Mergi la conţinut

Appaloosa, un Indian Scout Bobber modificat, va participa la 2020 Baikal Mile Festival


Tiberiu Troia

Recommended Posts

Participând pentru prima oară anul trecut, Appaloosa va lua startul la cursa de o milă din acest an având un design complet nou.

Indian Appaloosa

Organizată pentru prima dată în martie 2019, cursa de o milă de pe lacul Baykal se pare că devine un eveniment anual în calendarul internațional al sporturilor cu motor.

Evenimentul care are loc pe malul de est al celui mai adânc lac din lume, Baikal Mile este un adevărat festival unic datorită condițiilor extreme din Siberia.

Indian Appaloosa

Nu este vorba doar de o cursă de record pe ghiață, ci de un eveniment complex, în cadrul căruia echipele participante se vor întrece în competiții de drift, drag racing, flat track, motocros freestyle și stunt, organizatorii amenajând două piste, cea principală, de o milă și una de 200 metri.

Indian Appaloosa

Motocicleta Indian Scout Bobber, modificată inițial de Brice Hennebert în 2019 pentru seria de competiții Sultans of Sprint și devenită IndianxWorkhorse Appaloosa, a fost preparată pentru provocările unei curse pe ghiață și condițiile extreme din Siberia, cu sprijinul unor parteneri de vârf: Akrapovič, Beringer, Dunlop Europe, Evok3 Performance, Motorex, Öhlins și consultanță tehnică a firmei Flybike.

Indian Appaloosa

Pentru a asigura aderența pe ghiață, pe anvelopele SportSmart Mk3 furnizate de Dunlop Europe, au fost instalate câteva sute de cuie, iar pentru Indian Appaloosaa adapta sistemul de răcire al motorului la temperaturile extreme, orificiul de admisie al aerului de pe carenă a fost obturat cu un capac din fibră de sticlă, pe lateralele carenei fiind practicate niște orificii de admisie mai mici.

Îmbunătățirea sistemului de alimentare cu oxid de azot (NOS) inițial montat a fost realizată prin instalarea unui sistem Nitrous Express, Öhlins Racing a adăugat un amortizor de direcție la setul complet de amortizoare furnizat inițial, iar pentru asigurarea vizibilității, zone din jurul roților au fost incluse în carenajul motocicletei, pentru a limita acoperirea parbrizului cu bucăți de ghiață aruncate de cuiele anvelopelor.

Indian Appaloosa

Unei transformări radicale ca cea aplicată motocicletei Appaloosa, i se cuvenea o nouă înfățișare și noua Appaloosa 2.0 va avea un desen realizat de Benny Maxwell de la firma Axesent din Japonia, aplicat pe caroserie de firma Moto Peinture.

Parteneri în acest demers extrem vor fi Sébastien Lorentz, organizator al campionatului Sultans of Sprint, care își va asuma rolul de pilot și Dorsan, responsabil cu problemele mecanice și DJ al petrecerilor care vor fi organizate la Baikal Mile Speed Festival.

Indian Appaloosa

IndianxWorkhorse Appaloosa 2.0 cu noua ei grafică va fi prezentată presei și publicului pe 25 februarie, imediat după sosirea echipelor pe pista amnejată pe ghiața lacului Baikal.

Întreaga aventură de pe lacul Baikal a motocicletei IndianxWorkhorse Appaloosa 2.0 poate fi urmărită pe canalele de social media ale companiei Indian Motorcycle, postările având hashtag #IndianxWorkhorse.

Indian Appaloosa

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe  YouTube.

Sursa

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...