Mergi la conţinut

Intrebari Legate De Achizitie Motor


Recommended Posts

In primul rand, bine v-am gasit. In al doilea rand am sa-ncep prin a-mi expune problemele. Vreau un cross sau enduro cu care sa ma plimb pe dealurile de langa Sibiu (sunt destule). Asta inseamna ca nu caut nimic scump si nu ma intereseaza nici un fel de acte pentru ca nu doresc sa-nmatriculez motorul. Bugetul e undeva pe la 2000-2500 de lei (lucrez fara carte de munca si atat am reusit sa strang in ultimul an pentru motor), deci optiunile imi sunt destul de limitate. Chiar si asa am un avantaj. Tatal iubitei mele are un parc auto si pe langa zeci de masini are si cateva motoare care ar fi interesante. Din ce-mi aduc acum aminte, ar fi un Italjet 350HH, o Honda XL 200 si un Suzuki DR 125. Mai este o Aprilia Tuareg de 50 (am cam scoso din calcul pentru ca am 1,90m si 110 kile, deci am nevoie de ceva mai sanatos) si vreo cateva care necesita anumite reparatii. As dori sa-mi sugerati una din caprele astea pentru ca imi mai usor cu banii (ii dau in rate sau cumva ca sa nu sparg bugetul de tot, din prima). Motoarele amintite nu sunt mai noi de 1993, si nu sunt in stare perfecta, dar functioneaza fara probleme. Cand spun ca nu sunt in stare perfecta ma refer la defecte cosmetice si probleme cu luminile sau indicatoarele. Din punct de vedere mecanic sunt ok oricare din ele. Preturile sunt cam tot pe acolo, in jurul a 600 de euro. Deci, pe scurt, ca pe criza asta nu vreau sa va rapesc tot timpul, dintre 350HH (1984), XL 200 (1991) si DR125 (1990) ce sa aleg? Multumesc pentru orice sfat. O zi buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am trecut. As dori sa mai adaug la informatiile de sus faptul ca am 1,90 si 110Kg si ca intre timp am gasit si o Honda CRM 125 la 1050RON, dar cu aprinderea stricata. Asta pare a fi o investitie mai buna, daca credeti ca aprinderea se rezolva mai ieftin. Multumesc pentru orice idei.

Ma gandesc foarte serios sa iau acea Honda de care ziceam mai sus. Imi spune, va rog, daca ma poate costa mai mult de 300 de lei problema cu aprinderea? Omul zice ca nu da scanteie, in rest motorul arata bine, are compresie, lant schimbat, cauciucuri bune. Sa-l iau sau nu?

Sa-nteleg ca nu ma poate ajuta nimeni cu o idee? Nu cunosc pe nimeni care sa ma poate ajuta cu o decizie desteapta, de asta am apelat la o comunitate dedicata. Multumesc oricum. O zi buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am mers pe una similara, tot de 125. Fiind incepator, nu am bagat mana in gaz sa vad daca trage, deci nu stiu ce sa zic. Ideea este ca acel Italjet e foarte rar (nici poze pe google nu gasesc) si ma gandesc ca in momentul in care se strica ceva nu gasesc piese. Ar fi mai indicat unul de 250, sau chiar mai mare, Japonez? Ma uit la CR-uri, XR-uri, WR, DR si KL sau KLX. In principiu ma intereseaza sa-mi spuneti la ce sa fiu atent cand ma duc sa vad motorul, sa nu iau teapa prea mare.

Bine domnilor, va multumesc pentru interventiile prompte si de mare ajutor. Halal forum, topicul are 70 de view-uri si n-a reusit nici unul din voi sa-mi spuna la ce sa fiu atent. Sa fim noi sanatosi. La revedere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

te vei duce cu un prieten priceput, ce va testa motorul in mers, ca sa nu iei tzeapa. tu te poti uita la:

1. aspect -sa nu aiba reparatii vizibile si grosolane ;

2. ingrijire generala -fara pete de ulei, bricolaje, etc;

3. cauciucuri -nu doar profilul lor, ci si anul fabricatiei;

5. lantzul. spune multe.

consider ca 125 e mic. e bine sa incepi cu 250. incearca sa rasfoiesti forumul, sunt multe topicuri din care poti invatza multe, daca ai rabdare ca un ardelean ce esti... bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai aia e problema, nu am nici un amic care sa fie mai instruit in ale motoarelor. Cat despre Honda CRM de car vorbeam, cu aprinderea problematica, cat ar putea costa? Am discutat cu omul si mi-a spus ca in rest motorul arata si functioneaza bine, doar ca nu da scanteie. Multumesc de sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai aia e problema, nu am nici un amic care sa fie mai instruit in ale motoarelor. Cat despre Honda CRM de car vorbeam, cu aprinderea problematica, cat ar putea costa? Am discutat cu omul si mi-a spus ca in rest motorul arata si functioneaza bine, doar ca nu da scanteie.

- nu te baga la o moto care nu-i complet functionala. cum adica "motorul arata si functioneaza bine, doar ca nu da scanteie"? .... e ca si cum ai spune: "am un pistol excelent, atata ca nu-i merge tragaciul"...deci nici nu sta de vorba cu oameni care vand asa ceva. sa o repare mai intai si apoi stai de vorba. oricum, 125 e micutz, orienteaza-te spre 250 macar.

- la pretzuri nu ma pricep, eu m-as orienta vizualizand anunturi similare de pe net, iti poti face o idee. nu te arunca sa cumperi, cumpaneste cu grija ofertele, sunt destule.

- sunt multe de spus ref la achizitionarea unui motor, dar cineva ce se pricepe si care sa o verifice la drum este indispensabil. moto poate arata f bine, poate porni la sfert, dar poate avea disfunctionalitati diverse, care doar in mers pot fi observate. daca nu ai un amic priceput, roaga pe cineva, contracost. (un mecanic moto de exemplu). nu uita sa verifici si actele...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...