Mergi la conţinut
  • 0
serviceumi

service raspunsuri la probleme tehnice

Întrebare

215 răspunsuri la această întrebare

Recommended Posts

  • 0

ali baba. nu e normal sa se inunde carb daca lasi comutat de benzina pe poz deschis. asta inseamna ca nu tine cuiul pontou. ..cred ca ar mai fi cateva motive, dar asta e principalul (in proportie de 90 %).

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

sal , am un Minsk ( am o problema :) ) : Proneste , sta la relantii , o pun in viteza 1 , dau drumu usor la ambreaj in timp se accelerez , nu are putere, se opreste motorul. pana la urma porneste in turatii mari , merg , scimb vitezele , dupa un timp de mers se inneaca ( nu se mai aprinde amestecul ) si se opreste , cateodata ii trag shocul si isi revine . problema este ca nu trage . o solutie aveti ? reglaje . eu am pe ea carburator de java , credeti ca ar trebui sa imi pun carburator de minsk ?

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

metall byker. aceeasi probleama o aveam si eu. motivul. cuiul pontou al carburatoarelor nu tinea. camera de nivel constant se inunda si-mi tragea f multa benzina (logic). amestecul era f f bogat si avea aceste simptome. in ture mari e normal sa mearga caci ...totul se intampla mai repede...arde amestecul este ars mai repede si nu ajunge sa se inece. faptul ca nu trage are acelasi motiv. nu are cum sa traga daca amestecul est f bogat.

tin sa te anunt ca acestea este una din cauzele posibile. sper sa nu fie ceva mai grav.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

:) inainte. de aceea se numeste "avansul la aprindere"

o sa-ti dau niste linkuri despre 2 stroke tuning. de fapt cred ca poti sa dai si tu search pe gogule.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

am reusit sa reglez aprinderea , carburatorul , dar :D mai am o problema =)) : in viteza a 2-a imi sare . sare intre a 2-a si a 3-a , daca apas putin pe schimbator intra la loc . ce as putea sa fac ? (inafara de varainta sa-mi cumpar o alta motocicleta :D )

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

Salut am si eu o problema am un scuter yamaha Zuma 3vl 50 cm si nu imi sta la relanty. :scooter: Daca puteti sa ma ajutati mi-ar fi de mare ajutor si o schema tehnica la acest scuter. Va multumesc :unknw:

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0
salut.

am un Suzuki rg 250 Gamma din 1986 (2 cilindrii , 2 timpi) dar nu am cartea tehnica :) . mi-am desfacut motorul caci se gripase si nu stiu cuplul de strangere. ma puteti ajuta?

<{POST_SNAPBACK}>

Salut! Sunt un trecator!!! Incearca programul "E-MULE" si cauta Service Manual for... ! Sigur vei gasi, eu am gasit pt a mea, si mi-am reparat-o singur, cu rabdare si doar urmarind cativa pasi! Succes!

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

Sautl. mi-am reparat-o de mult, dar manualul tot il voi cauta.

Salut! Sunt un trecator!!! Incearca programul "E-MULE" si cauta Service Manual for... ! Sigur vei gasi, eu am gasit pt a mea, si mi-am reparat-o singur, cu rabdare si doar urmarind cativa pasi! Succes!

<{POST_SNAPBACK}>

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

salut!

am o yamaha tdm din 1991 si nu prea imi place incarcarea..adica..fara consumatori(lumini) imi incarca cu 13,5V, dar cu luminile aprinse scade sub 13V cam pana la 12,5V

are careva idee ce ar putea fi?(baterie?releu incarcare?),,,cum pot verifica..si cam ce tre sa-i fac..

multumesc anticipat

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0
salut!

am o yamaha tdm din 1991 si nu prea imi place incarcarea..adica..fara consumatori(lumini) imi incarca cu 13,5V, dar cu luminile aprinse scade sub 13V cam pana la 12,5V

are careva idee ce ar putea fi?(baterie?releu incarcare?),,,cum pot verifica..si cam ce tre sa-i fac..

multumesc anticipat

Defectele electrice sunt greu de rezolvat doar cu un sfat. Iti trebuie o schema, apoi sa stii sa o citesti si apoi sa verifici cu un multimetru de precizie. Daca nu iti mai incarca sufient, inseamna ca exista o problmea cu releul de incarcare sau cu magnetoul, dar poate sa fie si o problema banala, cum ar si contacte imperfecte in conectori (mufe) din cauza ca au oxidat, sau se poate ca voltmetrul cu care ai masurat sa indice eronat din cauza ca nu e precis sau ca are bateria consumata... Ce sa zic nu pot sa iti spun nimic concret fara o verificare amanuntita. O baterie incarcata trebuie sa aiba 14.4 V curent continuu si tensinunea de incarcare, masurata la bornele bateriei, in timp ce motorul este pornit, trebuie sa fie constanta si sa nu varieze in functie de turatia motorului sau de consumatorii care sunt cuplati. Exista o variatie dar foarte mica si doar pentru o fractiune de secunda.

Am deschis un topic pentru probleme electrice. Puteti intreba si acolo...

Bafta!

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

Salut, am o yamaha Fz6 fazer2005 si am niste probleme cu ralantiul. mi s-a intaimplat sa moara la ralanti la decelerare, (moare subit, fara sa dea semne de subturatie) dar nu e o chestie permanenta, isi revine dupa un timp si merge bine saptamani, apoi iar apare pt scurt timp.am incercat sa dau turatia de ralanti mai mare,dar nu prea e influentata de asta acum e 1250-1300rpm . este senzorul TPS (throttle position sensor) sau "air cut off valve"...sau???....Senzorul TPS necesita reglaje dupa inlocuire? multumesc!

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

Salut!

Am si eu o problema cu un Suzuki GSX400 Impulse, si anume ca revine greu la relanti dupa ce a fost accelerata in plaja 3000-5000. Daca e accel mai mult revine rapid pana la vreo 3500 dar apoi scade destul de greu pana la relenti,ca si cum ar ramane un pic accelerata.

Mentionez ca nu mai am nici cablul de deceleratie(o gaselnitza aparent inutila in opinia mea) insa am mari indoieli ca asta ar fi motivul, pt ca am accel si am inchis accel chiar si manual, adica actionand direct clapeta de pe carburatoare si degeaba, la fel face.

Aseara i-am schimbat filtrul de aer cu in K&N nou, sigilat. Ideea mea era ca e filtrul vechi prea infundat si daca nu mai e vaccum puternic la turatii mici nu mai trage suf aer si merge intre 1500 si 4000 cu prea mult gaz. Da' se pare ca m-am inselat, ca si cu noul filtru la fel face. Acum nu stiu ce sa mai cred, am ramas in pana de idei, poate ma ajutati voi, daca v-ati mai confruntat cu astfel de problema.

Multumesc anticipat pentru orice pareri sau sugestii,

Mihnea

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

carburatoarele la un fz de 750 cine mi le face si mie platesc bine.le am dereglat singur cand le am curatzat m a macat undeva si am umblat la toate shuruburile!!!HELPPPPPPPPP

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

Va salut, am si eu o intrebare.Am un cbr 954 rr(sc 50) si cand o pornesc se aude un fel de tacanit, care nu este constant,iar dupa ce motorul este cald sunetul ala care mi se pare suspect dispare. mai este cineva care a avut sau are o astfel de problema si daca da cum a rezolvat-o.Multumesc anticipat in cazul in care cineva ma poate ajuta.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0
salut! am o yamaha xs 400 si are un tzacanit vreo 5 min dupa ce o pornesc la rece.e normal sau risc ceva? mersi

Nu prea e normal .. depinde ce fel de tzacanit si unde se aude ... probabil este lantul de distribuite sau culbutorii ...

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

Salve,

Am si eu o dilema. Mi s-a intamplat, cam de 3-4 ori, sa-mi sara din viteza. Mentionez ca eram in treapta a 2-a. Si s-a intamplat doar in trafic, cu motorul cald... sau incins. Am observat ca treaba asta se intampla doar in trafic infernal, cand mereu schimb 1-a, a-2-a, opresti, etc...

De 2 ori a sarit complet din a 2-a pe liber, iar de 2 ori, s-a simtit ca si cum ar fi sarit, dar a reintrat singura in a doua.

Cand merg cursiv, adica nu in traficul asta infernal din Bucuresti, nu s-a intamplat niciodata.

Tot in trafic, cand e mai solicitata cutia, schimba si mai greu... si ma cam chinui sa nimeresc pe liber. Daca opresc si o las cateva minute, oarecum zic eu ca se mai raceste... nu mai face figuri.

Aveti vreo idee despre acest fenomen?

Multumesc anticipat.

Chiar nu are nimeni nici o idee despre aceasta problema?

Acum se intampla aproape zilnic... spusesem mai sus, ca am avut impresia ca sare din a3-a in a2-a, dar de fapt, problema e numai la treapta a doua. Acum se intampla sa nu sara de tot pe liber, dar are un moment ca si cum ar scapa, se tureaza motorul, apoi intra din nou in a 2-a.

Puteti sa ma ajutati cu vreun sfat?

Multam.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0
Va salut, am si eu o intrebare.Am un cbr 954 rr(sc 50) si cand o pornesc se aude un fel de tacanit, care nu este constant,iar dupa ce motorul este cald sunetul ala care mi se pare suspect dispare. mai este cineva care a avut sau are o astfel de problema si daca da cum a rezolvat-o.Multumesc anticipat in cazul in care cineva ma poate ajuta.

Din ce spui tu,ar fi vorba de zgomotul lantului de distributie.

Asa ca, ce poti sa faci este:demontezi intinzatorul de distributie,demontezi surubul din cap,bagi in locul surubului o surubelnita mica ,sa prinzi ce este in interior,demontezi siguranta de la capatul care intra in motor,ridici acea saiba cu canale mai sus din locasul ei,invirtesti surubelnita o tura sau doua,dupa care montezi la loc cu toate operatiile in ordine inversa:saiba,siguranta,etc

La montaj va trebui sa tii armat intinzatorul cu surubelnita,pina stringi macar un surub la cap,pe urma poti sa tragi surubelnita ,intinzatorul de va destinde si va loa forma lantului, DAR de data asta putin mai intins!!!

PS.Daca si asa mai face va trebui sa te gindesi la schimbarea distributiei lant patine,etc.

DACA nu ai inteles, mai bine,aceasta operatie sa o faca cineva care se pricepe!!!!!!

BAFTA!!!!

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

Salut,

La o Honda VFR800 din 2002(model2001) la plecarea de pe loc mai brusca se aude un hrait la ambreiaj, ca si cum ar patina, dar dupa aceia trage de rupe nu patineaza. Ce ar putea fi?

Multumesc!

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0
Am si eu o problema, si tot pt. un XT 600 E / 2003: Am cumparat de curand un set de lampi de semnalizare(blinkere) cu LED-uri, foarte shic de altfel, dar dupa montarea lor corecta, indiferent de directia selectata, functioneaza toate patru in acelasi timp ( similar cu luminile de avarie). Probabil ca este ceva legat de releul vechi, probabil ca "comanda" noilor lampi se face la curenti mult mai mici si cin' stie ce draq....

Rog help!

DACA LEAI MONTAT,SI NU MERG DE VINA ESTE RELEUL DE SEMNALIZARE DEOARECE EL CUPLEAZA LA UN AMPERAJ Mai mare becurile originale find de 21 de W .schimba releul sau incearca sa inseriezi pe fiecare faza de la semnalizare o rezistenta de 1ohm sau daca nu de 1 kilo oh :D m gasesti de cumparat la reparatii tv si este moca (1 leu)

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

sal am s eu un scuteras...un dynamic de 49 cc si nush c sa mai fac pt k imi atinge discu de frana d pe fata de placute si merege infranat si atinge akolo si mie cam frica pt k la viteza prinde joc in ghidon...pls help va rog.....app si sal fac sa ptinda mai multa viteza unde umblu?pt k i-am scos deja limitatoarele da dabea se duce mai mut de 60..ms mult :P:punk:

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

salut, miam luat cam acum 2 luni o aprilia sr di-tech 2005 pe injectie cu 8000km reali, kit pollini 80cmc, toba scport si alte chesti schimbate. pana acum mergea excelent, prindea 120km/h si nu am avut nici o pb, insa ieri pur si simplu mi sa oprit pe starda la semafor si nu mai sta nici cum la relantiu, da rateuri daca reusesc sa o pornesc si mai scoate mici flacari pe toba. ce poate sa aiba ? va rog ajutatima. Ms

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

Un cbr 600 rr 2004

in momentul in care o forjez

indicatorul de benzina o ia razna...

se misca in sus si-n josul ecranului... cum facea luminita masinii KIT :)

ce se intampla

am incercat s-o zgudui .. pe loc... am zis c-o fi plutitorul.. si nimic

in momentul in care turez.. peste 7-8k fie in mers fie pe loc... o ia razna

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
  • 0

salut

am un rs 125 din '98, motor rotax 122.

dintr-o neglijenta pe care o regret am gripat motorul pentru ca n-am completat uleiul la timp

am gasit piston, segmenti si cilindru dar sunt pentru rotax 123. vanzatorul spune ca merg si la rotax 122

asa e? ... nu vreau sa risc

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×