Mergi la conţinut
  • 0

New Biker !


StefanBMF

Întrebare

Salutare tuturor,numele meu este Stefan,sunt din Braila si am 20 de ani aproape 21.Pasiunea mea pentru motoare a inceput in urma cu 2 ani de atuncea tot imi doresc propriu meu motor,o data ce implinesc 21 de ani pot sa dau de permis am deaja B-ul,a trebuit sa astept 2 ani :-| ca sa pot da de A asa este legea unde sunt.... ma rog nu este asta important ceea ce doresc sa va intreb ,un sfat prieteneste .

Cat de curand doresc sa-mi cumpar un motor uni imi spun unu de 600 sa fac experienta pe el altii de 1000 ca o sa ma plictisesc repede de el.....problema mea n-ar fi asta cu experienta ,ea se face se dobandeste ,cand ma urc pe motor in pozitie verticala nu ating bine jos ,ating cu partea de jos a varfului am sa las o poza sa vedeti,credeti ca aceasta mica problema v-a deveni o MARE problema in condusu motorului :-| de exemplu cand ma opresc la semafor ? sau sa-mi pierd echilibru atuncea cand iau pe cineva in spate ,sa cad cu el :-| ? Cand stau pe el asa pe varfuri cum ajung ma simt destul de echilibrat nu-mi tremura picioarele sau ceva de genu.

Am 1,75 si 65 de kg ....nu cred ca-s asa slab :-| am vazut persoane si mai slabutze ca mine pe bike eu sunt mai mult dezvoltat in partea de sus a corpului decat in picioare....

Astept parerile dvs !

post-33747-0-20846600-1298165435_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

14 răspunsuri la această întrebare

Recommended Posts

  • 0

da merci de sfaturi :) very funny n-am zis ca ma plictisesc eu de 600 cc ,am facut doar cateva intrebari in jur nimic mai mult,esti amabil sa imi dai un sfat OK ,n-am nevoie de critici .

Maestre, nici nu stiu ce sfaturi astepti sa primesti. Am vazut fete pe motocicleta care aveau 1.60 m. La ce motocicleta te referi?

E chopper? si nu ajungi?..nasol. Nuuu? Nu e chopper, e enduro/touring ceva, poate un 990 Adeventure sau un GS1200? e normal sa nu ajungi..sunt inalte. :ranting:

Aaaa..e sport, am intzeles, k de, ce potzi sa vrei avand in vedere ca te plictisesc 600 cc? Deci, ce faci la semafor...unde eshti? :search:

Aaa, pe moto in pozitzie culcat..pai:

- usor usor te indreptzi in pozitzie verticala;

- cu tactul necesar indreptzi piciorul stang pana atingi cu varful asfaltul;

- tot incetisor, te apleci in partea stanga pana atingi cu calcaiul, tot asfaltul...GATA :banana:

ATENTZIE !!

La plecare:

- usor usor te ridici din nou pe varf k sa indreptzi motocicleta

- incepi sa accelerezi

- revii in pozitzia culcat standard..pana la urmatorul semafor, unde repetzi procedura;

- sa nu accelerezi inainte sa te indreptzi ca pleci in stanga :P

Ar mai fi Kit-urile de reglare a inaltzimii :thumbup1:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

tnxt apreciez sfatu m-am gandit la ceva naked pentru inceput si pe viitor ceva sbk doresc intai sa-mi fac experienta pe ceva care-l pot controla cat de cat si pozitia mea sa fie comoda.Sa pornesc pe un sbk ar fi foarte greu unu ca n-am experienta necesar , si doi din cate am auzit sunt ffoarte suparate nu iarta nici ce-a mai mica greseala. Chiar nu stiam exista kit-uri de reglare inaltimi :-/ esti amabil sa-mi dai un site unde ma pot documenda mai bine despre aceste kit-uri ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

tnxt apreciez sfatu m-am gandit la ceva naked pentru inceput si pe viitor ceva sbk doresc intai sa-mi fac experienta pe ceva care-l pot controla cat de cat si pozitia mea sa fie comoda.Sa pornesc pe un sbk ar fi foarte greu unu ca n-am experienta necesar , si doi din cate am auzit sunt ffoarte suparate nu iarta nici ce-a mai mica greseala. Chiar nu stiam exista kit-uri de reglare inaltimi :-/ esti amabil sa-mi dai un site unde ma pot documenda mai bine despre aceset kit-uri ?

Depinde de model..intai citeste asta http://www.sportrider.com/tech/146_0210_lowering_your_bike_safely/index.html

Apoi scrii pe google motorcycle lowering kit shi te orientezi tu..

Da, naked..bravo. Uite, motocicleta lui Mario este una excelenta, inclusiv pt incepatori..shi te asigur eu k nu te plictisesti si in plus vei ajunge si cu talpile jos

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

da imi place foarte mult acel model de yamaha mt-03 are o inaltime de 805 mm (inaltime sa) ma gandeam la un Kawasaki z1000 ( http://www.motoflash.ro/moto/motociclete_noi_kawasaki/kawasaki_z_1000.html ) acest model inaltimea sa este de 700 mm este foarte bun pentru un incepator si cred ca este foarte usor de manevrat ,pozita chiar cred ca-i comoda dupa cum este facut,construit.(parerea mea ) multumesc de site in legatura despre kit-urile de reglare inaltime am sa incep chiar acuma sa citesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Da, naked..bravo. Uite, motocicleta lui Mario este una excelenta, inclusiv pt incepatori..shi te asigur eu k nu te plictisesti si in plus vei ajunge si cu talpile jos

De aia am si luat-o, pentru ca experienta mea pe 2 roti se rezuma la bicicleta (in afara de scoala de soferi). Si eu am de gand sa o schimb, imi place FAZER 8 de la Yamaha, dar mai astept, mai acumulez experienta si kilometrii pe actuala. Ah, si MT 03-ul se ridica pe o roata, prinde cam 170 de km/h, deci daca vrei sa te omori cu ea ... se poate. Nu am de gand.

da imi place foarte mult acel model de yamaha mt-03 are o inaltime de 805 mm (inaltime sa) ma gandeam la un Kawasaki z1000 ( http://www.motoflash...aki_z_1000.html ) acest model inaltimea sa este de 700 mm este foarte bun pentru un incepator si cred ca este foarte usor de manevrat ,pozita chiar cred ca-i comoda dupa cum este facut,construit.(parerea mea ) multumesc de site in legatura despre kit-urile de reglare inaltime am sa incep chiar acuma sa citesc.

Mai omule mai ...Z1000 e un avion, nu o motocicleta. Am fost la un curs, era un tip care avea un Z1000 din 2008 parca. Aveam cam 8 ani experienta pe diferite motoare si tot a reusit sa dea cu Z1000 jos odata, intr-o curba. Mi-a povestit ca, cu toata experienta lui, nu de putine ori Z1000 il surprinde si il sperie. Deh, nu o fi fost omul chiar un pilot dar ...

Sunt multe motoare recomandate incepatorilor, dar nici una nu are cilindrata de 1.000 cc. Nu ca ar conta cilindrata, sunt motoare de 600 sportive, R6 de exemplu, care are peste 100 de CP. MT-ul are 45 CP :P, cu o clindrata de 660 cc. Sunt atatea topicuri unde se vorbeste de incepatori si motoare sport, nu ai citit nici unul ?

In alta ordine de idei, nu trebuie sa astepti pana la 21 de ani ca sa faci A-ul. In Italia e mai complicat cu categoria A (de fapt e FOARTE complicat), numai dupa 21 de ani poti sa conduci motoare cu mai mult de 35 kW. Poti sa conduci aproape orice tip de motocicleta, cu kit de ...''depotenziamento''.

Nu stai asa departe de mine, daca vrei dau o fuga pe la tine sa vezi MT-ul (nu ti-o dau sa o conduci pentru ca femeia si motorul ..stii tu :P ).

Uite aici niste link-uri (nu se supara Cezar ca pun linkuri si de pe motodoborciclism.ro (paranteza in paranteza : nu se poate scrie m o t o c i c l i s m . r o WOW, de ce?) :D ) :

Motociclisti romani in Italia : http://www..../forum...33&st=0&start=0

Mt-03 prezentare : http://www..../forum...32&st=0&start=0

Pentru incepatori de la A la Z : http://www..../forum...53&st=0&start=0 din care citez :

''In clipa in care tu te duci si iti vinzi bicicleta pt a da un avans la un ZX-10 ,CLAR esti inconstient. Asta nu inseamna ca nu vei putea merge pe acel motor ci doar ca sansele tale de suprevietuire sunt mult mai scazute.Si aici trebuie sa stai sa gandesti urmatoarele: familia ta are destui bani pt a te ingropa? parintilor le va pasa ca tu esti mort sau vor beneficia dupa decesul tau (caz in care poti pune si NOS pe motor). prietena ta,pe mana a carui prieten ramane?''

Da-mi PM daca ai chef si eventual ne vedem in primavara asta.

Ciao.

P.S. Ah, uitasem. Ti-ai facut socoteala cat te va costa asigurarea pentru z1000, incepator fiind ? Te va costa ceva si echipamentul (casca, manusi, geaca, incaltaminte cu protectii si pantaloni cu protectii). Vezi ca se poate aplica legea Bersani, adica sa iti faci asigurarea plecand de la categoria in care e unul dintre parintii tai. De exemplu, se pleaca cu 14 si daca nu faci accident scade 1 punct/an. Daca faci accident, urca 2 puncte/an. Daca tatal tau, de exemplu, este in categoria 10, o sa pleci si tu cu 10. Daca nu ai pe nimeni in familie, atunci pleci de la 14. Tinem legatura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Mai omule mai ...Z1000 e un avion, nu o motocicleta. Am fost la un curs, era un tip care avea un Z1000 din 2008 parca. Aveam cam 8 ani experienta pe diferite motoare si tot a reusit sa dea cu Z1000 jos odata, intr-o curba. Mi-a povestit ca, cu toata experienta lui, nu de putine ori Z1000 il surprinde si il sperie. Deh, nu o fi fost omul chiar un pilot dar ...

Eu am crezut k face misto de mine cu Zetul de 1000, k i-am zis k nu ajunge la intrerupator. Initial mi-am zis :chair:

de ce sa ma chinui eu...pana la urma e treaba lor...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la întrebare...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...