Mergi la conţinut

Recommended Posts

nu sunt superioare :)_

Eu am avut dintotdeauna o impresie foarte buna de Honda Varadero si rămân la aceasta.

Intre timp am cumpărat un BMW k 1200 GT varianta clasica cu motor de 130 hp .

Ce are in plus bmw -ul fata de alte motociclete , inclusiv Varadero:

  • protecție la vânt excepțională . Practic îmbracă călărețul intro perna de aer cald . Mânerele si șaua încălzite fac toti banii. Cand am fost la RAR erau vreo 4-5 grade sub zero si am mers pe porțiunea de autostrada care ocolește pitestiul cu 140-150 sa vad daca rezist . Un singur lucru s-a întâmplat; mi-au înghețat degetele mici de la maini .
  • frâne excepționale . Sistemul servo are un efect minunat , o simpla atingere a pedalei sau a manetei produce imediat frânarea.De ABS ce sa mai vorbim , iar faptul ca maneta acționează instantaneu ambele roti este foarte important.
  • are indicator al treptelor de viteza
  • grupul conic lung permite o plaja foarte mare de turații pe fiecare treapta. Treapta a-III-a si a-IV-a "se joaca" la 130-150 la ora la doar câteva mii de ture.
  • centrul de greutate foarte jos. Se poate apleca motocicleta static la 45 de grade fara a fi puși in pericolul de a nu o mai putea tine . Daca faci lucrul acesta cu Varadero , ai scăpat-o jos.
  • faptul ca am deținut peste 30 de ani o motocicleta tot germana - MZ 250 , acest bmw-eu ma întoarce in timp , la alte vremuri . Finețea comenzilor si in mod special al cutiei de viteze rămân de neegalat.
  • consum mai mic de 6l/100 km
  • raportul alezaj - cursa mic.Acesta nu este un motor "pătrat" sau "super pătrat " . Cunoscătorii stiu ce înseamnă , mai ales ca cei 130 hp si 117 n/m sunt mai mult decât suficienți pentru un călăreț bun.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • in minus consider modul de amplasare al întrerupătoarelor de semnalizare , fiecare pe cate o parte a ghidonului . Nu mai imi bat capul cu asta , deoarece are un temporalizator care intrerupe semnalizarea dupa câteva secunde .

Sambata si/sau dumunica facem o plimbare la bulgari? Se zice ca vor fi 14-16 grade. Plecam la 10 si ne intoarcem la 4-5 dupa amiaza. Propun BG, desi am batut-o in lung si-n lat ,pt ca este mai cald decat la noi spre munte si drumurile mai libere. Destinatia finala Isperich, la mormintele Regilor Traci. 300 km drumuri pustii, in stare buna sau noi. Plecarea din benzinaria Mol la intrarea in 1 Decembrie.

Si pe mine ma atrage o astfel de plimbare . Problema ar fi ca la întoarcere ma cam apuca noaptea pana la Arges. Mai vedem .

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am ras de Adrian Constantinii .

Printre rasele pe care le creste este și cea a dogului "periculos".

Nu ma pot abține in a va transmite si Dvs. materialul de mai jos trimis de un bun prieten al meu , Valeriu Budeanu .

Va rog sa citiți cu atenție .

O eleva "de moda veche", cum nu credeam sa mai existe pe bancile scolilor din Romania !

Gina Camelia Roman:

ROMÂNIA MEA: „ ŢARA CONTROVERSELOR!”

ELEVĂ ÎN CLASA A X-A.

LOCUL ÎNTÂI DIN 52 DE PARTICIPANŢI. CÂŞTIGĂTOAREA CONCURSULUI DE ESEURI „ROMÂNIA MEA”.

Mi se spune că sunt un copil Îndrǎzneţ aflat pe treptele maturizǎrii… Frumoasă caracterizare… Mă simt cuprinsă de un virtej analitic şi mă gindesc că aş putea sǎ decupez scurte fragmente de viaţă autentic romÂnească, Într-o dimineaţă frumoasă de vară. De comun acord cu gindurile mele, mai ridic odatǎ binoclul şi privesc În zare pentru a da friu liber vocii interioare. Astfel, privesc la Romania, aceastǎ ţarǎ teribil de simplǎ şi frumoasǎ, trecutǎ adesea prin focurile unor rǎzboaie, despre care am Învăţat la istorie că nu au fost Întotdeauna ale ei, aclamatǎ şi blamată, şi oacheşǎ, cu oameni care visează să trăiască În altă ţară . Iluzoriu? Nu ştiu ce să zic de la Înălţimea celor 17 ani ai mei...

Este ţara mea, ţarǎ scǎpatǎ din manǎ ce se Îndreaptǎ spre un declinul sadic creat de propriile mentalitǎţi? Ar fi absurd sǎ pun aceste cuvinte pe umerii numelui de RomÂnia? Nu, eu nu sunt În mǎsurǎ sǎ Învinuiesc ţara pentru nimic ci doar sǎ atrag atenţia cǎtre „umilul” megieş romÂn.

Este cert faptul cǎ Într-o zi voi putea pǎrǎsi aceastǎ ţarǎ ... Privesc, stagnez dar nu, stingher ca un fobist aflat in faţa propriei uşi fǎrǎ cheie… Cutez a-mi părăsi ţara şi a Începe viaţa Într-o ţarǎ perfectǎ? Este Romania o ţară perfectă? Cum ar arăta o ţară perfectă, cu oameni perfecţi? Romania este locul unde am crescut, am Împǎrţit bucurie, tristeţe, am Învǎţat sǎ iubesc, sǎ dau frÂu liber imaginaţiei, sǎ cred În forţele proprii, sǎ mǎ exprim, sǎ ajut, sǎ caut rǎspunsuri, sa ignor, sǎ sper ca Într-o zi eu cu un grup de oameni asemeni mie vom putea pune baze solide Într-o ţarǎ ierarhic magnifică, iar spectacolul proastei imagini va Înceta.

Mă simt prinsǎ În mrejele ţării care, cu o ultimă sforţare, Încearcă să mă ademenească prin masivele ei Înzǎpezite iarna, prin adierea florilor de primavarǎ, cu aerul ei de fecioară adormitǎ de bogǎţia verii şi dezmierdată de o bǎtranǎ toamnǎ tarzie, traversată dinspre vest spre est de zonele Întinse de cÂmpie cultivatǎ cu sapa şi cu calul, de oameni care s-au chinuit să-şi dea un rost propriei vieţi. Purtǎm cu noi veacul frumuseţii, a dorului de drumeţii, a muncii obositoare de la cÂmp care nu curge parcă prin vene deşi glasul biroului şi ora 7 pandeşte perfid… De undeva, din inima ţării se aude tulburător imnul În culorile sfinte de curcubeu, tricolor al unui popor ce pe zi ce trece uitǎ sǎ trǎiascǎ, avÂnd un cult al acumulării de traume. Probleme sau pǎreri tardive, puse faţǎ În faţǎ cu romÂnul, se aud ca dintr-o crevasă: avem facilitǎţi insuficiente, fonduri inexistente, tinere talente distruse de piţipoance cu sex appeal, faptul cǎ pentru clasa politicǎ suntem simple instrumente de vot cu propuneri indecente, dacă indecenţă Înseamnă echivalenţa vot – peşte congelat, cǎ noi deşi nu avem suficiente case... construim monumente, cǎ bunele maniere par a se gǎsi la intelectuali sau În aparenţǎ la cei cu portofele nepurtate În buzunar, presiuni cǎ la capǎtul sǎrǎciei se aflǎ viaţa, clubul, luxul. Cumplit este faptul cǎ fiecare dintre noi avem idealuri şi sentimente, suntem o Întreagǎ naţiune ce ne cǎutam valori şi Încă Îndrăznim să sperăm că vom trăi o viaţǎ care sǎ nu se transforme În tipul de hranǎ fǎrǎ condiment.

Aş vrea să cred că, orice curs vor lua lucrurile, RomÂnia este În noi, totul ţine de noi, redresarea ţine de noi, că le suntem datori celor care au luptat de veacuri pentru fiecare palmă de pamant. Aş vrea să se trezească În noi spiritul civic şi să ne gÂndim că nu am putea privi altfel RomÂnia decat locul unde copiii sunt Învǎţaţi sǎ vorbeascǎ romÂneşte, sunt educaţi şi purtaţi de manǎ În grǎdiniţe, apoi la şcoalǎ.

Dacǎ m-ar Întreba cineva de unde sunt, cu siguranţǎ aş şti sǎ rǎspund: din Vaslui, de pe o stradǎ anume, locuiesc Într-un bloc, fost gri, actualmente colorat fǎrǎ nicio noimǎ, colţ cu maneaua vecinului de la parter şi cu bormaşina celui de la 3 care sparge şi meştereşte de cel puţin un an. Mǎ uit În oglindǎ analitic, cred cǎ arǎt bine, pǎrul Îmi cam face figuri, dar deja nu-l mai iau În seamǎ. Cobor scǎrile prudent, mi-e teamǎ sǎ nu alunec, a spǎlat proaspǎt femeia noastrǎ de serviciu. La capǎtul culoarului deja zǎresc aceleaşi siluete, vecinii mei care ascultǎ muzicǎ pusǎ În casǎ de afarǎ. Încerc să-i ignor, aşa cum ignor şi replica de fiecare zi a mamei, mama nu se poate abţine sǎ nu exclame „Ce dracu or face ǎştia toatǎ ziua În faţa blocului? Alţii de vÂrsta lor au şi copii. Mai tÂrziu Îţi dau În cap pentru o bucatǎ de pÂine!” În naivitatea ei, speră... să nu ajung şi eu ca ei.

Înaintez spre ieşirea din scarǎ. Vali, un urecheat ciudat, mǎ salutǎ zÂmbind cu gura plinǎ de seminţe. Schiţez un zÂmbet, mǎ mai Întreabǎ ceva, dar nu mai aud ce, nici nu mai doresc sǎ aflu, dar le simt privirea fix pe fundul meu. Brusc, mǎ Întreb dacǎ vreunul o fi avut În viaţa lui emoţii la romÂnǎ, sau s-o fi strǎduit la matematicǎ. Îmi vine un gÂnd şi mai ciudat În minte. Cum or fi arǎtat cÂnd erau bebeluşi, moi şi pufoşi. Ce aşteptǎri o fi avÂnd de la ei nişte mǎmici nedormite? Unde, pe ce scarǎ a societǎţii ar trebui sǎ-i aşez? Sunt scursuri, sunt plevuşcă? Or fi, dar sunt romÂni, la fel ca şi mine! Asta nu pot ignora. Ce şanse primesc ei şi de la cine? Ce şanse primesc eu şi de la cine? Prin urmare, eu am un reper, eu cea dintr-o familie obişnuitǎ, ei – din familii la fel de obişnuite, ca şi mine! Lǎsati de capul lor, au alte repere… Eu, de pe strada X, din blocul X ca şi ei, eu din Vaslui, ca şi ei, eu din RomÂnia ca şi ei… Din Romania mea şi din RomÂnia lor…

Mergand spre şcoalǎ, mǎ gandesc brusc la ce aş vrea sǎ mǎ fac cand voi fi mare. Mesajele primite sunt cel puţin bulversante: „Şcoala romÂneascǎ scoate tampiţi”! Oi fi şi eu unul dintre ei? Cu siguranţǎ! „Medicii din RomÂnia sunt cei mai slabi din Europa, şi e la modǎ sǎ te tratezi În strǎinǎtate”... Toate fetele de vÂrsta mea vor sǎ se facǎ modele sau... nu ştiu... Ceva care sǎ le aducǎ mulţi bani şi faimǎ.

Îmi atrage brusc, deodatǎ, atenţia un afiş publicitate rupt. Încǎ se mai observǎ zambetul „ca pentru pozǎ” al celui care promitea ca şi alţii... marea cu sarea! Mǎ intreb, n-o fi şi el un produs al şcolii romaneşti. Dacǎ da, avem acelaşi numitor comun, eu şi cu domnul din afişe, suntem tampiţi. De ce aş vota un tampit?

Drumul cǎtre şcoalǎ e un spectacol cotidian. Îmi propun mereu sǎ vǎd ceva, o pǎrticicǎ din ţara asta. In acest moment vǎd o femeie cǎrÂnd o sacoşe, Însoţitǎ de soţul care fumeazǎ o ţigarǎ… şi simt brusc că nu mai vreau să mă gÂndesc la nimic…

Gina Camelia ROMAN

Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” – Vaslui

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-a lovit un sentiment de neputinta si revolta citind. Din pura intamplare, ascultasem inainte de a citi, Treceti batalioane Carpatii si Doamne ocroteste-i pe romani. Uneori sunt sentimental. In timp ce citeam ce scrie Gina ascultam Balada lui Avram Iancu si aveam lacrimi in ochi. Ma gandeam cat de jos am ajuns... Ce au fost romanii, ce lei au fost dacii si romanii si ce caterinca se face azi pe seama noastra in lume. Inclin sa cred ca noi astia mai ,batrani' suntem patrioti, ne iubim tara, nu dam bir cu fugitii, dar la ce folos daca stam si privim ca simpli spectatori cum se alege praful si pulberea de viata noastra cat o mai fi si de viitorul acestor copii. Va recomand un blog interesant : Capitalism pe paine. Pare cam dur in exprimare dar pare-se ca are dreptate pe undeva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Draga săgeată (dar nu si ultima).

Raman plăcut impresionat de fiecare data când iti asterni pe hartie gândurile , cugetările si simțămintele .

Ma bucur de a te fi cunoscut si te includ in lista prietenilor mei de suflet .

Poate , mos Nicolae iți aduce ceva frumos.

M-a lovit un sentiment de neputinta si revolta citind. Din pura intamplare, ascultasem inainte de a citi, Treceti batalioane Carpatii si Doamne ocroteste-i pe romani. Uneori sunt sentimental. In timp ce citeam ce scrie Gina ascultam Balada lui Avram Iancu si aveam lacrimi in ochi. Ma gandeam cat de jos am ajuns... Ce au fost romanii, ce lei au fost dacii si romanii si ce caterinca se face azi pe seama noastra in lume. Inclin sa cred ca noi astia mai ,batrani' suntem patrioti, ne iubim tara, nu dam bir cu fugitii, dar la ce folos daca stam si privim ca simpli spectatori cum se alege praful si pulberea de viata noastra cat o mai fi si de viitorul acestor copii. Va recomand un blog interesant : Capitalism pe paine. Pare cam dur in exprimare dar pare-se ca are dreptate pe undeva.

Editat de nicon
Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:good:

Aveam o prietena cu care, ma întâlneam de mai bine de 1 an, asa ca ne-am decis sa ne casatorim.

Exista o singura chestiune care ma deranja. Frumoasa ei sora mai mica.

Viitoarea mea cumnata, tot timpul se îmbraca cu fuste mini (extrem de mini), iar în vocabularul

ei nu exista cuvântul sutien, darmite în

garderoba ei.

Culmea era, ca întotdeauna, când ma aflam în preajma ei, mereu scapa câte ceva pe jos, iar când se apleca sa ridice îmi oferea o priveliste mai mult decât frumoasa.

Era clar. O facea în mod deliberat.

Pentru ca asemenea scene, nu se întâmplau daca era si altcineva de fata.

Pregatirile de nunta fiind în toi, într-o zi micuta surioara, m-a sunat si m-a chemat sa mai

verific ceva la invitatiile de nunta.

Am luat-o de buna si i-am spus ca vin în câteva minute.

Era singura când am sosit si a început sa îmi sopteasca ce dorinte sisentimente are pentru mine.

Mi-a spus cât de mult ma doreste si ca ar vrea

sa facem dragoste macar o data, înainte de a ma însura si a ma darui surorii ei pentru întreaga

viata.

Eram total socat si nu am putut scoate un cuvânt.

Mi-a spus ca, merge la ea în dormitor iar daca doresc un ultim salbatic “zbor”, nu trebuie dec

ât sa intru la ea în camera.

Am ramas ca o stana de piatra, stupefiat de cele ce auzeam, uitându-ma dupa ea cum urca scarile.

Am stat asa câteva momente, apoi m-am întors si m-am îndreptat spre iesire.

Am deschis usa ,cautând cu privirea locul unde mi-am parcat masina,când au început ropote de aplauze.

Toata familia viitoarei mele sotii, era adunata în fata casei si ma aplauda.

Cu lacrimi în ochi, viitorul meu socru s-a apropiat de mine si a început un mic speech:

- Nici nu îti poti imagina, cât de mândri suntem de tine, ca ai trecut cu felicitari acest test Nu as putea gasi un barbat mai bun pentru

fiica mea, daca as cauta în toata lumea.

Bine ai venit în familia noastra!

Morala:

îNTOTDEAUNA pastreaza-ti prezervativele în masina…!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pentru ca cineva trebuie sa ne arate ce sa facem ! cum si cand ! asta e eu ies de pe acest forum.

Mai exista o solutie : sa avem un moderator ales dintre noi ! Discutia a fost mai demult si o propunere care mi se parea OK era Toni.

PS

Dupa parerea mea Gaxel a procedat corect : a raspuns unui report si a sters tigania. Nici tie nu-ti plac certurile, Doru.

Vorba lui Viesparu: moderatorii au nimerit in offside ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In niciun caz sa nu faci asa ceva .

Nici eu nu sunt de acord cu ștersul , dar pana la urma ....ce-am avut si ce-am pierdut.

Mai bine , pentru ca tot este sâmbăta, un moment de nostalgie....

BUCURESTIUL INTERBELIC.

Frumos, civilizat, elegant, bogat, modern, in pas cu celelalte capitale europene, asa era Bucurestiul dintre cele doua razboaie mondiale. (Tanase, Jean Moscopol, Stroe si Vasilache, etc. intr-un video rar).

VIDEO

Editat de nicon
Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doru, vezi ca ai un mesaj pe PM in care gasesti detalii care lamuresc problema ta! Nu trebuie sa plecam niciunul din cauza unor neintelegeri. Cel care trebuie sa dispara a disparut! RIP (se stie el care-i!)!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu ies de pe acest forum.

daca nu ma insel, ne-am intalnit la Pui de Urs. esti o persoana echilibrata si rezonabila. asa te vad eu. forumul acesta e o platforma excelenta, spun pentru ca personal nu am a ma plange de NIMIC esential. sunt lucruri pe care le-as vrea mai bune, am si scris mult despre asta pe un topic ce l-am deschis in acest sens, nu demult. si nu multa lume a participat. asadar e f usor sa zici ca-i naspa cand nu contribui nici macar cu o opinie la schimbare. nu este un repros ce ti-l adresez personal, ci o constatare generala...

in rezumat: ca peste tot, oamenii se mai cearta, se mai impung, se mai hartzuiesc. mi se pare firesc. la fel de firesc mi se pare ca oamenii sa nu-si poarte dusmanie in urma unor replici schimbate on-line si pe subiecte ce nu tin de viata si de moarte.

aceasta e opinia mea. in rest, cum hotarasti asa e bine. bafta, Doru!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau si mai bine, sa avem un forum al nostru, al clubului, condus de veterani. Enduristu' sunt sigur ca ar fi un admin foarte bun.

Forumul se poate face absolut gratuit.

aha, si sa-mi iau eu suturi in cur...... :lamo:

Bai , ce oameni, sa nu apuc sa citesc si eu din clasicii in viata............

Cum mai dorm eu la noapte daca nu-mi face nimeni un rezumat. Danut, daca nu ne zice nimeni nimic propun sa-l rapim pe Sorinacho, sa-l legam de scaun si sa-l indopam cu momitze pana spune tot.... :diablo:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...