Mergi la conţinut
Autentifica-te  
Motobikes

Marquez operat cu succes la Barcelona. Revine la Brno?

Recommended Posts

Marea cumpănă a trecut pentru Marc Marquez după căzătura foarte urâtă încasată la finalul cursei de MotoGP de la Jerez, weekendul trecut. Nervul radial nu a fost afectat grav, iar operația de refacere a humerusului a fost un succes.

schermata-2020-07-21-alle-12-49-49.jpg

Problema pentru campionul en-titre nu era atât osul brațului rupt, care se rezolva relativ repede, ci faptul că, dacă nervul radial era grav accidentat, pe Marquez îl putea aștepta un an pe tușă sau poate chiar un final prematur de carieră. Dar, din fericire pentru el, nu a fost cazul: operația efectuată astăzi de doctorul Xavier Mir la spitalul Universitari Dexeus din Barcelona a fost un succes.

Motul_banner_MotoBikes_720x280px_032020.

Tripla fractură de humerus, survenită atunci când Marquez a fost lovit în braț de propria motocicletă, a fost fixată cu o placă și nervul radial se pare că a fost complet neafectat.

Timpii de refacere depind de cât de repede va scădea inflamația umărului și de gradul său de funcționalitate. Nu se exclude ipoteza în care spaniolul ar putea reveni pe pistă la antrenamentele libere de pe 7 august, la Brno.

Pe de altă parte, doctorul Michele Zasa, de la Clinia Mobile, avansează ipoteza că revenirea lui Marquez la Brno s-ar face la limita imposibilului: „Marquez să revină la Brno este ceva chiar la limită, a trecut printr-o operație delicată și, deși totul a mers bine, nu are mult timp până la acea cursă. De obicei, pentru refacerea completă a unui os fracturat este nevoie de trei luni. Este adevărat că aplicarea materialelor de sinteză și voința pură a piloților scurtează timpii, dar mai puțin de trei săptămâni este un timp chiar foarte scurt. Dar am citit că Marc vrea să revină la Brno și nu m-ar uimi total dacă ar reuși: are un spirit puternic și, dacă totul va merge bine, ar putea să ne surprindă. E clar, totuși, că, dacă Marquez va reveni la Brno, o va face cu multe dureri. Să pilotezi o motocicletă de MotoGP nu este o plimbare prin parc.”

Cele mai pesimiste ipoteze îl dau pe Marc Marquez absent la patru sau cinci etape, dar, chiar și cu o singură etapă sărită, șansele la titlu ale acestuia au scăzut semnificativ, în condițiile în care, în cel mai bun caz (dacă nu se vor închide din nou granițe și nu se vor adopta restricții noi), vom avea doar 13 etape, cu pauze foarte scurte între ele.

Motul_banner_MotoBikes_720x280px_032020.

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×