Mergi la conţinut

Noua gamă de modele Piaggio MP3


Tiberiu Troia

Recommended Posts

În 2006 Piaggio a introdus pe piață un vehicul care avea să schimbe pentru totdeauna fața mobilității urbane, Piaggio MP3 fiind primul scuter cu trei roți din lume, cu sistemul de suspensie care combină siguranța unei mașini cu simplitatea și caracterul practic al unui scuter și distracția unei plimbări cu motocicleta pe un drum virajat.

Piaggio MP3

Piaggio MP3 a creat un nou segment de piață în care a rămas lider incontestabil, datorită dezvoltării tehnologice constante.

Este o poveste de succes de șaisprezece ani măsurată prin cele peste 230.000 de vehicule vândute până acum, dar care este și mai copleșitoare datorită popularității sale în rândul unui public global, de la șoferii de mașini care caută o alternativă mai practică și din ce în ce mai sigură (Piaggio MP3 poate fi condus doar cu un permis de conducere auto), până la motocicliștii experimentați, capabili să exploateze avantajele și caracteristicile tehnice ale acestui vehicul.

Piaggio MP3 a fost acum complet înnoit, cu un design care este mai sportiv ca niciodată și chiar mai inspirat de automobile, în timp ce caracteristicile inovatoare de înaltă tehnologie duc confortul la un alt nivel.

Piaggio MP3

Piaggio MP3 este primul scuter din lume cu platforma ARAS (Advanced Rider Assistance Systems), cu o suită inovatoare de funcții de asistență pentru pilot, bazate pe tehnologia Imaging Radar 4D dezvoltată de Piaggio Fast Forward, filiala de robotică a Grupului Piaggio, care operează în Boston, SUA. 

Pe lângă toate acestea, există un bord TFT color, pornire fără cheie, conectivitate cu navigație și, pe versiunea 530 hpe Exclusive, cruise control și o funcție de marșarier cu cameră video.

Fabricate în Italia, în uzina din Pontedera, modelele din noua gamă Piaggio MP3 dispun de motoare moderne din familia High Performance – hpe: Piaggio MP3 400 hpe și Piaggio MP3 400 hpe Sport împart varianta de 400 cmc, cu peste 35 CP, în timp ce vârful de gamă Piaggio MP3 530 hpe Exclusive prezintă noul motor 530 hpe, cu o putere record pentru această clasă, de peste 44 CP.

Piaggio MP3

Piaggio MP3 530 hpe Exclusiv: un concentrat de tehnologie

Nava amiral a noii game Piaggio MP3, versiunea 530 hpe Exclusive, face un pas înainte fără precedent în istoria modelelor Piaggio MP3, în ciuda numeroaselor inovații semnificative care au fost făcute de-a lungul timpului, fiind primul scuter din lume care dispune de ARAS – Advanced Rider Assistance Systems.

Sistemul ARAS joacă un rol fundamental în siguranța activă, garantând funcțiile Blind Spot Information System (BLIS) și Lane Change Decision Aid System (LCDAS). BLIS anunță pilotul cu privire la prezența vehiculelor în unghiul mort al oglinzii retrovizoare folosind notificări specifice pe afișajul TFT.

Piaggio MP3

Monitorizând constant zona din spate la o distanță de până la 30-35 de metri, LCDAS este capabil să identifice vehiculele care se apropie rapid lateral, creând o situație cu potențial risc în cazul în care șoferul indică intenția de a schimba banda, caz în care pilotul este prevenit printr-un anunț specific pe tabloul de bord.

Piaggio MP3 530 hpe Exclusive dispune și de marșarier.

Introdus de Piaggio pentru prima dată pe un scuter cu trei roți în 2019, pe Piaggio MP3 500 hpe Sport Advanced, marșarierul este încă o caracteristică exclusivă a modelelor Piaggio MP3 și include acum o cameră video în spate, care permite o utilizare mai ușoară și mai sigură.

Creditat cu o putere maximă de 32,5 kW (44,2 CP) la 7250 rpm și un cuplu maxim de 50 Nm la 5250 rpm, motorul MP3 530 hpe își face debutul pe Piaggio MP3, construit pe baza unității

Piaggio MP3

anterioare de 500 cmc, cel mai puternic monocilindru din segmentul scuterelor cu trei roți până la apariția noului motor.

Noul motor menține aceeași putere nominală record, dar aceasta se obține o turație mai mică și un cuplu maxim mai mic. Toate acestea au ca rezultat îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește performanța și manevrabilitatea, dar și în ceea ce privește eficiența generală și confortul, cu o reducere substanțială a vibrațiilor și a zgomotului, în special la viteze medii si mici, deci în uz urban.

În utilizarea suburbană, la viteze mai mari se constată îmbunătățiri semnificative și în ceea ce privește consumul.

Noile modele Piaggio MP3 vor fi disponibile în curând și în România, la magazinul importatorului The Bike Hub Romania și în rețeaua de magazine partenere din teritoriu.

Piaggio MP3

Foto credit: Simon Palfrader/Piaggio

Toate poveştile, interviurile şi ştirile din lumea moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE pot fi urmărite și pe FacebookLinkedIn sau Twitter iar filmele sunt postate pe canalul YouTube.

Sursa

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...