Mergi la conţinut

"Papuc" a făcut senzaţie pe şoseaua dintre Saturn şi Venus


Noni

Recommended Posts

Într-un adevărat miting al motocicliştilor,

"Papuc" a făcut senzaţie pe şoseaua dintre Saturn şi Venus

de Alexandru Macoveiciuc

Motoare rapide care-ţi iau ochii, zgomot, animatoare frumoase, scrâşnit de roţi, cauciuc încins, viteze de peste 200 de kilometri la oră şi o mulţime de oameni care se uitau cu mirare, inclusiv de la balcoane, la motocicliştii care voiau să câştige "liniuţa", adică o cursă de viteză pe asfalt între motociclete pe o distanţă de 250 de metri. Aşa se poate descrie în puţine cuvinte atmosfera de sâmbătă după-amiază de pe şoseaua dintre Saturn şi Venus, unde a avut loc cea de-a doua ediţie a Max Moto Tournament.

Turiştii au preferat să renunţe la ultimele ore de plajă, să nu se ducă la atracţiile din jur, pentru a sta cu ochii pe bolizii care se întreceau şi la conducătorii lor, care aveau grijă să ofere senzaţie în fiecare moment al cursei. Cei care nu erau interesaţi de cursa în sine se uitau, cu jind, cu mirare sau cu admiraţie la motocicletele expuse în parcul auto, iar după ce concursul s-a încheiat, iubitorii de motociclete au putut să vadă un adevărat tur de forţă, când experţii pe două roţi s-au întrecut în a arăta tot ce pot face ei şi motoarele lor puternice, într-o demonstraţie de free-style: burnouturi (când roata din spate scoate fum), burnout-uri din mers sau stoppinguri (ridicare pe roata din faţă) şi tot felul de acrobaţii care îi lăsau cu gura căscată pe spectatori.

Pe motor de la 14 ani

Cel mai rapid pe două roţi, la cea mai mare clasă de motoare, 1000 cc, a fost Mitrache Constantin, zis şi "Papuc", care ne-a spus că a făcut "liniuţe de când se ştie". După festivitatea de premiere, el ne-a povestit că a condus "motoare" de la vârsta de 14 ani, adică de 12 ani de zile. "Papuc" spune că a câştigat foarte multe curse la viaţa lui. De ce i se spune Papuc? Pentru că în urmă cu foarte mulţi ani au venit nişte prieteni la el să plece la mare şi a trebuit să se îmbrace în grabă. Nu a uitat să-şi ia casca, mănuşile sau combinezonul, dar din repezeală a uitat să-şi ia şi ghetele în picioare şi a plecat în papuci. "Foarte târziu, după 100 de kilometri mi-am dat seama că am ăia în picioare", povesteşte el. La început, porecla l-a cam deranjat, dar acum nu numai că s-a obişnuit cu ea, dar este şi un fel de carte de vizită. Lucru dovedit şi de mulţimea de oameni care scanda "Papuc" când Mitrache a urcat să-şi ridice premiul.

"Cursa o fac cu mine"

"Papuc" ne-a împărtăşit şi o parte din filosofia lui de învingător. "Cursa o fac cu mine, nu o fac cu cine e lângă mine. Eu ştiu că trebuie să plec de aici şi să ajung primul, nu contează cine e lângă mine", spune el. Pentru Mitrache, cursa, pe o distanţă de 250 de metri, a durat doar "3-4 secunde", timp în care a ajuns la viteza de 300 kilometri pe oră şi şi-a turat motocicleta Yamaha la 14.000 de rotaţii pe minut. "Fără modestie, sunt cel mai rapid", a încheiat mândru "Papuc".

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vorbit cu Papuc pe mess.:

papuc (8/7/2006 7:27:06 PM): eu nu am spus asa ceva

papuc (8/7/2006 7:27:00 PM): ca in 250 ajung la 300 astea-s vb de ziarist

papuc (8/7/2006 7:26:41 PM): so spune-le ca eu nu am declarat

papuc (8/7/2006 7:26:30 PM): raspunde-le tu ca eu nu am cont

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...