Mergi la conţinut

Marc Marquez împlinește azi 27 de ani. Feliz cumpleaños, campeon!


Motobikes

Recommended Posts

Când te gândești la palmaresul lui Marc Marquez, care domină ostilitățile în clasa regină a Motomondialului din 2013 încoace, e ușor să uiți cât de tânăr este încă fenomenalul pilot spaniol.

838153.jpg

Marc împlinește 27 de ani astăzi. Ironic, ziua fenomenului din Cervera este la doar o zi după a marelui său rival, Valentino Rossi. Cei doi giganți ai motorsportului pe două roți sunt despărțiți de 14 ani și o zi, ca vârstă, dar de o prăpastie uriașă din punctul de vedere al relației sociale.

Indiferent că-i ești fan sau nu, nu se poate contesta lista enormă a realizărilor lui Marquez în motorsport până la 27 de ani: opt titluri mondiale, dintre care șase la clasa regină, recorduri peste recorduri și o dominație autoritară în MotoGP în ultimii câțiva ani. Apoi, mai este și felul în care obține catalanul aceste rezultate, căutând mereu să-și zdrobească adversarii, exploatând fiecare avantaj și dând dovadă de o agresivitate și o tenacitate care îl pun pe aceeași treaptă cu legende ale sportului, precum Rainey, Schwantz, Doohan și, de ce nu, chiar Rossi.

Ce e de-a dreptul înspăimântător pentru adversarii lui Marc este că, la 27 de ani, acesta este într-un punct ideal al carierei: încă are agresivitatea și foamea de victorie ale unui lup tânăr, dar a acumulat deja foarte multă experiență, are un psihic de fier și are deja înțelepciunea și, ocazional, viclenia pe care trebuie să le aibă un mare campion aflat în floarea vârstei. Dacă nu-i scade motivația și nu se întâmplă lucruri neprevăzute, pilotul din Cervera ar putea domina Motomondialul ani mulți de-acum încolo, egalând și chiar depășind recordurile de titluri și victorii ale Doctorului și poate chiar ale lui Giacomo Agostini.

Deocamdată, Marquez își sărbătorește cea de-a 27-a aniversare cu ceva emoții legate de începutul sezonului, pentru că umărul la care s-a operat la finalul anului trecut este departe de a fi refăcut complet, după câteva complicații neprevăzute, iar motocicleta Honda RC213V, mai puternică și mai rapidă pe linie dreaptă decât anul trecut, nu se împacă foarte bine cu noile pneuri Michelin.

Sursa

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...