Mergi la conţinut

Intalnire Motocicleasca La Tulcea.


marin_mircea

Recommended Posts

M-am gandit ca ar fi oportuna o prezentare a obiectivelor turistice din Tulce si din zona ce pot fi vizitate cu ocazia intalnirii de la Somova.

1.Ar fi Monumentul din Tulcea unde se poate admira panarama orasului ,a Dunarii si daca este clar de atmosfera se poate vedea si Basarabia si o parte din Delta Dunarii.

2.Acvariul din Tulcea.Nou ,modern si cu multe diorame cu sunet.Merita toti banii.

3.Faleza din Tulcea.E o minunatie cu multe vapoare,vaporase,barci cu motor,etc.Deasemeni si destule terase unde merge o bere rece si o meditatie in briza dunarii.

4.Se mai poate face o plecare cu pasagerul la Sulina unde se pot servi niste preparate din peste iesite din comun.Se poate merge la plaje si incerca apa Marii Negre.O plaje superba si linistita.Apoi o intoarcere cu rapida si inapoi la Somova.

5.O plecare in grup la Murighiol sau Dunavatul de Sus si o masa cu pescarii de la mama lor de acasa pe malul garlei.

Cred ca o sa stam cam rau cu timpul si nu cu locurile de vizitat.Ramane de vazut si cum va fi vremea.

Minunat .

Pe mine ma leagă ceva de tătarii de acolo . Simt ca acele gene recesive palpita din ce in ce mai tare in inima mea .

Pe tine Mircea , Ismail -ul de peste granița te cheama .

De asemeni m-au impresionat rusii lipoveni cu tradițiile de la care nu au facut nici-un rabat . Aici ma gândesc la tradițiile si la regulile lor de viata . Tinerii nu se căsătoresc cu alte nații , iar credința lor ortodoxa este atat de originala si de puternica incat este cu adevărat un cult

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Importanta este reclama . Cat un pret ? Ca la boutique de coltul strazii . Important ,,ESTE OFERTAAAA ,, Si noi chiar credem :thumbup:

Socoteala e simpla.Veezi pretul pe raft,mai scazi un 15-20 % si ai pretul corect.O sa fie si la pahar si la doza si la sticla ciob si la plastic.Va fac si pantofii numai sa fim impreuna la bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut din poze si din postari ca esti un om de nota zece . Chiar te aduag de acum la prieteni .

.............

Pe timpuri , adica acum peste 30 de ani mergeam la socrami-o (fie iertat ) la oi pe ValearRea , adica pe vale in sus de la Nucșoara catre Moldoveanu .

Timpuri grele , numai duminica aveam liber , trebuia sa imi iau o zi doua liber. Aveam o amarata de Mobra 50 S , un Mz 250 si o Skoda 1000 de belele . Cu ce puteam merge ?

Skoda nu prea aveam benzina si se cam rupea pe colturile alea , MZ -ul greu si jos ; atunci cu ce ? mai ales ca trebuia sa o iau si pe soacra-mea - fie iertata , sa mai tragă si ei ceva pe la turul izmenelor.

Luam Mobra .

Ne mai dam jos , du 'paia ne urcam iarăși si asa faceam vreo 35 de Km in sălbăticie.

Socra'mio era la sterpe pentru ca era mai comod , nu trebuiau mulse , dar era sus pe coama . De jos lasam vehiculul si făceam trei ore printre stanci si pietre de-ti era frica sa te uiti in jos .Nu mai vorbesc ca atunci nu erau PET-ri si ca sa duc bere trebuia sa bag la rucsac sicle de sticla de 0,5 l , o greutate in plus . Ceapa , fasole verde , orice in afara de carne sau lactate .

Pungasel cum am fost dintotdeauna , o luam inainte , ma dam dupa o stanca , trageam o gura de tuica si apoi strigam: hai bre nu mai vi?

Si precum Seherezada, ma opresc aici...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Imi pare nespus de rau ca nu mai pot veni la Tulcea.

Sambata (16) am campanie pe mediu de colectare DEEE in Pitesti , iar luni trebuie sa fiu prezent la decernarea premiilor castigatorilor la tombola .

:vinsent:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...