Mergi la conţinut
Autentifica-te  
Motobikes

BMW prezintă noul R 1250 RT cu pilot automat adaptiv

Recommended Posts

BMW a înnoit serios tourerul din gama boxer, R 1250 RT. Motocicleta arată altfel și are dotări de top, inclusiv un nou pilot automat adaptiv cu radar și un display TFT enorm.

P90403103_highRes.jpg

RT este un nume care există în gama BMW de peste 40 de ani și cel mai recent model primește un update semnificativ care îl face unul dintre cele mai bine dotate tourere ale momentului. Odată cu noul RT, BMW a devenit al doilea producător care lansează un model cu pilot automat adaptiv cu radar.

P90402246_highRes.jpg

Noul RT are același motor boxer care dezvoltă 136 CP și 143 Nm, dar propulsorul respectă acum normele Euro 5. Și ciclistica este neschimbată.

În rest, însă, se schimbă foarte multe lucruri. Cele mai importante sunt dotările tehnologice, care includ antemenționatul pilot automat cu radar, care adaptează viteza motocicletei automat în funcție de distanța față de vehiculul din față. Radarul poate detecta vehicule de până la 120 de metri distanță în față și poate ține viteza lor, folosind accelerația și frâna pentru a modula viteza. Există trei setări de distanță și sistemul funcționează între 30 și 160 km/h. Sistemul funcționează și în viraje, unde ia în considerare unghiul de înclinare al motocicletei pentru a aplica accelerația și frâna mai fin.

P90392074_highRes.jpg

O altă schimbare importantă o constituie noul far cu LED, care include, opțional, un „cornering light” – un far care luminează interiorul virajelor atunci când motocicleta se înclină, la fel ca la fratele mai mare K 1600 GT. Tot ca la fratele hexacilindric, farul este de fapt un sistem care înclină becurile pentru fază scurtă, nu un sistem mai simplu, cu leduri care se aprind la interiorul virajului, cum este cazul la majoritatea sistemelor de acest fel.

P90402233_highRes.jpg

Toate noile gadget-uri sunt controlate printr-un nou display TFT imens, de 10,2 inci, care are sistem de navigație integrat și conectivitate Bluetooth cu telefonul. Opțional, există noul Sistem Audio 2.0, mai avansat, și un torpedou special pentru telefon, care se închide cu închiderea centralizată a motocicletei și are încărcare wireless, port USB și ventilator.

P90403156_highRes.jpg

La exterior, noul RT se distinge prin farurile redesenate cu LED, carena frontală cu o formă diferită, mai dinamică și noua aripă față. Există patru modele, unul „Basic” alb, varianta „Style Elegance” maroniu metalizat, „Style Sport”, albastru sau „Option 719” alb metalizat cu elemente grafice complexe.

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×