Mergi la conţinut

Honda sărbătorește 30 de ani de existență a modelului Fireblade


Tiberiu Troia

Recommended Posts

Omul, legenda, Tadao Baba, creatorul primului model Fireblade din 1992, un proiect care a schimbat conceptul de motocicletă sportivă, s-a întors.

Honda Fireblade

Tadao Baba este coordonatorul proiectului din 1992, Honda Large Project Leader aflat în spatele primului FireBlade, emblematicul CBR900RR.

În urmă cu treizeci de ani, motocicletele de capacitate cilindrică mare erau rapide, dar grele și masive. Baba-san a schimbat acest concept și rezultatul viziunii sale a fost o motocicletă de un litru cu dimensiunile uneia de capacitate cilindrică medie, o motocicletă uimitoare care a schimbat cu adevărat jocul.

Honda Fireblade

Acum, la aniversarea a 30 de ani de la apariția primului Fireblade, Honda a făcut ceea ce numai Honda putea face: să-l aducă pe vechiul pensionar Baba-san la muzeul Honda Collection Hall, flancat de Fireblade din ’92 și ’22 și alături de trei oameni, conducatorii proiectelor care i-au călcat pe urme.

Cu această ocazie a fost realizat un film interesant de 15 minute, educativ, cu numeroase imagini de arhivă din istoria de trei decenii ale unei motociclete emblematice.

Honda Fireblade

Honda marchează cei 30 de ani de inovație a motocicletelor sport cu un model aniversar: ediția limitată CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary, care poartă cu mândrie schema de vopsea tricolor a originalului din 1992.

Nu este o copie prelucrată pe computer. Hiroaki Tsukui, liderul proiectului de design al schemei coloristice de neuitat a primului model este responsabil și pentru aspectul versiunii 2022 a legendarei motociclete.

Honda Fireblade

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul  YouTube.

Sursa

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...