Mergi la conţinut
Autentifica-te  
Motobikes

Rabla Moto, un pas înainte: 3.500 de lei de la stat pentru o motocicletă nouă!

Recommended Posts

Programul Rabla Moto, inițiat anul trecut de Asociația MotoADN, a fost în sfârșit adoptat.

SSD_4737.jpg

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat astăzi schimbări destul de importante în programul Rabla pentru 2020, una dintre acestea fiind cea care ne privește direct, ca motocicliști. Începând din acest an, în premieră, se vor putea cumpăra și motociclete noi prin programul Rabla, cu o primă de casare de 3,500 de lei de la stat în vederea achiziționării unei motociclete noi.

Nu trebuie neapărat să casați o motocicletă veche, merge și o mașină, doar că prima va fi diferită: pentru o mașină nouă, prin programul Rabla clasic, prima poate ajunge până la 2.000 de euro, în timp ce pentru o motocicletă nouă, aceasta va fi fixată la 3.500 de lei.

„Și în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete e de 3.500 de lei, pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10% din valoare, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine”, a spus ministrul mediului.

Această soluție poate fi considerată nu tocmai corectă, pentru că o mașină ieftină (Dacia Sandero) are un preț aproape echivalent cu al unei motociclete entry-level, de categorie A2, precum o Honda CB500X, să zicem. Și există destule motociclete care se apropie sau chiar depășesc 20.000 de euro.

Oricum, includerea motocicletelor în programul Rabla este un pas înainte și o veste foarte bună pentru piața moto din România. Așa că apucați-vă să dați telefoane pe la rudele de la țară, sigur au vreo Dacie care ruginește pe undeva și care se poate transforma într-o motocicletă nou-nouță.

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×