Mergi la conţinut

Critică-Ți Casca!


Recommended Posts

Deschid acest topic cu dorința de a fi un ajutor pt cei ce doresc să-și cumpere o cască și să aibă parte de opinia utilizatorului/purtătorului onest și critic neinfluențat de leafă și premii așa cum sunt câte unii pe unele site-uri făcând publice părerile lor de multe ori subiective.

Mă gândesc apoi că ar fi benefic ca fiecare să-și critice casca/căștile aici și astfel să avem într-un singur loc păreri multiple despre diverse căști în loc de a căuta pe mai multe topic-uri și de multe ori să nu găsești nimic ce să ajute...

Să începem....

......prima mea cască: Madhead și nu mai știu cum.... (cer scuze pt asta dar casca mea nu mai este disponibilă și nici nu am pe ea sris cum o cheamă). Dar se știe că Madhead este o ieftinitură... Pe lângă asta, eu am luat-o de la un prieten care mi-a vândut și motorul iar eu cu experiență -0- în alegerea unei câști, am probat-o, nu mi-a căzut din cap.. așa că am luat-o... este M iar eu am mărimea S și la unii producători chiar XS (55cm circumferința). După prima spălare bureții s-au lăsat considerabil așa că am fost nevoit să adaug alți bureți în spatele acestora pt a se așeza mai bine pe cap. Este destul de ușoară și încă o folosesc. Pt cei care chiar nu au bani, părerea mea este că nu este de lepădat, mai bine cu o cască ieftină decât fără: am căzut odată la viteză mică și am intrat cu capul într-o salcie. Dacă nu aveam casca/ieftinitura pe cap ar fi putut fi urât... Partea bună/ce-mi convine mie.. este că nu-mi pasă că o zgârii sau că o scap pe jos, dă-i pe ea că merge. Nivelul de zgomot.... nu cred că se pune problema la casca de cross. Confort.. este ok, cu toate că dupe ce ma purtat-o mai multe ore, a început să mădoară/ardă creștetul capului, dar aici nu pot spune prea multe fiind o cască un pic prea pare pt mine. Dacă nu te aștepți la prea multe, o să-ți depășească așteptările!

..... Scorpion exo 1000 urmează...... O am numai de de două săptămâni dar am făcut ceva peste 1000 km cu ea și cel mai mult am ținut-o pe cap 3 ore fără să o dau jos. îmi place cum arată și a avut un preț bun zic eu, 150 euroi. Este posibil să sune critic :stinker:, dar eu unul mă așteptam la mai multă liniște și confort.... este mărimea S pt 56cm, stă bine pe cap dar m-a strâns după urechi de parcă aveam capu-n menghină la un moment dat. Când am dat-o jos de pe cap am ajuns la aceeași experiență ca acu ceva vreme când eram constipat și trebuia să fac caca și nu vroiam.... știam că tre să dau casca jos și chiar nu doream asta, dar cu strâns din dinți am făcut-o. Am avut o cagulă subțire din bumbac și nu a fost deloc plăcut cu ea, fără ceva mai bine. Mai revin cu updates pe viitor în măsura apariției lor. Deci despre confort, nu pot să o laud, nici despre nivelul de zgomot, mai ales cu ventilația de la gură deschisă, care pe vremea asta la 8-9 dimineața trebuie deschisă altfel se aburește. Alt neajuns este viziera/ochiolarii de soare integrați, puteau fi ceva mai inchiși. Dacă soarele este puternic și îl ai în față, ți-ai mai pune o pereche de ochelari de soare. Am mers și pe ceață cu ea și toată apa se depunea pe vizieră fiind nevoie să o șterg cu mănușa. Ar fi fost fain să fi tratat viziera cu ceva Rain X, dar eu am luat casca la reduceri, deci o fi tăiat din opționale... Un lucru fain este că mergând pe frig nu mi-a fost rece la cap decât atunci când am deschis ventilația frontală și cele două din zona parietală. :good:Zgomotul este ok cu ventilațiile închise. Cum am mai spus, când îmi trec bubele/zonele sensibile/iritate vă mai informez...

Da.... între timp nu mai strânge așa de tare, deci îmbunătățită la categoria confort, cum se mai lasă bureții se compensează cu sistemul de umflare cu aer a obrajilor pt o așezare mai bună, deci un plus. Este bună pe vreme rece, am mers și la minus... nu știu câte grade dar suficient de frig să-mi înghețe gulerul de polar la gât, prin ploaie și apoi prin ninsoare și vânt și frig.... în Ianuarie am mers o noapte întreagă pe el (să ajung acasă mai repede). Deci pt cei cu așteptări prea mari, cred că ar fi dezamăgiți, dar la 150 de euroi, nu cred că te poți aștepta la prea mult. Eu sigur nu aș da 300 de euro pe casca asta, și un alt lucru ce aș schimba: Nu aș mai cumpăra pe neprobate o cască.

Succes în alegerea unei căști!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Excelenta idee, bravo Sergiu!

Despre casca mea, un Shark RSR2:

dezavantaje:

Nu e o casca de strada. La mers stradal, chiar si sportiv, ventilatia e slaba, se ventileaza bine doar in pozitia cocosata, de curse

Are doua suruburi de fixare/reglare al mecanismului de culisare a vizierei care sunt sensibile, sunt din aluminiu si se pot usor rupe. Eu am rupt unul si le-am inlcuit cu altele din inox.

Vizierele au mecanism de culizare prin frecare dar nu ca la Arai. Sunt cam ne-practice pe strada si inchiderea etansa necesita apasarea cu mana pe marginile vizierei.

Vopseaua/lacul sunt de slaba calitate, sar de pe casca la mici lovituri. Eu am lovit-o pe a mea de o usa de exemplu si a sarit vopseaua.

Desi este o casca extraordinara pe pista sau la mersul sportiv, tare sau necivilizat, eu nu o recomand pentru utilizare stradala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

IXS ieftina 100 euroi la vremea aia - nivel de zgomot deranjant undeva la peste 140-150, pinlock care e o chestie revolutionara dupa mine :biggrin:, aerisire naspa ca faci sinuzita :tongue:, bureti super OK, s-a largit un pic dar e normal, viziera scumpa, aiurea cu aerodinamica cred eu...

Caberg ieftina undeva la 50-60 euro la vremea aia - buretii nu s-au dus inca, aburire FULL, zgomot FULL etc FULL :biggrin:

Uvex la pret de Caberg - nimic de zis merge ca si Cabergul.

HJC de vreo 200 euroi - bunuta la fel ca si IXS-ul

HJC Enduro - nici nu am simtit casca aia pe cap mi s-a parut ok.

Vad acum ca se vb de vopsea si de mecanismele vizierelor.

Cred ca un aspect f important e si grija pe care i-o porti castii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte bun topicul ! Castile mele, lasand la o parte open-face-urile (nu e cazul sa pierdem vremea cu ele) sunt:

1. Caberg Rhino - captuseala detasabila a facut in timp un soi de scame, un fel de smocuri care cu timpul au ajuns sa jeneze. viziera nu poate fi ridicata doar putin pentru dezaburire ci la prima treapta se ridica destul de mult, unghiurile in care se ridica nu faciliteaza buna vizibilitate - deci mergi cu ea ori complet inchisa ori complet deschisa. Este zgomotoasa inafara si nu are o forma aerodinamica - simti cand intorci capul cum ti-e greu sa revii cu privirea inainte din cauza acestei forme a ei, prost gandita. Este destul de masiva, adica are un gabarit usor exagerat.

2. Airoh Matisse - viziera interioara, cea contra soarelui este foarte inchisa la culoare - in umbra aproape ca nu vezi nimic. Este si mai zgomotoasa decat cabergul rhino, matisse-ul vajaie chiar in oras, daca ai viziera ridicata pe la 40-50 la ora suiera foarte derajant. Viziera e pregatita pt pinlock la misto, la vraja - degeaba are bumbii aia, ca nu exista disponibil pinlock pt airoh matisse. Butonul de ridicare/coborare a vizierei interioare este prost amplasat si prost gandit, practic nu poti sa-l manevrezi in mers.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Castile din dotare:

1. Shark S 800 Racing special edition

O casca excelenta de care sunt foarte multumit, interior complet detasabil, forma aerodinamica buna, zgomot destul de redus la viteze mari, modelul vine stock cu chinguard, breatheguard si viziera oglinda (semifumurie din interior).

Ventilatia este ok pana la temperaturi de peste 28 grade, peste temperatura asta parca nu mai este la fel de eficienta, oricum nici pozitia nu ma ajuta, mergand pe un naked.

Viziera mi se pare cel mai misto lucru la modelul asta de casca, poti merge cu ea si ziua si noaptea fara probleme si nu ai nevoie de ochelari de soare sau viziera de schimb, nu stau stropii de ploaie pe ea orice ai face :) Dupa 3 ani nu are nici cea mai mica zgarietura sau matuire, pe suprafata vizierei are un lac anti-zgariere care isi face treaba excelent. Intretinuta cum trebuie si spalata cum scrie in cartea castii cred ca are o durata de viata foaaarte lunga :) . Ca si intretinere (curatare) nu am folosit servetele umede sau alte tampenii ci pur si simplu am spalat-o cu apa calduta si sapun.

Mecanismul de desfacere este joaca de copii, o scoti si-o bagi cat ai clipi :biggrin: isi pastreaza pozitia in treptele de deschidere si cum este si normal fluiera ca trenul cand mergi cu ea intredeschisa.

Interiorul spalat de 4 ori pana acum in cei 3 ani de cand o detin nu si-a shimbat deloc forma buretilor sau a interiorului. Nu s-a scamosat sub nici o forma, foarte confortabil si acopera total polistirenul din interior.

Exteriorul este robust, vopseaua rezistenta, nu am cazut cu ea dar am scapat-o din mana pe gresie si n-a avut nici o zgarietura.

Per total pe o scara de la 1-10 as acorda un 9.

2. Arai Rx7 GP

Interiorul complet detasabil, cam spartan insa comparativ cu Shark-u. Exista chiguard, breathguard nu, probabil crestea prea mult pretul castii :biggrin:

Viziera, clara, nimic spectaculos, trebuie schimbata cu una similara castii de mai sus. La ploaie am observat ca mai bine mergi cu ea ridicata. Mecanismul de fixare, o mizerie, foarte mare grija trebuie sa ai de viziera in manevrele de inlocuire.

Interiorul spalat isi pastreaza consistenta si look-ul.

Exteriorul, :biggrin: cam multe briz-briz-uri care la o scapare pe jos sunt convins ca s-ar face bucatele ( aripioara reglabila, aerisirea superioara) foarte aerodinamica, zgomot acceptabil avand in vedere ca e o casca de curse si ii sta mai bine in spatele unui parbriz , in ciuda aparentelor mari, fata de alta casti pori roti capul la orice viteza fara sa fi incomodat de vant, foarte aersita, chiar prea aerisita cand e vorba sa mergi la 10 grade cu 140 /h :biggrin:

Total 8 din cauza vizierei.

Dau notele astea deoarece am avut ocazia sa pun in cap un Streetfighter Transformer pe o distanta de 300m si mi-a ajuns :) si o casca Probiker care era putin mai buna ca o basca :biggrin:

Ps. Nici una n-are pinlock deci se aburesc amandoua la fel :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

shark S800 Iron - prima casca, viziera normala, cum s-a mai spus, usor de dat jos si spalat, interir detasabil complet, relativ zgomotoasa si nu foarte ok la aerisire. nu are pinlock. as da un 8/10

arai chaser haga - la aceeasi marime ca si sharkul, mai mica la exterior ca sharkul. aerodinamica mai buna, aerisire mai buna, zgomot mai putin, vopseaua si viziera mult mai rezistente decat la shark. pinlock care face toti banii. dupa ce urmaresti filmuletele de pe youtube, viziera si capacele laterale se dau jos si se remonteaza foarte usor. eu nu am avut probleme. cu viziera ridicata, fluiera la orice viteza. as da un 9/10, pentru ca nu are chinguard si banuiesc ca-s casti mai bune pe piata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa incepem cu castile pe care le am sau cu care am mers destul de mult cat sa-mi fac o parere

Casca actuala

Suomy Extreme

Parti pozitive

- Foarte comoda/confortabila daca pot zice asta - interior din Alcantara

-Interior Complet Detasabil

-Vopseaua de calitate foarte buna, dat cu ea de diverse obiecte - nici 1 mm n-a sarit vopseaua sau calcul

-Foarte silentioasa

-Nu se abureste

-Greutate 1250 de grame (parca). oricum casca usoara

-Viziera iridium omologata pentru noapte - amplifica lumina intr-un fel, si seara vezi mai bine cu ea coborata ( cel putin asta e impresia mea)

-Dupa 2 ani este inca perfecta, interiorul nu s-a lasat deloc

Parti Negative

- Ventilatia proasta

-Cel mai mizerabil sistem de scoatere al vizierei. De fiecare data cand tre' sa spal viziera ma iau dracii si transpiratiile

-Gaura de ventilatie (singura), aflata pe calota castii de foarte prosta calitate - un plastic ieftin

-Viziera nu are trepte de inchidere sau deschidere

Daca mai imi vine ceva in cap, mai completez

Suomy Explorer (prima casca - o mai folosesc foarte rar)

Parti Pozitive

-Silentioasa

-Nu se abureste

-Pret de achizitie destul de mic ( mi se pare cea mai buna casca sub 10 mil - undeva pe la 8 mil. poate si mai putin)

-Am dat de 2 ori cu capu de ciment m-a protejat impecabil - ca si cum ai pune capul pe o perna moale :smile:

-Sistem foarte comod si rapid de schimbare a vizierei

-Vziera de deschide si se inchide in trepte

Parti Negative

- Interior nedetasabil

- Buretii s-au lasat destul de mult dupa vreo...4 ani si ceva ce-i drept

- Ventilatie destul de slaba - fata de extreme are 2 gauri de aerisire, dar tot nu e suficient

Arai RX-7 Corsair ( casca unui prieten cu care am mers niste zeci de km in trecut - si stiu si cum s-a comportat casca in timp)

Parti Pozitive

-Aerisire impecabila

-Sistemul de schimbare al vizierei pare destul de bun si util ( pana cand s-a stricat prematur - vezi parti negative)

-Interior comod ( NU foarte, dar destul de)

-Interior detasabil

-Interiorul nu s-a lasat mai deloc in timp, sau f. putin

Parti Negative

-Cea mai galagioasa casca cu care am mers in viata mea - pe naked la 70 de ora iti sangerau urechiile ( ventilatia buna vine cu un pret in cazul asta - cele foarte multe gauri de aerisire fac o mare galagie)

-Viziera s-a aburit cum am coborat-o...in 2-3 secunde

-Mecanismul de schimbare al vizierei s-a stricat mult prea repede. Numai iesea una dintre aprtile vizierei din casca

Personal nu mi-a placut deloc Arai'ul. Poate GP'ul e altfel. Tocmai din acest motiv am si ales Suomy Extrem, cu care la fel am mers apana sa mi-l cumpar si mi-a lasat o impresia f. buna

Iar cu acele "trepte" de inchidere/deschidere, sper sa intelegeti la ce ma refer :thumbsup:

Cu extremul inca nu am dat cu capu, sper sa n-o fac

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Interesant. La fel cum am mai citit pe net, faptul ca ai Arai nu iti garanteaza ca ai facut mare afacere.

Eu cand am luat prima casca m-am tot uitat la teste pe net, ma interesa mai mult siguranta. Nici bani multi nu vroiam sa dau, nici nu stiam daca ma voi apuca serios de motociclism. Asa ca am luat un HJC CS12, pret cred ca pe la 350-400 de lei. Intr-un test care circula pe net la vremea aia iesire pe locul 3 in teste si ziceau aia ca uite ca nu trebuie sa spargi buzunarul ca sa iei o casca sigura.

Doar ca auzisem eu la baieti ca trebuie luata super-fixa, ca la viteze mari iti joaca casca in cap. Zis si facut, mi-am luat-o de abea puteam s-o pun in cap, imi plia urechile.

Dar nu a fost deloc o casca rea. Zgomot decent, fluiera doar daca intorci capul de pe directie, daca te inorci sa te asiguri un pic se aud niste suieraturi. Valabill la toate HJC care le-am avut. Dar nu e deranjant, ca doar mergi cu capul orientat inainte deobicei.

Confort ok, nu avea bureti detasabili. Am dat cu capul de asfalt dar usor, s-a comportat bine dar s-a zgariat viziera si o parte a castii. Am donat-o de curand.

A doua am luat-o pe ideea de confort si de design, E cea cu care ma dau si acum cel mai des. E tot un HJC ,dar CL14. Confortabila, am luat masura potrivita de data asta, zgomot ok. Toate se aburesc la mai putin de 18-19 grade. Am fost acum la Serres si mi s-a aburit groaznic, nu puteam nici sa merg cu ea deschisa, nu luasem la mine nici breathguard-ul ala , cred ca l-am aruncat.

S-a zgariat viziera odata la o ploaie cand am mers si am dat cu manusa sa sterg apa, dar era apa cu praf si pietricele , asa ca a facut viziera aproape inutilizabila, mai ales noaptea aveam niste jocuri de lumini de la faruri ceva de speriat.

Am mers sa schimb viziera, era 150 de lei, iar la Scorpio Az Outlet aveau o casca HJC CS12 cu o zgarietura mica si era redusa la 150 de lei. Asa ca am luat casca noua, am mers ceva cu ea, nu e la fel de confortabila dar merge.

Acum am gasit viziera cu 50 de lei si am luat-o , asa ca m-am intors la CL14.

Fosta mea pasagera avea un CL14, pe masura ei, era foarte incantata, deh, in spatele meu nici nu cred ca e mare curent!:))

Am mai mers cu Vemar, foarte putin, cu Shoei dar nu pot sa-mi iau ca am o forma de cap care nu se potriveste la Shoei.

Recomand probarea castii inainte de cumparare. Nu cred in miturile Arai-Shoei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit asta pe youtube...sa va uitati ca e interesant,

Iar Marushin NU e un brand de top. si totusi rezista la testul ciocanului :biggrin:

o rezista la testul ciocanului, dar a picat cu brio la testele mele...

1. Testul viespe, in care am incercat sa vad daca pe la 120-130 km/h casca este destul de bine izolata cat sa-i nu permita unei viespi sa intre. Picat fara efort.

2. Testul cap-de-asfalt-pe-amckart, unde am dat cu capul "intentionat" de asfaltul unui viraj, incercand sa observ efectele. Aproximez viteza la un 45-50 km/h. Casca NU s-a spart (cum mi s-ar fi parut normal) asa ca mi-au zdranganit creierii serios. S-a rupt siguranta, bareta, cum vrei sa-i zici, direct din prinderea din casca, deci tind sa cred ca daca aveam viteza mai mare imi sarea din cap.

De izolatie fonica nici nu se pune problema, ori ca mergeam cu o caciula ori cu Marushin-ul, fix aceeasi treaba. Confortul interior era aproape inexistent, buretii aia mi s-au parut aranjati total aleator si erau prea duri ca sa te simti bine cu casca.

dar....poate am nimerit eu un model cu probleme ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

o rezista la testul ciocanului, dar a picat cu brio la testele mele...

1. Testul viespe, in care am incercat sa vad daca pe la 120-130 km/h casca este destul de bine izolata cat sa-i nu permita unei viespi sa intre. Picat fara efort.

2. Testul cap-de-asfalt-pe-amckart, unde am dat cu capul "intentionat" de asfaltul unui viraj, incercand sa observ efectele. Aproximez viteza la un 45-50 km/h. Casca NU s-a spart (cum mi s-ar fi parut normal) asa ca mi-au zdranganit creierii serios. S-a rupt siguranta, bareta, cum vrei sa-i zici, direct din prinderea din casca, deci tind sa cred ca daca aveam viteza mai mare imi sarea din cap.

De izolatie fonica nici nu se pune problema, ori ca mergeam cu o caciula ori cu Marushin-ul, fix aceeasi treaba. Confortul interior era aproape inexistent, buretii aia mi s-au parut aranjati total aleator si erau prea duri ca sa te simti bine cu casca.

dar....poate am nimerit eu un model cu probleme ...

urat...sincer as fi fost tentat sa zic ca sunt ceva mai ok castile de atat. Poate au si ei totusi o casca high end care sa fie ceva de capu' ei

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

urat...sincer as fi fost tentat sa zic ca sunt ceva mai ok castile de atat. Poate au si ei totusi o casca high end care sa fie ceva de capu' ei

Daca nu ma inseala memoria, asta era chiar modelul de top, model foarte aratos de altfel. Pretul era (parca acum vreo 3-4 ani) undeva pe la vreo 6-700 de roni, la kawa motors. Sincer, am luat casca mai mult din inertie, decat din cunoastere. Mi-a placut foarte mult design-ul si vopseaua cauciucata (nu stiu care e termenul profi). Mi s-a parut un pic ciudatica in momentul in care am pus-o pe cap pt prima data, dar am zis ca nu sunt obisnuit cu modelul si ca oricum se mai lasa.....nu s-a lasat.

Repet, poate am prins eu un model cu defecte. Foaaaarte multe :)

LE: catre toata lumea:

Nu ar fi interesant sa avem un asemenea "critica-ti" pentru tot echipamentul din dotare ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar astăzi m-am gândit că aș putea lansa exact același topic adresat echipamentului și motorului. Iar atunci, un om interesat ar intra și ar citi despre mobră, echipament, așa cum face despre căști, și ar fi un om mai informat într-un timp mai scurt. Dar în același timp nu am vrut să lansez la topice așa de nebun să fiu acuzat de topicărie cronică și să fiu insultat ca fiind un topicar obsedat de topicuri.... :scout_en:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

un om interesat ar intra și ar citi despre mobră, echipament, așa cum face despre căști,

o idee f buna! go!

Nu ar fi interesant sa avem un asemenea "critica-ti" pentru tot echipamentul din dotare ?

ba da! sustin si am sa particip!

merita chiar un capitol separat, ar fi un lucru original al forumului si fara indoiala folositor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

OK, încep....

Rectific, am început așa că scriți băieții și despre echipament (mănuși, cizme, pantaloni, fuste... astea nu merg pe motor nu? :bash: , geci....)

Un alt lucru.... i-am trimis un mesaj lui Noni, adică șefu.... și m-am gândit că sub rubrica, Informații utile, să avem o sub-rubrică (nu știu acum cum să-i spun) care să aibe titlul: Critică-ți motorul! Dacă sunteți pentru, dați cu iscăliți la Șefu, și dacă e cerere, poate va fi și ofertă. Dar consider că ar fi de ajutor: decât să cauți în -șpe locuri review și păreri subiective despre știu eu ce motor, mai bine cauți aici și afli de la Nelu cum îi mere fieru... ce se strică și la ce să ai grijă. Cum să previi anumite lucruri sau ce să-ți cumperi....

Nene Noni, mă lași pe mine să scriu primu despre motorișca me? Săru-mâna lu matale, asta dacă se aprobă dacă nu.... io tot nu mă fac membru pe alt forum mâncațaș :thumbsup:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De acord cu ideea de a-ti critica motorul, geniala faza cu criticile la echipament/casca/moto.

Si acum on topic : am si eu un HJC CS 12 Cyclone, de acord cu ce s-a scris mai sus. Eu o folosesc numai vara, are aerisire buna (poate prea buna, pentru ca iti circula aerul in casca la greu :biggrin: ), e usoara dar ... cam atat. Mi-a cazut accidental pe jos, s-a rupt imediat o aripioara de aerisire din spate. Material textil asa si asa ... ce mai , la cat costa atat da. Platita 70 de E. O folosesc la iesiri de week end in special vara.

!B(D2N3w!Wk~$(KGrHgoOKicEjlLmZ3G2BK,Yhfk3E!~~_35.JPG

Cealalta casca e un Bye modulara. Defecte : partea interioara nu se poate extrage pentru a fi spalata, e grea ca naiba si sincer imi pare cam slabuta calitativ. In schimb e groasa, iarna cu cagula nu imi e frig si are aerisire bunicica. O folosesc in iesirile de zi cu zi. Ah, si se abureste viziera la greu. Dar a fost cadou de la reprezentanta cu motocicleta, deci .. calul de dar nu se cauta la dinti.

!BSC6i(!BGk~$(KGrHgoH-CwEjlLlwwEDBKBI-fvwy!~~_35.JPG

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Am început acel topic pt criticarea echipamentului, și așteaptă critici! Hai băieții, ziceți și despre echipament. Am mai deschis unul pt gume.

Daca nu ma inseala memoria, asta era chiar modelul de top, model foarte aratos de altfel. Pretul era (parca acum vreo 3-4 ani) undeva pe la vreo 6-700 de roni, la kawa motors. Sincer, am luat casca mai mult din inertie, decat din cunoastere. Mi-a placut foarte mult design-ul si vopseaua cauciucata (nu stiu care e termenul profi). Mi s-a parut un pic ciudatica in momentul in care am pus-o pe cap pt prima data, dar am zis ca nu sunt obisnuit cu modelul si ca oricum se mai lasa.....nu s-a lasat.

Repet, poate am prins eu un model cu defecte. Foaaaarte multe :)

LE: catre toata lumea:

Nu ar fi interesant sa avem un asemenea "critica-ti" pentru tot echipamentul din dotare ?

o idee f buna! go!

BĂIEȚII, 500 ȘI DE OAMENI CARE INTRĂ ȘI CITESC, DAR NUMAI O MÂNĂ îȘI CRITICĂ PROTECȚIA PENTRU BOSTAN.... dați cu părerea, fiți de ajutor unora care vor să-și cumpere cască, dacă nu pt siguranță, măcar pt a nu primi amendă, și să știe omul cÂți bani dă și pt ce....

ba da! sustin si am sa particip!

Am început acel topic pt criticarea echipamentului, și așteaptă critici! Hai băieții, ziceți și despre echipament. Am mai deschis unul pt gume.

merita chiar un capitol separat, ar fi un lucru original al forumului si fara indoiala folositor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Casca Airoh Matisse RS flip up.

Parti bune:

- e flip-up, usor de montat/demontat de pe bostan pentru cei care poarta ochelari.

- comfortabila , destul de bine aerisita in mers

- are ochelari de soare integrati

- pretul este foarte rezonabil

Critica:

- la viteze mai mari (peste 70km/h) este destul de zgomotoasa

- mai patrunde cate o gaza mica prin zona de la barbie

- destul de greuta

nota: Am facut doar 100 km pana acum pe motor - a fost primul meu drum - asa ca e posibil ca opinia sa nu fie cea mai potrivita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Casca Airoh Matisse RS flip up.

Critica:

- la viteze mai mari (peste 70km/h) este destul de zgomotoasa

- mai patrunde cate o gaza mica prin zona de la barbie

- destul de greuta

Si eu am una, de-abia astept sa scap de ea. O am din vara trecuta, probabil vreo 5 mii de km mersi cu ea si in oras si la drum. Sustin ce-a spus colegul de forum si adaug:

- material interior de slaba factura, s-a degradat rapid;

- greu de extras captuseala (e de fapt prinsa pe calota interioara) asadar, spalare greoaie;

- materialul de dublare a curelusei de prindere e dintr-un vinilin ordinar, a trebuit sa-l tai cu foarfeca intrucat s-a crapat si ma jena;

- extrem de zgomotoasa la viteze de peste 90-100 km/h. practic, amplifica zgomotul, nu-l reduce.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scorpion EXO 450. Foarte comoda, pe frig se cam abureste daca mergi incet. Calitate buna a materialului in interior, nu s-a uzat. Zgomot rezonabil si la viteze mari. Nu prea am ce sa-i reprosez. A costat vreo 650 ron acum 2 ani.

8f0cecaac73d547cab22ced271aa5e0d_43.jpg

HJC CS 14: O casca ieftina, 260 ron. La banii astia are interior detasabil, chin guard, detasabil. Aerisirile par cam firave. Materialul din interior e destul de bun. Imi place sa o port in oras si cand e cald pentru ca intra mult aer in ea. La viteza cam face zgomot din cauza asta, dar nu fluiera. I-am dat jos chin guard-ul ca parbrizul imi deviaza vantul in zona gatului si facea zgomot (il flutura vantul), spre deosebire de cel de la scorpion.

Viziera e cam flexibila si a trebuit sa-i tai un dinte de la sistemul de prindere sa se inchida perfect fara ajutor.

La cat costa, e o casca foarte buna.

HJCCS14REDz.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

dupa cum poate tineti minte, aveam un arai chaser. zilele trecute am avut ocazia sa-l testez si la impact. coafura rezista

post-22824-0-76096800-1348562195_thumb.j

am dat cu capul cativa metri buni de niste bucati de beton (alea care delimiteaza sensurile de mers pe centura). casca si-a facut treaba impecabil. nu s-a miscat de pe cap nici stanga-dreapta nici sus-jos. desi sunt destul de greu, nu stiu cum, dar nu ma doare nici gatul. s-au rupt si ceva plastice (neimportante), in rest pare destul de ok (oricum nu o mai port)

acum am luat un AGV Grid.

post-22824-0-26783200-1348562402_thumb.j

gridul este a doua treapta de sus in jos, face parte din gama race si evident ca este mai zgomotoasa decat araiul. este bine ventilata, mai ales din cauza orificiilor din spate ce nu pot fi inchise, se creeaza depresiune in spatele castii si trage aer. deci oricat le inchid pe cele din fata, oricum se va ventila. cu cagula am rezolvat un pic din aceasta problema.

nu are pinlock, in schimb fata de arai, iti imbraca tot gatul si nu prea mai simti nimic acolo. poate un pic ciudat, dar este ai usoara decat araiul. se foarte bine pe cap, desi diferit fata de arai. araiul se simtea mai bine, agv-ul desi are si el materiale de calitate la interior, parca e mai rigida, mai dura.

o sa incerc de proba sa inchid aerisirile din spate cu ceva, sa vad daca ele sunt intradevar cauza vajului.

una peste alta....cand oi dispune de finante, ma intorc la arai.

nu e o casca rea agv-ul, are interior complet detasabil, viziera iese imediat (si la arai daca stii cum), se regleaza si la agv viziera sa se inchida ermetic, poate daca nu vajaia asa tare la interior .... imi placea si mai mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...