Mergi la conţinut

S-a mutat prima piesă în jocul contractelor: Vinales semnează cu Yamaha


Motobikes

Recommended Posts

Maverick Vinales va rămâne alături de Yamaha pentru încă doi ani.

Vinales.jpg

Înaintea începerii ostilităților (chiar înainte de primele teste 2020, programate la Sepang peste ceva mai mult de o săptămână), Maverick Vinales mută primul în jocul contractelor pentru 2021 în Motomondial, înnoind contractul cu Yamaha pentru încă doi ani.

Deși acum câteva luni Maverick declarase că ar fi dispus să schimbe echipa, catalanul a preferat să rămână în echipa de uzină din Iwata, pe o motocicletă pe care o cunoaște bine, ocupând astfel fără echivoc unul dintre locurile pe care le vizează Fabio Quartararo pentru 2021.

Al treilea în campionat în 2017, anul său de debut alături de echipa japoneză (când a câștigat primele două curse ale sezonului), apoi pe locul patru în 2018 și din nou al treilea în 2019, Vinales, care a împlinit de curând 25 de ani, are la activ șase victorii, 19 podiumuri și 9 pole-position-uri în 55 de curse în șaua motocicletei Yamaha YZR-M1, la care se adaugă încă o victorie obținută cu Suzuki GSX-RR în 2016.

maverick-vinales-2019.jpg

„Sunt foarte bucuros, pentru că voi rămâne în «echipa mea»”, a declarat Vinales. „Acesta este al doilea an al meu cu actuala echipă, apoi voi avea încă doi ani pentru care să mă pregătesc. Sunt foarte entuziasmat și cred că, dacă vom continua să muncim din greu, vom reuși, pentru că mergem în direcția bună. Pentru mine a fost foarte important să fac acest anunț înainte de începutul sezonului, pentru că astfel voi reuși să îmi mențin motivația și concentrarea pentru tot sezonul 2020, fără să-mi fac griji în legătură cu viitorul meu. Nu aveam niciun motiv să nu rămân cu Yamaha, pentru mine oamenii de aici sunt ca o familie. Yamaha mă susține la maximum și, cum am zis, am «echipa mea», de care chiar am nevoie. Obiectivul este, normal, titlul mondial, să readuc numărul 1 în tabăra Yamaha. Vreau să le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.”

„L-am luat pe Maverick în echipa de uzină în 2017 fiind siguri că am găsit un talent deosebit”, a confirmat Lin Jarvis, directorul echipei Yamaha. „E foarte motivat și se implică la maximum, atât în pregătirea fizică, cât și în pilotaj, pentru a folosi la maximum potențialul motocicletei sale YZR-M1. Motocicleta evoluează de la o cursă la alta, iar el are în față un viitor foarte strălucit. Decizia sa de a semna cu echipa de uzină pentru încă doi ani demonstrează nivelul de respect reciproc, subliniind încrederea în faptul că împreună putem lupta pentru titlu.”

Sursa

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...