mm iar greutatea este între 338 g pentru modelul sport și 162 g pentru modelul Ultimate. Eu am ales un model intermediar, cel Pro, cu șine din carbon și o greutate de 176 g, în varianta estetică Team ce are inscripționată denumirea mărcii cu litere lucioase, foarte elegant după părerea mea.

fabric_scoop_flat_pro_00022-1024x683.jpgȘtim cu toții că șaua este o opțiune extrem de personală. Eu m-am înțeles fantastic de bine din prima secundă cu Scoop Flat și după cum spuneam m-am decis să o montez pe noua mea cursieră Cannondale CAAD12. Acest lucru nu garantează că și altcineva se va înțelege la fel de bine cu acest model, însă un număr mare de cicliști de performanță de la echipele din România au primit astfel de șei iar feedback-ul de la ei a fost extrem de bun, fiind și unul din motivele pentru care m-am decis și eu să o încerc.

fabric_scoop_flat_pro_00024-1024x683.jpgMarca Fabric este importată în România de Extreme Riders iar pe pagina lor găsiți toate modelele disponibile în România, fiind posibilă comanda și a altor modele existente dar care nu sunt în listă. Unele magazine din țară au disponibile și șei pentru test dar din păcate nu dispun de o listă completă a acestora, eu am testat una la magazinul Spokes din București de unde puteți să o luați pentru o tură mai lungă, să vă decideți.

Concluzia ar fi că Fabric Scoop Flat Pro Team este una dintre cele mai confortabile șei încercate de mine, cu siguranță una dintre cele mai frumoase, este ușoară și are o calitate deosebită a execuției. Mai multe am încercat să vă prezint într-un mic video:

Preț: 189 lei (sport), 299 lei (elite), 359 lei (race), 739 lei (pro)

Nota: 10/10

Importator: Extreme Riders

Sursa: Freerider

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...