Mergi la conţinut

prima data cand v-ati suit pe un motor


zaiw

Recommended Posts

prima data cand m am suit pe un motor a fost pe un cbr 600rr. imi explica mie omu cum tre s ma sui cum sa tin genunchi cum sa tin d rezervor cand accelereaza cand pune frana (in nici un caz sa nu ma tin de el).

eram imbracat intr-o bulza subtire si niste pantaloni. ii era cam tarsa s ma ia da pana la urma ii da o casca care nu statea extraordinar da am zis "wtf"

ma uit la maica mea si vad cum ii statea inima in gat! (ca in tinerete taicamiu avusese motor si a avut niste accidente naspa si are mana stramba ca a avut o rupta de vreo 7 ori si genunchiu terminat de nici nu poate sa alerge... cu atat mai putin sa joaca o miuta cu noi)

si ma urc eu pe motor si baga omu picioru in ea si se duce undeva asa pe la vreo 180km/h pe splai spre vitan pe acolo si in momentul ala ma vedeam undeva pe asfalt pe spate si simteam cum imi aluneca mainile (fara manusi). dupa vreo 5 min asa ma obisnuisem si era faina senzatia mai ales cu plecatu ala in 3 sec pana la suta. si incepe s ploua. si noape. stiu doar ca la stop mi s aburit casca si pana m am dat jos nu am mai vazut nimic.

ma dau jos nu zic nimic si ma duc la masa ca era ceva sarbatoare. stau jos si vreau s iau ceva de mancare cand imi dau seama ca imi tremura super tare mana si nu puteam s ma opresc.

asa ca acum vreau s ma apuc s muncesc s fac rost d bani pt motor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma si la mine a fost cam la fel ,m-am uract sa dau o tura pe gsx-ru 600 a unui prieten.Fara casca fara nimic ,aasa una lejera! Sincer sentimentu din spate mi se pare destul de nasol ,dar altfel e cand ai fieru in mana!

sper cat de curand sa apar si eu pe strazi cu niste roti sub mine, 2 la numar daca se poate si cu un motor intre ele !! Pana atunci ma uit la altii ce sa fac!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mei, prima data am mers pe o motoreta jawa acum 1 an, si mie imi placeau de mai mult timp motocicletele.. ce sa spun? am zis ca hai sa incerc, ca aveam cateva milioane sa fac scoala..

scoala am facut-o pe un minsk strashnic si sanatos...care s-o stricat dupa ce am dat eu examenul cu politia..

si iaca ca m-o prins boala...pacat ca inca nu am una proprie, dar sper eu asa sa rezolv problema pana in primavara, ca daca nu, incep sa ma urc pe peretzi.. :wacko:

da cred ca pana la urma, mai toata lumea o trecut prin perioada stransului din buci pt acumularea unei anumite sume necesare..

hai sa ne fie numai bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Hehe ... prima oara am mers cand eram in clasa a 7-a .. nu stau sa calculez cati ani aveam atunci .. ca's prea obosit .. ce stiu e ca le tot bagam in cap la ai mei .. ca daca "anu viitor intru cu brio la liceu sa ma lase sa'mi iau motor" .. si uite asa m'am dus cu un vecin cu un motr care 'l avea de vanzare , un suzuki GSX 250.. la ilioara .. in poligon.. cea mai interesanta experienta pe care nu o voi uita niciodata .. ese felul in care s'a simtit cand am dat prima oara aIa ... nu stiu de ce . dar si acum cand mi'am luat intr'un final motor .. cand bag aIa .. ma trece cu fiori ... .. din pacate motrul ala nu l'am putut cumpara ca nu avea acte inregula .. mergea super fain .. dadeam suta cu el pe linia dreapta la ilioara de ziceam ca nu'i adevarat ...

bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

EU aveam cam 11-12 ani si am fost in Turcia, ai mei au zis sa luam scutere... prima mea reactie: cum draq, ca imi e frika ca eu nu ma urc pe asa ceva, o sa cad, o sa ajung in carje alea alea...

Da ei tot s-au dus sa le ia... erau 2 honde scutere mai vechi, si am zis... CE draqu, sa vad si eu cum e? vreau sa zik ca 2 sapt numai pe scuter eram, a fost super super tare... si cand am venit in tara, auzisem eu de la unu ca la 14 am voie motor (la ce minte aveam am crezut) si i-am zis lu maikmea ca vreau o Honda CBR XX de 1100 , la 14 ani...

Doamne ce idiot eram.... :D

Oricum, la 14 ani am plecat in Italia si m-am indragostit de un scuter, si de curand l-am pus deoparte ca mi-am luat rs... VA URMA... :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu aveam vre-o 12-13 ani cand am condus prima data o motocicleta "CZ sport 250" motor tare pentru vremea aceea (anul 1980) era motocicleta lui cumnatu-meu care mi-a inspirat acest virus. De atunci am "calarit" :banana: tot felul de motoare pana la varsta de 20 ani cand mi-am cumparat primul meu motor :throb: Jawa California 250.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi-a insuflat virusul bunica-miu. Din toate povestile lui de pe front nu mi-a ramas in cap decat motocicletele de care vorbea: Zuendapp, BMW, Simson. Dupa care si-a luat omul motoreta. Am calarit-o si mi-a placut la nebunie.

Am intors tot timpul capul dupa motociclete pe strada (mai mult decat dupa femei, cred :wub: ) si anul asta fac scoala de categoria A. Acum am simtit din nou senzatia aia faina cand m-am suit pe un CZ.

In primavara vreau si eu o comunista sa imi mananc zilele cu ea si ea cu mine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

prima tura a fost cu o tula stricata..abia am reparat-o..am pus bateria de la masina in spatele meu....eram fara sa, direct cu curu' pe cadru...am bagat a-ntaia...:) am mers apoi asa frumos...incet..incet sa nu cada bateria...cu mana stanga o mai asezam la loc din cand in cand...

nu aveam carnet atunci, dar imi doream tare...

dupa 100 de metri am intors si am inceput sa o repar iar...

dupa cateva luni am vandut-o...nu aveam timp de reparatii..de nimik...

oricum, o prima plimbare trepidanta..si sincer..placuta.

bafta,

L

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

prima tura cu motoru a fos pe un r1 acum 5 ani (am 17 ani) omu mai nebun asa ... pleaca incet in oras si imi zice tinete bine... ma vad pe o roata si nu stiam ce se intampla am zis ca e cutremur... dupa ce ma dau eu jos tremuram si nu stiam dece ... acum am reusit sa tin un wheelie cu un pasager in spate pe la 70 la ora vreo 100 de metrii .

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa ce m-a resprins Dobre (ilioara) motivand ca sunt "prea subtirica pentru un motor", si m-a acceptat cu chiu, cu vai Strajescu........am mers mai bine decat ma asteptam si eu, iar dupa ce am coboart de pe motor eram super entuziazmata. Senzatia fusese extraodinara si deja visam la calatorii prin tara si in afara pe motor. A fost super si cam asa am tinut-o toata scoala, oricat de oabosita eram, cand ajungeam la Ilioara eram super ok si am mai luat si permisul din prima ...... ( asta aviz celor care descurajeaza si celor descurajatati din diferite motive)

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

nu stiu cati instruictori sunt la ilioara dar stiu ca e unul extrem de nesuferit. Nu aveam inca permisul si nu imi mergea ij ul si l-am vazut ca mesterea un minsk, asa ca l-am intrebat daca se pricepe si la ij, si mi-a zis ca ca el se pricepe la orice nu ca e tata' la motorete (aluzie plina de superioritate ) dar ca ma costa 200 000 pe langa reparatie numai sa se uite la motor, iar pentru orice altceva imi cere 500 000 . mi s-a parut magarie sa imi ceara 200 000 numai deranjul de a se uita la motor .... eram la ilioara pentru a da examen ..m-a scarbit atat de mult rahatul ala uman incat i-am uitat fata ...oricum a fost frumos la examen si eu la fel am fost urcat pe motor la scoala si lasat singur

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prima data cand m-am urcat pe motor, ca pasager, nu am fost prea impresionata, nu mi se parea mare scofala, i-mi placea doar ideea, dar ziceam ca e acelai lucru cu mersul pe bicicleta numai ca are motor si te scuteste de un efort.Cand am condus prima data,m-am urcat cu acelasi gand(bicicleta cu motor) numai ca de data asta era o bicicleta mai mare(M75-seamana cu BMW-urile de politie). Mi-a pornit-o un prieten(ca trebuia sa dai la pedala si eu clar nu puteam) si am plecat(nu mai mersesem niciodata). A fost totul OK pana mi s-a oprit motorul si n-am putut s-o tin.Atunci m-am speriat foarte tare, dar noroc ca m-a ajutat cineva care trecea pe strada si n-am patit nimic nici eu nici motorul. Grija mea era mai mare pentru motocicleta sa nu-i fac ceva ca nu era a mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

prima oara pe doua roti ... SUPER!!!! Am scos mobra lui tata din boxa si am incercat ... asta era prin '92, culmea ca a pornit dar dupa 5 secunde am reusit sa o inec :D . Am incercat inca o data si a pornit dar deja "eram profesor" si am mers printre blocuri fara carnet, casca (era mobra la ce-mi trebuiau :) ) si nici nu-mi pasa de politie . Am facut scoala de motoristi si imi aduc aminte ca in timpul examenului a venit un politai cu un r80 de am murit cu totii si facea misto de noi ca ne da motorul numai daca facem poligonul cu el. Dupa ce am luat permisul am avut parte de cateva motoare bunicele.

ASTA E BOALA GREA ... CINE A LUAT-O NU MAI SCAPA =)) !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Prima data ? mmda. Povestea incepe anul trecut prin vara cand am inceput sa prind la televizor Extreme TV. Ma uit ce ma uit la emisiunile cu snowboard (sunt un fel de impatimit si al acestui sport), cand se termina si incepe nu stiu ce campionat de MX freestyle sau ceva de genu. Prima senzatie cand i-am vazut p-aia cum se dau peste cap si ce trickuri fac, a fost ca ar fi tare sa fac si eu asa ceva. Au trecut cateva saptamani incepusem sa cunosc MX-isti importanti (gen Travis Pastrana etc). Intr-un final s-a pus pata rau de tot, si mi-am platit scoala de soferi cu toate ca nu stiam nimic despre motociclete. Prima sedinta a fost destul de scurta, dar intr-adevar exceptionala. Am invatat sa plec singur de pe loc, iar ziua urmatoare am invatat sa bag a 2-a. Beton senzatia ce pot spune. Am luat din prima cu 25 din 26, iar anul asta pe 7 aprilie mi-am luat si primul meu motor. Evident visul meu a fost sa-mi iau ceva asemanator motocross, ca deee, Travis Pastrana etc, intelegeti voi.

Vroiam neaparat KTM, dar nu aveam destui bani. Pana la urma mi-am luat un enduro Cagiva Canyon 600 din 1996 de care sunt foarte multumit.

Ar mai fi ceva de spus, dar v-am plictisit destul.

CONCLUZIE: M-a inspirat TV-ul !!! :beer:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Minsk-ul lui nea dobre mai merge si acum... tot asa , fara acceleratie. Daca faci abstractie de uleiul care curge din el pe la toate garniturile , e chiar haios. Oricum (am inceput scoala acum 2 zile), m-a bagat in ceata. Conversatie: eu intreb "Tin franele?", la care el raspunde:"Perfect!!!(pauza) ;da trebuie sa apesi mai tare ca au ulei pe ele" !!!!! :shok: .Oricum , nea Dobre s-a gandit corect sa blocheze acceleratia; preventiv omul , ce vreti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

prima oara pe motor... cred ca prin 92 sau 93... aparusera minskurile prin constanta si un prieten de'al meu a avut posibilitati :chair: de a poseda unu... deci k pasager... evident virusul a penetrat smaltzul fricii si ajunsesem cel mai meseriash pasager :D ... la curbe ma inclinam odata cu el, ce sa mai, eram "copilotul" perfect... dupa care , dintr'un noroc kior am gasit un cercel de aur... (ce legatura are?) p care l'am vandut cu aaaa cre'ca 8.000 de lei, veki, da.. si toti banii i'am investit in analize, dosar, examen, benzina... p vremea aia nu se facea shcoala :banana: asa ca ma duceam cu prietenul cu minskul in park, puneam bolovani aliniatzi si faceam poligonu :D sala am luat'o din prima cu 100% (parca 15 intrebari?) la "orash" a fost mai frumos, ca erau vreo 40 de motoare care duduiau si io nu'mi mai auzeam motorul de sub mine :scooter: asa ca am asteptat sa plece toti si dup'aia am plecat si io... aaaa, si din viteza a doua sarea :bash: ... durerea mea e ca de 12 ani nu am mai calarit decat un scooter amarat acu vreo 2 ani si cam atat.. sper k vara asta sa reushesc sa imi fac cadou o comunista, ca de altceva n'am banutz :(

hai pa

don't drink & drive

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prima oara m-am urcat pe o Honda MB 5 a unui prieten pentru ca trebuia sa dau examenul categoria A si nu mai mersesem. Foarte frumos a mers motoreta aceea, iar cutia intr-un mare fel! M-am dat jos fericit ca reusisem sa merg...

Spre deosebire, la examen, in poligon, Jawa aia de scoala nu a mai plecat de pe loc decat in treapta a patra de viteza si acolo a ramas!

Imaginati-va cum tremura Jawa printre jaloane cu acceleratia blana si ambreiajul patinat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La mine boala a venit tot ca pasager acu nici nu mai stiu cati ani pe un minsk. Si abia acu dupa mai mult de 10 ani au venit si posibilitatile si mi-am luat carnet .Scoala am facut-o pe o yamaha virago de 250cc si indicatiile au fost in araba si in semne:) ; cea mai misto faza era cand instructorul alerga pe langa mine si imi mai apasa ambreiajul sa nu o iau prea tare si cum m-am dat printre niste blocuri unde era si trafic avea un fluier cu care ma avertiza daca vine vreo masina.

Acu astept sa vad ce imi iau zxr6 sau cbr 600.

Am uitat la examen am avut 46 de intrebari destul de simple si examenul a fost compus din doua treceri printre 4 jaloane si doua linii drepte , aici fara politie in spate -poate ca le e frica!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Oaspete LeBot

Prima oara pe motor 1990. Era scooter. Senzatzie beton. Dupa 5 zile am cumparat unul shi am inceput sa ma dau. Eram obsedat de chopere si am mers pe la 16 ani cu o honda (ash fi vrut harley..) shi de atunci mi s-a taiat de chopere. Nu imi place sa merg in spate, ca pasager, am mers in total max. 50km in 3 etape. ..

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...