Mergi la conţinut

Topicul lui Andrei RN


AndreiRN

Recommended Posts

ma, sunteti prosti! scuati-ma ca zic, i parerea mea! s-o deschis topic pt un ultim omagiu adus fetei din partea motoristilor de pe forum si voi ajungeti sa va certati... yey!

Dumnezeu s-o odihneasca in pace! si daca tatal fetei o avut destula minte sa nu arate cu degetu' un anume x vinovat, zic sa facem la fel!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 433
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

moshule tie nu ti-e rushine om batran sa-i zici unei domnisoare ca duce lipsa de....????????

mi-e rusine de tine ca esti in etate (fatza de noi)dar asa ceva ....daca esti asa destept si realizat de ce tot te bagi in seama cu astia de aici???? :mad::mad::mad:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ti-am editat postul.

jupane jignesti gratuit fara ca andreiRN sa iti fi zis nimic. ai de la mine warn si daca o sa continui o sa continui si eu.

ceea ce scrisesei mi se pare mai mult decat jignitor si advevarul este ca avatarul tau este putin teribilist. dar e libertate de expresie nu ?

daca tu scpui cuvantul vagin pe forum , sub diferite forme vulgare, sau numai insinuezi datoria mea e sa te ard. daca pui o poza nu pot la fel de bine sa te banez ? dar nu suntem asa de rai ..

oricum andrei ti-a dat o replica inteligenta dupa parerea mea si tu ai postat foarte agresiv si vulgar din lipsa de imaginatie. si pe urma tot andrei e ala rau .... numai bine..

ps : desi ai posibilitateat nu sterge acest post (vei lua inca un warn)

GAXEL

nu crezi ca aimai mult tupeu sa scrii in numele meu...hai ca poate glumesc si eu cu tine si umblu cu interventii pe la domeniu...asa la misto :chair:

oricum nu ma mai deranjez sa itiscriu pentru ca te consider un idiot cel putin cat andreirn

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

rahat..

discuta asta poate fi dusa la nesfarsit...

Da, si este mai usor si lejer sa te retragi cand nu ai baza logica in dialog.

Asa e la tinerete. :beer:

jupane jignesti gratuit.

avatarul tau este putin teribilist. dar e libertate de expresie nu?

ai postat foarte agresiv si vulgar din lipsa de imaginatie.

GAXEL

..hai ca poate glumesc si eu cu tine si umblu cu interventii pe la domeniu...asa la misto

Este mult mai usor sa arunci vb jicnitoare decat vb logice.

Corect, este un site pt adulti si doar adulti ar trebui sa se uite. Sta pe bara Laurica.

Da, mie tare imi miroase a Bubu sub alta forma ca doar de 3 ani ma bucur de inteligenta lui. Dar stiu ca mai sunt si alti ca el.

Thx.

Da, amenintarile fac parte din lipsa de gandire la astfel de indivizi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
1. Zoltan, sa stii ca ai perfecta dreptate in ceea ce il priveste pe Andrei.

2. Este un r..., frustrat si infatuat care traieste din vise, sau din ceea ce aude pe la prieteni, colegi, cunoscuti.

3. Parerea mea este ca nu a avut niciodata nimic si nu a stiut niciodata nimic.

4. Nu stie sa scrie, nu stie sa se exprime, nu stie limba romana, dar nici engleza nu stie.

5. N-a stiut si n-o sa stie nicodata, ca tzara asta a dat oameni de valoare mondiala, nu rebuturi care lucreaza in America pentru sefi mexicani.

6. Ar mai fi multe de spus, dar....

1. :banana: Da, sa gasit cea de 22 de ani care sa-l aprobe. =))

2. Esti o femeie geniala, multumita de viata ta reala si care isi impartaseste intelepciunea celor din jur.

3. De parca i-ar pasa cuiva de parerea ta in viata de zi cu zi. :chair:

4. Cand o sa sti tu 10% din ce stiu eu or sa-ti faca statuie......... la cimitir.

5. Oauuuuu, am avut si un sef mexican dar si unul negru si unul britanic si EU sunt cel ce defineste un rebut pana la urma. Sa fi vazut tu shefi vaicarinduse cand am declarat un rebut de $80000.

6. Da, ai mai fi spus tu multe dar spumele te inecau.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

AndreiRN, vreau si eu sa te intreb de cand a devenit varsta un principiu de judecare a personalitatii unei persoane? Pt ca eu sunt sigur ca o sa fii de acord cu mine ca exista multe persoane in 'floarea varstei' care gandesc mai bine si mai matur decat altii cu dublul varstei lor. Asa ca expresii de genul 'cea de 22 de ani' si 'bobocel in viata' nu sunt pertinente. De ca nu imi zici si mie ca sunt boboc, ca vorba aia am 23 de ani. Dar iti garantez ca ma duce mintea...si am vazut multe la viata mea (chiar daca e scurta)

Asa ca in concluzie toti suntem egali - pana la proba contrara - nu cred ca ar trebui sa se faca discriminari pe tema sex-ului, varstei, religiei etc.

Multa bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. AndreiRN, vreau si eu sa te intreb de cand a devenit varsta un principiu de judecare a personalitatii?

2. Pt ca eu sunt sigur ca o sa fii de acord cu mine ca exista multe persoane in 'floarea varstei' care gandesc mai bine si mai matur decat altii cu dublul varstei lor.

3. Asa ca expresii de genul 'cea de 22 de ani' si 'bobocel in viata' nu sunt pertinente.

4. De ca nu imi zici si mie ca sunt boboc, ca vorba aia am 23 de ani.

5. Dar iti garantez ca ma duce mintea...si am vazut multe la viata mea (chiar daca e scurta)

6. Asa ca in concluzie toti suntem egali - pana la proba contrara - nu cred ca ar trebui sa se faca discriminari pe tema sex-ului, varstei, religiei etc.

1. Pai de cand e lumea si pamantul in general, majoritatea se maturizeaza intelectual odata cu varsta.

2. Excepti la orice regula exista dar asta nu inseamna ca regula evolutionara nu este valabila.

3. Eu cred ca sunt fff pertinente si de cele mai multe cazuri fff realiste.

4. Pai dupa primul atac asupra mea fara nicio provocare nu te pot numi decat boboc dar o sa-ti raspund atacului in noua mea sectie.

5. Poate te duce mintea dar pana acuma mie nu mi-ai dovedit asa ceva. Multi vad dar putini inteleg.

6. O concluzie total gresita care este baza ideologiei comuniste. Genetic si stiintific nu sunt doua persoane la fel. "Egalitatea" este o scuza a celor "de jos" sa se lipeasca celor "de sus". Studiaza ceva sociologie si genetica aplicata si o sa iti gasesti multe raspunsuri. Discriminare nu trebuie facuta dar nu exista egalitate intre cei de sexuri diferite sau varste diferite sau religi diferite.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1.

Pai de cand e lumea si pamantul in general, majoritatea se maturizeaza intelectual odata cu varsta.
Sigur ca da, dar la unii vremea trece degeaba si numai se adancesc in infantilitate. Daca la tine varsta nu a adus intelepciune, poti accepta ca altii poate se maturizeaza mai repede?

4.

Pai dupa primul atac asupra mea fara nicio provocare
Nu vad nici un atac asupra ta, bre, Undertaker si-a exprimat parerea in mod absolut elegant si chiar politicos. Daca in postarea lui vezi vreun atac, chiar esti lovit de mania persecutiei. Mergi si te cauta!

Tot 4.

dar o sa-ti raspund atacului in noua mea sectie.
Aloooo, acolo unde ai postat si aseara era topicul de avertizare, sectia ta cu defasurare libera este cea de aici. Lasa avertizarea lui Gaxel asa cum e, sa nu zica cineva ca nu a citit-o din cauza ca era plina de caterinca.

Vezi ca am folosit numerotarea ta, sa nu ma mai iei ca stiu sa numar doar din trei in trei.

Privitor la legatura indisolubila dintre varsta si intelepciune, chestie asupra careia eu am rezerve serioase, inteleg ca in cazul tau e justificata parerea celor tineri care vorbesc despre "stupid old farts". Apropo, de ce vorbesti de varsta atata timp cat nu ai fost in stare sa iti completezi nici pana acum macar anul nasterii la rubrica respectiva din profil? Ai putea fi foarte bine un copil de 14-15 ani care posteaza poza lu' tac'su si se lauda cu casa si motoarele vecinului de peste drum.

Prostiile cu comunismul lasa-le draq, sunt fumate. Copiii astia de pe forum nici macar nu mai stiu ce este comunismul, nu l-au prins si nici nu ii invata nimeni (e chiar bine asa). Tu esti mult mai comunist decat ei, si ideea ca varsta iti aduce drepturi tocmai asta indica. Varsta nu iti aduce nimic in afara de boli, batranete, acrire si in final moarte, si daca tu nu esti in stare sa incetinesti procesul si sa gandesti macar tinereste, poti sa te duci linistit la junkyard si nu te va plange nimeni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

draga andreiRN

faptul ca suntem egali e un lucru firesc, evident si pt care lupta democratia! comunistii zic ca toti sa avem acelasi statut, aceasi situatie financiara etc! si ideea ca cum ca n-am fi toti egali (cica comunista) i o treaba fascista-nazista, de unde si holocaustu(da-i search pe google, o chestie cu multi evrei omorati la ordinu' lu Hitler)! deci:

1 nu stii istorie

2 esti prost, ca te bagi in seama fara rost, si vorbesti despre ceea ce nu stii!

stimate domn zoltan

comunismul se studiaza, si bine se face, ca se trezesc unii sa vorbeasca de el in necunostinta de cauza...

tre' stiuta ideologia, ideile doctrinei si unde i marea greseala... comunismu i o utopie... ideea ar fi faina, numa ca o fost impusa si imbarligata de conducatori cretini! da in viziunea lui marx, chiar urma ca toti sa fie egali ca avere si statut, si fericiti spera el... in fine, sa invatam din greseli!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stimabile... bai ARN, uite aici un articol scris de un om care surprinde foarte bine statutul tau de de emigrant si imigrant.

lectura placuta!

Andrei PLEŞU

Românul în străinătate

Orice român aflat, fie şi pentru scurtă vreme, în străinătate experimentează, vrînd-nevrînd, patosul şi ridicolul dedublării. A călători e, din acest punct de vedere, a petrece un timp în anticamerele schizofreniei. Eşti simultan în două locuri, atras de insolitul şi de prestigiul unuia, dar şi de rutina domestică a celuilalt. Nu te poţi abţine să asumi pînă la capăt noutatea în care te afli, dar nu poţi să te desprinzi de aromele autohtone, de zvonurile spectrale de-acasă. De cînd există Internet, această experienţă a bilocaţiei e încă şi mai perversă. Ai două serii de gazete, două surse de ştiri, două categorii distincte de breaking news. Un perfect exerciţiu de relativism, o instructivă reducere a lucrurilor la scara lor reală. Diaspora trăieşte paroxistic această situaţie, cu efecte uneori destabilizatoare. Dar şi sejurul scurt poate avea, tocmai prin scurtimea sa nemiloasă, un bilanţ asemănător.

Am cunoscut compatrioţi care se comportă atît de diferit acasă faţă de modul cum se comportă în exil, încît e greu să le mai aproximezi identitatea reală, să decizi unde e autenticitatea şi unde deghizamentul. Acasă, exilatul e o combinaţie de sentimentalism agrar şi delir pedagogic. El vine "de-afară", din lumea "normală". Ştie, de aceea, mai bine decît tine cum e cu democraţia, cu ştiinţa, cu îndeletnicirile academice în genere. E iritat de ce vede, sermonizant, la o adică isteric. În patria de adopţie e exact pe dos: complexat, obsedat de tema marginalităţii, temător să nu-şi pericliteze statutul şi perspectivele. Nesigur pe el, acomodant, ipocrit, diminuat inevitabil de postura sa de "străin", vorbind (oricît de onorabil) o limbă "străină", individul preferă să fie mai curînd plat decît îndrăzneţ, mai curînd servil decît băţos şi sfîrşeşte prin a dezvolta o adversitate surdă faţă de gazde. În România e bonjurist, în străinătate e pravoslavnic. În România e sătul de balcanismul dîmboviţean, în Vest e sătul de "fundamentalismul" liberal, de excesele laicităţii şi ale corectitudinii politice. Idealul ar fi să obţină patalamale şi venituri occidentale, dar să devină vedetă printre ai lui, lucru îndeobşte greu de împlinit, ceea ce duce, pînă la urmă, la o dublă dislocare. E, adesea, sfîşietor să contempli spectacolul unor inşi înzestraţi în principiu, dar desfiguraţi prematur de o stranie aroganţă a înfrîngerii. Căci se simt înfrînţi chiar cînd nu sînt încă, chiar cînd şi-au dovedit hărnicia şi o decentă competitivitate. Ei nu vor însă să fie buni printre alţii (cum se întîmplă, de regulă, în suprasaturata lume apuseană). Ei vor să strălucească solitar în comunitatea de obîrşie, unde tot felul de neisprăviţi, în loc să le ofere osanale şi demnităţi, le ocupă locul. Dacă sînt credincioşi, au de străbătut, interior, infernul însuşi. Căci trebuie să împace orgoliul cu smerenia, să adopte teoria iubirii pe un fond de ură smintitoare, care le otrăveşte fiecare clipă. Lor şi celor din jur. Supăraţi (simultan sau alternativ) şi pe conaţionali, şi pe "străini", intoxicaţi de frustrări şi ambiţii de nedomesticit, cînd căţăraţi pe cai mari, cînd înnoroiţi în afecte tulburi, deprimaţi, îndîrjiţi, oamenii aceştia sînt o emblemă a nefericirii. Ei nu se mai simt bine nicăieri, nu mai aderă la nici un loc, decît prin respingerea resentimentară a altuia. Pînă în 1989, vina integrală pentru asemenea destine fisurate o purtau istoria, regimul comunist, cortina de fier. Dar după 1989, indiferent cîte dificultăţi şi dezamăgiri a avut de oferit România cetăţenilor ei, vina devine individuală şi are drept sursă vanitatea, provincialismul, egolatria.

Sînt pentru două luni la Berlin şi nu sînt scutit, la rîndul meu, de o formă (minoră sper) de schizofrenie. Mă uit la programele de televiziune germane, dar citesc şi presa bucureşteană. Şi ARD, dar şi Cotidianul. Şi doamna Maischberger (ah!), şi Ion Cristoiu (oh!). Urmăresc dezbaterea parlamentarilor federali despre derapajele serviciilor lor secrete, dar sufăr mai mult pentru că Stejărel Olaru n-a mai ajuns în CNSAS, deşi avea toate calităţile necesare (şi mai mult decît atît). Mă interesează ce spune lordul Dahrendorf despre pericolul care ne pîndeşte (nu terorismul, cum zice toată lumea, ci autoritarismul), dar mă uimeşte în mai mare măsură viteza cu care PSD îşi execută fostul prim-ministru, după ce îl vrusese preşedinte. Citesc Der Spiegel, dar îmi place enorm scrisoarea deschisă a lui Sever Voinescu către Traian Băsescu. Abia aştept să văd, la Neue Nationalgalerie, marea expoziţie despre melancolie ("Geniu şi nebunie în artă"), dar dacă e voba de trăiri intense, atunci nimic nu egalează ştirea că la Bucureşti - în chiar ziua demisiei lui Năstase (din nu mai ştiu ce), s-a deschis o berărie cochetă, botezată "La mătuşa Tamara". Dulce ca mierea e glonţul patrie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Interesant articol, si se aplica la multi din cei ce ii cunosc. Bravo Pretender!

Macicasan, nu am zis ca nu mai stie nimeni de comunism, ci ca daca mergi pe strada 9 din 10 tineri nu prea stiu mare lucru. Daca ideologia si istoria lui poate fi studiata, fenomenul in sine nu, pentru ca perioada comunista trebuia traita(mult prea din plin din pacate), nu studiata. Cine a "ratat" aceasta perioada poate fi fericit, eu in 24 de ani pe care i-am trait in regimul asta nu am gasit nimic demn de tinut minte.

Oricum, nu cred ca are rost sa deschidem discutia asta, putem vorbi la nesfarsit fara sa ajungem la o concluzie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa iti raspund succint sa nu fac scurta la degete:

1. Pai de cand e lumea si pamantul in general, majoritatea se maturizeaza intelectual odata cu varsta. + 2. Excepti la orice regula exista dar asta nu inseamna ca regula evolutionara nu este valabila.

=> Incorect. De ce? Majoritatea dintre voi cred ca isi va aminti de un caz studiat prin generala (oricum au fost si documentare pe Discovery) despre o fetita care a fost abandonata de mica si a fost 'adoptata' de o haita de lupi si la varsta de 14 ani mergea tot in 4 labe si nu putea pronunta niciun sunet inteligibil. Aici o sa spui ca asta e exceptia de la punctul 2. Dar ce trebuie sa invatam din exceptii?Sau ma bine, cerezulta din aceasta exceptie? Maturitatea intelectuala, precum si cea emotionala nu este stabilita expres de varsta biologica, ci de o multitudine de factori: sociali (familie, anturaj), educationali (nr. de clase studiate) etc. Asa ca degeaba am eu 50 de ani daca toata viata mea am petrecut-o intr-un sat in creierii muntilor fara electircitate si provin dintr-o familie de betivi si nu am trecut in viata mea o ora pe la scoala => nu ma pot numi matur intelectual.

3. Eu cred ca sunt fff pertinente si de cele mai multe cazuri fff realiste.

=> In cazul asta si eu as putea sa iti spun 'mosule', 'fosila', 'old timer'; dar nu o fac...pentru ca te respect. Ca individ.

4. Pai dupa primul atac asupra mea fara nicio provocare nu te pot numi decat boboc dar o sa-ti raspund atacului in noua mea sectie.

=> Da, recunosc ca am inceput postul mai dur, insa era de inteles dupa tot ceea ce citisem. Dar dupa cum ai observat si tu, am reusit sa ma calmez si readuc discutia pe un ton politicos. :cheers:

5. Poate te duce mintea dar pana acuma mie nu mi-ai dovedit asa ceva. Multi vad dar putini inteleg.

=> E valabila si reciproca: 'Putini vad, dar multi inteleg ce vor'

6. O concluzie total gresita care este baza ideologiei comuniste. Genetic si stiintific nu sunt doua persoane la fel. "Egalitatea" este o scuza a celor "de jos" sa se lipeasca celor "de sus". Studiaza ceva sociologie si genetica aplicata si o sa iti gasesti multe raspunsuri. Discriminare nu trebuie facuta dar nu exista egalitate intre cei de sexuri diferite sau varste diferite sau religi diferite.

=> Aici cred ca ai folosit reciproca de la punctul 5. Pt ca tu vorbesti aici de egalitatea privita dintr-un punct de vedere genetic si nu din punct de vedere social. Intr-adevar nicio fiinta nu este identica (scuze cacofonia) cu alta.Si daca se cloneaza: nu vor fi copii identice - din toate punctele de vedere. Dar fiinta umana nu este alcatuia numai din punct de vedere genetic ci are si o latura emotionala, nevazuta. Nu amesteca doctrina social - marxista cu egalitatea indivizilor - a tutoror indivizilor. Vorbesti aici de doua concepte aflate la polul opus. Si aici imi vin in minte doua opere (care sper ca le-ai citit) ale lui Orwell : 'Animal Farm' si '1984'; Acestea sunt satire ale comunismului si ale colectivizarii - iti aduci aminte una dintre cele 10 porunci modificate de porci? Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele. Exact asa a sunat si raspunsul tau, citez: "Discriminare nu trebuie facuta dar nu exista egalitate intre cei de sexuri diferite sau varste diferite sau religi diferite."

Si de ce anume trebuie sa consider un musulman ca fiind inferior mie?Pt ca se roaga la un alt D-zeu? Exista o singura divinitate dar cu mai multe nume (Vladisto sa nu imi sari in cap); Sau trebuie sa desconsider persoanele de sex feminin pt ca nu au cojones? Unde ajungem daca incepem sa ne comportam astfel? Asta ar trebui ca si eu sa te conside 'inegal' (ca sa nu zic 'inferior') pentru ca nu ai pleata si cioc si o femeie careia sa ii placa Metallica si Man'o'war. Nu cred...dupa parerea mea everybody is his/her own master...Liberul arbitru.

Te-am salutat ca tre sa ma intorc la munca!!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

draga andreiRN

QUOTE(macicasan @ Sep 29 2006, 02:05 PM)

am o propunere pt TOTI de pe forum... io nu-i mai acord atentia de care duce lipsa din acest moment, ca am de-a face cu destui prosti s-asa... promit!

faptul ca suntem egali e un lucru firesc, evident si pt care lupta democratia!

1 nu stii istorie

2 esti prost, ca te bagi in seama fara rost, si vorbesti despre ceea ce nu stii!

E firesc sa nu fim egali unul cu altul si democratia adreseaza drepturi egale, shanse egale si nu are nimica de-a face cu egala CAPACITATE a fiecaruia.

Dar tu esti inca tanar dar ai momente de istetime deosebita.

Aici o cam dai in gropi si meriti un warn dupa noile reguli. :banana:

stimabile... bai ARN, uite aici un articol scris de un om care surprinde foarte bine statutul tau de de emigrant si imigrant.

lectura placuta!

[

Prea lunga lectura pt timpul si cheful meu.

Parca si tu te hotarasei sa-mi dai ignore.

1. Daca la tine varsta nu a adus intelepciune, poti accepta ca altii poate se maturizeaza mai repede?

4. Nu vad nici un atac asupra ta.

Tot 4. acolo unde ai postat si aseara era topicul de avertizare.

5. se lauda cu casa si motoarele vecinului de peste drum.

6. Prostiile cu comunismul lasa-le draq.

7. ideea ca varsta iti aduce drepturi tocmai asta indica.

8. Varsta nu iti aduce nimic in afara de boli, batranete, acrire si in final moarte.

9. poti sa te duci linistit la junkyard.

"Nu ii raspund la Andrei, ca posturile lui le-am ignorat."

Cata stabilitate.

Oricum.

1. Excepti exsista oricand.

4. Stiam asta. "sunt de parere ca nu poti "jicni" pe cineva care nu are respect de sine, iar AndreiRN nu poate avea respect de sine atata timp cat nu respecta pe nimeni altcineva. In absenta "jicnirii" nu exista abatere, iar de amenintare nu vad unde poate fi vorba. In plus, din punctul meu de vedere userul AndreiRN nu exista."

Tot 4. Asa o fi.

5. Vecinul are 76 si de abia mai merge cu masina. La el in casa am fost doar o data.

6. Uita-te in oglinda.

7. De pe vremea tribala varsta aducea "knowledge" si "knowlwdgw is power"

8. Mie mi-a adus o viata mai placuta, mai mult timp liber, mai multe jucari si femei mai multe decat pot duce.

9. Pai am un junk yard Ecology la un km de mine si merg destul de des. Multi si-ar dori ce arunca astia pe acolo.

1. Incorect. De ce? Majoritatea dintre voi cred ca isi va aminti de un caz studiat prin generala (oricum au fost si documentare pe Discovery) despre o fetita care ........

2. Maturitatea intelectuala, precum si cea emotionala nu este stabilita expres de varsta biologica, ci de o multitudine de factori: sociali (familie, anturaj), educationali (nr. de clase studiate) etc.

3. In cazul asta si eu as putea sa iti spun 'mosule', 'fosila', 'old timer'; dar nu o fac....

4. Da, recunosc ca am inceput postul mai dur, insa era de inteles dupa tot ceea ce citisem.

5. E valabila si reciproca: 'Putini vad, dar multi inteleg ce vor'

6. tu vorbesti aici de egalitatea privita dintr-un punct de vedere genetic si nu din punct de vedere social.

7. "Discriminare nu trebuie facuta dar nu exista egalitate intre cei de sexuri diferite sau varste diferite sau religi diferite."

8. trebuie sa consider un musulman ca fiind inferior mie?Pt ca se roaga la un alt D-zeu?

9. trebuie sa desconsider persoanele de sex feminin pt ca nu au cojones?

10. Asta ar trebui ca si eu sa te conside 'inegal' (ca sa nu zic 'inferior') pentru ca nu ai pleata si cioc

1. Un caz exceptional si extrem de rar. Ne comportam dupa shablonul invatat.

2. Intr-o societate stabila si uniforma majoritatea se dezvolta in paralel. Dar sunt si excepti.

3. Cuvinte menite sa deranjeze si sa insulte dar am trecut de mult de faza asta.

4. Prefer postarile dure si pline de personalitate dar asta deranjeaza pe uni moderatori.

5. PUTINI vad dar MULTI inteleg ce vor nu are sens matematis si logic.

6. Aici se face confuzie intre EGALITATE sI DREPTURI EGALE.

7. Discriminare este si este legala si normala in majoritatea cazurilor. Cam toate societatile accepta discriminarea de varsta, abilitati, conditie fizica, stare fizica, etc. Aici este ilegal discriminarea rasiala, sexuala, de origine si de orientare sexuala.

8. Hmmmm, cele trei mari religi au acelasi dumnezeu dar pioni diferiti si interpretari diferite. Religia musulmana este cu aprox 1000 de ani mai tanara ca cea crestina. La varsta de 1000 de ani crestini erau fff violenti si setosi de sange. Sangele celor ce aveau opini diferite de a lor.

9. Pai au si ele dar sunt interioare.

10 Cu siguranta ca nu am egal dar cioc am si eu de cateva saptamani. Pleata e prea pretentioasa cu caldura asta.

PS. Contrar primului post dai dovada de o logica mult superioara majoritati membrilor de pe aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prea lunga lectura pt timpul si cheful meu.

Parca si tu te hotarasei sa-mi dai ignore.

sunt sigur ca ai parcurs materialul, e prea captivant si plin de... realitate.

te mai trag de maneca din cand in cand, dar am sa refuz orice dialog cu tine atunci cand vei incepe sa dai cu rahat. e risipa de timp si energie din care nu am nimic de castigat. si cum tu nu vrei sa intelegi, ca daca mai mult de un individ iti spune ca esti beat trebuie sa mergi la nani, prefer sa ies din conflictul asta.

vaia con dios

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stimabile... bai ARN, uite aici un articol scris de un om care surprinde foarte bine statutul tau de de emigrant si imigrant.

lectura placuta!

Andrei PLEŞU

Românul în străinătate

Orice român aflat, fie şi pentru scurtă vreme, în străinătate experimentează, vrînd-nevrînd, patosul şi ridicolul dedublării. A călători e, din acest punct de vedere, a petrece un timp în anticamerele schizofreniei. Eşti simultan în două locuri, atras de insolitul şi de prestigiul unuia, dar şi de rutina domestică a celuilalt. Nu te poţi abţine să asumi pînă la capăt noutatea în care te afli, dar nu poţi să te desprinzi de aromele autohtone, de zvonurile spectrale de-acasă. De cînd există Internet, această experienţă a bilocaţiei e încă şi mai perversă. Ai două serii de gazete, două surse de ştiri, două categorii distincte de breaking news. Un perfect exerciţiu de relativism, o instructivă reducere a lucrurilor la scara lor reală. Diaspora trăieşte paroxistic această situaţie, cu efecte uneori destabilizatoare. Dar şi sejurul scurt poate avea, tocmai prin scurtimea sa nemiloasă, un bilanţ asemănător.

Am cunoscut compatrioţi care se comportă atît de diferit acasă faţă de modul cum se comportă în exil, încît e greu să le mai aproximezi identitatea reală, să decizi unde e autenticitatea şi unde deghizamentul. Acasă, exilatul e o combinaţie de sentimentalism agrar şi delir pedagogic. El vine "de-afară", din lumea "normală". Ştie, de aceea, mai bine decît tine cum e cu democraţia, cu ştiinţa, cu îndeletnicirile academice în genere. E iritat de ce vede, sermonizant, la o adică isteric. În patria de adopţie e exact pe dos: complexat, obsedat de tema marginalităţii, temător să nu-şi pericliteze statutul şi perspectivele. Nesigur pe el, acomodant, ipocrit, diminuat inevitabil de postura sa de "străin", vorbind (oricît de onorabil) o limbă "străină", individul preferă să fie mai curînd plat decît îndrăzneţ, mai curînd servil decît băţos şi sfîrşeşte prin a dezvolta o adversitate surdă faţă de gazde. În România e bonjurist, în străinătate e pravoslavnic. În România e sătul de balcanismul dîmboviţean, în Vest e sătul de "fundamentalismul" liberal, de excesele laicităţii şi ale corectitudinii politice. Idealul ar fi să obţină patalamale şi venituri occidentale, dar să devină vedetă printre ai lui, lucru îndeobşte greu de împlinit, ceea ce duce, pînă la urmă, la o dublă dislocare. E, adesea, sfîşietor să contempli spectacolul unor inşi înzestraţi în principiu, dar desfiguraţi prematur de o stranie aroganţă a înfrîngerii. Căci se simt înfrînţi chiar cînd nu sînt încă, chiar cînd şi-au dovedit hărnicia şi o decentă competitivitate. Ei nu vor însă să fie buni printre alţii (cum se întîmplă, de regulă, în suprasaturata lume apuseană). Ei vor să strălucească solitar în comunitatea de obîrşie, unde tot felul de neisprăviţi, în loc să le ofere osanale şi demnităţi, le ocupă locul. Dacă sînt credincioşi, au de străbătut, interior, infernul însuşi. Căci trebuie să împace orgoliul cu smerenia, să adopte teoria iubirii pe un fond de ură smintitoare, care le otrăveşte fiecare clipă. Lor şi celor din jur. Supăraţi (simultan sau alternativ) şi pe conaţionali, şi pe "străini", intoxicaţi de frustrări şi ambiţii de nedomesticit, cînd căţăraţi pe cai mari, cînd înnoroiţi în afecte tulburi, deprimaţi, îndîrjiţi, oamenii aceştia sînt o emblemă a nefericirii. Ei nu se mai simt bine nicăieri, nu mai aderă la nici un loc, decît prin respingerea resentimentară a altuia. Pînă în 1989, vina integrală pentru asemenea destine fisurate o purtau istoria, regimul comunist, cortina de fier. Dar după 1989, indiferent cîte dificultăţi şi dezamăgiri a avut de oferit România cetăţenilor ei, vina devine individuală şi are drept sursă vanitatea, provincialismul, egolatria.

Sînt pentru două luni la Berlin şi nu sînt scutit, la rîndul meu, de o formă (minoră sper) de schizofrenie. Mă uit la programele de televiziune germane, dar citesc şi presa bucureşteană. Şi ARD, dar şi Cotidianul. Şi doamna Maischberger (ah!), şi Ion Cristoiu (oh!). Urmăresc dezbaterea parlamentarilor federali despre derapajele serviciilor lor secrete, dar sufăr mai mult pentru că Stejărel Olaru n-a mai ajuns în CNSAS, deşi avea toate calităţile necesare (şi mai mult decît atît). Mă interesează ce spune lordul Dahrendorf despre pericolul care ne pîndeşte (nu terorismul, cum zice toată lumea, ci autoritarismul), dar mă uimeşte în mai mare măsură viteza cu care PSD îşi execută fostul prim-ministru, după ce îl vrusese preşedinte. Citesc Der Spiegel, dar îmi place enorm scrisoarea deschisă a lui Sever Voinescu către Traian Băsescu. Abia aştept să văd, la Neue Nationalgalerie, marea expoziţie despre melancolie ("Geniu şi nebunie în artă"), dar dacă e voba de trăiri intense, atunci nimic nu egalează ştirea că la Bucureşti - în chiar ziua demisiei lui Năstase (din nu mai ştiu ce), s-a deschis o berărie cochetă, botezată "La mătuşa Tamara". Dulce ca mierea e glonţul patrie.

hahahahaha!!! Hai, mey Pretender, ca esti funny!!! Tu nu ai vazut cum scrie si cum se exprima andrei??? Pai el nu intelege bine ce ii tot explica lumea, in limbajul si la nivelul lui intelectual. Tu vrei sa inteleaga articole scrise de Andrei Plesu??? Ma faci sa rad!!! Da' rau de tot!!! =)). Da-i ceva Tutea si mai baga-i si niste Eliade si l-ai bagat in ceata rau de tot!!! Pai mey Pretender, tu strici orzul pe gaste, mey???

sunt sigur ca ai parcurs materialul, e prea captivant si plin de... realitate.

te mai trag de maneca din cand in cand, dar am sa refuz orice dialog cu tine atunci cand vei incepe sa dai cu rahat. e risipa de timp si energie din care nu am nimic de castigat. si cum tu nu vrei sa intelegi, ca daca mai mult de un individ iti spune ca esti beat trebuie sa mergi la nani, prefer sa ies din conflictul asta.

vaia con dios

Crede-l cand spune ca nu l-a parcurs. E mult prea complicat pentru el. Si dupa cum vezi, este exact cum am intuit. Hai ca m-a apucat rasul si mai tare!!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Nu ii raspund la Andrei, ca posturile lui le-am ignorat." Cata stabilitate.
Credeam ca ai inteles ca am revenit asupra deciziei in momentul in care te-am banat. M-am inselat, se pare ca ai 2 calitati, pricepi greu si uiti repede. Probabil din cauza varstei. Se iarta.

Vecinul are 76 si de abia mai merge cu masina. La el in casa am fost doar o data.
Tu ori nu pricepi ideea de metafora, ori te dai lovit pentru ca iti pare mai convenabil. Nu vorbeam de un anume vecin, am enuntat posibilitatea ca tu sa te lauzi cu ceea ce ai vazut la altii.

Pai am un junk yard Ecology la un km de mine si merg destul de des
Asta si povestea cu motocicleta primita de pomana ne dau indicii asupra unei parti a prosperitatii afisate.

Ca sa revin la subiectul comunismului, nu stiu de unde si pana unde esti un anticomunist atat de fervent, atata timp cat zici ca ai plecat din tara la 19 ani. Eu cred ca de fapt e un anticomunism de complezenta, dadea bine fata de biroul de imigrari din State sa te dai dizident in cererea de azil politic, dar la varsta aia e foarte posibil ca tu sa fi fugit mai degraba de de armata. Si pe ce baza ai decis ca opozantii tai de pe celalalt forum sunt legionari iar cei de aici sunt comunisti? Iti dau cuvantul meu ca nu obisnuiesc sa port camasa rosie, si nici pe Thomas nu-l stiu sa poarte camasa verde sau neagra.

O ultima observatie: ma asteptam sa conspectezi si articolul postat de Pretender si sa ne delectezi cu extrase numerotate si adnotate, dar probabil ca adevarul doare, asa ca ai evitat subiectul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 5. PUTINI vad dar MULTI inteleg ce vor nu are sens matematic si logic... m-am referit ca sunt putini cei care vad ceea ce trebuie si ca sunt multi care vad ceea ce isi doresc sau inteleg ce vor ei...Exprimarea mea a lasat de dorit :cheers:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta scrie ce vrea in quote! io n-am zis ciudateniile alea cu warn dupa noile regului...

OK. am editat.

Ai grija cu atacurile vulgare. :beer:

1. sunt sigur ca ai parcurs materialul,

2. dar am sa refuz orice dialog cu tine

3. daca mai mult de un individ iti spune ca esti beat trebuie sa mergi la nani,

4. prefer sa ies din conflictul asta.

1. Ai mai fost tu sigur de multe si ai dezamagit pe toti.

2. Oauuuu, ca pana acuma ai facut fatza unui dialog logic.

3. :banana: Hahahaha, nu am fost bet niciodata asa ca poate sa zica 100 de indivizi. Sau ma inviti la culcare cu tine? =))

4. Ai mai spus asta si nu ai facut-o. Nu esti serios.

1. Tu nu ai vazut cum scrie si cum se exprima andrei?

2. Pai mey Pretender, tu strici orzul pe gaste, mey???

3. Hai ca m-a apucat rasul si mai tare!!!!

1. Oricum mai bine ca o dama de 22 de ani. =)) Sau ai uitat aritmetica?

2. Daaaaa, ti-a dat orz? =))

3. Vezi ca ingrasa rasul. Nu ca ai fi tu prea slabutza.

1. am revenit asupra deciziei (de ati raspunde) in momentul in care te-am banat.

2. Tu ori nu pricepi ideea de metafora, ori ....

3. dadea bine fata de biroul de imigrari din State

4. tu sa fi fugit mai degraba de de armata.

5. pe ce baza ai decis ca opozantii tai de pe celalalt forum sunt legionari iar cei de aici sunt comunisti?

6. ma asteptam sa conspectezi si articolul postat de Pretender

7. adevarul doare, asa ca ai evitat subiectul.

1. Ahaaaa, deci te-ai hotarat sa-mi raspunzi dupa ce mi-ai dat ban fara motiv logic. Sentimentalule.

2. Da, tu forbesti in metafore si eu realitati zilnice.

3. Daca aveai habar cum era acum 25 de ani nu mai vb de fete .....

4. :banana: Adevarat. Am scapat si de armata. Ma trimesesera la munci si cand le-am dat hartiile inapoi faceau spume la gura si ma amenintau cu arestul.

5. Se pare ca nu prea intelegi ce citesti. Mai mult de pus ideile in paragrafe separate nu stiu cum sa ma fac mai clar. Am zis ca SBZsti au moderatori legionari si Motoretisti moderatori comunisti. Ai incercat si tu un atentat aici dar esti prea sentimental.

6. Pai daca vad mai mult de 10 - 15 randuri postate imi fuge mintea la Vladisto si la demagogie si la "copy & paste" si nu ma intereseaza. Mai ales ca ieri nu prea am avut timp.

7. Adevarul ma atrage si nu o sa-l evit niciodata. Fa o sinteza si o discutam. Cu toate ca meriti sa te ignor.

"PUTINI vad dar MULTI inteleg ce vor nu are sens matematic si logic..."

m-am referit ca sunt putini cei care vad ceea ce trebuie si ca sunt multi care vad ceea ce isi doresc sau inteleg ce vor ei...Exprimarea mea a lasat de dorit :cheers:

Adevarat, ....dar.

De multe ori exista tendinta de a hotara noi ce "trebuie" sau ce este "bine" ca restul sa vada sau sa inteleaga dintr-o situatie. In realitate faptul suntem diferiti, unici, "vedem" si "intelegem" asa cum suntem pregatiti la acel moment sau daca suntem pregatiti. Uitandu-ma in urma vad nulte din "greselile" facute de alti pe care ii judec si ii critic. Dar macar eu am scapat cu pielea pe mine. :beer:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca aveai habar cum era acum 25 de ani nu mai vb de fete

1. Neica, daca te uiti la profil, eu nu omis uitat sa completez datele personale, asa ca o sa vezi ca eu chiar stiu cum a fost acum 25 de ani. Tu in schimbi te dai cunoscator al realitatilor de aici, desi dupa 25 de ani nu prea mai ai habar de cum e aici. In plus esti plin de prejudecati si complexe referitoare la tara mama. In concluzie, domnule matur, oricare adolescent de pe forum are autoritate morala mai mare decat tine sa comenteze ceea ce se intampla pe aici.

2. Tu vad ca ai ajuns mai american decat americanii:

-minti despre egalitatea in sanse si lipsa de discriminare de acolo. Cred ca baietii de prin cartierele hispanicilor, asiaticilor sau negrilor ar fi profund interesati sa le explici lor aburelile tale pe aceasta tema.

-ai devenit adeptul culturii de fast-food, nu reusesti sa deosebesti o metafora de o "realitate zilnica" si iti vine greu sa citesti mai mult de 3 randuri de text daca nu contine si poze. O sa te anunt daca articolul lui Plesu va fi transpus in comics, daca asta e nivelul pe care il poti percepe.

-gandesti in stereotipii, categorisesti omul dupa prejudecatile tale si nu accepti ca tiparele tale ar putea fi de doi bani.

Hai sa-ti propun o tema noua. Condamnai cu vehementa justitia romana care nu pedepseste exemplar anumite cazuri, plus ne acuzai pe multi de complicitate la crima in cazuri ca accidentul de la Galati (desi nu facuseram nimic altceva decat sa ne exercitam dreptul la liberea exprimare la care tu faci permanent apel)

Anul trecut, intr-o intersectie bucuresteana un soldat american, angajat al ambasadei SUA, a trecut pe rosu intr-o intersectie si a spulberat un taxi, omorand unul din cei mai cunoscuti basisti rock din tara. Soldatul a fost de urgenta "extras" din Romania, apoi a fost absolvit de orice vina in cadrul unei parodii de proces "court martial". Acum cateva zile niste soldati americani, veniti in Romania pentru niste exercitii militare cu "aliatii" NATO, au facut varza un bar unde au mers sa chefuiasca. Pana aici nimic neobisnuit, dar nici acestia nu vor raspunde in fata justitiei romane, in timp ce daca un roman incalca legile americane in SUA, raspunde in conformitate cu legislatia americana, in fata justitiei americane.

Ce parere ai de egalitatea asta afisata de mama democratiei? Daca SUA asa isi trateaza aliatii, informatiile despre Abu Graib si Guantanamo devin infiorator de plauzibile. Ce zici de complicitate la faradelege la nivel de stat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. o sa vezi ca eu chiar stiu cum a fost acum 25 de ani.

2. minti despre egalitatea in sanse si lipsa de discriminare de acolo.

3. ai devenit adeptul culturii de fast-food,

4. daca nu contine si poze.

5. categorisesti omul dupa prejudecatile tale si nu accepti ca tiparele tale ar putea fi de doi bani.

6. un soldat american, a omorat unul din cei mai cunoscuti basisti rock din tara.

niste soldati americani, au facut varza un bar unde au mers sa chefuiasca.

nici acestia nu vor raspunde in fata justitiei romane,

7. in timp ce daca un roman incalca legile americane in SUA, raspunde in conformitate cu legislatia americana, in fata justitiei americane.

8. informatiile despre Abu Graib si Guantanamo devin infiorator de plauzibile.

9. Ce zici de complicitate la faradelege la nivel de stat?

1. Si zici ca ai aplicat si tu pt emigrare la domnisoara cu care ai inceput discutia?

2. Chiar? Citeste constitutia si invata despre legile locale.

3. Nu am mai servit fast-food de cativa ani. Asta daca nu inclusi si gogosile.

4. A picture is worth a thousand words.

5. Corect. Dupa profilul ce ii reprezinta si dupa cuvintele pe care le rostesc.

6. Intre state exista un tratativ prin care anumite persoane au iminitate diplomatica. In cazul acesta justitia locala nu are ce face. Trist dar adevarat in multe cazuri. Ai vb cu reprezentantul tau politic sa sprijine ridicare imunitati diplomatice?

7. Un roman civil, la fel ca si un american civil suporta consecintele faptelor in tara in care este. Un diplomat rus a omorat cativa oameni cu masina fiind beat dar imunitatea diplomatica la scos din tara. O americanca de 70 de ani a primit puscarie pe viata in Australia pt ca avea droguri in bagaj.

8. Cei implicati la Abu Graib au primit 15 ani puscarie si expulzare disciplinara din armata.

9. Complicitatile la faradelegi trebuie scoase la suprafata si judecate prin legea locala indiferent de cine este personajul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest topic este acum închis pentru viitoarele răspunsuri.
  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×
×
  • Creează O Nouă...