Mergi la conţinut

Servicii Web


Recommended Posts

Ofer servicii web la preturi accesibile.

Am o experienta de mai bine de 7 ani in acest domeniu, un portofoliu pe masura.

In ceea ce priveste pretul, depinde de la caz la caz, in functie de complexitatea proiectului.

Ceea ce trebuie mentionat este ca in pret intra absolut tot. Dar ce inseamna asta?

Un website se implementeaza pe stadii, pasi care trebuiesc respectati cu sfintenie.

Ce ofer eu? In primul rand, eu nu fac clone development, adica nu modific solutii gratuite pentru a-mi servi scopul final.

Nu folosesc aplicatii gata facute precum Smarty, Drupal sau Joomla, aplicatii care vin cu o serie de dezavantaje.

Nu folosesc template-uri, template engine-uri si alte astfel de solutii deoarece fiecare client este unic, fiecare solutie oferita de mine este unica. Accentul trebuie pus pe identitate si calitate nu pe " las' ca merge si-asa ".

Majoritatea clientilor nu cunosc ce implica un website si potentialul adus de acesta. Clientii nu sunt educati, majoritatea cazand in tot felul de capcane "specifice" domeniul in mare parte din cauza lipsei de profesionalism al prestatorilor de servicii web, a dezvoltatorilor in general.

Acum toata lumea e "programator web". Oricine stie sa instaleze un wordpress si modifica culorile dintr-o tema, se crede programator.

Ce ma amuza cel mai mult este cand vad online shop implementat pe wordpress, este de-a dreptul hilar.

Fiecare categorie de website-uri trebuie sa respecte o structura generala care este cat de cat fixa. Nerespectarea acestei structuri duce la mediocritate si mai ales, la invizibilitate pe piata.

Fiecare website beneficiaza de urmatoarele:

1. Consultanta Gratuita

2. Concept Grafic personalizat cerintelor structurale a proiectului

3. Sectiune de Administrare personalizata

4. Implementare profesionista, cod curat si validat

5. Optimizare SEO inclusa

6. Numar de pagini nelimitat, in functie de cerintele aplicatiei

7. Certitudinea dezvoltarii unei aplicatii web sigure, fara gauri de securitate

8. Numar de formulare nelimitat in functie de cerintele aplicatiei

9. Ajustari si corecturi finale

10. Instalarea aplicatiei pe server

Si acum, sa le luam pe rand:

1. Consultanta Gratuita: discutia preliminara, stabilirea necesitatilor, a structurii. Beneficiati de toata experienta mea in stabilirea si prioritizarea necesitatilor. In consultatnta intra toate sfaturile si awareness-ul transmis clientului in ceea ce priveste optimizarea SEO, pasii de implementare, detaliile totale ale proiectului, efectiv orice intrebare sau request care vine de la beneficiar. Deasemenea consultanta cuprinde si invatarea beneficiarului sa lucreze cu functionalitatile aplicatiei.

2. Concept Grafic personalizat cerintelor structurale a proiectului

Design-ul aplicatiei web este personalizat in functie de structura si de cerintele impuse de standardele in domeniu. Designul este unic si este stabilit impreuna cu beneficiarul.

3. Sectiune de Administrare personalizata.

Fiecare website beneficiaza de o sectiune de administrare cu acces restrictionat. Cu ajutorul acestei sectiuni se pot adauga/modifica/sterge informatiile prezente in paginile website-ului. Astfel se poate adauga/edita/sterge textul, imaginile si diversele elemente care alcatuiesc o pagina oarecare din website.

Interfata este simpla si prietenoasa, usor de folosit. Chiar si functionalitatile din Sectiunea de Administrare sunt stabilite impreuna cu beneficiarul.

Faptul ca eu nu fac "clone development" imi permite libertate absoluta din care rezulta o aplicatie sigura, profesionista si usor de folosit.

Beneficiarul nu trebuie sa se piarda in optiuni si functionalitati sufocante fara simt practic si uzabilitate.

4. Implementare profesionista, cod curat si validat

Desi, din punct de vedere al beneficiarului acest aspect este lipsit de importanta, implementarea corecta si valida a codului reprezinta un aspect foarte important in dezvoltarea aplicatiilor web. Este important pentru motoarele de cautare, si nu numai. Un cod curat si valid duce la o incarcare rapida a paginii, si la usurinta in a efectua modificari ulterioare cand se doresc aduse imbunatatiri, adaugari de sectiuni noi etc.

Nu o sa intru in detalii tehnice; ce trebuie inteles este faptul ca fiecare pagina web este alcatuita dintr-un cod specific, sunt mai multe limbaje care isi aduc aportul. Cele mai folosite limbaje sunt XHTML, CSS, JavaScript, Ajax, PHP si MySQL.

Codul paginilor se optimizeaza si se valideaza folosind diverse tool-uri puse la dispozitie de autoritatile in domeniu.

Un cod curat si valid este calea care trebuie urmata fie ca este vorba despre un website personal, fie ca este vorba despre o aplicatie web-based complexa.

5. Optimizare SEO inclusa

Majoritatea oamenilor, chiar si a programatorilor web considera optimizarea SEO doar din punct de vedere a tagurilor meta a fiecarei pagini. Optimizarea SEO este un proces complex care implica implementarea in cod si in textul paginii diverse elemente specifice astfel incat pagina web sa fie cat mai prietenoasa motoarelor de cautare.

Avand in vedere algoritmul extrem de complex prin care motoarele de cautare indexeaza paginile web, cine promite unui doritor de website prima pozitie in pagina de rezultate a acelui motor de cautare, ori este naiv, ori este un sarlatan.

Indexarea si optimizarea este un proces de durata si nu se termina niciodata.

6. Numar de pagini nelimitat, in functie de cerintele aplicatiei

Intodeauna am ras cand am vazut oferte de genul: "x pagini costa atat, y pagini costa atat". Mi se pare stupid deoarece nu suntem la piata, unde vinzi un produs la kg. Numarul de pagini este stabilit doar de structura aplicatiei si nu exista ca parametru cand are loc discutia despre proiect. Exista doar structura care este impartita pe sectiuni.

Exemplu:

Paginile Statice, sunt paginile Despre Noi, Contact etc.

Prin pagini statice se intelege o pagina care are un singur text modificabil.

Paginile dinamice sunt modulele se stiri, intrebari frecvente, categorii, produse etc. Pagina Despre Noi, poate deveni dinamica daca avem nevoie sa listam echipa cu care lucram. Paginile dinamice au continut repetitiv ca si structura, iar afisarea informatiei se face prin metode specifice: paginare, continut ascuns care "apare" la click facand continutul vizibil anterior "sa dispara".

Ce trebuie inteles este ca o pagina dinamica nu este altceva decat o singura pagina care se reancarca mereu cu alti parametri. Astfel daca avem o sectiune de produse, iar noi vedem o pagina in care sunt listate 10 produse, iar in josul paginii vedem pagina 2, pagina 3, pagina 4, pagina x, asta nu inseamna ca sunt x pagini fizic pe server. Este o singura pagina care se reancarca de fiecare data cu parametri diferiti si creaza doar iluzia de pagini multiple.

Multi doritori de website-uri cad in aceasta capcana si platesc in plus pentru nimic.

7. Certitudinea dezvoltarii unei aplicatii web sigure, fara gauri de securitate

Din todeauna mottoul meu a fost: "Never trust the user". Securizarea aplicatiei dezvoltate nu reprezinta ceva ce se face optional. E ca si cum ai schimba o roata fara ai strange suruburile corespunzator: mai devreme sau mai tarziu, "problema" te ajunge din urma.

Ce inseamna securizare? Securizare inseamna importanta cu care programatorul proceseaza informatiile primite din exteriorul aplicatiei dezvoltate. Diversi parametrii care trebuiesc transmisi paginii, fie prin intermediul url-ului, fie prin alte procedee; informatiile primite prin intermediul formularelor de pe site.

Un alt aspect extrem de delicat este reprezentat si de structura logica a site-ului.

Securizarea inseamna o forma light de "paranoia", insa trebuie implementata fara a aduce neajunsuri unui utilizator bine intentionat. Nu vrem sa agasam vizitatorii folosind tot felul de metode agresive. Experienta vizitatorului pe pagina nu trebuie sa aiba de suferit, acesta trebuie informat de la inceput ce se asteapta de la el si trebuie "ajutat" incat timpul petrecut la completarea unui formular sa fie utilizat eficient, nu "sa-l marcheze pe viata".

De aceea nu sunt adeptul formularelor extrem de lungi, cu informatii ingramadite care nu pot face altceva decat sa creeze confuzie. Nu vrem asa ceva.

Securizarea trebuie sa fie "prietenul din umbra" al posesorului de website.

8. Numar de formulare nelimitat in functie de cerintele aplicatiei

Diversi prestatori independenti, chiar si firme cu renume in domeniul web-development'ului trateaza formularele ca aplicatii de sine statatoare fapt ce se reflecta in pret. Aceasta atitudine nu se justifica deoarece majoritatea aplicatiilor web de pe piata nu necesita formulare extrem de complexe. Mi se pare hilar sa ceri extra pe un formular de contact care trimite informatiile pe o adresa de e-mail, de pe pagina de contact a site-ului. Face parte din functinalitate, face parte din aplicatie.

Mi-au trecut prin mana jdemii de site-uri cu formulare facute la repezeala, pline de gauri de securitate si dicutabile din punct de vedere al stabilitatii.

Deasemenea formularele trebuie sa respecte o regula de baza, si anume accea de a nu agasa utilizatorul.

Exemplu: magazin virtual: formular de inregistrare. Nu vad sensul sa afisezi un formular de juma' de km care necesita mult timp spre a fi completat. Culmea ar fi ca acel formular sa necesite si informatii sensibile si complete, informatii inter-dependente intre campuri care prin plasarea lor anevoioasa creeaza confuzie. Si sta vizitatorul 10 minute, poate mai mult sa completeze diverse campuri, apasa butorul "register" si nu se intampla nimic. Plus ca i-au mai si disparut informatiile completate anterior. Absolut superb... si se mai intreaba "unii" de ce nu au trafic pe website.

Daca respectivul vizitator este un potential client care doreste sa cumpere ceva, insa nu are timp pe moment sa completeze ditamai formularul?

Toate aspectele posibile trebuiesc cantarite bine.

Modul corect ar fi: la inregistrare sa-i afisezi utilizatorului un formular doar cu informatiile strict necesare, de genul username, parola, adresa de e-mail. Utilizatorul isi va creea cont (fidelizare), urmand ca restul de informatie sa-l completeze cand este necesar.

Traim in secolul vitezei, unde nimeni nu are timp, si putinul timp pe care-l are nu vrea sa si-l iroseasca completant tot felul de formulare fara sfarsit.

9. Ajustari si corecturi finale

Avand in vedere ca orice aplicatie web este o opera de arta, pe parcursul implementarii pot interveni diverse aspecte care pot fi imbunatatite, sau completate. Poate se simte nevoia de o sectiune noua pentru a nu aglomera informatia, poate un submeniu nou. In principiu, odata ce aplicatia e pe terminate sau este pe terminate, pot aparea diverse necesitati de perfectionare.

10. Instalarea aplicatiei pe server

Odata ce aplicatia e terminata, testata si este totul ok, eu o voi instala pe server si o voi preda "la cheie".

Evident, este foarte mult de vorbit si de expus, insa topicul este deja nepermis de lung.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa mi le puneti.

Multumesc

C. Sorin

senior web developer

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e bine scris topicul. amanuntele sunt interesante si arata ca stii ce faci. totusi, ar fi greu sa schematizezi niste preturi, fie si ca baza de discutie?

Ma bucur ca gasiti amanunte interesante si, in masura ce timpul o sa-mi permita, o sa scriu si niste "tutoriale" in acest topic, tutoriale care sunt adresate doar beneficiarilor de website-uri sau celor care doresc un website si nu stiu diverse aspecte legate de acest domeniu.

In ceea ce priveste preturile, dupa cum am zis, depinde de complexitatea aplicatiei si de beneficiar.

Avand in vedere ca "eu centrez, eu dau cu capul", imi pot permite sa fiu mai maleabil.

Firmele au cheltuieli mari din cauza ca sunt foarte multi oameni de platit: omul de vanzari/client service, designerul, programatorul/programatorii (sunt aplicatii care nu pot fi facute decat in echipa pentru a fi terminate intr-un time-frame de bun simt), etc.

Eu imi permit sa "mai las de la mine" mai ales cand vad ca este vorba despre un client bine intentionat.

Ca si exemple, un shop poate porni de la 500 RON, un website corporate (de prezentare) poate porni de la 150 RON, recent am facut un website de prezentare pentru un fotograf in pretul de 200RON (website cu sectiune de administrare, categorii, nr infinit de imagini, resize automat la poze... etc).

Nu tin de pret cat tin de respectul fata de client si de faptul ca un website bine facut nu trebuie sa coste cat un apartament in Unirii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu o sa intru in detalii tehnice; ce trebuie inteles este faptul ca fiecare pagina web este alcatuita dintr-un cod specific, sunt mai multe limbaje care isi aduc aportul. Cele mai folosite limbaje sunt XHTML, CSS, JavaScript, Ajax, PHP si MySQL.

Daca imi permiti am sa intru in detaliu doar putin pentru a clarifica ceva ce cred ca tu ai inteles gresit despre "limbajele de programare" si anume cam amesteci borcanele, parerea mea :D, dar hai sa o iau cu inceputul, dintre toate cele scrise mai sus doar PHP este un limbaj de programare adevarat, XHTML este doar un limbaj de markup, diferenta dintre el ar fi aceea ca in php codul este interpretat de un server si apoi servit sau nu browserului ca si raspuns la un request http( hyper text transport protocol ) de unde si definirea hyper text markup language pe cand codul html este doar servit browserului, nefiind necesare cunostinte de "programare" pentru a putea scrie cod html.

CSS ( cascading style sheets ) este un limbaj de descriere a foilor de stil ( style sheet language ) sau mai pe romaneste descrie cum arata pagina web.

JavaScript este un scripting language care se ocupa de partea de client si nu de cea de server deci nu poate fi numit in adevaratul sens al cuvantului programming language.

Despre MySql nu pot spune doar ca este un sistem de management al bazelor de date si nici pe departe nu aduce a programming language.

Vezi tu uneori si "programatorii" de "limbaje de programare" induc oamenii in eroare si de accea cand cineva zice ca stie "html" toata lumea sare "ia uite frate programatorul".

Oricum initiativa de a oferi servicii web unei comunitati de motociclisti contra cost este de laudat, dar din pacate pe criza asta nu stiu cine are sa aibe bani sa plateasca. Eu imi ofer gratis serviciile de "programator amator" tuturor fratilor motociclisti care au nevoie. Asfalt uscat si sper sa nu te fi suparat pe micile mele remarci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut.

Nu ma supar pe tine deoarece ai dreptate in ceea ce spui, insa am si spus in postul meu ca nu intru in detalii.

Nici un client nu o sa aprecieze ce si cum faci la nivel de limbaj.

Sub nici o forma nu trebuie sa folosesti "limbajul de lemn" deoarece poate fi interpretat ca atitudine de superioritate; mai intodeauna chestia asta se intoarce impotriva ta. E ca la medic: tre' sa-ti spuna ce face, insa pe "limbajul" tau.

Sa nu-mi fie cu suparare, m-am saturat sa tot repar site-uri si functionalitati ale site-urilor, facute de "programatorii amatori".

Ca si client, depinde de nevoi... majoritatea se "sperie" cand aud de preturile practicate deoarece nu stiu ceea ce se face, ce se ofera, si, prin urmare au senzatia ca sunt jecmaniti. Consultanta oferita de mine elimina acest sentiment.

Majoritatea clientilor doresc un site modest, site de buget, ceea ce este ok si, din punctul lor de vedere nu se justifica angajarea unui dezvoltator profesionist ca sa nu mai zicem de o firma specializata.

Sunt insa si clienti care au nevoie de aplicatii complexe care trateaza cu o superficialitate daunatoare aplicatiile web si prefera sa dea proiectul pe mana celui care lucreaza cel mai ieftin.

In domeniul web, ieftin nu inseama neaparat bun... site-ul web fiind oglinda firmei.

Am lucrat aproape sase ani pentru clientii romani si i-am cam vazut pe toti.

Am avut clienti care la auzul pretului meu au zis: "Dar de ce asa de scump? Am eu pe cineva care imi face proiectul la jumatate cat ceri tu". Si intodeauna am zis "ok, fa-l cu respectivul, nu ma supar". Si l-au facut. Pe moment a fost totul ok, insa cu trecerea timpului site-ul avea nevoie de divesre imbunatatiri, adaugari. Am fost contactat si dupa analiza codului am realizat ca mai mult pierd decat castig daca iau proiectul deoarece codul era facut amatoricesc si necesita mari modificari de structura.

Am lucrat si lucrez gratis.

http://www.bercenarii.ro este facut de la zero de mine, absolut gratis, http://www.amoro.ro , la fel este facut gratis. Din pacate cei de la AMR nu au personal care sa introduca si sa actualizeze informatia de pe site. Vorbisem si cu ACMR-ul pentru care le facusem deja un layout pentru site cand au aparut problemele. Site-ul ACMR, la fel urma a fi dezvoltat de catre mine, absolut gratis. Acum astept sa-si revina si, daca mai vor serviciile mele, le voi oferi, evident gratis.

Deasemenea si celor de la Joia Moto le-am propus sa le fac site-ul, tot gratis.

Pasii mei de lucru asigura transparenta totala, iar beneficiarul stie intodeauna pe ce da banii.

Pe mine ma intereseaza ca beneficiarul sa fie multumit.

PS: nici PHP-ul nu-i limbaj de programare adevarat, tehnic vorbind e tot limbaj de scripting. Cu toate ca versiunile curente de PHP-ul beneficiaza de "obiecte", nu poate fi comparat cu C-ul sau Java.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut.

Nu ma supar pe tine deoarece ai dreptate in ceea ce spui, insa am si spus in postul meu ca nu intru in detalii.

Nici un client nu o sa aprecieze ce si cum faci la nivel de limbaj.

Sub nici o forma nu trebuie sa folosesti "limbajul de lemn" deoarece poate fi interpretat ca atitudine de superioritate; mai intodeauna chestia asta se intoarce impotriva ta. E ca la medic: tre' sa-ti spuna ce face, insa pe "limbajul" tau.

Sa nu-mi fie cu suparare, m-am saturat sa tot repar site-uri si functionalitati ale site-urilor, facute de "programatorii amatori".

Ca si client, depinde de nevoi... majoritatea se "sperie" cand aud de preturile practicate deoarece nu stiu ceea ce se face, ce se ofera, si, prin urmare au senzatia ca sunt jecmaniti. Consultanta oferita de mine elimina acest sentiment.

Majoritatea clientilor doresc un site modest, site de buget, ceea ce este ok si, din punctul lor de vedere nu se justifica angajarea unui dezvoltator profesionist ca sa nu mai zicem de o firma specializata.

Sunt insa si clienti care au nevoie de aplicatii complexe care trateaza cu o superficialitate daunatoare aplicatiile web si prefera sa dea proiectul pe mana celui care lucreaza cel mai ieftin.

In domeniul web, ieftin nu inseama neaparat bun... site-ul web fiind oglinda firmei.

Am lucrat aproape sase ani pentru clientii romani si i-am cam vazut pe toti.

Am avut clienti care la auzul pretului meu au zis: "Dar de ce asa de scump? Am eu pe cineva care imi face proiectul la jumatate cat ceri tu". Si intodeauna am zis "ok, fa-l cu respectivul, nu ma supar". Si l-au facut. Pe moment a fost totul ok, insa cu trecerea timpului site-ul avea nevoie de divesre imbunatatiri, adaugari. Am fost contactat si dupa analiza codului am realizat ca mai mult pierd decat castig daca iau proiectul deoarece codul era facut amatoricesc si necesita mari modificari de structura.

Am lucrat si lucrez gratis.

http://www.bercenarii.ro este facut de la zero de mine, absolut gratis, http://www.amoro.ro , la fel este facut gratis. Din pacate cei de la AMR nu au personal care sa introduca si sa actualizeze informatia de pe site. Vorbisem si cu ACMR-ul pentru care le facusem deja un layout pentru site cand au aparut problemele. Site-ul ACMR, la fel urma a fi dezvoltat de catre mine, absolut gratis. Acum astept sa-si revina si, daca mai vor serviciile mele, le voi oferi, evident gratis.

Deasemenea si celor de la Joia Moto le-am propus sa le fac site-ul, tot gratis.

Pasii mei de lucru asigura transparenta totala, iar beneficiarul stie intodeauna pe ce da banii.

Pe mine ma intereseaza ca beneficiarul sa fie multumit.

PS: nici PHP-ul nu-i limbaj de programare adevarat, tehnic vorbind e tot limbaj de scripting. Cu toate ca versiunile curente de PHP-ul beneficiaza de "obiecte", nu poate fi comparat cu C-ul sau Java.

Pai eu zic ca-i limbaj de programare deoarece spre deosebire de JavaScript care e limbaj de scripting si este servit "as is" browserului PHP-ul e interpretat de un interpretor php care face cam aceeasi treaba ca si compilatorul din c sau c++. Personal prefer Java si se pare ca si cei care dezvolta sisteme de operare pentru mobil l-au preferat :D, sa nu o iei in nume de rau ceea ce-am zis a fost strict referitor la oferta ta de servicii, daca faci si munca pro bono foarte bine, felicitarile mele si asfalt uscat ca sigur esti si motociclist :). Am facut si eu un mic mare pas pe tema muncii voluntare pentru motociclisti si am pus pe picioare un site, sper sa nu se considere ca-i fac reclama sau ceva ca eu chiar nu castig nimic din el, daca te intereseaza sa-ti arunci un ochi uite aici http://www.garajautomoto.com numa bine si o zi buna sa ai.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Scurta terminologie web:

Web Design:

Termenul de web design se refera la aspectul grafic si de structura a unui site web. Design-ul unui site poate diferi in functie de continut, target, modul de dezvoltare (limbajele de programare folosite).

Designul este un aspect deosebit de important deoarece este imaginea cu care proiectul ajunge la vizitator, imaginea care se intipareste in mintea vizitatorului. Exista nenumarati vizitatori care nu isi mai amintesc numele site-ului sau adresa, insa isi amintesc elementele de design, chiar imaginea completa al website-ului unde a gasit informatia pe care o cauta din nou.

Exista multe stiluri de design insa unele reguli raman stricte.

Despre aceste reguli puteti afla mai multe in acest articol.

Web Development:

Insumeaza totalitatea actiunilor de dezvoltare a unei aplicatii web-based. In functie de complexitatea acesteia la dezvoltare isi pot aduce aportul unul sau mai multi programatori utilizand diverse limbaje de programare specifice.

Cele mai cunoscute tehnologii folosite in dezvoltarea aplicatiilor web sunt: HTML / XHTML, XML, CSS, JavaScript, PHP, CGI, Perl, JSP, ASP, mySQL (baze de date).

Orice aplicatie web-based foloseste cel putin doua astfel de tehnologii, insa majoritatea site-urilor prezente sunt posibile datorita interactivitatii intre tehnologii. Astfel, pentru un site dinamic, cum ar fi un magazin online, "isi dau concursul" tehnologii precum XHTML, CSS, JavaScript, Ajax, PHP si mySQL ca sa nu vorbim si de server in sine ( mod_rewrite care permite ceea ce se numeste friendly-url ). Intr-o simpla pagina de listare a detaliilor unui produs isi aduc aportul toate aceste "limbaje" enumerate mai sus.

Optimizare SEO:

Despre optimizarea seo sunt foarte multe de vorbit.

Optimizarea SEO (Search Engine Optimization) defineste totalitatea actiunilor intreprinse asupra unei pagini web cu scopul de a-i manipula favorabil pozitia pe pagina de rezultate a motoarelor de cautare. Scopul SEO este de a aduce trafic relevant catre pagina.

Procesul de optimizare este unul de durata si incepe inca de la stadiul de proiect, inainte de a avea un design, chiar inainte de a avea un nume de domeniu. Optimizarea seo incepe prin a ne identifica publicul target.

Friendly URL ca tot veni vorba de "el"

Friendly URL (url-uri prietenoase) reprezinta o functionalitate relativ noua prin intermediul careia se pot crea url-uri "prietenoase" cu motoarele de cautare si nu numai. Aceasta functionalitate este extrem de utila si cand vine vorba despre vizitatorii ocazionali si ii ajuta pe acestia sa retina numele paginii vizitate mai usor.

De ce friendly URL?

Este necesar sa utilizam aceasta functionalitate din doua aspecte:

1. optimizarea SEO: folosind friendly-url, putem insera cuvinte cheie (sau fraze cheie) direct in url-ul paginii, fapt care aduce un plus de relevanta.

2. din punct de vedere al unui vizitator uman, una este sa fii nevoit sa retii un url de genul :

www[dot]numesite[dot]com?action=category_listing&main_cat=11&subcat=2&s ection=comments

si alta este sa retii acelasi url, insa sub forma:

www[dot]numesite[dot]com/smartphones/nokia/comentarii-nume-telefon.html

Domeniu Web

Domeniul web reprezinta "eticheta prietenoasa" de identificare a unui server care gazduieste un anumit website. Fara numele domeniului, site-urile web sunt specificate folosind adresa ip a serverului si reprezinta identificatorul de locatie. Numele domeniului ofera o posibilitate de localizare a serverului mai usor de retinut.

Gazduire / Hosting Web

Reprezinta spatiul fizic pus la dispozitie in cadrul unui server web. Orice aplicatie web-based este alcatuita din fisiere specifice majoritatea avand caracteristici de executie. Aceste fisiere contin codul sursa al paginilor care alcatuiesc site-ul.

Pachetele de gazduire se disting in functie de caracteristicile puse la dispozitie de catre provideri.

Cam atat momentan!

Va stau la dispozitie daca aveti intrebari si nelamuriri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Am inceput a scrie un tutorial de optimizare seo, tutorial care, in teorie expune toti pasii necesari construirii unui website bine pus la punct.

Daca se respecta tot ce am scris in acest tutorial, nu exista nici un motiv pentru care website-ul sa nu aiba succes din punct de vedere al vizitatorilor. Tutorialul include tot ce fac eu in momentul in care am un proiect nou de realizat.

Deoarece este destul de mult de acoperit, tutorialul este impartit pe mai multe parti. Nu stiu cand il voi finaliza, insa, incerc sa adaug o parte cel putin odata pe luna.

Tutorial optimizare seo - partea 1

Despre target si cuvinte cheie

Tutorial optimizare seo - partea 2

Structura aplicatiei

Tutorial optimizare seo - partea 3

Despre optimizarea paginilor web.

Tutorial optimizare seo 4: optimizarea continutului paginilor web

Urmeaza sa scriu despre plasarea cuvintelor cheie in pagina, apoi despre link-uri si optimizarea acestora, si, nu in ultimul rand despre promovarea off-site.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

O sa postez aici, in lipsa unei sectiuni pentru oferte de lucru:

Angajez personal vanzari, "oameni de vanzari" pentru domeniul creare website-uri, mentenanta si optimizare seo. Ar fi preferabil sa stie cate ceva desprea site-uri, ce avantaje aduc, insa nu-i obligatoriu. Nimeni nu s-a nascut invatat, prin urmare caut pe cineva dornic sa invete si sa munceasca! Mai multe detalii le vom vorbi la telefon 0763.197.699

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu imi ofer gratis serviciile de "programator amator" tuturor fratilor motociclisti care au nevoie. Asfalt uscat si sper sa nu te fi suparat pe micile mele remarci.

Aici, esti de laudat si de felicitat. :thumbsup:
Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aici, esti de laudat si de felicitat. :thumbsup:

Si eu am lucrat si pot sa lucrez gratis, insa numai pentru aplicatii non-profit. Caci daca tu, ca om, muncesti de-ti sar capacele la o aplicatie si proprietarul "da lovitura" de pe urma acelei aplicatii, nu mai esti felicitat si lautat. Mi s-a intamplat, asa ca vorbesc din experienta: "ajuta-ma si vorbim cand intra pe profit, dupa"! Si, dupa, in lipsa unui contract, n-am mai vazut nimic. Si m-am tot uitat!!!

Sunt tipuri de website-uri care, pur si simplu nu se pot face gratis... site-uri de pe urma carora tu, ca benefiar faci bani, nu pot fi niciodata gratis! Indiferent de ce-ti va spune oricine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1-Care sunt dezavantajele folosirii cms-urilor gen drupal sau wordpress? (in afara de faptul ca stiu toti codul ca-i open source)

2-Chiar scrii "motorul" pentru fiecare site pe care il faci in parte? Daca da, cate ore lucrezi la un magazin de 500 lei, de exemplu?

Ok, pe rand:

1. Dezavantaje sunt o gramada, cel mai evident este generalismul si rigiditatea aplicatiei. Depinde si de ce ai de implementat. Am intalnit aplicatii facute pe diverse framework-uri care nu puteau rula anumite pagini fara a incarca in background diverse module adiacente. Multe framework-uri au sintaxa proprie ceea ce inseamna timp in plus de parsare. Multe framework-uri au vulnerabilitati banale de securitate, prestashop-ul si openCart-ul fiind exemple arhicunoscute... Smarty nu stie de output buffering ceea ce este extrem de nasol. Wordpress-ul este bun pentru ceea ce este: platforma de blogging. Cand faci magazine online pe wordpress, respectivul magazin nu este un magazin ci o solutie de moment. Majoritatea framework-urilor vin cu sectiuni de administrare stufoase care bulverseaza utilizatorul/beneficiarul, mai ales cand acesta este paralel cu calculatorul si internetul in general.

2. Eu nu fac magazine online cu 500 lei si nu voi face niciodata. Aplicatiile facute de mine incep cu analiza competitorilor, research pentru cele mai potrivite cuvinte cheie (in functie de ce spune google keyword tool). De aceea aplicatiile facute de mine stau foarte bine in rezultatele organice.

Ex: ultimul site dezvoltat de mine: vanzare-motociclete-romania (este inca in lucru):

- cauta in google "vanzare motociclete romania" , o sa vezi ca vanzare-motociclete-romania.ro este pe prima pagina, pozitia 7. (din 8.160.000 de rezultate). initial a intrat direct pe pagina 6 pentru acest cuvant cheie si, in 30 de zile a urcat in prima pagina.

- cauta "535 virago bucuresti", din nou, vanzare-motociclete-romania.ro in prima pagina, acum e pe pozitia 3 din 16,000 de rezultate.

- cauta "motociclete hayabusa bucuresti", din nou prima pagina. La fel si pentru "honda cbr 600 rr vanzare"...

Adevarata lupta este pe cuvine cheie generaliste "vanzare motociclete", "motociclete second hand" etc. Momentan nu apare bine clasat deoarece site-ul vanzare-motociclete-romania.ro are 30 de zile de cand este on-line si incepe incet, incet sa bata concurenta, orice concurenta aflata in fata.

Site-ul este insa foarte atent implementat si optimizat - este doar o chestie de timp pana v-a ajunge pe primele pozitii pentru orice cuvant cheie specific nisei de activitate. Nu a fost inscris in nici un director (pierdere de timp). Accentul este pus pe o optimizare seo la care drupal, wordpress si whatever nu poate decat visa.

Alt ex este site-ul www.reparatii-bijuterii-bucuresti.ro, care a fost terminat de mai bine de 8 luni si predat clientului. Acesta nu a introdus produsele in site cu toate ca are un sistem de administrare estrem de potent si simplu facut strict pentru administrarea usoara a informatiei. Site-ul, dupa 8 luni are sub 50 de produse adaugate... asa fac clientii: se entuziasmeaza la inceput, dupa care abandoneaza site-ul plangandu-se ca n-au vizitatori...

Dar, nu e cazul aici:

- cauta "reparatii bijuterii", o sa vezi site-ul reparatii-bijuterii-bucuresti.ro in prima pagina, pozitia 5 (din 2.950.000 rezultate)

- cauta "evaluare bijuterii bucuresti", din nou, prima pagina, pozitia 2 din 468.000 de rezultate.

- cauta "gravura argint bucuresti": prima pagina, pozitia 6 din 72.900 rezultate.

si lista ar putea continua. Din nou, vorbim despre un site abandonat de catre beneficiar, majoritatea informatiilor existente pe site acum au fost introduse de mine.

Daca clientul si-ar fi bagat informatie cum trebuie, garantez ca devansa toata competitia in mai putin de 4 luni.

Alt exemplu este insasi site-ul meu website-ieftin.ro (are un an de cand e on-line)

- cauta "tutorial optimizare seo": prima pagina, pozitia 2 (m-a luat blogspot-ul pentru ca are unul din keyword in numele domeniului :aggressive: ).

- cauta "website ieftin", prima pagina, prima pozitie (ceea ce e si normal avand in vedere faptul ca numele domeniului este identic cu expresia cautata);

- "despre magazine online", prima pagina, pozitia 4 (primele au cuvantul cheie in numele domeniului)

- cauta "site corporate": pozitia 3 , "site mixt" pozitia 1 (1.640.000 rezultate), "Site Comercial" din nou primul... in principiu cam tot ce-ai cauta din domeniu daca adaugi "ieftin", sunt in prima pagina, primele pozitii.

Nu intodeauna pe prima pozitie, insa nu-i neaparat necesar acest lucru datorita psihologiei vizitatorului. Vizitatorul oricum nu se v-a opri la tine.

Un ultim exemplu: dj-fun.ro are si el cateva luni bune de cand e on-line, insa sub un an:

- cauta "sonorizare nunti" : pozitia 4.

Revenind, niciodata nu o sa ai un bun control asupra aplicatiei daca folosesti farmework-uri. La optimizare sunt jdemii de parametrii, pe cuvinte cheie intens utilizate, orice "chichita" face diferenta, pana si acel 0.005 sec in care se incarca pagina... si te trezesti ca tre' s-o iei de la capat; folosind framework-uri acestea au o anumita rigiditate (cel mai bun exemplu fiind felul in care se cladesc link-urile interne). Sunt multe de discutat... asta numai la link-uri: odata indexate, orice modificare a acestora v-a cauza 404 ceea ce-i dezastruos. Totul trebuie atent gandit, ori asta necesita timp si dedicatie, ca sa nu mai zic experienta...

Pentru vanzare-motociclete-romania numai research-ul initial (concurenta plus cuvinte cheie cele mai utilizate) mi-a luat 4 zile.

Care-i scopul unui site? Care-i motivul pentru care-l faci?? Evident sa vinzi sa te promovezi si sa-ti cresti cifra de afaceri. Atunci, cum poti sa te calicesti tocmai la ceea ce-ti va afecta imaginea??

Cum am spus de nenumarate ori, framework-urile sunt perfecte ca solutii de buget, pana-ti formezi un ochi ptr. web si pana "incep nevoile" sa apara".

Fara a intentiona sa te jignesc, eu nu xerografiez site-uri doar cu gandul "gata, am mai facut unu', mi-am luat banu' de la fraier client: ala oricum nu stie: da'l draq"!

Cu mine, dupa cum am mai spus, nu cumperi un site precum ai cumpara o carte de pe raft, cu mine, cumperi o experienta; eu stau langa tine si te ajut sa ajungi unde ti-ai propus. E interesul meu sa te aduc acolo.

Si, avand peste 8 ani de experienta in domeniu, sunt in masura sa zic ca pot sa te aduc acolo, insa trebuie sa ma asculti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrebarile ti le-am pus din curiozitate, am facut si eu cateva site-uri pentru uz propriu si mai am unu in lucru, in cazul meu am obtinut rezultatele dorite folosind cms-uri "de-a gata" cu cateva modificari si facandu-mi doar templateurile.

In rest felicitari pentru modul de abordare si pt faptul ca nu esti "pe japca", desi foarte multi "developeri" iau bani cautand pe google "free web template" si cei mai multi clienti nu cred ca stiu nici sa-si faca cont pe blogspot.

Daca n-o sa mai am timp sau o sa vreau ceva ce imi depaseste cunostiintele cu siguranta voi apela la ajutor (contra cost).

Spor la vanzari!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Functioneaza, poate ti-a cazut net-ul, sau ceva de genu'

Eu intru zilnic de cateva ori pe site, aleatoriu.

Inca un nou articol, cred eu extrem de ajutator, mai ales daca sunteti la inceput de drum in ceea ce priveste prezenta pe web:

Construirea unui site pas cu pas

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

intre timp am reusit sa dau de Sorin si am batut palma pentru construirea unui site. Site-ul in sine mi se pare mai putin relevant, nu as vrea sa fac reclama aici. Insa as vrea sa revin cu ceva feedback despre colaborarea in sine cu acest om.

Ce mi-a placut:

- termenii contractului au fost respectati

- desi uneori aveam pareri diferite despre design-ul site-ului, niciodata nu au fost discutii inutile ci doar unele constructive.

- nu au existat vorbe in vant sau neseriozitate. Cand stabilieam ceva, fie doar si la telefon, lucrurile mergeau in acea directie. Acest aspect, ("a te tine de cuvant") este un lucru in care ar trebui sa incercam sa perseveram.

Pentru mine a fost o experienta interesanta si utila, in urma careia pot sa il recomand pe Sorin.

Multa bafta in continuare

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Multumesc pentru aprecieri!

Momentan lucrez cu zor la noul website-ieftin.ro care va aduce o serie de avantaje suplimentare si garantii clientilor nostrii.

Iata si un teaser:

optimizare-seo-banner-forum.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Website Ieftin a primit un face lift!

Va asteptam pe website oferindu-va aceleasi informatii utile precum v-am obisnuit!

creativitate.png

optimizare-seo.png

Cu stima, ma inclin !

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Va prezint 3 succese , dovada si garantie a calitatii serviciilor prestate.

Este vorba despre

1. pantofiorilacomanda.ro

Lansat pe 18 aprilie 2012:

La nici 24 de ore de la trimiterea sitemap-ului, site-ul apare in prima pagina google, rezultate organice pentru pantofi online verde si pantofiori la comanda (chiar daca este numele domeniului, nu inseamna ca intra automat in prima pagina pe o cautare fixa.)

Prima pagina pentru pantofi office verzi (2 pozitii ocupate), balerini cu varful ascutit, balerini argintii, balerini argintii piele, pantofi verzi piele intoarsa, pantofi multicolori, botine joase, pantofi grena, pantofi grena piele, pantofi fucsia, cizme portocalii, balerini lila piele, pantofi piele perforati, pantofi perforati bej, pantofi rosii perforati, pantofi rosii perforati din piele ( primele 4 pozitii ), sandale multicolore, sandale multicolore piele, sandale multicolore piele intoarsa, balerini albastri piele, balerini mov, sandale joase piele ( 3 pozitii ), sandale portocalii, sandale inalte, sandale inalte piele ( 4 pozitii ).

In prima saptamana de la lansare era cu 7 cuvinte cheie in prima pagina, fapt ce a dus si la primirea primei comenzi pe site.

In perioada 23 iunie – 23 iulie 2012, conform Google Analytics, pantofiorilacomanda.ro a primit trafic din 1.191 cuvinte/expresii cheie, 76.43% din trafic este venit din `google organic results`.

2. vanzare-motociclete-romania.ro

Lansat pe 28 august 2011

Rezultate dupa un an:

prima pagina ptr. : vanzare motociclete romania, vanzare motociclete, vanzare motociclete bucuresti, motociclete bucuresti, vanzare motociclete brasov, motociclete brasov, vanzare motociclete craiova, motociclete craiova, vanzare motociclete buzau, vanzare motociclete timis, motociclete timis, motociclete harghita, motociclete oradea etc.

prima pagina pentru ptr.: motociclete neamt, vanzare motociclete neamt, vanzare motociclete prahova, motociclete prahova, motociclete dambovita, vanzare motociclete dambovita, motociclete arges, vanzare motociclete arges, vanzare motociclete dolj, motociclete dolj ...

daca intram si pe modele, rezultatele sunt edificatoare:

prima pagina pentru:

zx6r bucuresti, kawasaki zx6r bucuresti, kawasaki zx6r, honda 600 rr bucuresti, honda 600 rr, cbr 600 rr, cbr 600 rr bucuresti, vanzare cbr 600 rr, vanzare kawasaki zx6r, vanzare honda hornet, vanzare ducati monster, vanzare motociclete suzuki (3 pozitii), vanzare motociclete ducati, motociclete aprilia, vanzare motociclete aprilia (2 pozitii), Aprilia RS 125, vanzare Aprilia RSV 1000 R, vanzare Aprilia RSV, motociclete KTM, vanzare motociclete KTM, motociclete KTM bucuresti, motociclete KTM suceava (2 pozitii), KTM 690 Duke bucuresti (2 pozitii), KTM 690 Duke romania sau KTM 690 romania (ultimile 4 pozitii), KTM 690 bucuresti, sau vanzare KTM 690.

O putem tine asa la nesfarsit :crack:

sau, pe clase :

prima pagina pentru:

motociclete socialiste (primele 2 pozitii), vanzare motociclete socialiste, vanzare motociclete socialiste bucuresti (primele 2 pozitii), motociclete socialiste bucuresti, motociclete comuniste (primele 2 pozitii), motociclete comuniste bucuresti (primele 2 pozitii), motociclete comuniste romania(primele 2 pozitii), motociclete comuniste ilfov (incepand de la pozitia 2 pana la pozitia 7), motociclete comuniste buzau (primele 5 pozitii), sau vanzare motociclete comuniste buzau (primele 7 pozitii), vanzare motociclete comuniste craiova (de la pozitia 3 pana la pozitia 8), motociclete super moto, vanzare motociclete super moto (2 pozitii), sau vanzare super moto (2 pozitii), sau vanzare supermoto, sau vanzare supermoto bucuresti, vanzare supermoto sector 5 (3 pozitii), vanzare supermoto sector 2 (4 pozitii) sau vanzare motociclete sport , motociclete sport, motociclete sport bucuresti, motociclete sport oradea sau vanzare motociclete sport oradea ...

si lista poate continua la nesfarsit atat timp cat pe site exista continut pentru acel cuvant/expresie cheie utilizata la cautare ...

In perioada 23 iunie – 23 iulie 2012 , conform Google Analytics, vanzare-motociclete-romania.ro a primit trafic din 8.327 cuvinte/expresii cheie, 92.24% din trafic este venit din `google organic results`.

3. www.fashionsecret.ro, un magazin care este inca in lucru, dar care, la 48 de ore de la trimiterea sitemap-ului la google a inceput sa inregistreze succese incredibile pentru ochii nepregatiti insa asteptabile din punctul nostru de vedere.

Lansat neoficial pe 21 iulie 2012 (trimis sitemap la google.ro pe ora 22.30)

La nici 48 de ore de la trimiterea sitemap-ului, site-ul apare in prima pagina google, rezultate organice pentru tricou dama armani, short barbati armani, tricou dama diesel, short baie, haine dama armani, maiou dama armani, short baie barbati, tricouri calvin klein barbati. Asta se intampla ieri.

De la zi la zi se mareste numarul si diversitatea expresiilor cheie pentru care website-ul obtine pozitionari in prima pagina. Se continua dezvoltarea site-ului in paralel cu adaugarea de informatii/produse prin intermediul Sectiunii de Administrare creeate.

Ce credeti ca se va intampla peste 3-4 luni ??

Eu prezic o desfiintare completa a concurentei ...

Iata beneficiile optimizarii seo: cea mai ieftina si plina de rezultate metoda de a promova orice website.

Atentie:

In toate proiectele listate mai sus nu s-a investit financiar pentru promovare. Verificarile se fac utilizand google.ro fara a fi autentificat in contul google. Deasemenea, inainte de a porni verificari, se goleste complet cache-ul la browser. Pe rezultate nu se da click ci doar se consemna vizual pozitia in pagina de rezultate a motorului de cautare.

Web Development, nu clone develpment. nu joomla, nu opencart, nu prestashop sau alte tampenii.

Numai rezultate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Da... s-a intamplat din nou:

la nici 24 de ore dupa "lansarea la apa" (adica trimiterea sitemap-ului la google in scopul indexarii), ultimul proiect, adica magazinul greenstyle-collection.ro apare in prima pagina pentru expresia pantofi barbatesti albastri guns blazing: pagina de produs cat si images (google images)!

Cu siguranta, pana maine seara lista de cuvinte cheie se va dubla... expresii cheie vor aparea si disparea, insa dupa doua luni se va stabiliza...

La fel se intampla si cu fashionsecret.ro, pentru cautarea tricou dama diesel, tricou dama armani, tricou dama armani magazinul fashionsecret.ro (ultimul "miracol") are primele pozitii asigurate in prima pagina, mai bine de 40 de zile...

Fashionsecret.ro, in perioada 19 august – 19 septembrie 2012, a primit vizite prin intermediul a 505 cuvinte/expresii cheie, conform Google Analytics, 68.28% din trafic fiind venit din `google organic `.

Abia dupa 6 luni tragem linie...

Se vor intampla lucruri frumoase si cu greenstyle-collection.ro mai ales ca tintele lui sunt bijuterii aur, bijuterii argint, cristale swarovski, si cam tot ce tine de mirese.

Aspiratii marete spuneti??? Hmmm... vorbim peste 6 luni, maxim un an! La o asemenea concurenta "lucrurile" nu se intampla batant din palme!

Dar, se inatampla!

Cautati motociclete in google.ro, delogat si cu cacheul la browser golit: veti gasi vanzare-motociclete-romania.ro in prima pagina.

Fara sa fi lucrat la site de mai bine de 6 luni, fara sa fac promovare, fara IBL-uri, fara link-exchange, fara nici o cheltuiala... doar aprob sau sterg anunturi, dupa caz!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...