mitza123 Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 As dori sa imi aduc un motor din italia, dar nu stiu cat se cere in mod normal pentru o motocicleta fie din Lombardia pana in Bucuresti, fie din Toscana. Motocicletele care se vand la concesionar se mai pot negocia? Ma intereseaza tarife aproximative si daca se poate negocia, la cat as putea sa sper. PS: pretul afisat este de 2000 E pentru ambele motoare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorman34 Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 concesionarii nu negociaza...eu am doua motoare,ambele aduse din italia,unul personal de la un concesionar.nu nnegociaza nimic..in plus,pe langa pretul cerut mai dai ceva ipentru procesarea actelor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitza123 Posted March 25, 2010 Author Share Posted March 25, 2010 cam cat? ce inseamna procesarea actelor? din cate stiu legislatia ii obliga sa elibereze actele necesare...acum nu sunt sigur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorman34 Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 da,legea-i obliga sa elibereze actele necesare transportului moto in ro...dar legea nu specifica ca actele sa fie eliberate gratis...asa ca platesti actele de care ai nevoie ptr a aduce moto in ro...daca imi amintesc bine,eu am platit in jur de 90eu..nu mai retin.daca mergi dupa motor,ia cu tine pe cineva care cunoaste italiana...italienii daca pot sa te tepuiasca,nu ezita sa o faca...o spune stan patitul.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitza123 Posted March 26, 2010 Author Share Posted March 26, 2010 multumesc de sfaturi. dar vad ca nimeni nu zice si de preturile care se practica la transport Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morrissonxxx Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 Concesionarii in general nu prea negociaza pretul, sau daca il negociaza negocierea consta in 50-100 e cu indulgenta. Acetele te pot costa de la 80 la 130 euro in functie de zona si e agentia la care o faci. Daca vrei sa iei de la concesionari ai grija ca sunt o gramada care dau tepe, respectiv mobrele sunt gata de export ceea ce insemana ca sunt "PA", cadrul sudat, mobra cu probleme la motor ...etc. Acum pentru partea de sud este cam greu, nu am fost acolo decat de 2-a ori si atunci cu un localnic ca sa nu ma trezesc cu cine stie ce surprize. Ai grija ca un concesionar nu iti face actele imediat (cunoscut este faptul ca italienii au pauza de pranz si nu mai au chef de nimik apoi) deci alocati 1 zi intreaga pentru mobra si acte. Te sfatuiesc sa te intelegi cu cel ce o vinde angajatul ... nu stiu cum sa te lase sa mergi cu ea macar viteza 1-a si a 2-a si sa insisti sa ii faci test. in rest limba italiana e de baza. La intrebarea ta cu plata actelor - ACTELE se platesc nu sunt incluse in pret !!!! ca si in Ro. Sper ca iti este de folos. Numai bine LE. Cu mobra nu poti pleca pe roti !!!! In italia nu se emit numere "rosii" sau pe o perioada X, trebuie sa o iei pe platforma sau cu ce ai venit. Obtii certificatul de scoatere din circulatie si e a ta ... faci ce vrei cu ea. Preturi de transport incluzand tot tacamul 500 e. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitza123 Posted March 26, 2010 Author Share Posted March 26, 2010 Multumesc Morrissonxxx. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morrissonxxx Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 Multumesc Morrissonxxx. Cu placere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italianu Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 salut,nu cumpara de la concessionari,adica dealer. daca motocicleta este deja radiata pentru export e clar ca are ceva,dece daca o vinde in italia este obligat sa da garantia. daca o cumperi de la un particular,mergi cu iel la pra,registro publico auto,care se gaseste in toate orajele, si cu 36 de euro ai scapat. important,proprietar trebuie se are carta di circolazione in original,si certificato di proprieta in original. cand radiesi motocicleta iti da amandoua acte anulate pertru export intro o tara din comunitatea europeana,dar tot original iti da. iar pentru siguranta ta, o copie dupa carta de identitate al proprietar si contract de mana vanzare cumparare. atat. sper ca am fost de ajutor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enderrgrr Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Pai de ce vrei sa iti iei motor chiar din Italia ? Sa inteleg ca vrei un motor uzat. Eu locuiesc in Bergamo, Lombardia, daca chiar vii aici sa iti iei motor, pot sa iti fac de interpret, si apropo de faza cu pauza de masa, de la 12 la 13 nu misca nimeni in front aici .. se papa . Eu mi-am luat motorul de la un concesionar care a fost foarte de treaba, si acum dupa 1 an cand il vad ma saluta si mai vb de una alta. Au si uzate de vanzare, dar sincer sa fiu nu stiu nimic referitor la cumparare/radiere/inmatriculare in Ro, banuiesc ca nu e greu oricum ... In ceea ce priveste transportul, imo cea mai buna solutie este sa vii cu o dubita , de preferat a unui prieten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitza123 Posted March 30, 2010 Author Share Posted March 30, 2010 Multumesc pentu informatii. Vreau sa cumpar din Italia din cauza preturilor scazute(sau realiste) si a disponibilitatii unor modele, care il Romania nu le-am gasit in buget. La 2000 de E am vazut honda shadow 600 foarte faina sau kawasaki vn 800. La noi, pana acum, in 2000E, nu iesi din virago, en 500 sau Ls 650 savage. Ma interesez deoarece bugetul nu este enorm si daca plec inspre Italia, sa stiu cu ce bani plec, nu-mi plac surprizele. Pana in vara, la concediu, sper sa gasesc ceva si pe aici, dar pana atunci iau in calcul toate variantele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enderrgrr Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 Salutare. Deci ai cam 2000 E pentru motor, la care trebuia sa adaugi bani pt echipament (sa zicem uzat la 100 E tot ajungi), apoi ai drumul + cheltuieli in Italia + transport, cred ca ajungi cu totul peste 2500 E ... fa-ti calculele bine si sa imi zici daca vii incoace, daca pot sa te ajut bucuros. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitza123 Posted March 30, 2010 Author Share Posted March 30, 2010 echipament nu pun la socoteala, cu asta am inceput cheltuielile...drumul + cheltuieli in Italia + transport asta ma afecteaza.... mersi mult de ajutor, daca se intampla mai incolo sa ma deci pe aceasta varianta, te anunt. Asfalt uscat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts