Mergi la conţinut
Autentifica-te  
Motobikes

Jorge Lorenzo: „Vreau să îl înving pe Marquez și el vrea să mă învingă pe mine.”

Recommended Posts

În primul interviu acordat de Lorenzo în culorile HRC, acesta povestește primele sale impresii despre Honda RC213V și despre atmosfera din boxa Repsol Honda. Interviul a fost realizat chiar de departamentul de PR al echipei.

Îți plac noile culori?

„Îmi plac. Culorile mele preferate au fost întotdeauna albul, roșul și negrul, acum putem adăuga portocaliul. Sunt culori care reprezintă succesul, cu multe victorii și titluri în lume în ultimii 25 de ani. Sunt foarte mândru să fac parte din această familie și să fac echipa mai puternică.”

Ce înseamnă pentru tine să faci parte din echipa Repsol Honda?

„Repsol Honda este, probabil, echipa cu cele mai multe succese din istorie. Au cel mai mare număr de victorii și de titluri. Dacă ar fi să-i comparăm cu o echipă de fotbal, ar fi Barcelona sau Real Madrid. Nu există o echipă cu mai multe titluri și mai multă importanță la nivel mondial decât aceasta.”

Ce ai gândit prima dată când ai testat noua ta motocicletă?

„Sezonul trecut am pilotat o motocicletă complet diferită, care era masivă și foarte înaltă. Poate că era puțin prea mare pentru mine. Honda mi se potrivește mai bine în ceea ce privește dimensiunile. E mai compactă, mai mică și mai joasă, pot să mă mișc mai bine. Am mai multă încredere la intrarea în viraj, pentru că, cu cât de apropii mai mult de sol, cu atât ai mai multă siguranță. Prima impresie a fost pozitivă și am văzut un potențial enorm.”

Când te-ai dat jos din șaua motocicletei Honda pentru prima dată, ai făcut-o cu un mare zâmbet. Ce ai gândit când ai intrat în boxa Repsol Honda?

„În aceste momente, expresia facială vorbește de la sine. Totul este foarte interesant, nou și distractiv. În plus, dacă senzația inițială e bună, se vede și mai bine pe fața pilotului.”

d579bd5ba53f2a8b1e413271e3801f7a.jpg

Au fost deja efectuate schimbări între testele de la Valencia și cele de la Jerez. Care au fost acestea?

„Unul dintre lucrurile care m-au impresionat cel mai mult a fost reactivitatea echipei Repsol Honda, viteza cu care mi-au dat ce am cerut. M-am exprimat destul de clar, Honda a notat toate indicațiile mele și în câteva zile aveau totul pregătit – și aveam un rezervor care era aproape 100% cum îmi place mie.”

Ai spus că vei avea de învățat de la Marc Marquez, dar că și el va avea de învățat de la tine. Ce crezi că poate să-ți ofere Marc și ce crezi că poți să-i oferi tu lui?

„Toți piloții au punctele forte și slăbiciunile lor. Chiar și Marc. Voi încerca să învăț din punctele sale forte și cred că și el va încerca să învețe din ale mele. Ne vom motiva unul pe altul: eu vreau să îl înving pe el, el pe mine și în felul ăsta echipa va progresa mereu și vom găsi mereu soluții tehnice noi pentru motocicletă.”

Anul acesta echipa Repsol Honda împlinește 25 de ani și Repsol ajunge la 50 de ani de sponsorizări sportive. Ce înseamnă acest lucru pentru voi?

„25 de ani înseamnă mult. Când Repsol a început să sponsorizeze echipa Honda, în 1995, eu tocmai începeam să urmăresc cursele moto la televizor. Îmi aduc aminte de luptele dintre Harada și idolul meu Max Biaggi la 250, dar și de cele de la 500, între Criville și Doohan, apoi când Rossi a semnat pentru Repsol Honda și când Nicky Hayden a câștigat campionatul în 2006. Este o echipă de mare succes, cu multe victorii și titluri mondiale și acum am onoarea și plăcerea de a face parte din această echipă.”

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×