Mergi la conţinut

Critică-Ți Echipamentul!


Recommended Posts

Mănuși, cizme, nădragi, jacă.... zi ce ai de zis și ajută-ne să nu o pățim și noi, sau dă-ne un pont ca să cheltuim inteligent! Mulțumesc anticipat în numele celor ajutați!

Am o pereche de mănuși Vanucci (piele și partea superioară material textil cu ceva protecții de plastic pe dedesubt), luate de la un prieten ce nu le-a purtat.... Sunt cu sympatex și nu ar trebui să transpiri și nici să să udă.... da, bine.... Prima tură serioasă cu motorul... am transpirat și au ieșit mai greu de pe mâini și când să le încalț din nou... și mai greu. O altă tură mai lungă prin ploaie, 50 km de la Blaj la Sibiu (să văd romaniacii)... au luat apă dar în prima parte nu am fost ud, dar când am ajuns acasă, aveam mâinile ude. Azi încă le folosesc, nu mi-am luat altele încă. Am mers și pe frig cu ele, mi-au înghețat mâinile ca niciodată-n viață (am mers cu MBK-ul de 50 în Martie anul ăsta 60-65km prin frig). Nici acum nu-i prea grozav, dar semnalele de la Majesty f-cționează și ca deflectoare și ajută. Un alt neajuns este că s-au și lăsat așa că nu-mi mai sunt .... ca o mănușă!

Geacă Polo (material textil sintetic).... numai cuvinte de laudă am pt asta. Nu știu cum o cheamă decât Polo. Bună pe ploaie și pe frig, bună de numa!!!! Am luat-o la un second sub 50 lei și face cât 500. Am să o tratez cu spray water repellant și tot înainte cu ea, foarte faină. Vara am mers fără ea pe căldură, așa că nu pot spune nimic despre ea pe căldură....

Armură hard, fox racing. Am luat-o de la cineva de pe forum cu 250 lei (sau 200, nu-mi amintesc exact). Este completă: coate, umeri, coloană și oarecum coaste. Nu are curele de calitate pt ajustare deasupra omoplaților = nu se fixează prea bine protecțiile umerilor, dar stau la locul lor datoriă formei anatomice. Protecțiile coatelor nu se fixează bine și uneori nu sunt așezate unde tre să fie/sucit. Cumpărate fără să probez....

Continuați și criticați!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Geaca Spyke textila, cumparat cu 99 de euro anul trecut. Groasa, rezistenta, am mers pe frig cancer cu ea si a fost OK. Inchideri bune, parte interioara detasabila, culori faine ... ce mai, foarte multumit de ea. Nu i-am gasit defecte pana acum, o sa mai caut ... de folosit pe vreme rece si foarte rece, vara e prea cald cu ea.

img_grand_Vector%20WP_10180Color.jpg

Geaca de vara e AVGSport, o am de cand m-am apucat de motociclism. Defecte are destule ... cusaturi cam slabe, inchideri cam naspa dar since r sa fiu e preferata mea ( pentru ca a fost prima dragoste? cine stie ... :D ) dar cum da caldura o folosesc non stop. Am cazut de 2 ori cu ea, protectiile si-au facut datoria si nu am avut nici macar o vanataie. Foarte bine aerisita, nu am probleme cu caldura .

Manusi tot AVG, la fel ca si geaca .. cusaturi slabe, piele de calitate slaba, deja sunt un pic rupte .. la anul le schimb. Dar 2 ani si-au facut datoria.

Alta pereche de manusi, de piele cu protectii de carbon, cumparate cu 30 de E anul trecut impreuna cu geaca Spyke dar sunt no name. Folosite pe frig, ploaie, soare etc. Cand e foarte cald imi traspira mainile in ele, deci nu le port, in schimb pe vreme rece sau ploaie se comporta bine.

Ceva de genul acesta :

140.jpg

Pantaloni Biemme din material textil , cu protectii la genunchi si coapse, foarte grosi, ii folosesc numai cand e frig. Vara dupa 5 km sunt deja traspirat pana la chiloti :-) . Foarte buni iarna.

140.jpg

Si in sfarsit, incaltaminte moto HTS Bull, impermeabila, am mers cu ei pe ploaie si nu m-am udat. Buni si iarna si vara, nu imi transpira piciorul. De cand mi-am rupt degetul mare de la picior dupa o cazatura ii iau tot timpul cand merg in moto, chiar si pentru 3-4 km. Nu sunt cei din poza, dar sunt asemanatori :

12886_HTS_Diadora_presenta_il_GT2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doar Mario poartă echipament? Hai băieții!

Nu-și laudă nimeni podoabele? În curând voi avea nevoie de o pereche bună de mănuși de vară. La sfârșitul anului de iarnă. Poate și o pereche de cizme și nu o să știu ce să caut că nu am recomandări.... Parcă motoscârțiștii se ajută Între ei....

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Pantaloni Alpinestars din seria Tech-Touring. Nu am identificat modelul dar sunt asemanatori cu astia (http://images.esellerpro.com/2189/I/399/36/Alpinestars-Bregenz-Textile-Motorcycle-Trouser-Black-1.jpg) doar ca simpli.

Si cand spun simpli ma refer ca nu au nimic pe ei. Doar scris aplinestars pe cracu' stang in dreptul genunchiului si la spate, dar cu bluza/geaca, nu se vede,

Parti bune:

Goretex, si mai scriu o data cu litere mari - GORETEX, face fiecare cent din cei 200euro care i-am dat pe pantaloi. Am mers 3 ore prin ploaie, nici o picatura nu a trecut.

Au un fel de cordura intre picioare, dar ceva discret, ceea ce ii face rezistenti in timp la calarit :P

Protectii doar la genunghi

Arata foarte bine, eu i-am luat pe astia pentru ca sunt simpli si puteam sa ii port si la birou fara sa ma schimb.

Tin foarte bine pana la 1 grad, asta e temp. cea mai mica la care am mers, basca-i si pe ploaie. Mai jos nu i-am incercat.

Calitatea materialelor, se simte, sunt alpinestars, luam ceva asemanator mai ieftin. Dar fiind simpli... sunt numai buni pentru office.

Parti rele:

Cam scumpi :D La banii astia iti iei ceva cu proctectii muuuult mai buni

Cam incomozi, la mine e posibil sa fie de la burta :) Dar ma cam freaca in talie, sunt ce-i drept cam mici in talie pentru mine, dar la lungime vin cum trebuie, o marime mai mare si imi atarnau pe jos dupa... Sunt buni pentru cineva atletic spre slab.

Nu au nimic reflectorizant pe ei, deci seara nu prea te vezi.

Protectiile sunt cam soft. La pantalonii de ski sunt mai tari protectiile asa ca le-am inlocuit intre ele.

Lipsa altor protectii, ce-i drept au un fel burete ceva pe fund... dar nu sunt foarte convins ca tine la tarsait, daca e cazul...

Overall, sunt ok. Calitate, protectie ok, stilati, etc.

Cizme ProBiker, luate de pe vremea cand trebuia sa dau examenul moto si am luat efectiv ce e mai ieftin cu gandul ca o sa imi cumar ceva mai bun cand vine vremea.

Parti bune:

Ieftine, daca imi aduc bine aminte cred ca am dat pana in 150 de lei pe ele. Sau ceva genul

Usoare, abia simti ca le ai in pricioare.

"Proctectie" de siret-uri. Are o d-aia de o treci peste siret sa nu iti intre la lant sau undeva nedorit.

Water-resistant, nu sunt ele impermeabile, dar la o ploaie light nu te uzi. Defapt nu cred ca m-am udat vre-o data cu ele.

Parti rele:

Daca tot ce ai sunt 2 milioane... mai asteapta :)

Nu au nici un fel de proctectie.

Sunt light, si din material dar nu respira foarte bine. Singura data cand m-am dat cu ele si era cald, adica la examen, mi-au transpirat bine de tot picioarele. Si nu am probleme de genul. Sa zicem ca o fi fost din cauza examenlul... (poate)

Nu au nici un fel de protectie :)

Nu au aderenta, in irlanda unde m-am plimbat cel mai mult, mi-o luau la fuga picioarele. Acolo e si asfaltul foarte... uleios cumva. In Buc. pe umezeala am patit la fel, deci atentie mare sa nu te trezesti cracanat pe mobra.

Overall - abia astept sa imi iau unele mai serioase, dar pana atunci, in bucuresti merg cat de cat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cizme - Alpinestars SMX-4

Pozitiv:

-confortabile, rezistente, aspect placut, pret foarte bun, usor de intretinut (culoarea neagra).

Negativ:

- protectiile din plastic de pe exteriorul labei piciorului tind sa se mai desprinda (uneori mai lovesc piciorul de cate o bordura ca sa fiu sigur ca nu le pierd)

Combinezon Probiker PRX-4

Pozitiv:

- calitate buna, pret accesibil, rezistent la purtare (la tavaleala nu stiu... in general mai am grija de el si ii intretin pielea cu diverse creme), aspect reusit, un mare avantaj il consider ca fiind din doua piese (daca mai merg pe undeva pot dezbraca partea superioara fara sa stau ca un robotel tot timpul), se comporta foarte bine pana la temperaturi de 5 gr... (adica il port fara nimic sub pantaloni, iar in sus tricou si un pulover... drumuri scurte de 10-15 min in Bucuresti, viteza mica), pe ploaie s-a comportat bine (nu am fost complet uscat, dar nici ud nu m-am putut considera, probabil ca patrunde ceva umezeala prin zonele de aerisire)

Negativ:

- pentru pretentii deosebite este un model foarte des intalnit pe strazi, pe calduri este sauna curata (la drum intins este ventilat destul de bine, dar in oras aglomerat cred ca este bun pentru slabit ;)))). La mine a cedat cheita fermoarului care prinde pantalonul de geaca, dar poate ca l-am bruscat eu.

Manusi Probiker PR-5

Nu stiu daca sunt eu ghinionist, dar aceste manusi s-au imputit, efectiv de la prima purtare si nu le-am mai putut scoate mirosul cu nimic... le-am pudrat, uscat, spalat si tinut nefolosite 1 an de zile.... Put la fel ca usturoiul fara sa aiba leac. Le pastrez doar din curiozitate sa vad ce se mai intampla... Nu mai am curaj sa mai cumpar firma asta...manusi... desi sunt convins sau sper sa fie o exceptie.

Ma opresc aici deocamdata.

S-auzim de bine! :yahoo:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Casca lazer kestrel bullit - cumparat de nou , folosit si la - 5 grade si la +20...super mega multumit , viziera face minuni pe vreme rece , nu se abureste deloc! --pe vreme calda face fata cu brio cu aerisirile deschise.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...