Jump to content

Neseriozitate Sau Tipic Romanesc ?!

Recommended Posts

In urma cu un an sau doi am cumparat un set crashpaduri de la "nu cunosc numele firmei" (Bucuresti, pod Constanta; intersectie Bucurestii Noi cu Soseaua Chitilei). In momentul achizitiei reclama pentru a convinge clientul a fost ca produsul pe poate livra ulterior si pe bucati putandu-se cumpara doar ce se strica la o eventuala cazatura: doar partea de palstic, doar surubul sau doar oricare dintre parti vreau sa iau. Avand in vedere ca si calitatea mi s-a parut superioara celor LSL, am hotarat sa cumpar un set. Am facut comanda care s-a onorat putin peste timpul precizat in momentul comenzii pentru care, evident, am platit un avans.

In zilele noastre... avand nevoie doar de crashpadul de pe dreapta (doar de crashpad intrucat am avut parte de o cazatura rezon fara sa stric si alte cele...), merg la aceeasi firma si intreb:

- Crashpaduri pentru motoreta X aveti?

- Sa vedem daca avem pe stoc ...(verifica stocul)... Nu avem dar va putem face comanda.

- Si daca o sa am nevoie ulterior doar de o parte din tot acest set, doar crashpad sau doar surub.... ?!

- Va aducem orice vreti, pe bucati. :banana:

Confirmandu-se ce au sustinut si prima data...

- Atunci vreau doar crashpadul de pe dreapta.

- Sigur ca da, dar vine cu tot cu surub pentru ca si acela se stramba cand cade motoreta !!!

- La mine nu s-a strambat... dar daca asa se livreaza, asta e, il vreau pe cel de pe dreapta, insist eu.

La insistentele mele vine urmatorul raspuns:

- Da. Va costa jumatate din pretul setului (de retinut ca cel de pe dreapta are crashpad si surub, iar cel de pe stanga include vas de expansiune special prin care trece surubul. Cu toate astea pretul celui de pe dreapta este jumatate din tot setul!!!)Lasati-mi numarul de telefon si va sun eu cand mai avem doritori de crashpaduri pentru ca acum nu avem decat un client care vrea sigur si un altul care trebuie sa se hotarasca... si dumneavoastra. Nu pot face comanda doar pentru atat !!!!!!!!! :blink:

Intrebarea mea e urmatoarea: sa mai astept sau sa imi cumpar alt set de crashpaduri pentru ca mie imi suna a refuz diplomatic din punctul lor de vedere (din pnctul meu de vedere e o grosolanie). Ce stiti despre ei, sunt seriosi? Intreb asta pentru ca parerea mea este ca nu te poti numi comerciant cand ai o astfel de politica de vanzari.

Sa comand alte crashpaduri sau sa mai astept!?

Voi ce ati face ?!

pppfff....asta e nimica toata. sa vezi ce am patit eu: mi se strica motorisca si sun la reprez Pitesti (chiar la iesirea de pe autostrada la restaur Europa). la telefon totul e ok. veniti,facem constatarea defectiunii,daca aveti bani comandam piese noi,daca nu doar constatam....etc duc mobra cu o masina, stau,astept,astept...in final sun: da,stim,mobra e aici, nedesfacuta, nu putem sa o reparam pt ca e stricata...ce puteam sa fac? am luat-o si am dus-o la altcineva la reparat...

asa ca, daca visezi urat si cazi din pat pe dreapta,e semn rau: trebuie sa dai comanda de set nou. daca esti un tip norocos de felul tau,mai mergi asa cu ea,pana-ti aduc astia piesa pe dreapta.

costa 2 mil un set te agiti prea mult pentru 50 e si ideea e ca ei pot cere cat vor e afacerea lor nu ii cunosc nici macar nu am fost o data la magazin

1. 2 milioane rol probabil ca sunt cele facute la strung pe undeva la un "mester" insa din acelea nu vreau. Nici macar LSL-urile nu sunt 2 milioane.

2. Daca nu ai prins ideea... deranjant este faptul ca nu fac comanda pentru doar 2 seturi de crashpaduri ceea ce este total aberant pentru cineva care sustine ca este dealer sau are exclusivitate pe un anume produs.

3. Sunt obligat sa astept dupa ei pentru ca am carena gaurita pentru tipul asta de crashpad!!!

4. Nu ma agit pentru 50 de euro (care de fapt in realitate sunt 400 de lei) ci pentru ideea in sine de a astepta dupa un produs pentru ca nu isi perimte firma sa fac comanda "doar" pentru 2 seturi !

12.11.2010

Am fost sunat de firma susmentionata si au fost lamurite aspectele pe care se pare ca... "nu le intelesesem".

Am promisiunea ca intr-o saptamana voi primi crashpadul.

Multumiri anticipate.

• 4 weeks later...

E vorba despre Go Racing care vand crash pads RG. Sunt printre cele mai bune pe care le poti gasi pe piata.

Eu as fi cumparat un set intreg, cred ca Stefan a facut un gest de curtoazie cu descompletarea si pana la urma e alegerea ta daca astepti sau cumperi un pachet complet, nu?

P.S.

Daca ar fi sa judec dupa numarul de inmatriculare insa, iti plac intrigile si jocurile complicate :D

Nu inteleg unde vezi tu problema michiduta...vrei sa iei un set spart..platesti mai mult...ca la biciclete si orice altceva faci pe bucati...zi mersi ca ai avut ocazia sa gasesti asa si nu sa fi obligat sa cumperi set. daca ti se strica vreo componenta din toba stii cat costa??

• 2 months later...

Am preferat sa inchid subiectul dar, daca va place sa scormoniti rahatul, n-aveti decat... !

1. Am cerut ce mi s-a spus ca mi se va da cand am nevoie.

2. Am fost refuzat din cauza faptului ca nu sunt destule comenzi, chiar daca am aceptat sa cumpar un crashpad lateral complet dupa ce mi s-a atras atentia ca s-a strambat si surubul la cadere si de asta e nevoie sa cumpar cu totul (ei au stiut mai bine decat mine ce mi s-a intamplat la motocicleta mea si ce nu chiar si fara sa o vada!!!).

3. Am spus ca imi platesc eu transportul insa mi s-a spus ca nu este politica firmei!!!

4. Pana la urma am fost servit dar cand ?!! ...Dupa ce am deschis acest topic aici!

Foarte buna este politica acestui comerciant.

Cei care le sunteti prieteni si postati aici, nu ma deranjeaza. In fond si la urma urmei toti suntem la fel, ROMANI... insa voi putin mai mult decat altii !

Numai bine.

Nu inteleg unde vezi tu problema michiduta...vrei sa iei un set spart..platesti mai mult...ca la biciclete si orice altceva faci pe bucati...zi mersi ca ai avut ocazia sa gasesti asa si nu sa fi obligat sa cumperi set. daca ti se strica vreo componenta din toba stii cat costa??

Nu s-a pus niciodata problema banilor ci felul cum s-a oferit un produs in momentul cumpararii precum si cum si ce se poate cumpara ulterior, ceea ce a fost total diferit fata de ce mi s-a spus/cerut cand am vrut sa cumpar pe bucati.

E vorba de gest nu de bani, e vorba de cum iti formezi si pastrezi clientela.

P.S. Stiu mai mult decat majoritatea celor de pe aici cu ce se mananca pretul unei motociclete si intreaga si noua sau sh si pe bucati.

... cred ca Stefan a facut un gest de curtoazie cu descompletarea si pana la urma e alegerea ta daca astepti sau cumperi un pachet complet, nu?

Cesare, nu a fost gest de curtoazie pentru ca nu a facut rabat de la nimic pt mine (nu il cunosc, nu ma cunoaste).