Mergi la conţinut
  • 0

Limitator


infoschumi

Întrebare

Recommended Posts

  • 0

s-ar putea sa aiba o reductie la evacuare,chiar la iesirea din cilindru.Am vazut la o titiliuca(scuter) asa ceva si cind a dat-o jos,mergea vizibil mai bine.

Da eu oricum iti recomand cel putin un ETZ250.Da-le dracului de titiliuci...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Momentan nu am decat 15 ani si pana pe la 17 nu cred ca imi iau motocicleta.Insa totusi ma gandeam :daca nu are limitator , cum de la cei 6.8 cai atinge doar 58?Am vazut scutere de 5-6 cai care atingeau 70-80 km/h. Limitator eu cred ca are , deoarece am mers la un moment dat vreo 4 minute la blana si apoi m-am oprit si iesea fum mult.Deci ma gandesc la a ajuns la limita impusa de limitator si nu a mai putut iesi fumul afara din cauza protectiei.In cazul in care sa zicem ar prinde 65 s-ar intampla ceva cu kilometajul(deoarece indica doar 60),cineva mi-a zis ca se rupe acul indicatorului.

Va rog sa imi raspundetzi la aceste intrebari , mai ales la cea cu kilometrajul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

limitarea e facuta din transmisie. fumul e dat de uleiul nears adunat in toba si care a inceput sa se arda de la forja. Nu iti spun cum scapi de ea pt ca ai 15 ani (adica nu ai permis) si nu ai acte la moto - in caz de accident ai dosar penal si alte alea. la varsta ta viteza pe care o prinde e suficienta.

Sfatul meu - asteapta pana faci 16 ani sa iti iei a1 si fa acte la scuter ca nu e de gluma cu politia

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Pai am si eu vreo 3 intrebari.Cum fac eu acte la scuter?Oricum carnet imi iau la 16 ani.De exemplu azi imi veni ca eu l-am avut la Oradea si eu sunt din Severin si de abia porni , iar cand porni scoasa un fum de umplu toata strada(nu glumesc)vreo 10 minute.Totusi zi si mie cum pot da limitatorul jos , pot sa fi sigur ca nu o sa il dau jos deoarece ai mei nu sunt de acord.Asa sa stiu si eu : cum il dau jos si cam ce viteza ar prinde fara el.Si daca il dau jos si ia 70 ce ma fac ca kilometrajul meu nu indica doar 60(o sa se rupa indicatorul)???

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

transmisia ta e facauta in asa fel incat viteza maxima a jucariei sa corespunda cu turatia maxima a motorului. poti sa te gandesti ca e la fel ca la o bicicleta MTB. ajungi cu pedalele la o turatie maxima si daca nu schimbi pe pinion mai mic viteza ta nu creste. tu trebuie sa faci acelasi lucru cu transmisia ta si asta se face in functie de tipul ei (lant sau curea cu variator).

Cat despre viteza maxima........ o mobra cu 4 cai ia lejer 80 daca are set bun. Cu bicicleta iei 50 si nu ai nici macar un cal putere.

Cel mai bine folosesti un moped pana la 16 ani. La asta nu tre nici acte si nici permis. Daca esti prins fara permis pe langa amenda si dosar nu o sa mai ai voie sa dai examen de permis x ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

infoschumi...scuterul tau are sigur scos limitatorul ala daca merge aproape 60...daca nu limitatorul e in variator(ii un fel de saiba care nu permite ca variatorul sa se deschida mai tare).....cablul de kilometraj se poate da pestecap.....eu am avut o Aprilia SR din 97 si fugea 100 km/h si ceva..dar avea si 120 pe bord :))......dar cum zicea si zidu AI MARE GRIJA LA POLITIE ca si eu am muscat`o(dar am scapat cumva) si dupa aceea te`ai supt pe o gramada de ani si tot felul de probleme...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Hei infoschumi,

daca mai ai toba originala poti sa o schimbi cu una de raliu. Dar nu stiu cit costa la voi. Aici costa cam 100€, depinde de unde o cumperi. Cu aia iti merge bitzicàlu tàu cu motor cam 75km/h. Dar trebuie sa-ti pui ìntrebarea daca se merita atìtia bani pentru un singur an (pìna ai 16 ani). :notworking:

Mai bine ìi strìngi si ìti cumperi mai ìncolo un motor ca lumea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

O solutie mai ieftina, ce-i drept destul de rudimentara ar fi sa folosesti un kilometraj de bicicleta (digital), unul care afiseaza si viteze peste 100km/h si care este relativ usor de gasit si nici nu e foarte scump.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Am si eu o yamaha jog din 98 adusa de curand din japonia. A fost adusa cu tuning poloni in 70 cm. Si a mea are tot 60 dar ii dau mult mai mult. In ceea ce priveste bordu e ca a tau cu 60 dar mie mi sa dus mult ca in poza dar nu s-a rupt. Abia astept sa se incalzeasca macr putin ca acuma la iasi ninge. Asfalt uscat tuturor si iarna scurta, vara lunga. :rolleyes::rolleyes:

post-2176-1106829806_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0
Am si eu o yamaha jog din 98 adusa de curand din japonia. A fost adusa cu tuning poloni in 70 cm. Si a mea are tot 60 dar ii dau mult mai mult. In ceea ce priveste bordu e ca a tau cu 60 dar mie mi sa dus mult ca in poza dar nu s-a rupt. Abia astept sa se incalzeasca macr putin ca acuma la iasi ninge. Asfalt uscat tuturor si iarna scurta, vara lunga. :rolleyes:  :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>

Si zici ca nu s-a rupt acul de la kilometraj ?

Pai zi-mi si mie cum il pot face si pe al meu sa ajunga macar la un 70 :)

Totusi are motor de 50 si greutate mult mai mica decat scuterele care ating 75-80.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Eu nu stiu exact cum sa faci ca asa l-am primit, gata tuningalit dar parerea pe e sa umbli la variator si sa vezi daca nu il opreste ceva sa nu urce mai sus si la toba sa nu fie incetinita evacuarea. Nu se va simti cine stie ce dar daca vrei sa se duca tare trebuie sa ii faci o modificare majora.(Kit poloni). Bafta. :ph34r:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

ce nu inteleg....de ce atata grija sa il faci sa urce de la 60 la 70 ? si la ce iti pasa atat de mult de amaratul ala de ac ? daca il faci sa mearga cu 70, nu o sa mergi cu viteza aia constant ....si nu cred ca merita efortul sa te chinui atat ...mai bine cumperi un minsk ..poate ma insel ....bafta cu modificarile dar sa nu te coste mai mult decat face..iar daca de viteza iti pasa , pune pe spate un pinion cu cativa dinti mai mic ....pierzi din demaraj dar castigi la viteza de croaziera ...si cred ca e cea mai ieftina modificare ..bafta .....si eu ma gandeam sa imi iau un scuter pentru oras dar vroiam unul la 400cm3 si 25 cai :)

noroc

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Suzuki Sepia ZZ , motor in 2 timpi,prinde in jur de 58 km/h.....

Cum sa iti zic...urca extrem de repede pana la 55 ,insa de acolo nu mai urca deloc.

Iar cand sunt la viteza maxima nu este neaparat sa tin acceleratia la blana, deci probabil este ori de la variatorul de curea ori de la evacuare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

am si eu un tdr de 125 si se limiteaza la 15 cai ,la vreo 6-7000(nu-i mai da voie la bujie sa fac scanteie mi se pare) si la 90km/h(sunt sigur ca e limitat si din viteza ca se opreste la 90 de km fix-nu ca ar merge cu mult mai tare ,dar de suta trece :)) )

care stie sa-mi faca si mie sau sa ma trimita la un service care s anu ma curete de bani

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

salUt..cum pot scoate limitatorul de la un pegeout ludix ??????????as putea sal scot io sau tre sa ma duc in alta parte sa mil scoata?in bord are 80 dar prinde doar 50km/h

cum pot scoate limitatorul de la peugeot Ludix.stie careva.??????mam saturat sa merg cu 45-50km/h in bord are 80 si am vazut pe youtube scutere... ca aL meu si trec de 80.

post-20095-1217351712_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la întrebare...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...