Motobikes Posted August 10, 2022 Share Posted August 10, 2022 După 35 de ani, Can-Am revine ca și producător de motociclete. De această dată electrice. Așa cum promitea încă din primăvara acestui an, compania canadiană a prezentat două modele, care vor intra în producție în 2024. Posibil totuși ca și avocații Husqvarna să nu fie tocmai încântați de culorile alese… Este vorba despre Origin, un dual sport și de Pulse, un roadster urban. Ambele motociclete sunt propulsate de motoare Rotax, mai exact Rotax E-Power, o nouă unitate electrică, despre care, cel puțin deocamdată, nu au fost prezentate detalii. Bombardier Recreational Products, compania care deține Can-Am nu a făcut referire nici la datele tehnice ale noilor modele. Dar, câteva lucruri sunt clare: The Origin va face concurență modelelor dual-sport Zero Motorcycles, un nume „cu vechime” pe piața motocicletelor electrice, iar Pulse este un adversar direct pentru LiveWire. Un Rotax electric…Compania austriacă este deținută tot de către BRP și se bucură de o unanimă apreciere. Pe pământ, apă, sau… cer! Totodată, cele două modele, par cel puțin după aspect să promită o experiență distractivă celor care aleg. Cei de Can-Am spun că noile motoare Rotax oferă „suficient” cuplu și putere, alte două motociclete electrice fiind, cum se spune, „pe țeavă”. Elemente de design tipice pentru Can-Am, în sfârșit, folosite pentru un vehicul cu două roți! Nu trebuie uitat că în anii `70 și `80, motocicletele de cross și de enduro de la Can-Am erau extrem de populare pe continetul american, acolo unde câștigau curse. Sursa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts