Mergi la conţinut

Toni

Recommended Posts

acum 4 minute zîmbesc a scris:

Erau mai trainice? Vorba reclamei, facute să reziste, să reziste, să reziste :naughty:

Eh, erau din otel...si daca nu le ungeai, nu te tineau mult!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci putem concluziona că, indiferent de lanț, cel mai important este ca acesta să fie:

1. Bine uns

2. Spălat/curățat

 

Oare ce distanță ar rezista un lanț care ar fi tratat doar conform punctului 1 comparativ cu cele întreținute conform 1 & 2?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Depinde si de multi alti factori, cei doi-trei enumerati sint principali, dar conteaza si calitatea lantului, puterea motorului, stilul de mers, zonele in care este folosita capra...etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Motoarele mai vechi aveau putere mai mica, lanturile in general aveau aparatori din tabla sau cauciuc si erau unse exclusiv cu ulei. Deci unse, pt ca ce se face azi cu sprayul numai ungere nu e. La Vstromul meu lantul are deja 50000 km fara intindere si nu da semne de oboseala, iar Adrian Mijaica la Kawasaki 750 a schimbat lantul original la 65000 km. Ambele unse cu ulei si ungator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu e despre lanturi...dar e interesant...

In sfarsit, explicatia pe care o presupuneam corecta si o doream, dar nu eram sigur!!! 
Macar acum m-am linistit !!!

" Creierul vâstnicilor este mai lent deoarece a acumulat o mare cantitate de cunostinte.
Savantii considera ca oamenii nu se degradeaza mental odata cu varsta, ci, pur si simplu dureaza mai mult pana ce-si
amintesc de un lucru, deoarece ei au mai multe informatii in creier. La fel cum, unui calculator al carui hard-disk e
supraincarcat, ii ia mai  mult timp pentru accesarea unei informatii.
Cercetatorii afirma ca incetinirea procesului  nu reprezinta un declin al fenomenului cunoasterii. Creierul
uman lucreaza mai lent la cei in varsta, spune Dr. Michael Ramscar, numai datorita faptului ca a acumulat mai multe
informatii in decursul timpului. Creierul batranilor nu devine mai putin eficient. Din contra a adunat mai multe cunostinte."

 Cei in varsta, adesea se duc in alta camera sa ia ceva, iar cand ajung acolo, se intreaba  pentru ce au venit. Aceasta nu este o problema de memorie ci o metoda naturala a creierului pentru a-determina pe batrani sa faca mai multa miscare!  ( Ha,Ha, exact asta-i explicatia...)
Am o grămadă de prieteni la care ar trebui  sa le trimit acest mesaj, dar nu-mi amintesc, asa ca, va rog pe voi sa-l trimiteți mai departe prietenilor vostri, care poate sunt și ai mei. !!!
Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe 05.04.2016 at 11:42 Mirel_a a scris:

Pana acum am curatat lantul de cele mai multe ori cu benzina, mai rar si cu motorina; deci aproape ca am respectat proportia sugerata.

proportia sugerata era o  parte benzina si doua parti motorina, combinate, nu separat tocmai ca sa taie din puterea benzinei

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lol, evident că mă gîndeam să le amestece. Dar din cîte am înțeles gazul lampant este cea mai bună soluție. Din nefericire nu am testat că n-am avut dar cine a făcut-o este liber (şi chiar îl încurajez) să mă contrazică sau, după caz, să-mi dea dreptate :yes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

De Florii la Curtea de Arges a avut loc Aniversarea Permiselor Moto -Editia  a III a.

 

De la Clubul Moto-veteranilor  au participat Vali Alexa , Sorin Gruesc si Fane 45 .

 

Am sa va pun cateva imagini .

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In Vinerea Mare mi-am cam luat-o .

Nu am putut evita un copac la o săritură peste  lemnele cazute in cruce . Interesant ca dupa o tumba prin aer cu rotire la 360 de grade , am căzut in picioare .

... am pătimit ca niciodată de Paști . 

 ...oxacilina ,  prietena mea .

Apoi am intalnit si niste urme de urs cum nu credeam ca voi vedea vreodată in arealul meu .

 

CIMG3658.JPG

CIMG3653.JPG

CIMG3654.JPG

CIMG3655.JPG

CIMG3656.JPG

CIMG3657.JPG

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Destul de dur impactul. Am vazut ca aveai mana insangerata, sper ca nu ai patit nimic grav.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vizionat  de multe ori filmuletul si ma minunez si acum de aceea eroare . Se pare ca cel de-al doilea lemn cazut in cruce m-a deviat in dreapta in loc sa depasesc copacul pe stanga cum era normal . Eram cu crosul (KTM SX 250 )si  au un unghi de virare foarte scurt .Nici nu poti sa  intorci in strada cu o latime de 6-7 metri dintr - o miscare . 

 

M-am ales cu o lovitura grea la mana stanga datorita handguard-ului  care s-a rotit in sus odată cu ghidonul .

Pentru prima data am petrecut si eu Pastile in liniște totala si cu ...     oxacilina .

V-am povestit , poate va v-a fi de folos .

 

Cand va ve-ti hotara sa va urcati pe un enduro parcurgând locuri mai puțin accesibile , ve-ti constata cat este de minunat . Nu trebuie sa va sperie astea mici si răutăcioase . Si ele pot fi strunite bine de un motociclist cu experienta fara absolut nici-o problema . Spre exemplu , SX-ul meu este una din cele mai turbate  . Este 2t si la 250 cmc scoate aproape 60 HP foarte brutal . Am ales-o si pentru faptul ca acum vreo cativa ani am avut o discutie neplacuta cu un "fost" mare motociclist in Delta . Imi propusesem sa-mi iau o Yamaha WR 450 F in 4t (oricum mai puturoasa fata de Sx-ul 250 in 2t) si asa de tare m-a jignit ca nu am cuvinte . Cum sa fiu eu in stare de asa ceva ? ... aia imi rupe gatul imediat ...

Deci , cand vreti sa treceti la enduroaice de astea mici sa nu va fie teama . Puteti sa-mi cereti oricand un sfat sau sa va plimb pe la mine pe la Arges pentru experimentări .

 

PS

Nu prea am mai vazut postari d-ale lui Ivan pe forum . O fi bolnav?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acum 11 ore nicon a scris:

...Nu prea am mai vazut postari d-ale lui Ivan pe forum . O fi bolnav?

 

Nu-s bolnav, stai linistit...dar postez doar cind am ceva de spus, cind avem aniversati si cind gasesc ceva frumos si demn de citit, la care sa pot da o replica! In rest, am invatat sa stau in banca mea...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acum 2 ore nicon a scris:

sa fie un semn de imbatranire ?

Nu...dar m-am saturat sa citesc ce scriu semianalfabetii de care am fugit toata viata (fiindca au baut cerneala si totusi soarta i-a ales sa dea exemplu urmasilor), sa stau si sa imi storc mintea la ce s-au gindit ei si ce anume au vrut sa exprime, sa-i corectez si sa fiu trimis pe site-uri de gramatica gestionata de varu' Pruteanu, fiindca deh, la motociclisti merge si-asa...

Si am impresia ca daca nu exista internetul, nu ne mai plimbam cu motoarele, ca acum daca nu-ti filmezi ispravile, nu faci poze ca sa le postezi spre aprecierea tuturor, nu mai esti motociclist adevarat! Sa nu fiu inteles gresit, apreciez pozele frumoase, doua-trei...zece, la o iesire, un filmulet de doua-trei minute care sa insumeze clipele si locurile fabuloase...dar dezagreez tonele de poze si filme de Oscar (lungi-metraje parca le zice) care exprima nimic, in stare pura! Asa ca...uite motivele pentru care prefer sa ma joc prin batatura cu nepotica, sa stric si sa repar fiare in garajul personal, sa ascult muzica ce-mi place, sa ma plimb pe unde vreau, fara marturii si fara sa-i silesc si pe altii sa-mi suporte stingaciile si copilariile, prostia sau nestiinta! Poate am imbatrinit...dar voi, ceilalti...ati dat in mintea copiilor?! Intineriti?! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca esti bine si dai un semn de viata

Forumul acesta este un fel de iarmaroc (sau asa ar trebui sa fie ) .

Unul ca Nică a Petrii prinde pupăza si se duce sa o vanda  acolo unde numai pupeze nu se vindeau  . Tocmai ineditul  si nonconformismul copilăresc produc conflictul si dau farmecul  inegalabil  . Eu ce sa fac ?  

pupaza nu am ;

iarmarocul rămâne o amintire a timpurilor trecute ,

iar noi traim vremuri incarcate emotional .

Daca nimeni nu mai postează  , {decat "la multi ani"}   forumul se duce . Mai bine sa ma injurati pe mine si pe altii care cred ca li s-a facut frica sa mai posteze cate ceva decat sa fie asa  .

Sincer , ma întristează resemnarea ta . Poate nici eu nu sunt incantat ca de atfel multa lume  de ceea ce se petrece in viata aceasta si simtim o mare sila ,

 dar  ... maine va fi  :yahoo:

 

Sa-ti trăiască nepotica .

Nici nu stii cat de mult mi-am dorit si eu una , dar nu a iesit . Am trei vagabonzi de 8-9 ani si n-am ce face decât sa ii învăț  la motoare . La anul sau maxim peste doi ani , sigur voi avea cu cine sa umblu prin paduri dupa ce le vom lua si lor motorete .

 

Hristos a Înviat , oameni buni .

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum nicon a scris:

...resemnarea ta . ...

Sa-ti trăiască nepotica .

 

Am zis ca ma resemnez?! Ai inteles gresit! Dar atunci cind descopar pe doua site-uri, in cinci sau sase locuri diferite, acelasi lucru postat, deja ma consider depasit de situatie si ma intreb daca mai merita sa imi pierd timpul citind sau vizualizand. Nu cred ca sufar cu etajera daca refuz sa ma mai manifest acolo unde nu-mi face placere...cred io! Prefer rubrica aia, cu "La multi ani!"...:P

Uite...ca fapt divers, si asta mica are apucaturi necurate...

IMG-20160416-WA0008.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...