Mergi la conţinut

Yamaha Majesty 250


Recommended Posts

post-26513-0-97237800-1330633333_thumb.jEste un maxiscooter desenat pt touring. Stai în el ca un director și deși este ceva mai greu de urnit prin parcări, odată pornit dispar 100 și ceva de kile. Este manevrabil și are niște frâne de sportivă... poate exagerez, dar la cât e de mare și greu animalu, se oprește admirabil de repede. Nu este timid pe viraje, se înclină cu ușurință, dar când frânez are tendința de a se ridica, oi fi eu o fi el??? Consumul este undeva la 4L/100km, mers 90+, mă grăbeam să ajung acasă și aveam câteva sute de km de parcurs. După cum are acum rolele la variator, nu are o accelerație de speriat, este lină/uniformă, și după părerea mea, cine n-are bani de motor și vrea să învețe, este o unealtă bună. Le ia atenția de la schimbatul treptelor și se pot orienta mai bine în trafic.

De comfort are parte și pasagerul. Al meu fiind din 98, nu are foarte mult spațiu sub șa, dar o cască integrală și încă ceva pe lângă tot mere. în față are alt spațiu de depozitare, destul de generos, și un altul între picioare unde poți pune o sticlă de juma de apă și ar mai fi loc de un baton de ciocolată să mănâncă și gura la pilot ceva... AL meu este limitat la 110km/h, dar pt asta am fost mai rapid decât cele mai multe auto - asta pt amatorii în ale mersului grăbit. Nu aș putea spune că excelează în ceva decât la comfort. Dar te duce oferindu-ți plăcere și neobosindu-te excesiv având o escelentă protecție la vânt, asta dacă are parbrizul mare.

Dacă cineva vrea un scooter pt a merge lejer și la nevoie grăbit, comfortabil și cu grumazu mai strâmt, e un târg bun, mai ales dacă te uiți și la ce raport preț/consum au pârțâietorile de 50cmc !

Am mai aflat ceva despre el... consumă ulei, este o tradiție la ele, nu este doar al meu.... dacă știam..... și am mai aflat ceva, avea segmenții foarte uzați, bine că i-am schimbat, așa că odată cu segmenții am schimbat și garniturile așa că am pus capac la consumul de ulei. Nu mai este limitat, am schimbat variatorul complet la el 520 lei cu tot cu role.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 years later...

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...