Mergi la conţinut
Noni

Marsul Libertatii

Recommended Posts

*preluat de pe grupul de discutii pro-bike

MARSUL LIBERTATII

(cu motociclete, ATV-uri si scutere)

in jurul Palatului Parlamentului

Sambata, 22 Decembrie 2007, ora 14.00

Sambata, 22 decembrie 2006, la ora 14.00, va avea loc Marsul Libertatii in jurul Palatului Parlamentului - o actiune de aniversare a 18 ani de la revolutia din decembrie 1989, de omagiere a celor care au iesit in strada impotriva regimului comunist, de comemorare a victimelor acelor zile, si un prilej de reafirmare a necesitatii apararii drepturilor fundamentale, inca departe de a fi respectate in Romania la standarde europene.

Actiunea, organizata de „Solidaritatea pentru libertatea de constiinta", va consta intr-un mars al motociclistilor, ca expresie urbana a libertatii si nonconformismului, in jurul Palatului Parlamentului.

Demonstrantii se vor aduna in fata cladirii Academiei Romane (Casa Oamenilor de Stiinta) de pe Calea 13 Septembrie, nr. 13, incepand cu ora 13.30. La ora 14.00 coloana motorizata (motociclete, ATV-uri, scutere) va pleca in mars pe traseul Calea 13 Septembrie - Bd. Libertatii - Bd. Natiunilor Unite - Str. Izvor - Piata Arsenalului - Calea 13 Septembrie, urmand a efectua doua ture in jurul Palatului Parlamentului. Dupa cea de a doua tura se va reveni la locul de plecare, in jurul orelor 14.15 - 14.20. Viteza marsului motorizat va fi de cca 25-30 km/ora.

Casa Poporului, cladire emblematica pentru regimul totalitar, devenita Palatul Parlamentului, va trebui convertita la democratie. Acest proces nu poate fi lasat sa dureze prea mult timp si nici sa fie un demers exclusiv al politicienilor. Marsul libertatii va fi o ocazie de a cere parlamentarilor sa nu mai voteze legi care ingradesc in mod abuziv libertatile individuale (precum libertatea de exprimare si libertatea de constiinta) sau care acorda privilegii demnitarilor. In Romania va trebui creat acel cadru legislativ nediscriminatoriu si neutru in care sa fie respectate drepturile fiecarui cetatean, indiferent de optiunile sale politice, religioase sau filosofice. Intr-o democratie veritabila, diversitatea este o valoare iar votul majoritatii doar un instrument de luare a deciziilor si nu un mijloc de impunere a vointei unei majoritati impotriva drepturilor fundamentale ale unor indivizi sau ale unor minoritati.

Asteptam cat mai multe persoane cu motociclete, ATV-uri si scutere sa participe la aceasta actiune. Ii rugam pe participanti sa aduca steaguri tricolore cu cercul stemei comuniste decupat. Ii invitam pe bucurestenii care sustin ideea acestei actiuni, vina si sa urmareasca Marsul Libertatii.

Prognozele meteo spun ca zilele premergatoare evenimentului vor fi lipsite de precipitatii, ceea ce face posibila deplasarea, in bune conditii, cu motociclete, ATV-uri si scutere.

Detalii despre prognoza meteo aici: http://vremea.kappa.ro/bucuresti/bucuresti.html

PS: Anul trecut, prima editie a Marsului Libertatii a fost usor perturbata de catre politie si jandarmerie care doreau sa interzica manifestarea, desi organizatorii aveau avizele necesare. Instinctele antidemocratice sunt vizibile inca in atitudinea unora dintre autoritatile publice din Romania. Asociatia noastra a si fost amendata cu suma de 1000 lei, dar am atacat in justitie amenda abuziva si am reusit sa castigam procesul.

Remus Cernea

Director executiv

Solidaritatea pentru libertatea de constiinta

www.humanism.ro

tualegi.eu@gmail.com

0727.583.594

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri
MARSUL LIBERTATII

Anul trecut, prima editie a Marsului Libertatii a fost usor perturbata de catre politie si jandarmerie care doreau sa interzica manifestarea, desi organizatorii aveau avizele necesare. Instinctele antidemocratice sunt vizibile inca in atitudinea unora dintre autoritatile publice din Romania. Asociatia noastra a si fost amendata cu suma de 1000 lei, dar am atacat in justitie amenda abuziva si am reusit sa castigam procesul.

Superb si as fi acolo cu mare placere cu toata familia.

Mai este inca drum lung pana caracterul oamenilor se schimba sau cei din vechea garda dispar din poziti de conducere.

Dar sunt destui care inteleg ce este libertatea si se lupta in continuare.

Au tot suportul meu.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

O actiune binevenita acum, cand se aminteste tot mai rar ce s-a intamplat in '89. Spiritul lui decembrie '89 se pare ca supravietuieste si e frumos ca motociclistii au dedicat o asemenea actiune comemorarii. E mai adevarata decat fatarniciile oficiale cu militari, depuneri de coroane si soboare de preoti. Probabil asta e si motivul pentru care marsul de anul trecut a deranjat.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×