Mergi la conţinut
Autentifica-te  
pemotoare.ro

articole 
Gata, plec la pinguini. Go South: The Patagonia Ride

Recommended Posts

Bagajul e aproape gata. Adică am toate lucrurile morman, în mijlocul camerei, și sper c-o să intre în geanta de cală. Dacă nu, va trebui să mai iau una. Dar ar trebui să mă limitez totusi la o singură geantă de cală, pentru că de acolo totul se duce în cele două cutii de aluminiu ale motocicletei. 

Am de cărat haine și echipament foto-video. Plec cu geaca moto pe mine, că și-așa ocupă destul spațiu, iar de data asta îmi iau și căciula sau măcar buff-ul în avion. Știu c-o să arăt ca Brânzoi din Las Fierbinți, dar de fiecare dată mi-e frig când zbor peste ocean. În rest, niște straturi tehnice, câte două perechi de bluze și pantaloni de corp, plus două perechi de șosete de moto și echipament de ploaie, chiar dacă costumul are deja un strat waterproof. Am auzit că e vremea rea în Patagonia și vreau să fiu pregătit. N-am haine încălzite, dar am niște mănuși groase, așa de groase cum n-am mai văzut vreodată, manșoane încălzite un rezervor ca de tanc, parbriz mare. Cred c-o să mă descurc. Dar ce mă fac cu vântul? Am auzit că bate așa de tare că răstoarnă camioanele. Unde mai ridic eu drona? 

pemotoare-banner-bmw.gif

Plec în Patagonia, fraților, pe urmele Căpitanului Grant și ale lui Magellan, pe urmele fraților Pizzaro, pe urme de Guanaco și sub priviri de Condor, de la însoritul și boemul Valparaiso, până la Ushuaia, unde se termină drumul. 

Stau o lună și fac vreo 5.000 de km, depinde de rută. Încă nu știu traseul cu precizie – tot ce știu e că trebuie să merg spre sud. 

Motocicleta? BMW R1250GS Adventure. Mi-era dor de acest uriaș și de o călătorie cu sunet de boxer. E modelul Rallye, cu șa Rallye, dar cu parbriz normal și cu cric central. Pentru bagaje am cutiile originale de aluminiu, care ar trebui să fie suficient de încăpătoare. Nu iau cu mine echipament de camping, nu iau lucrurile de care știu că nu mă voi folosi. 

Mă filmez și lucrez singur, dar voi călători alături de un prieten. Stăm o lună.

Decolez pe 01 ianuarie și, după o escală scurtă la Paris și un zbor de 14 ore, aterizez în Santiago. De acolo trebuie să mă duc spre Valparaiso, iar de la Valparaiso trebuie s-ajung în San Antonio ca să preiau motocicleta. Din cauza protestelor, cursele au fost deviate. 

Voi începe în curând jurnalul de bord, cu fotografii și povești de călătorie. Să-nceapă aventura! 

R1250GS-1.jpg

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×