Mergi la conţinut

Dakar 2011


f_zoltan

Recommended Posts

Vectra Racing (Marcel Butuza, Mani Gyenes, Liviu Butuza, Romeo Duicu) va reveni in Romania miercuri 19 ianuarie.

Vor ateriza pe aeroportul Otopeni la ora 17.45.

Haideti sa mergem sa-i felicitam ! Si sa facem o petitie la TVR ca le platim taxa si ei difuzeaza prostii cu fotbalisti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trofeul Dakar 2011 la clasa Maraton a ajuns la Satu Mare

Echipa Vectra Racing a revenit miercuri în România după ce a participat la cel mai dur raliu din lume, iar astăzi (21 ianuarie) Mani Gyenes a fost premiat la Satu Mare pentru câștigarea clasei Maraton. Performanța pilotului în vârstă de 26 de ani reprezintă cel mai bun rezultat din era modernă a sportului cu motor românesc.

După mai bine de trei săptămâni din care două au fost cele în care s-a concurat, Vectra Racing în formula ce a participat la Dakar 2011 a revenit în România. Piloții Mani Gyenes și Marcel Butuza alături de membrii echipei de asistență Liviu Butuza și Romeo Duicu au fost așteptați pe aeroportul Otopeni de rude, prieteni și fani. Toți dorind să fie prezenți la sosirea acasă a team-ului considerat una din cele mai bune echipe private din rally-raidul mondial. Iar pe 21 ianuarie după ce a ajuns în Satu Mare, orașul natal, Mani Gyenes a sărbătorit victoria alături de colegii săi de la Autonet și de oficialitățile locale care au ținut să îi înmâneze distincții pentru performanța din Dakar 2011.

La finalul celor peste 9.500 de km, cât a măsurat cea de a treia ediție a Dakar-ului desfășurat în Argentina și Chile și după ce au concurat în deșertul Atacam și în munții Anzi, piloții echipei originare din Brașov au considerat acest eveniment ca cel mai dur raliu în care au concurat. Marcel Butuza care în 2007 a terminat pe locul șase sezonul în Campionatul Mondial de Rally-Raid și-a împlinit visul de a ajunge la finișul Dakar-ului. Managerul echipei s-a clasat pe locul 6 la Maraton și pe 59 la general.

Mani Gyenes, câștigător al unei etape din Campionatul Mondial de Rally-Raid (R.Marocului 2009) s-a clasat în Dakar 2011 pe primul loc la Maraton (la această categorie nu este permisă schimbarea motoarelor de-a lungul raliului), pe patru la Amatori și pe locul 18 la general.

Pentru membrii echipei urmează o perioadă de relaxare după care vor urma pregătirile pentru sezonul competițional intern. Mani Gyenes va participa și în 2011 la Campionatul Național de Enduro și la cel de Endurocross, dorind să își apere titlurile obținute în 2010. În iulie va concura la Red Bull Romaniacs cu scopul de ași îmbunătăți performanța la clasa Profi, unde în 2010 a terminat pe locul 9 (aceasta este cea mai grea clasă de la Romaniacs, iar Mani Gyenes are deja două victorii însă la clasa Expert Team, unde în 2005 și 2006 l-a avut coechipier pe Laszlo Olah). În ceea ce privește rally-raidul, Vectra Racing și-a propus să participe la cât mai multe etape din Campionatul Mondial, urmând cel mai probabil să revină în Raliul Tunisiei. În 2010 echipa a avut înscriși trei piloți în acest raliu, Marcel Butuza, Mani Gyenes și Alex Gârbacea reușind să termine înfruntarea din Sahara în top 12.

În Dakar 2011 Vectra Racing s-a bazat pentru motocicletele sale (KTM 690 Rally) pe produsele Castrol Lubricants.

post-1-0-77967800-1295628379_thumb.jpg

post-1-0-49932300-1295628380_thumb.jpg

post-1-0-25986200-1295628381_thumb.jpg

post-1-0-86429400-1295628381_thumb.jpg

post-1-0-51867400-1295628382_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur din tot sufletul pentru performanta alor nostri la Dakar 2011, bravo lor de o suta de ori, performanta pt care teveurile au alocat in total fix vreo 10 minute cu tot cu comentarii, in detrimentul oricarei prostii si ineptii ale oligofrenilor de fotbalagii, :thumbdown: Jenanti am mai ajuns sa fim, daca EuroSsport 1 sau 2 au avut bucati intregi de trasmisie de la unul dintre cele mai provocatoare --provocare la curaj, anduranta, rezistenta psihica, tehnica buna si mai stiu eu ce--evenimente moto din an, si noi, cu doi vajnici si perseverenti participanti pt care nimeni din federatie n-a miscat un pai, n-am fost in stare sa le dedicam macar 10 minute pe zi.....suntem mizeria pe care o inghitim, suntem mizeria pe care o permitem sa ne fie aruncata in oki, si fac o singura marturisire: as vrea sa mai prin ziua cand despre asa-zisul fotbal nu se va mai scoate nici macar 3 vorbe 1 minute pe saptamana!!!

Bravo lui Marcel Butuza si Mani Gyenes, si nimeni mai mult ca ekipele lor si familiile lor nu ar merita sa fie mai mandri de performanta lor. Celor care doar abia le pronunta numele 1 minut la 3 zile timp de o saptamana pe an, rusine, ciocul mic, si sa se duca la reciclat o mie de ani pana invata ce sa mai dea pe post! (oricare post teve!)

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai dreptate Little motogirl, cred ca toti, cei de pe acest forum - si nu numai - au aceasi parere.

E jenant sa se aloce mai mult timp Wrestling-ului (sport la care nu am nimic impotriva, doar ca e spectacol, nu e sport si nici nu avem vre-un romanas pe acolo), decat unui sport care, vorba doamnei/domnisoarei de mai sus, implica atatea calitati.

Bravo autoritatilor din Satu Mare, si rusine televiziunilor publice, private sau nu.

Si bineinteles Felicitari inca odata prietenilor nostrii, Marcel, Mani, Liviu si Romeo, pentru performanta atinsa.

Si mult succes la urmatoarele competitii, si voua, si lui Alex Garbacea!!! Speram ca in 2012, Marcel o sa reuseasca sa duca mai multi membrii ai echipei la Dakar.

Bravoooo inca odata!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu reprosez nimic nimanui, probabil nimeni nu va agreea acest post. Dar simt nevoia sa mai spun cateva cuvinte ce, cred eu, trebuie spuse:

Tratamentul oferit de televiziuni & media cu acoperire nationala echipei noastre este firesc, in contextul in care Mani, Marcel & Echipa nici macar de catre motociclisti nu au fost sustinuti cum meritau. Exemplu: Mi se pare inacceptabil ca din mii de motociclisti bucuresteni nu ne-am putut aduna macar 10 oameni, daca nu 50 sau 100, pentru a-i intampina la aeroport, asa cum se cuvine. Mi se pare iarasi trist ca din doua mii de click-uri pe acest topic, doar cativa au gasit de cuviinta sa scrie cateva vorbe de incurajare. ...

In concluzie: pana nu vom fi solidari si altfel decat la nivel declarativ vom ramane o comunitate ce nu va fi bagata niciodata in seama de catre mass-media de anvergura. Faptul ca aceasta performanta uriasa nu a fost mediatizata asa cum se cuvine ni se datoreaza intr-o oarecare masura si noua. Lipsa de interes a televiziunilor este doar oglinda lipsei de interes a comunitatii moto.

Sper sa nu se supere nimeni excesiv, nu vreau sa declansez o polemica ci doar sa scriu un lucru ce ma doare.

Asfalt uscat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu numai in Romania fotbalul ocupa 95% din sportul prezentat la televizor. Aici sport = fotbal. Cand au castigat italienii Cupa Mondiala, s-au umflat in pepeni. 4 ani dupa aceea, cand au fost eliminati, tragedie nationala ! Vroiam sa subliniez faptul ca fotbalul este sportul despre care in general se vorbeste cel mai mult, poate ati vazut la televizor ca a prins si la arabi, americani, etc.

Despre sporturile cu motor se vorbeste mai putin, e drept, dar ce se poate face ...? In Italia sporturile cu motor au un canal dedicat pe Sky Tv (8 E pe luna, eu nu il am ...) ''n'' reviste specializate, concursuri internet, CIV - Campionato Italianao di Velocita, concursuri monomarca (Sukuki Gladius e unul dintre ele, de exemplu), etc. Circuite sunt cam peste tot, scumpe, dar sunt. Ieri am fost la o fiera la Verona dedicata motocicletelor, 50% dedicat custom si 50% naked & sport. Am facut si niste afaceri bune pe acolo cu echipamentul, dar asta e alta poveste.

Cu siguranta, sporturile cu motor au nevoie de mai multa publicitate. Castigarea Dakarului la categoria maraton e un pas inainte. Felicitari inca o data.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

S-atunci nu stiu de ce ne miram ca o ducem cum o ducem(la cum sunt majoritatea romanilor ma bucur tare ca am prieteni maghiari) ......eu zic ca sa ne miram ca o ducem asa de bine si n-am murit inca atata timp cat promovam putregaiul asta de 'foolbal' ca macar daca am avea performante, da nuuuu, mai nou inafara de v-un egal cu o tara cat un judet de la noi, la noi e doar ce o facut sau mai rau chiar numai ce o zis(deci numa povesti despre nimic) borcea, jiji, cu cine s-o mai certat, ce o mai tras pe nas mutulica sau cu ce alta vaca celulitoasa ce cu greu s-ar preta si pt filme porno de mana 3-a si-a mai tras v-un alt anemic de folbaliator d-asta ce nu poate fara boabe sa reziste nici la anemicele antrenamente pe care le fac :sick:

In Italia, Spania, Anglia inteleg macar ca sunt performante si atunci nah e macar logic sa fie promovat ceva mai mult sportul asta(la ei chiar e sport), si eu aproape ca mancam lamaie in timpul stirilor din "sport" (aka foolbalu rromanesc) in asteptarea celor 2-3 minute maaaaxim alocate aventurii adevarate numite Dakar! :mad:

Fac pariu ca si daca castiga Mani si Butuza intra si el in primii 10 si la general, tot nu cred ca depaseau 10min stirile de spre ei...

Treaba eu zic ca e una singura: m-am uitat la fotbal, am jucat fotbal, si nu-i nush ce treaba ambele situatii, in cazul jucatului eram doar obosit eventual, dar am mers cu motor si masina tare si pe asfalt si pe teren, si ma uit des la competitii de acest gen, si e mare diferenta, o diferenta pe care cocalarii de suporteri chibiti nu o vor intelege in veci, de aceea ne putem noi da seama ce treaba e acolo doar prin privit si ne bucuram mult mai tare decat la un gol de-a lui Hagi.

Pt ei sporturile cu motor datorita riscului desi nu cu mult mai mare decat la fotbal(s-a murit si pe gazon de la cinestice afectiuni ascunse sau prea multe boabe luate), dar sunt percepute "pt nebuni si sinucigasi" pe cand pt noi sunt spiritul de aventura in maxima lui desfasurare ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur din tot sufletul pentru performanta alor nostri la Dakar 2011, bravo lor de o suta de ori, performanta pt care teveurile au alocat in total fix vreo 10 minute cu tot cu comentarii, in detrimentul oricarei prostii si ineptii ale oligofrenilor de fotbalagii, :thumbdown: Jenanti am mai ajuns sa fim, daca EuroSsport 1 sau 2 au avut bucati intregi de trasmisie de la unul dintre cele mai provocatoare --provocare la curaj, anduranta, rezistenta psihica, tehnica buna si mai stiu eu ce--evenimente moto din an, si noi, cu doi vajnici si perseverenti participanti pt care nimeni din federatie n-a miscat un pai, n-am fost in stare sa le dedicam macar 10 minute pe zi.....suntem mizeria pe care o inghitim, suntem mizeria pe care o permitem sa ne fie aruncata in oki, si fac o singura marturisire: as vrea sa mai prin ziua cand despre asa-zisul fotbal nu se va mai scoate nici macar 3 vorbe 1 minute pe saptamana!!!

Bravo lui Marcel Butuza si Mani Gyenes, si nimeni mai mult ca ekipele lor si familiile lor nu ar merita sa fie mai mandri de performanta lor. Celor care doar abia le pronunta numele 1 minut la 3 zile timp de o saptamana pe an, rusine, ciocul mic, si sa se duca la reciclat o mie de ani pana invata ce sa mai dea pe post! (oricare post teve!)

De acord :sadwalk:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur din tot sufletul pentru performanta alor nostri la Dakar 2011, bravo lor de o suta de ori, performanta pt care teveurile au alocat in total fix vreo 10 minute cu tot cu comentarii, in detrimentul oricarei prostii si ineptii ale oligofrenilor de fotbalagii, :thumbdown: Jenanti am mai ajuns sa fim, daca EuroSsport 1 sau 2 au avut bucati intregi de trasmisie de la unul dintre cele mai provocatoare --provocare la curaj, anduranta, rezistenta psihica, tehnica buna si mai stiu eu ce--evenimente moto din an, si noi, cu doi vajnici si perseverenti participanti pt care nimeni din federatie n-a miscat un pai, n-am fost in stare sa le dedicam macar 10 minute pe zi.....suntem mizeria pe care o inghitim, suntem mizeria pe care o permitem sa ne fie aruncata in oki, si fac o singura marturisire: as vrea sa mai prin ziua cand despre asa-zisul fotbal nu se va mai scoate nici macar 3 vorbe 1 minute pe saptamana!!!

Bravo lui Marcel Butuza si Mani Gyenes, si nimeni mai mult ca ekipele lor si familiile lor nu ar merita sa fie mai mandri de performanta lor. Celor care doar abia le pronunta numele 1 minut la 3 zile timp de o saptamana pe an, rusine, ciocul mic, si sa se duca la reciclat o mie de ani pana invata ce sa mai dea pe post! (oricare post teve!)

Pai de aia fotbalul e sportul rege...Din pacate

Nu de vina sunt televiziunile( la suprafata)...caci asta cere publicul...dar daca am educa publicul sa se uite si la altceva...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fotbalu e sportu rege și asta arată că suntem sub conducerea proștilor, și când proștii conduce... e regi că e mulți. Uitați-vă și la alte sporturi... unde se înjură mai mult ca la fotbal? Unde se fac cele mai multe prostii, acte de violența.... tot la fotbal. Și cum la proști le place....

Pe de altă parte, sunt destui și de-ai noștrii care au facut deja reclamă motociclismului pe drumuri publice, așa că televiziunile cel mai probabil sunt descurajate să continue cu reclama și încurajarea acestui sport!!!

Dacă v-am dezamăgit afirmând că televiziunile au frâne și nu au libertate, fiți indulgenți cu mine, dar sunt manipulate și folosite pentru manipulare!!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vectra Racing Team Page

Mani Gyenes merge pe 2 februarie, ora 18.00, la Dementor KTM pentru a se intalni cu cei care vor sa afle ce a insemnat cea de a 33-a editie a celui mai dificil rally-raid din lume.

Showroom-ul Dementor KTM este situat in Soseaua Pipera Nr.48, Bucuresti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...