Mergi la conţinut
Autentifica-te  
Motobikes

Honda pregătește noutăți pentru Africa Twin

Recommended Posts

Se zvonește că Honda pregătește o mulțime de potențiale schimbări pentru Honda Africa Twin, odată cu trecerea la versiunea care va respecta normele de poluare Euro 5, în 2020.

AutoBy-renders-02.jpg

O renderizare a următorului model de Africa Twin, realizată de japonezii de la AutoBy.

Lupta este foarte acerbă în segmentul adventure de ani buni încoace. Honda a negat oficial că ar exista un model nou în curs de dezvoltare, dar din Japonia apar tot felul de detalii destul de credibile despre noile modele Africa Twin, care ar urma să intre pe piață anul viitor. Asta și pentru că se spune că Honda e plecat urechea la criticile primite de popularul model adventure.

Evident, o parte dintre schimbări se referă la elementele obligatorii pentru respectarea noilor norme de poluare. Aceste schimbări implică, de obicei, creșterea capacității cilindrice, pentru a compensa pierderile de putere induse de normele stringente de poluare.

Actualmente, Africa Twin are un motor cu doi cilindri paraleli, de 998 cmc, care dezvoltă 95 CP. Performanțele sale sunt suficiente pentru majoritatea situațiilor, dar, mai ales cu motocicleta încărcată la maximum și cu pasager și bagaje, performanțele au de suferit, mai ales față de rivalii cu motoare mai mari. Așa că, se zice, Honda ar pregăti o creștere a cilindreei până la 1.080 CP, cu un plus de 7 CP. Pare-se, acesta ar veni la pachet și cu un rezervor mai mare. Acest plus de putere maximă ar putea fi însoțit de o creștere semnificativă a cuplului la turații joase și medii, la fel cum a procedat BMW cu R 1250 GS.

africa-twin-01.jpg

Actualul grup motor-transmisie al lui Honda Africa Twin.

Se pare că Honda plănuiește să dezvolte mai mult și transmisia DCT, care funcționa deja aproape ireproșabil. Un punct slab ar fi pornirea de pe loc cam bruscă, lucru care va fi rezolvat, se zice, la noul model.

Nici dotările electronice ale lui Africa Twin nu se ridicau la nivelul rivalilor europeni, iar gigantul japonez este hotărât să recupereze acest handicap în 2020. Se pregătește pornirea „keyless”, un bord TFT complet nou și, posibil, și conectivitate Bluetooth cu smartphone-urile (pentru muzică, navigație etc.) Nu este exclus ca Honda să folosească sistemul Apple CarPlay de la Gold Wing.

autoby-renders-01.jpg

Despre varianta pregătită pentru off-road, cu rezervor mai mare, Adventure Sports, nu se aud la fel de multe, dar este de așteptat ca toate îmbunătățirile modelului de bază să fie replicate și în această versiune, plus un nou suport de bagaje.

Cel mai probabil, Honda va dezvălui modelele la EICMA, în Milano, în noiembrie, apoi motocicletele ar ajunge în showroom-uri în 2020.

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×