Mergi la conţinut

Nou pe scenă: Tora Cycles – pentru bikepark


freeriderro

Recommended Posts

Tora Cycles este un brand nou, din UK, care și-a anunțat de curând primul produs: un full-suspension pentru bike park, cu cadru din oțel, cadru oferit pentru 2.600 de lire. Ce oferă pentru această sumă? Desigur, tot ceea ce este la modă în 2022: o geometrie jucăușă și care inspiră încredere pe traseu, o suspensie de 200m pentru cadru și un linkage insporat din motocross. De altfel, pinionul care se află deasupra angrenajului sare imediat în ochi are rolul de a tensiona lanțul, iar cei care nu văd schimbătorul de pinioane trebuie să știe că această bicicletă nu are unul, deoarece folosește o transmisie singlespeed. Şi două lanțuri.

tora-cycles-2-1024x768.jpeg

Geometria însă nu pare atât de modernă precum o spun cifrele, cel puțin la nivel de reach: între 435 și 485mm, cu un chainstay de 442mm. Headtube-ul este amplasat la 63.5 grade, iar BB drop-ul are 10mm. În fond, cu aceste date la dispoziție, cei de la Tora Cycles ne explică faptul că nu au construit neapărat o bicicletă de downhill, ci mai degrabă una pentru bikepark-uri, păstrând mai mult partea jucăușă în schemă.

tora-cycles-1024x548.jpeg

Totodată, faptul că folosește un pivot amplasat sus, face ca axul de spate să se miște pe o distanță mică, ceea ce înseamnă că ampatamentul bicicletei crește atunci când suspensia se comprimă. Așadar, crește și stabilitatea.

Cadrul este construit din T45, un aliaj de oțel ce conține fier, carbon și magneziu, fiind astfel cu 24% mai rigid torsional comparativ cu CrMo 4130 dar și mult mai rezistent la lovituri.

via Tora Cycles

Sursa: Freerider

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...