Mergi la conţinut
Autentifica-te  
Motobikes

Apare Yamaha MT-09 SP 2021

Recommended Posts

La scurt timp după prezentarea versiunii 2021, Yamaha MT-09 are acum și varianta „extra”, denumită SP. Noua Yamaha MT-09 SP are culori și elemente grafice care o apropie estetic de YZF-R1M, pilot automat, suspensii evoluate și finisări exclusiviste care accentuează latura sportivă.

2021-yam-mt09dx-eu-smx-sta-005-03-previe

Iată noutățile și diferențele față de modelul de bază MT-09, începând cu schema coloristică: noua culoare Icon Performance a lui MT-09 SP este caracterizată de o combinație albastru/negru cu mai mult tonalități pe rezervor și pe prizele de aer. Elementele grafice sunt adăugate prin hidrotransfer.

2021-yam-mt09dx-eu-smx-act-003-03-previe

Pe lângă sistemele electronice prezente deja pe MT-09, varianta SP primește și pilot automat (Cruise Control), care permite fixarea și menținerea unei viteze fixe, pornind de la 50 km/h în treapta a patra. După fixarea vitezei, se poate mări în trepte de câte 2 km/h prin apăsări repetate ale butonului sau în mod constant, ținându-l apăsat. Sistemul se dezactivează când se acționează maneta de frână, de ambreiaj sau accelerația.

Noua furcă KYB are jambe de 41 mm, cu tratament special DLC (Diamond Like Coating) și are pretensionarea, comprimarea și revenirea reglabile. Pe spate s-a montat un amortizor Ohlins complet reglabil, cu reglaj separat pe comprimare și revenire la viteze mici și mari și cu binecunoscutul arc galben.

2021-yam-mt09dx-eu-smx-stu-001-03-previe

Finisările progresează în primul rând prin șaua cu cusături duble la vedere, apoi prin bascula de aluminiu eloxată, care se potrivește foarte bine cu cadrul Crystal Graphite, acestea asortându-se și cu ghidonul și manetele vopsite negru în câmp electrostatic.

Rămân valabile posibilitățile de conectare prin aplicațiile Yamaha MyRide și Yamaha MyGarage: prima permite salvarea și examinarea tuturor datelor din tura făcută, inclusiv adăugarea de poze din călătorie, iar a doua face posibilă configurarea motocicletei ideale, înainte de a o cumpăra.

2021-yam-mt09dx-eu-smx-sta-002-03-previe

În rest, rămân caracteristicile tehnice prezentate pe modelul MT-09 – motorul mai mare, cu 4 CP mai puternic și cu 7% mai mult cuplu la turații joase, cadrul cu 2,3 kg mai ușor, greutatea redusă până la 189 kg (cea mai ușoară motocicletă de 900 cmc), ampatamentul scurt, farurile cu LED, platforma inerțială IMU cu 6 axe și sistemele aferente, plus bordul TFT color de 3,5 inci.

Yamaha MT-09 SP va fi disponibilă începând cu martie 2021.

Sursa

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×