Mergi la conţinut
Autentifica-te  
freeriderro

noutatiNoul ghidon din carbon Race Face Next SL are doar 167 g și flexează la obstacole

Recommended Posts

Noul ghidon din carbon Race Face Next SL flexează, lucru foarte bun. Toate ghidoanele flexează, mai ales cele din carbon, Ce e interesant e modul în care ghidonul din carbon Next SL o face. Și greutatea sa, care e foarte bună!

Race Face sune că noua flexare verticală a ghidonului reduce oboseala brațelor reducând forțele de impact de la obstacle. Dar structura asimetrică a fibrelor de carbon asigură ca flexarea să nu fie orizontală, nefiind sacrificate astfel controlul și manevrabilitatea.

raceface-next-sl-flex-carbon-handlebar-traceface-next-sl-flex-carbon-handlebar-t

Dat fiind că MTB-ul are aproape sigur o furcă cu suspensie dar și anvelopă mare cu proprietăți de amortizare, plus amortizarea oferită chiar de brațe, mai e cu adevărat nevoie de un ghidon care flexează? Depinde de situație. Ar putea fi mai util sportivilor de la XC care folosesc suspensii mai rigide, cu cursa mai scurtă. Dar orice reducere suplimentară a vibrațiilor reduce în mod cert oboseala brațelor, doar că efectul e mai greu de observat cu cât suspensia are cursa mai lungă.

raceface-next-sl-flex-carbon-handlebar-traceface-next-sl-flex-carbon-handlebar-t

Race Face nu a anunțat exact cât flexează, dar spune că ghidonul Next SL e mai puțin rigid decât modelul Next de 760 mm, care e considerat destul de rigid.

Noul ghidon Next SL are prindere de 35 mm, lățime de 740 mm, 8 grade de curbură în spate și rise de 10 mm, valori destul de standardizate în acest moment și despre care Race Face spune că sunt obținute pe baza cerinței riderilor.

Ce e excepțională e greutatea de doar 167 g pentru un astfel de ghidon. Race Face spune că ghidonul e cel mai ușor din categoria XC/Trai, flex-ul fiind practic doar un bonus pentru fanii pieselor foarte ușoare.

raceface-next-sl-flex-carbon-handlebar-traceface-next-sl-flex-carbon-handlebar-t

Ghidonul a fost proiectat în principiu pentru riderii de XC, așa că Race Face recomandă instalarea pe biciclete cu suspensia sub 130-140 mm, deși se poate merge până la 150 mm. Greutatea maximă a ciclistului cu tot cu echipament este de 120 kg.

Ghidonul din carbon Race Face Next SL are un preț recomandat de 179.99$. Nu este primul ghidon cu flexare inclusă în structură, dar este cel mai ușor.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Sursa: Freerider

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×