Jump to content

Tras In Piept La Achizitie Moto

Recommended Posts

Am cumparat un Transalp de la Ziman Cornel, telefon 0728885547, email cornel.ziman@strabag.com.

La prima vedere motocicleta parea in regula, asa ca ne-am inteles la un pret si am luat-o. Imediat au aparut problemele: sporadic mergea intr-un singur cilindru (CDI stricat 300 euro) si la viteze peste 70 la ora vobleaza ghidonul (aici problemele pot fi multe: semeringurile care curg la furca pe care nu le-am vazut din cauza burdufurilor, roata cu geometrie proasta, roata nealiniata, rulmentii uzati de la jug-alta treaba pe care nu am observat-o la testul initial).

Deoarece Cornel mi-a zis ca imi vinde o motocicleta in care nu mai bag nici un ban si ca el nu cauta sa traga in piept pe nimeni, mi-am propus sa-i aduc la cunostinta bubele motoretei in speranta ca ne putem intelege ca oamenii. I-am zis sa se ocupe el de problemele de directie si sa imi asum eu gaura produsa de CDI defect (pentru ca piesa asta se strica frecvent la Transalp). Cornel Ziman mi-a comunicat ca nu se simte dator sa se ocupe de un detaliu insignifiant al functionarii unei motociclete (asa cum este directia) pe care mi-a vandut-o chipurile functionala si ca viata pe care mi-o pericliteaza fara sa fi stiut de problemele de directie nu-l priveste.

Cum nu ma caracterizeaza amenintarile de natura fizica i-am spus ca voi posta pe forum sa stie lumea ca e tepar. Mi-a zis ca ma va da in judecata pentru dezvaluirea datelor cu caracter privat. Si i-am replicat ca mi se pare absurd ca legea sa apere pe aia de te trag in piept si ca mai mult decat atat, datele personale si le-a facut singur publice in anuntul de vanzare de pe bikeshop ( http://209.85.129.132/search?q=cache:G5tEP...lient=firefox-a )

Domnule Cornel Ziman, daca citesti acest text sa stii ca sunt de acord cu stergerea lui sau reabilitarea imaginii tale, la alegere, in cazul achitarii cheltuielilor pentru o motocicleta functionala (CDI plus depanarea directiei)

Exista un "colt al turnatorilor", unde vin postate reclamatiile si nemultumirile fata de vanzatorii si prestatorii de servici, la furturi moto e total la nealocul ei postarea. Se muta.

E roman si el bre. Romanul cand strica fierul da teapa la altul... "sa se mai necajeasca si altul cu el ! "

CIUDAT< DAR CHIAR ASA DE CACAT NEAM SUNTEM...

Am cumparat un Transalp de la Ziman Cornel, telefon 0728885547, email cornel.ziman@strabag.com.

La prima vedere motocicleta parea in regula, asa ca ne-am inteles la un pret si am luat-o. Imediat au aparut problemele: sporadic mergea intr-un singur cilindru (CDI stricat 300 euro) si la viteze peste 70 la ora vobleaza ghidonul (aici problemele pot fi multe: semeringurile care curg la furca pe care nu le-am vazut din cauza burdufurilor, roata cu geometrie proasta, roata nealiniata, rulmentii uzati de la jug-alta treaba pe care nu am observat-o la testul initial).

Deoarece Cornel mi-a zis ca imi vinde o motocicleta in care nu mai bag nici un ban si ca el nu cauta sa traga in piept pe nimeni, mi-am propus sa-i aduc la cunostinta bubele motoretei in speranta ca ne putem intelege ca oamenii. I-am zis sa se ocupe el de problemele de directie si sa imi asum eu gaura produsa de CDI defect (pentru ca piesa asta se strica frecvent la Transalp). Cornel Ziman mi-a comunicat ca nu se simte dator sa se ocupe de un detaliu insignifiant al functionarii unei motociclete (asa cum este directia) pe care mi-a vandut-o chipurile functionala si ca viata pe care mi-o pericliteaza fara sa fi stiut de problemele de directie nu-l priveste.

Cum nu ma caracterizeaza amenintarile de natura fizica i-am spus ca voi posta pe forum sa stie lumea ca e tepar. Mi-a zis ca ma va da in judecata pentru dezvaluirea datelor cu caracter privat. Si i-am replicat ca mi se pare absurd ca legea sa apere pe aia de te trag in piept si ca mai mult decat atat, datele personale si le-a facut singur publice in anuntul de vanzare de pe bikeshop ( http://209.85.129.132/search?q=cache:G5tEP...lient=firefox-a )

Domnule Cornel Ziman, daca citesti acest text sa stii ca sunt de acord cu stergerea lui sau reabilitarea imaginii tale, la alegere, in cazul achitarii cheltuielilor pentru o motocicleta functionala (CDI plus depanarea directiei)

da' tu nu ai testat motoreta cand ai cumparat-o???? ai luat-o asa pe ochi frumosi sau te-i luat dupa astia care zic ca transalpurile "n-are moarte" si ca "honda e honda" ???

problema cu jocul directiei nu aveai cum sa nu o observi daca testai mobra.

bafta

Ba am testat. si am si dat drumul ghidonului dar sub 70km/h. eu unul am ceva teama in a conduce o motocicleta noua pentru mine, fara maini pe ghidon, in oras si la viteza considerabila.

Repet: vobleaza doar daca dau drumu la ghidon si numai peste 70km/h. Nu are joc in rulmentii de la roata, ulei nu se vede in afara burdufurilor care acopera semeringurile si furca, iar rulmentii de jug prezinta o iregularitate foarte greu de observat daca nu o cauti cu mare atentie miscand ghidonul de la un cap la altul in aer. Deci e greu de depistat la primele teste. Abia dupa ce m-am obisnuit putin cu ea si am capatat incredere, mi-am permis astfel de teste.

asa sper si eu: rezolvare facila a directiei. Pun semeringuri noi, pun ulei in furca, fac geometrie si echilibrare roata si schimb rulmenti jug. Teoretic ar trebui sa nu mai am probleme.

Problema e factura totala: CDI vreo 300 euro, si alea de mai sus inca vreo 150-200 euro. Trag linie si-mi da 30-40% din cat face toata motoreta. Nu e just asa. Daca imi stateau aiurea sumele astea prin casa, mi luam motor mai nou.

Imi pare rau ca iti spun dar vina iti apartine in totalitate ... !!!

Cu doar 200RON puteai face o verificare completa la Honda .

Imi pare rau ca iti spun dar vina iti apartine in totalitate ... !!!

Cu doar 200RON puteai face o verificare completa la Honda .

E o solutie, dar nu avem salarii ca in Germania.

Daca ai de ales dintre 4-5 motoare pe care sa il cumperi te cam usuca cate-o verificare la fiecare.

Nu zic ca nu ai dreptate, dar nu toti au aceasta posibilitate.

Oricum e bine ca a postat, urmatorul care vrea sa cumpere vre-un motor de la acest vanzator se mai gandeste.

E o solutie, dar nu avem salarii ca in Germania.

Daca ai de ales dintre 4-5 motoare pe care sa il cumperi te cam usuca cate-o verificare la fiecare.

Nu zic ca nu ai dreptate, dar nu toti au aceasta posibilitate.

Oricum e bine ca a postat, urmatorul care vrea sa cumpere vre-un motor de la acest vanzator se mai gandeste.

nu asta e ideea defapt, sa zicem ca de laes din 4-5 motoare,cum ai spus tu,eee.... din alea 4-5 pana la urma te hotarasti asupra uneia din ele (adica exact cum ai facut tu ) si dupa ce te hotarasti asupra ei nu vad ce te impiedica sa te duci cu ea la o verificare. adica in cazul tau, ai vazut 4-5, te-ai hotarat sa o cumperi pe asta , ai testat-o tu, ai cumparat-o si acum mai ai de bagat 4-500 de euro in ea. daca te duceai cu ea la o verificare dadeai 50 si cu siguranta vanzatorul ar fi scazut mult din pret, daca nu scadea luai alta sau alta si tot nu ajungeai sa bagi atatia bani nici daca le duceai pe toate alea 4-5 la honda. asta se cheama invatatura de minte si sper sa nu te superi ptr ce am scris ptr ca nu am scris cu rautate.

bafta mare cu mobra si asfalt uscat.

Ziman raspunde:

Raspund asa de tarziu pentru ca doar acum am reusit sa gasesc si eu postarea respectiva.

Este foarte simplu sa arunci asa pe un forum un post in care faci pe cineva tepar in dreapta si in stanga.

Motocicleta a fost verificata si incercata de tine de doua ori destul de amanuntit si de prietenul tau mecanic.

Trebuie suplimentar mentionat ca era o motocileta din decembrie 1993 cu aprox. 72.000 km reali din cunostintele mele.

Avea toate dotarile posibile (2 coburi, topcase, manere incalzite, cric central, crashbaruri...) si am scazut de la 2300 EUR la 1950 EUR. Pe langa asta cat timp a fost la mine aceasta motocicleta a fost intretinuta cu cele mai bune produse si cu costuri semnificative (zeci de milioane) de catre un mecanic bun, destul de cunoscut in lumea moto. Pot adauga tot aici si faptul ca aproape toate consumabilele erau noi noute. Ca dovada ti-am dat si documentele semnate de serviceul respectiv si din pacate nu le-am cerut chiar de la inceput. Sa zicem ca toate acestea au fost incluse i n pretul motocicletei.

Crede-ma ca inca nu s-a inventat motocicleta in care sa nu bagi nici un ban si doar sa mergi, daca iti pasa macar cat de cat de ea.

Faptul ca tie ti s-a stricat CDI-ul, o piesa electrica care se strica pur si simplu (mai ales la transalp) si probil s-au uzat semeringurile nu ma fac pe mine responsabil cu absolut nimica, nici macar moral. Problemele nu au aparut imediat ci dupa 2 saptamani m-ai sunat ca iti intra in voblaj ghidonul daca iei mainile de pe ghidon la 70 kmh. Daca iti este asa de frica pentru viata ta, nu mai lua mainile de pe ghidon la 70 kmh.

Despre amenintarile fizice pot zice ca le iau ca si o gluma buna dar oricum daca vreodata te razgandesti... sti unde sa ma gasesti. Poate noaptea cand ies de la servici ma astepti si tu cu o bata si imi tragi una zdravana dupa cap. Asta sigur iti va rezolva problemele.

In legatura cu toate amenintarile (nonviolente) si ofertele primite din partea ta verbal (telefon), SMS, E-mail nu doresc de loc sa intru in detalii.

Imi pare rau ca tu consideri ca ai luat o teapa, eu stiu ca nu este asa.

Pentru oricine are vreo nelamurire referitor la acest subiect il rog frumos sa nu ezite sa ma contacteze.

Aveti numele, muarul meu de telefon si adresa de e-mail.

Io cred ca voi va mintiti unu` pe altu`. =)) Apropo, cam scump . Cam vechi. Apropo, o fost si un hotzmecanic la fata locului? Atunci care buba mea e baiu`? Cine te-o pus mah s-o iei? La-i pus sa se jure pe Sfanta Mucenita Varvara ocrotitoarea minerilor, ca e brici motoreta cea veche de aproape 20 de ani? :taunt: Ce sandilai... :lol2:

• 4 weeks later...

fara sa fiu carcotas, la o moto sh de atatia km si an si pret nu ar fi trebuit sa te astepti la prea multe. daca ai fost si cu un mecanic la shopping de transalp primul lucru la care ar fi trebuit sa te uiti sunt CDI-urile care pica in mod frecvent la modelele pana in 97. Rulmentul de jug iar nu e mare bai. costa in jur de 100 ron daca nu tii neaparat sa fie original Honda. Personal iti recomand SKF pe care ii gasesti la m multe magazine de piese auto.

Bafta la reparat si nu mai fii asa suparat ca la banii astia cred ca ai facut o investitie buna. :beer:

baietasul asta ... Ziman... este un mic criminal din punctul meu de vedere. eu l-as da in judecata pentru tentativa de omor :unsure:

frate mi se pare o exagerare. cei care au mai avut motoare stiu ca semeringurile de furca sunt consumabile iar rulmentul de jug este normal sa fie schimbat dupa 50k km. Si vorbesc de cei care au avut motoare nu alea tipla luate de la reprezentanta pe min 10000euro si care fac 300km pe an.

• 2 months later...

frate mi se pare o exagerare. cei care au mai avut motoare stiu ca semeringurile de furca sunt consumabile iar rulmentul de jug este normal sa fie schimbat dupa 50k km. Si vorbesc de cei care au avut motoare nu alea tipla luate de la reprezentanta pe min 10000euro si care fac 300km pe an.

Iar de voblaj,cineva care a incercat multe motorete, si un motor cu putini km ajunge sa aiba probleme de directie ca urmare a tratamentului aplicat de drumurile noastre 'europene'.Nu cred ca merita amplificat in halul asta astfel de maruntisuri,ca toti vanzatori de motoare sh sunt tepari dpa tine...

• 4 years later...

Teapa Moto:

Tepar: Iulian Igorov - service moto in str. Popa Tatu, la numarul 60, un gard verde. Bucuresti-Romania

Cumparator: Catalin Rusu - a.k.a. Crazzy.ro (UK)

Bani pierduti: 1 900 euro

Model moto: Kawasaki 636 2006 (ZX6R)

Data: 20 mai 2014

Tranzactie: neefectuata

Mobile Phones 
+40 733 215 214 / +40 765 068 510

Poveste:
Igorov sustine ca imi poate vinde o motocicleta Kawasaki 636 2006 cu actele ok.
Dupa achizitia a 1 900 euro, dnul Igorov Iulian, in data de 20 mai 2014, nu mi-a facut nici contractul de vanzare cumparare dar mi-a dat de buna credinta talonul + cartea de identitate a motocicletei, in care am aflat ca nu este proprietarul de drept. Astfel mi-a spus ca el la randul lui a cumparat motocicleta de la un client si inca nu a inmatriculat-o pe numele lui, iar acum o sa faca rost de acel "client" (Lupescu Mihai Cristian) sa o inmatriculam direct pe numele meu.

Doresc prin acest anunt sa fac public persoana care oferta tepe in lumea MOTO si astfel sa-si piarda "potentiali clienti" mai ales pe domeniul vanzarilor.

Recomand acest post tuturor care vrodata si-au luat vrodata teapa in domeniul moto, sa-i faceti o vizita la "garaj" ca potential client.

Acum primesc amenintari din partea lui, spunandu-mi ca i-am furat actele moto si ca nu a primit nici un ban!
am atasat si cateva poze din chat-ul nostru privat.

Share please!
https://www.facebook.com/groups/tepari.moto/permalink/675179989234761/