Mergi la conţinut

Cu pret sau fara pret? In continutul anuntului..


bok

Ce ziceti, trebuie pus pretul motocicletei in anuntul de vanzare?  

172 membrii au votat

  1. 1. Ce ziceti, trebuie pus pretul motocicletei in anuntul de vanzare?

    • DA
      169
    • NU
      3


Recommended Posts

Pffffai, am crezut ca e un topic recent ca ultime postari, dupa continutul sau, dar vad ca are aproape 4 ani :lol:

Ai dreptate Zoltane, unele chestii sunt chiar "prea" actuale :mad:

Cat despre postarea pretului intr-un anuntz.....daca nu se face, are sanse cat mai mari sa fie evitat.....cam toata lumea "sare peste" mai ales cand se vinde ceva de serie de care mai gasesti duium in piatza mai nou.

Este parca si un indemn la regulile forumului: "Cu cat dati mai multe detalii cu atat sansele de a se vinde obiectu cresc"

Iar daca mai se vine si cu texte gen: "N-ai bani de-un tel" atunci va spun SIGUR ca ti-ai pierdut TOTI posibili clienti care au intrebat si multi dintre altii care vad treaba asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...
Ma baieti aici e internet, e forum, se discuta , se negociaza! Este o alta modalitate de vinde si cumpara!

Da, de unde, internetu' este pentru jocuri ^_^ "si ca sa vorbeasca io cu mandra me de la constanta" =))

Da, ar trebuii pus, de ex. te uiti la un motor arata bine in poze, si motor de 10k euro, el il vinde la 3k, pai deja incepi sa te pui pe ganduri, intrebi, iti spune ce si cum si se rezolva, (dar e mai bine la tilifon ma ca pot satz poviestesc mai bini si sa inshierc sa ti aburesc) :))

Numa bine =))

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am intalnit multe anunturi cu motociclete de vanzare, de toate felurile. Unele interesante, alte haioase, alte iritante sau chiar unele nesimtite.

Sunt unele anunturi care nu le vad rostul! Cum ar fi cele care nu au pus un pret al motocicletei ce face obiectul vanzarii.

Uneori, cerand pretul am ofensat vanzatorul(interesant este ca s-au simtit ofensati si altii, care nu aveau legatura cu postul propiu-zis) , si chiar am fost jignit cu afirmatii de genul "ce ma, n-ai bani sa dai un telefon pe connex?".

Parerea mea este ca un cumparator obisnuit, care munceste banii , se uita pe ce-i da, si ar dori sa nu-i arunce,asa,usor(cum ar dori unii vanzatori!!!). Drept urmare, eu caut prin toata oferta din tara, sperand sa gasesc ceea ce-mi doresc (in viziunea mea : raport optim pret-calitate). Si cum sa reusesc sa-mi fac o idee, daca vad doar poze , multa barbologie (apropo, nu este anunt pe net care sa nu contina cuvintele"motocicleta este impecabila"), explicatii in doi peri , si cel mai important :PRETUL!!

Sau din cele sa zicem 20-30 de motociclete care mi-ar place ar trebui sa sun la fiecare in parte, sa ascult vrajeala vanzatorului, si dupa aia sa ma hotarasc?

Eu zic ca ar fi corect ca anunturile sa fie cat mai explicite, sa contina in primul rand un pret(macar de pornire!).

Tin sa va spun ca am intalnit unele anunturi la modul: "vand motocicleta impecabila, relatii la tel:0723*****". Sau ceva aproximativ. Interesant este ca daca-l intrebi pe respectiv pe net cat costa,sau ce vinde,se supara. "Suna frate , n-ai bani de un telefon?Atunci de unde ai bani de asa o motocicleta?" , este replica ce o primesti de la unii. Sunt de parere ca de aia se cheama forum, ca se poate comunica prin mesaje vizibile pt toata lumea. Anuntul in care se pun detalii putine si se comunica prin telefon este cel din ziar.

Deci dragii mei , ce spuneti, trebuie pus pretul in anunt sau nu?

:rolleyes:MACAR PRETUL DE VANZARE... :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Eu nici zarzavaturi din piata nu iau daca nu e pretul pus,am observat ca taranul se uita la cum esti imbracat cand iti zice pretul. Cand mi-am luat masina nu m-am oprit la cele pe care scria doar "de vanzare" si numarul de telefon convins ca nu trebuie sa ai de a face cu oameni pe care doar atat ii duce capul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

va chinuiti degeaba cu pretul asta ca se gaseste un nene sau o tanti sa zica ca are o super motoreta si ca pretul e confidential

normal scrie si la reguli de pret dar...

Eu daca vad un astfel de anunt mai ales pompos si cer pretul, dar mi se refuza, il sterg instant, si la recidiva dau warn/suspend dupa caz....nu respecti regulile unei case, nu ai ce cauta acolo si gata!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

salutare

in ceea ce priveste necesitatea afisarii pretului in oferta de vanzare, pretul fiind elementul central al actului juridic (vanzarea in sine), afisarea acestuia este OBLIGATORIE.

fara pret nu putem vorbi de vanzare. fara pret nu putem determina valoarea bunului ce se vinde, raportat la calitatile bunului (functie de natura bunului vandut). vanzatorul sau ofertantul este obligat sa lanseze, o data cu oferta de vanzare a bunului, in care bunul trebuieste descris in detaliu, si pretul de vanzare sau, cel putin elemente de determinare ale acestuia (ale pretului). mai mult, pt. ca vanzarea sa fie valabila, pretul trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa fie sincer si serios (vezi art. 1303 C.Civ si urm.). mai mult, seriozitatea vanzatorului poate fi apreciata si functie de complexitatea detaliilor publicate in oferta de vanzare. faptul ca vanzarea sau oferta de vanzare se face prin intermediul anumitor cai de comunicare, de publicitate, nu trebuie sa duca la ideea ca vanzatorul nu are OBLIGATIA de a anunta pretul de vanzare. cum pot fi interesat si cum sa iau legatura cu vanzatorul cand nu stiu ce pretentii pecuniare are? faptul invocat ca nu am bani sa dau un telefon pentru a ma informa cu privire la pret, nu numai ca este pueril dar este si dovada de lipsa de bun simt. cum poti contracta cu cineva de asa speta? lipsa tuturor elementelor determinante in relatia vanzator-cumparator dau nastere neincrederii cu privire la raportul juridic ce urmeaza sa se nasca intre cei doi. pe marginea acestui subiect se poate discuta mult, cu argumente solide in favoarea ideii pro publicitatii pretului dar, cred ca argumentele, in parte, aduse acestei cauze sunt suficiente.

nu poate exista vanzare sau oferta de vanzare fara un pret determinat sau cel putin determinabil. orice anunt de vanzare, orice oferta in care nu se prevede si pretul poate conduce la ideea lipsei de incredere in cel care lanseaza oferta de vanzare - este doar umila mea parere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

EU zic ca un anunt ar trebui sa arate asa:

Titlu: Vand <firma si modelul motocicletei> - <pret>

Descrierea topicului: Anul si cati Km are motorul in cauza

In continut: Se vorbeste depsre motor, ce consumabile are schimbate, mentionata starea generala a motorului, se atrage atentia asupra unor defectiuni (daca este cazul) si se spune ce accesorii are (daca are). La sfarsit, se adauga date de contact, nr de telefon si daca se poate un ID de messenger etc, dupa care se vor atasa pozele. Pozele fiind clare si cuprinzand motorul, macar, din amandoua partile.

Parerea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...