Mergi la conţinut

Obtinerea permisului categoria A


acidutzu

Recommended Posts

Cand m-am apucat de scoala moto am cautat cat mai multe informatii despre ce am de facut dar nu prea am gasit. Acum dupa ce am facut scoala si mi-am luat permisul m-am gandit ca ar fi util pentru altii sa le spunem la ce sa se astepte.

Intai trebuie sa gasesti o scoala autorizata pentru categoria A.

Scoala:

Indiferent daca ai permis de categoria B sau nu trebuie sa faci scoala din nou. Scoala este valabila doar un an. Deci daca ai facut o data scoala in decurs de un an poti sa dai cate examene vrei si pentru ce categorii vrei. Daca a expirat anul trebuie sa o faci din nou.

Pret estimativ (februarie 2005) 3 milioane.

Materia:

Materia pe care o studiezi la scoala si o dai la examenul de categoria A este exact aceeasi ca si la categoria B adica regulamentul si ordonanta.

Cursurile practice (orele de conducere):

Trebuie sa faci 20 ore de conducere pe motocicleta care se vor desfasura in poligon.

Dosarul:

In cazul in care scoala va va ajuta sa va alcatuiti dosarul (ceea ce cred ca este normal) de o parte din acte se va ocupa scoala. Dosarul se completeaza pe timpul efectuarii cursurilor si trebuie sa fie completat pentru depunerea la politie in vederea inscrierii la examen.

a) cerere tip;

b. fisa de scolarizare care contine datele de stare civila ale candidatului, forma de pregatire teoretica si practica realizata de unitatile autorizate pentru categoriile sau subcategoriile pentru care se solicita examinarea, completata prin dactilografiere si semnata de candidat, pe care se aplica o fotografie color a acestuia în spatiul special destinat;

c) fisa posesorului permisului de conducere, completata prin dactilografiere si semnata;

d) copie dupa actul de identitate (carte de identitate, buletin);

e) copie dupa ultimul act de studii;

f) cazier judiciar;

g) certificat medical pentru conducatorii auto;

h) avizul psihologic;

i) chitanta care sa dovedeasca plata contravalorii examinarii;

j) copia permisului de conducere, în cazul persoanelor care solicita obtinerea unei noi categorii (subcategorii);

k) chitanta care sa dovedeasca plata contravalorii permisului de conducere;

l) copia hotarârii judecatoresti de condamnare, ramasa definitiva, pentru persoanele care solicita examinarea pentru obtinerea unui nou permis de conducere în locul celui anulat.

Vizitati si site-ul http://www.dgeip.kappa.ro/circul_permis.htm recomandat de www.politiaromana.ro

Scoala ar trebui sa se ocupe de punctele a,b,c. In plus, in Constanta am vazut ca cer:

- copii dupa autorizatiile scolii de soferi si a instructorului auto

- un formular de raspuns tip asemanator cu cel pe care se da examenul care sa dovedeasca faptul ca ati dat o pretestare la scoala de soferi si ati trecut testul cu minim 22 puncte. Foaia trebuie sa aiba numele dumneavoastra si semnatura scolii.

Chitanta de la punctul k se va plati dupa ce ati absolvit examenul si doriti sa va ridicati permisul.

Se cer 2 poze tip permis de conducere 3,5cm x 3,8 cm. In alte parti se cer 1 sau chiar 4 poze.

Examenul teoretic (sala):

Examenul moto se da in aceleasi conditii, aceleasi chestionare si chiar in aceeasi sala cu cei care dau categoria B. Deci trebuie sa va pregatiti pe aceleasi chestionare.

Acest examen, ca si cel practic se poate sustine doar in judetul de resedinta in orice oras din acest judet.

Un element important la dosar este cazierul . Acesta se obtine de la birouri specializate ale politiei care sunt atat in orasele din judet cat si in municipiul resedinta de judet. In unele orase nu functioneaza un asemenea birou si atunci el trebuie solicitat biroului din municipiul resedinta de judet. De obicei daca il faci in alt oras din judet dureaza vre-o saptamana si asta la urgenta din cate stiu. De la biroul din municipiul resedinta se poate ridica la urgenta chiar in aceeasi zi. Dimineata se depun actele si dupa ora 13 se ridica cazierul.

Vizitati site-ul http://www.politiaromana.ro/acte_necesare_cazier.htm pentru informatii oficiale complete.

Odata obtinut cazierul este valabil 30 zile. Se poate ca la politie sa nu va accepte un cazier care mai are 2-3 zile si expira. Exista posibilitatea ca din momentul in care ati obtinut cazierul si pana la data examenului acestuia sa ii expire valabilitatea. Atunci fie nu va accepta dosarul fie va accepta dosarul dar la examen la intalnirea cu politistul va trebui sa ii dati acestuia cazierul valabil sa il adauge la dosar (daca vor ei sa fie amabili).

Programarea examenului

O alta problema este programarea la examen. Programari se fac tot timpul anului. Nu mai exista restrictii pentru iarna. Examenul practic insa poate fi amanat, la fata locului, din cauza zapezii, ploii, a faptului ca poligonul este necorespunzator (adica cu gropi sau nemarcat) si atunci trebuie sa va programati din nou pentru poligon. De starea poligonului nu se ingrijeste politia, aceasta fiind preocuparea scolii de soferi (cam aberant dar asta este). Din amanari succesive poate sa va expire perioada de 90 zile maxim admise intre data la care s-a sustinut sala si data la care se sustine poligonul (eram la 2 zile de asta). Acest lucru nu ii intereseaza in nici un fel pe politisti. Nu se mareste acest interval de 90 zile chiar daca nu s-a putut sustine nici un examen in acest interval.

Asa ca cel mai bun lucru este sa evitati perioada de iarna pentru examenul moto.

Examenul practic (poligonul):

Dupa ce ati luat examenul teoretic puteti sa dati, in decurs de 90 zile calendaristice examenul practic. Se poate da examenul teoretic intr-un oras care nu are poligon si apoi examenul practic in poligon. Din cate am vazut poligon este de obicei in municipiul resedinta de judet. Se poate sa existe insa si in alte orase. Pentru cei ce au facut scoala in alt judet este recomandat sa ia cateva ore (1-2 ore) pe poligonul pe care vor da examenul si sa discute cu un instructor local sa ii imprumute motocicleta pentru examen.

Examenul practic se da numai in poligon.

Poligonul are forma din figura. Bulinele sunt jaloane.

Iata schema poligonului din Constanta si indicatiile legate de parcurgerea lui.post-769-1111674311_thumb.jpg

Iata ce aveti de facut:

Se porneste de la start unde motocicleta este cu motorul pornit, asezata pe cric. Va puneti casca pe cap, dati motocicleta jos de pe cric si va deplasati pe langa ea 3 metri pana in punctul 1. Va suiti pe motocicleta si asteptati semnalul politistului. Bagati in viteza si porniti. Intrati in prima sectiune de jaloane care se ocolesc in sensul aratat de sageti. Dupa iesirea din jaloane mergeti pana in punctul 4. Aici incep opturile. Acestea se fac in jurul celor doua jaloane din mijloc. Cele din capete sunt doar pentru delimitare (nu se trece de ele). Deci urmati traseul 4,5,6,7 de 3 ori. Cand ati ajuns pentru a 4-a oara in punctul 4 aveti 3 opturi complete. Se scimba directia de rotatie pentru opturi urmarind linia 8 si apoi se mai fac trei opturi in sens opus (6,5,4,7). Cand ati ajuns pentru a 4-a oara in punctul 8 (intre 5 si 7 mai exact) intrati pe linia dreapta de 50 m pe care trebuie sa mergeti cu o singura mana fara sa atingeti marcajele. Se iese prin punctul 10, se face o curba, se scoate din viteza motocicleta si se opreste in punctul de start. Se suie pe cric cu motorul pornit.

Toata cursa trebuie sa dureze maxim 4 minute. Aveti voie sa puneti piciorul jos cel mult de 2 ori ( 6 puncte penalizare pentru pus piciorul jos), 1 punct penalizare pentru ratat un jalon, descalificare pentru atins marcajele. Tot traseul se parcurge doar in treapta intai de viteza.

Nu sunt foarte sigur de punctajele de la poligon şi nici de faptul că acesta este standard. In figura puteti vedea schitat poligonul din Constanţa.

Obtinerea permisului:

Dupa ce ati obtinut rezultatul favorabil de la politistul care v-a examinat in termen de zece zile dosarul vostru va ajunge la biroul permise auto. Atunci trebuie sa platiti o taxa la CEC sau la trezorerie in valoare de circa 480.000 mii lei si obtineti o chitanta (functionarele de la CEC stiu exact ce va trebuie si va indruma). Cu aceasta chitanta va duceti la biroul de eliberari permise auto unde depuneti chitanta si va fotografiaza. Daca aveti deja permis de conducere pentru alta categorie va este retinut permisul si vi se da o dovada cu drept de circulatie. Apoi mai dureaza una - doua saptamani pana este gata permisul si puteti sa il ridicati.

În speranţa că acest material va fi util amatorilor de permis moto.

Va salut cu respect!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deocamdata nu reusesc sa pun si schema poligonului dar vine in curand. Informatiile prezentate in acest material sunt din experienta proprie si s-ar putea sa nu coincida cu informatiile oficiale. Daca sunt erori va cer scuze anticipat si va cer ajutorul pentru a alcatui un material cat mai exact (revizia 1).

Multa bafta tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

adica eu de cand iau poligonu pana pot merge cu motocicleta trebuie sa mai astept 2-3 saptamani ?

Depinde de la oras la oras si cat de bine se misca cei de la politie, dureaza intre 1-4 saptamani, dar media este 2-3 saptamani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din cate stiu eu, trebuie sa retii numarul de programator pe care ti-l spune cand intri in sala si apoi, daca iei examenul te poti plimba linistit chiar daca nu ai permisul propriu zis (cardul) dar nu ai voie sa iesi din judet 10 zile pana primesti permisul. Daca te opreste politia, spui numarul de programator si ar trebui sa te verifice prin statie in baza de date; pe mine nu m-au oprit ca sa stiu :) spun asta pentru ca exista posibilitatea ca baietii sa zica sa ii insotesti la sectie si sa te verifice acolo.

Eu insa am o alta problema, am permis categoria A1, stiti cumva, la 18 ani trebuie sa dau iarasi examenul ca sa primesc A (in fond eu am dat exact acelasi lucru ca si cei care au dat A; pe aceeasi motocicleta) ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La legile romaneshti nici nu m-as mira sa ma puna sa dau iar (daca aveam 18 ani cand am dat de A1 imi dadeau A fara sa fac nimic in plus sau in minus).

Cred ca o sa trec pe la politia rutiera (de bunavoie :) ) sa ii intreb cum e situatia... daca shtiu shi ei....

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Informatie oficiala de la politie.

Dupa promovarea examenului dureaza 10 zile pana ajunge dosarul de la examinatori la biroul permise. Apoi te duci la permise, iti face poza si dai mostra de semnatura. Daca ai permis ti-l retine si iti da dovada cu drept de circulatie valabila doua saptamani. La Constanta la o saptamana dupa poza te duci si iti ridici permisul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Bineinteles. Nu e chiar asa graba.

Dupa cum spuneam dureaza vreo doua saptamani pana ajunge dosarul de la examinatorii care te-au promovat la biroul de eliberare permise. Abia apoi te poti duce sa faci poze. Si atunci daca mai intarzii doua-trei saptamani nu e nimic. Chiar mai mult cred.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete chino
Informatie oficiala de la politie.

Dupa promovarea examenului dureaza 10 zile pana ajunge dosarul de la examinatori la biroul permise. Apoi te duci la permise, iti face poza si dai mostra de semnatura. Daca ai permis ti-l retine si iti da dovada cu drept de circulatie valabila doua saptamani. La Constanta  la o saptamana dupa poza te duci si iti ridici permisul.

<{POST_SNAPBACK}>

Oricat de oficiala o fi ea... ei nu fac cum zic!

Eu doar ce am luat A-ul acum(pe 27 iunie) ... deci am dat sala si poligon luni, apoi am platit chitanta, am mers a doua zi sa o depun, si am vazut faza ca tre sa astepti 7 zile de la sustinerea examenului, apoi sa vii sa depui chitanta si sa te traga aia in poza. Zis si facut!

Am vorbit cu o "cucoana" care lucra acolo la ghiseu, si i-am bagat o vrajeala ca nu mai pot sa vin decat peste cateva luni, etc etc... si mi-a zis sa vin a doua zi, ca cica sa vada si ea daca au venit dosarele...

A doua zi(adica miercuri ... deci luni am avut examen) am mers, si ghici? au venit dosarele! bine ati venit! hai si cu poza...

Si asta a fost tot... cacanarii conducerii, cu lenea lor... si se mira de ce se mai scumpesc tigarile si cafeaua ca le este lor lene si stau toata ziua si fumeaza si beau cafea! :chair::chair::chair:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete chino

nu neaparat ca mergi sa le dai un kentan lung sau un jacobs din ala vanilat sau cum este... toti vor(ma refer la cei cu functii executive)sa stea, sa bea cafea, sa fumeze tigari!

haha... imi aduc aminte, ca eram o data la raiffeisenu ala de la unirea... si era un mos, da din ala de abia se tinea pe picioare... si ii injura pe aia de la raiffeisen ca nu sunt operativi, ca ei toata ziua "beie" cafea =)) si fumeaza "tzîgarii" :taunt:

poate nu vi se pare amuzant... precum gluma alora de la vacanta mare... helsinki... :D :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
Deocamdata nu reusesc sa pun si schema poligonului dar vine in curand. Informatiile prezentate in acest material sunt din experienta proprie si s-ar putea sa nu coincida cu informatiile oficiale. Daca sunt erori va cer scuze anticipat si va cer ajutorul pentru a alcatui un material cat mai exact (revizia 1).

Multa bafta tuturor!

<{POST_SNAPBACK}>

Si eu sunt din Cta si ti-as dona nishte bericioaice daca mi-ai emaila si mie ceva adrese de scoli pt. categ. A din Constanta. (Daca este posibil si nu se incalca regulile acestui forum, poti scrie pe forum, cred ca ar fi mai bine pt ca astfel ar putea afla mai multi interesati.)

Multumesc anticipat.

PS. Baga si ceva modalitati de identificare pt. directionare beri...

Email la: maidanez_ro@yahoo.com

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu sunt din Cta si ti-as dona nishte bericioaice daca mi-ai emaila si mie ceva adrese de scoli pt. categ. A din Constanta. (Daca este posibil si nu se incalca regulile acestui forum, poti scrie pe forum, cred ca ar fi mai bine pt ca astfel ar putea afla mai multi interesati.)

Eu stiu doar 2 modalitati pentru Constanta:

- Instructor Iosaj, il gasesti la poligonul din spatele stadionului in jur de ora 5-6 in fiecare zi. E cam aglomerat dar e atmosfera placuta (intre 5-20 de oameni la o sedinta) si te mai si ajuta cu hartogaraia daca esti baiat finut. Anu trecut am facut pe un Voskod de 125

- Scoala de soferi FASOLE (mi se pare ca au sediu undeva pe la Trocadero pe stradute) un e un instructor mai tinerel cu un MZ si care tine orele tot la poligonul de la stadion cu predilectie dimineata si pana in ora 17. Are doar 1-2 elevi pe sedinta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Buzau scoala e 2.500.000.In rest,500.000 fisa medicala,vreo 300.000 testul psihologic plus inca 40.000 taxa de examinare.Plus cazierul si celelalte acte cu ai zis mai jos.

Cand m-am apucat de scoala moto am cautat cat mai multe informatii despre ce am de facut dar nu prea am gasit. Acum dupa ce am facut scoala si mi-am luat permisul m-am gandit ca ar fi util pentru altii sa le spunem la ce sa se astepte.

Intai trebuie sa gasesti o scoala autorizata pentru categoria A.

Scoala:

Indiferent daca ai permis de categoria B sau nu trebuie sa faci scoala din nou. Scoala este valabila doar un an. Deci daca ai facut o data scoala in decurs de un an poti sa dai cate examene vrei si pentru ce categorii vrei. Daca a expirat anul trebuie sa o faci din nou.

Pret estimativ (februarie 2005) 3 milioane.

Materia:

Materia pe care o studiezi la scoala si o dai la examenul de categoria A este exact aceeasi ca si la categoria B adica regulamentul si ordonanta.

Cursurile practice (orele de conducere):

Trebuie sa faci 20 ore de conducere pe motocicleta care se vor desfasura in poligon.

Dosarul:

In cazul in care scoala va va ajuta sa va alcatuiti dosarul (ceea ce cred ca este normal) de o parte din acte se va ocupa scoala. Dosarul se completeaza pe timpul efectuarii cursurilor si trebuie sa fie completat pentru depunerea la politie in vederea inscrierii la examen.

a) cerere tip;

b. fisa de scolarizare care contine datele de stare civila ale candidatului, forma de pregatire teoretica si practica realizata de unitatile autorizate pentru categoriile sau subcategoriile pentru care se solicita examinarea, completata prin dactilografiere si semnata de candidat, pe care se aplica o fotografie color a acestuia în spatiul special destinat;

c) fisa posesorului permisului de conducere, completata prin dactilografiere si semnata;

d) copie dupa actul de identitate (carte de identitate, buletin);

e) copie dupa ultimul act de studii;

f) cazier judiciar;

g) certificat medical pentru conducatorii auto;

h) avizul psihologic;

i) chitanta care sa dovedeasca plata contravalorii examinarii;

j) copia permisului de conducere, în cazul persoanelor care solicita obtinerea unei noi categorii (subcategorii);

k) chitanta care sa dovedeasca plata contravalorii permisului de conducere;

l) copia hotarârii judecatoresti de condamnare, ramasa definitiva, pentru persoanele care solicita examinarea pentru obtinerea unui nou permis de conducere în locul celui anulat.

Vizitati si site-ul http://www.dgeip.kappa.ro/circul_permis.htm recomandat de www.politiaromana.ro

Scoala ar trebui sa se ocupe de punctele a,b,c. In plus, in Constanta am vazut ca cer:

- copii dupa autorizatiile scolii de soferi si a instructorului auto

- un formular de raspuns tip asemanator cu cel pe care se da examenul care sa dovedeasca faptul ca ati dat o pretestare la scoala de soferi si ati trecut testul cu minim 22 puncte. Foaia trebuie sa aiba numele dumneavoastra si semnatura scolii.

Chitanta de la punctul k se va plati dupa ce ati absolvit examenul si doriti sa va ridicati permisul.

Se cer 2 poze tip permis de conducere 3,5cm x 3,8 cm. In alte parti se cer 1 sau chiar 4 poze.

Examenul teoretic (sala):

Examenul moto se da in aceleasi conditii, aceleasi chestionare si chiar in aceeasi sala cu cei care dau categoria B. Deci trebuie sa va pregatiti pe aceleasi chestionare.

Acest examen, ca si cel practic se poate sustine doar in judetul de resedinta in orice oras din acest judet.

Un element important la dosar este cazierul . Acesta se obtine de la birouri specializate ale politiei care sunt atat in orasele din judet cat si in municipiul resedinta de judet. In unele orase nu functioneaza un asemenea birou si atunci el trebuie solicitat biroului din municipiul resedinta de judet. De obicei daca il faci in alt oras din judet dureaza vre-o saptamana si asta la urgenta din cate stiu. De la biroul din municipiul resedinta se poate ridica la urgenta chiar in aceeasi zi. Dimineata se depun actele si dupa ora 13 se ridica cazierul.

Vizitati site-ul http://www.politiaromana.ro/acte_necesare_cazier.htm pentru informatii oficiale complete.

Odata obtinut cazierul este valabil 30 zile. Se poate ca la politie sa nu va accepte un cazier care mai are 2-3 zile si expira. Exista posibilitatea ca din momentul in care ati obtinut cazierul si pana la data examenului acestuia sa ii expire valabilitatea. Atunci fie nu va accepta dosarul fie va accepta dosarul dar la examen la intalnirea cu politistul va trebui sa ii dati acestuia cazierul valabil sa il adauge la dosar (daca vor ei sa fie amabili).

Programarea examenului

O alta problema este programarea la examen. Programari se fac tot timpul anului. Nu mai exista restrictii pentru iarna. Examenul practic insa poate fi amanat, la fata locului, din cauza zapezii, ploii, a faptului ca poligonul este necorespunzator (adica cu gropi sau nemarcat) si atunci trebuie sa va programati din nou pentru poligon. De starea poligonului nu se ingrijeste politia, aceasta fiind preocuparea scolii de soferi (cam aberant dar asta este). Din amanari succesive poate sa va expire perioada de 90 zile maxim admise intre data la care s-a sustinut sala si data la care se sustine poligonul (eram la 2 zile de asta). Acest lucru nu ii intereseaza in nici un fel pe politisti. Nu se mareste acest interval de 90 zile chiar daca nu s-a putut sustine nici un examen in acest interval.

Asa ca cel mai bun lucru este sa evitati perioada de iarna pentru examenul moto.

Examenul practic (poligonul):

Dupa ce ati luat examenul teoretic puteti sa dati, in decurs de 90 zile calendaristice examenul practic. Se poate da examenul teoretic intr-un oras care nu are poligon si apoi examenul practic in poligon. Din cate am vazut poligon este de obicei in municipiul resedinta de judet. Se poate sa existe insa si in alte orase. Pentru cei ce au facut scoala in alt judet este recomandat sa ia cateva ore (1-2 ore) pe poligonul pe care vor da examenul si sa discute cu un instructor local sa ii imprumute motocicleta pentru examen.

Examenul practic se da numai in poligon.

Poligonul are forma din figura. Bulinele sunt jaloane.

Iata schema poligonului din Constanta si indicatiile legate de parcurgerea lui.post-769-1111674311_thumb.jpg

Iata ce aveti de facut:

Se porneste de la start unde motocicleta este cu motorul pornit, asezata pe cric. Va puneti casca pe cap, dati motocicleta jos de pe cric si va deplasati pe langa ea 3 metri pana in punctul 1. Va suiti pe motocicleta si asteptati semnalul politistului. Bagati in viteza si porniti. Intrati in prima sectiune de jaloane care se ocolesc in sensul aratat de sageti. Dupa iesirea din jaloane mergeti pana in punctul 4. Aici incep opturile. Acestea se fac in jurul celor doua jaloane din mijloc. Cele din capete sunt doar pentru delimitare (nu se trece de ele). Deci urmati traseul 4,5,6,7 de 3 ori. Cand ati ajuns pentru a 4-a oara in punctul 4 aveti 3 opturi complete. Se scimba directia de rotatie pentru opturi urmarind linia 8 si apoi se mai fac trei opturi in sens opus (6,5,4,7). Cand ati ajuns pentru a 4-a oara in punctul 8  (intre 5 si 7 mai exact) intrati pe linia dreapta de 50 m pe care trebuie sa mergeti cu o singura mana fara sa atingeti marcajele. Se iese prin punctul 10, se face o curba, se scoate din viteza motocicleta si se opreste in punctul de start. Se suie pe cric cu motorul pornit.

Toata cursa trebuie sa dureze maxim 4 minute. Aveti voie sa puneti piciorul jos cel mult de 2 ori ( 6 puncte penalizare pentru pus piciorul jos), 1 punct penalizare pentru ratat un jalon, descalificare pentru atins marcajele. Tot traseul se parcurge doar in treapta intai de viteza.

Nu sunt foarte sigur de punctajele de la poligon şi nici de faptul că acesta este standard. In figura puteti vedea schitat poligonul din Constanţa.

Obtinerea permisului:

Dupa ce ati obtinut rezultatul favorabil de la politistul care v-a examinat in termen de zece zile dosarul vostru va ajunge la biroul permise auto. Atunci trebuie sa platiti o taxa la CEC sau la trezorerie in valoare de circa 480.000 mii lei si obtineti o chitanta (functionarele de la CEC stiu exact ce va trebuie si va indruma). Cu aceasta chitanta va duceti la biroul de eliberari permise auto unde depuneti chitanta si va fotografiaza. Daca aveti deja permis de conducere pentru alta categorie va este retinut permisul si vi se da o dovada cu drept de circulatie. Apoi mai dureaza una - doua saptamani pana este gata permisul si puteti sa il ridicati.

În speranţa că acest material va fi util amatorilor de permis moto.

Va salut cu respect!

<{POST_SNAPBACK}>

Da,cam 2-3 saptamani dureaza.Dar e bine sa dai de A direct,altfel....o iei de la capat cu toate actele.E ca si cum ai da de permis din nou.Sau daca poti sa faci scoala pentru mai multe categorii deodata.

adica eu de cand iau poligonu pana pot merge cu motocicleta trebuie sa mai astept 2-3 saptamani ?

:o

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...