Mergi la conţinut

Viata Sanatoasa


Tagon

Recommended Posts

Apa se structureaza in functie de sentimentele oamenilor ,stari, muzica ,atmosfera din casa si cum corpul uman este in proportie mare alcatuit din apa ,putem deduce usor efectele negative ale fricii ,nervozitatii ,urii,... asupra sanatatii. Apa poate fi imbuteliata ca si alcatuire de molecule,dar structura i-o da mediul in care e depozitata si consumata ,asa ca nu prea se poate face o afacere din asta in schimb replica lui Martin Stricland din Toate panzele sus - "m-ati otravit cu apa" poate capata acum un alt inteles. Apoi o motocicleta functioneaza frumos pentru cineva ,iar pe mana altuia nici nu vrea sa porneasa ! Nu cumva zicerea "se mai uita si la om" o avea legatuta cu atitudinea motociclistui. Oricum, lasand gluma la o parte va invit sa urmariti un documentar [neimperialist :smile: ] despre apa si efectele ei asupra noastra.

http://www.youtube.com/watch?v=cmp6MgrPb24

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Daca maninc , mor , daca nu maninc tot mor. Eu prefer sa mor satul.

Cum trateaza veganii problema alimentatiei la segmentul de populatie activa si foarte activa , gen' santier , sali de forta , ringuri de box ... ?

Si inca ceva , pina si calugarii Shaolin prepara alimentele termic si daca nici aia nu mai stiu cum sta treaba cu sanatatea......

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

v-am zis, veganismul e o forma de misticism. toti cei pe care i-am vazut par defecti la cap in general, ca niste sectanti, au acel fanatism, problema pe care o au nu e numai alimentara. nu vad decat prin gaura aia a lor cand realitatea e evidenta. daca ii cunosti de mai multa vreme observi ca de-a lungul vietii lor au mai adoptat in mod fanatic si alte lucruri, indiferent de natura lor. oamenii traiesc 70-80 de ani orice ar manca, asta insemnand dieta normala. cat traiesc frate aia de pasc numai iarba ca vaca?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iarasi expresia cu "pasc iarba "! Ma vad nevoit ,din dorinta de echilibru macar, sa spun cateva lucruri asa cum se vad din tabara cealalta.

In primul rand nu consuma nimeni iarba ci legume ,cereale si fructe ca toti ceilalti. In ce priveste consumul de seminte,..daca vrem sa vedem unde sant discojitorii fruntasi ,eu zic sa mergem pe stadioane dupa meci , sau in parcuri, in cinematografe ,etc

Alegerea unui regim vegetarian implica si o latura morala care vad ca e ignorata cu buna stiinta . Nu toata lumea e fericita ca intr-o incapere cu miros cumplit sa fie omorate zeci de animale zilnic pentru ca bucati dintr-un astfel de cadavru sa ajunga pe masa carnivorului care la randul sau o ofera copiilor pe post de bunatate. Daca mai luam in considerare ca unii prefera sa faca totul cu mana lor si dupa ce au crescut cate un animal si s-au atasat poate de el chemand-ul la masa cu "hai la mama" sau pui-pui-pui , il ucid si-i mananca cadavrul , cred ca avem o frantura din latura morala a acestei trebi.

Dezastrul ecologic la scara planetara datorat cersterii intensive de animale este explicat destul de clar in filmul documentar

Eu cred ca longevitatea poate fi doar un "efect secundar al dietei vegetariene. Cei mai multi dintre oamenii care renunta la consumul de carne o fac pentru ca asa se simt bine dpdv fizic si moral.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ice-Qeen, e posibil ca multi dintre oamenii pe care-i intalnesti zilnic si arata f. bine sa fie vegetarieni. Dar e mai greu sa-i auzi vorbind depre asta de teama sa nu fie catalogati ca erbivore.

Ai vazut un vegetarian la TV care nu arata bine ? Mergi prin spitale si ai sa gasesti n" mancatori de carne cu ficatul in pioneze si nu numai.

.

De ce sustin o cauza" la care nu am aderat inca 100%,..pentru ca un posibil cititor al celor scrise aici sa nu ramana cu impresia ca poti consuma orice fara urmari. Ca e obligatoriu sa consume carne , atata timp cat nu si-a propus ca principal scop in viata sa se integreze, sa fie cool" sau sa pozeze in dur in timpul liber ,adica atunci cand nu bate covoarele ,face piata ,sau spala copii la .... aratand cu degetul in directia in care arata masculul alpha.

Scuze, daca tonul" meu nu e suficient de retinut ,dar se repeta acelesi probleme carora documentarul le da explicatii bazate pe studii f. ample ,nu pe pareri.

Apropo' -painea contine aproape toate vitaminele din grupa B , plus ca unele vitamine prin prelucrare termica indelungata se distrug [nimeni nu mananca carne cruda] ,dar omul le poate avea totusi din consumul de fructe si legume prospete,mere pere salate ,etc, chiar daca se crede carnivor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nici veganii pe care ii cunosc nu arata bine, sunt foarte slabi si au o culoare anormala. eu nu am nimic cu nimeni, ce ma intereseaza in ultima instanta ce mananca fiecare? la oameni sa fii vegetarian mi se pare contra naturii, atat. in rest nu judec pe nimeni si nu am impresia ca ar trebui sa fiu luat ca model. probabil carnea rosie e mai putin indicata decat cea alba dar n-am auzit sa moara oameni dintr-o friptura. in rest, eu unul nu vreau sa ma transform in vreo entitate abstracta, exclusiv cerebrala. mananc, beau, f-t ca-mi place. astea toate le consider placeri ale vietii. to each his own. si la mancare, ca si la sex unii sunt mai kinky.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ice -Qeen, pateul vegetal nu are legatura cu dieta vegetariana ci mai degraba cu regimul fast-food , ca orice preparat ce se gaseste intr-un ambalaj de unica folosinta si/sau contine conservanti. Daca e cineva care consuma regulat asa ceva cred ca nu mai conteaza cum arata, ci doar daca e in viata :smile:

.

Doru , sant de acord . Fiecare alege sa traiasca asa cum are placere ,sau credinta , ori cum a invatat de la parinti, vecini ,rude,profesori ,etc. Important e sa aleaga in cunostinta de cauza intre toate posibilitatile abordand problema fara prejudecati.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu sunt carnivor dar cred ca si "mancatorii de iarba" (no offence, Tagon, ma amuza cum suna expresia, atat; nu intentionez sa te insult si nici sa-i jignesc pe vegetarieni) asadar si cei ce au ales alimentatia asta or avea rostul si dichisul lor, cred ca-i loc pentru toti sub soare.

Principalul impediment pentru ierbivori cred ca-i necesitatea de a manca mult mai des decat carnivorii si in cantitati mai mari. In plus, nu stiu de ce dar banuiesc ca nici nu rezista la bautura. Gresesc?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Festina Lente , cred ca ai dreptate. Tatal meu e iubitor de tarie si vad ca nu se simte implinit decat cu multe prajeli si mancaruri f. grase,.. da' e rezistent ! Eu ma gandesc totusi ca treaba asta cu spritzul e ceva ce tine de antrenament. Stii cum se spune : bautura e buna da tre' sa te tii de ea",... sau sa ai de vocatie. :smile:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut si eu o tipa la televizor , o "vegana". Ori era de la alimentatie , ori asa era ea , dar sincer , la TV cel putin parea cam timpitica , parca nu avea viata in ea.

Mai sus intrebam cum se impaca alimentele alea ale veganilor cu sportul sau/si alte forme de activitati fizice si mai ziceam ca si calugarii Shaolin prepara alimentele.

Americanii , timpitei de felul lor par a adera foarte repede la diverse mode , cind de fapt mincare sanatoasa nu se gaseste decit la taran in curte. Hai sa halim spanac crud. Mare chestie , oricum a fost stropit cu chimicale si e si phutut dpdv. genetic.

In viata trebuie sa fii echilibrat , extremismele nu sint sanatoase , in alimentatie si oriunde.

Ce mi-a placut faza cu mila fata de animalele sacrificate , unii chiar ca au iesit total din cadrul speciei umane , e ca mila fata de maidanezi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Swastik, specia umana evolueaza ! Cunostintele in materie de alimentatie ale calugarilor shaolin nu sant reperul absolut, asa cum nici faptul ca pamantul este plat sustinut candva de calugarii nostri nu mai e valabil. Apoi si atitudinea fata de animale s-a schimbt mult ,dar si asta e o treaba care tine de alegere ,educatie ,parinti anturaj,profesori, sistem nervos ,..etc.

In documentarul de la inceput se vorbeste de vegetarianism si sportul de performanta. Eu spunem intr-o alta postare ca sportivi de performanta de la noi din tara consuma concentrate proteice obtinute din soia, inclusiv culturisti.

.

Eu am caini din rasele foste de lupta,de 20 de ani. In ordine Pitbull,Bull terrier si acum Amstaff , dar nu-i simpatizez deloc pe cei care organizeaza lupte de caini. In timp am invatat ca fiecare animal are o pesonalitate unica , iar asta e valabil si in cazul cainilor fara stapan care vagabondeaza fiindca nu au mai fost necesari oamenilor mutati la bloc. Suprimarea unui animal pentru ca ne derajeza [tot din vina noastra] nu mi se pare o solutie rezonabila. Animalele sant fiinte ,ca si noi si nu exista doar pentru placerea omului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ma aia cu iarba si pascutul nu e o figura de stil. e aliment de baza iarba germinata, v-am spus e o industrie intreaga. stati sa caut link sa vedeti. se si stoarce iarba aia, se face suc. vedeti ca aia folosesc niste storcatoare la rece pt fructe si legume, alea sunt bune ca fac un fel de nectar, cu pulpa, sucul rezultat se decanteaza mai greu si e mai mult cantitativ. aia cu vitaminele si enzimele e vrajeala, parca v-am mai spus, nici ala centrifugal nu se incinge sa le distruga, e marketing. daca vreti storcator prin presare sa mearga repede si bine vedeti ca e unul zelmer, o sa caut link daca e cineva interesat. astea de le vand magazinele veganilor ca niste masini de tocat merg mai incet si nu scot atata pulpa in suc.

vedeti pe aici:

http://www.sproutpeo...cers/index.html

http://sproutpeople.org/seeds/wheatgrass.html

exista germinatoare, tot felul de alte seminte care se folosesc, cum v-am spus o adevarata industrie. ma repet dar eu cred ca asta e miza. teoria e ca omul trebuie sa manance iarba pt clorofila care regenereaza celulele rosii. se foloseste iarba de grau. ca atare nu poate fi digerata si se lichefiaza, se face suc din ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E vorba de grau incoltit .

.

Ice-Qeen, aprope in fiecare zi aflam de noi descoperiri ale stiintei iar asta duce la schimbari in modul nostru de gandire ,alimentatie,etc. Acum stim ,de ex.,ca pipa lui Salvador Dali era cancerigena ,chiar daca pe vremea lui era la moda. Acum 68 de ani bomba atomica de la Hirosima a parut un lucru necesar si acceptabil, iar acum e de neconceput. Stim astazi ca apa reactioneza la gandurile omului. Avem acum sisteme de asigurari de sanatate si de pensii care pe vremea in care au aparut legendele" cu shaolin nu existau. La astfel de lucruri,plus multe altele ma gandesc atunci cand vorbesc de evolutie.

Apoi stilul de lupta shaolin s-a dovedit a nu fi cel mai tare. Luptele in ring au aratat ca singurii care invingeau regulat erau luptatorii. Apoi adaugand elemente de box-tailandez si doar f putine lucruri provenite din Karate s-a nascut stilul luptelor de strada care e si scum cel mai eficient in aparate ,sau atac.

.Totul reactioneaza la actiunile omului ,nu doar animalele si plantele , ci si materia solida.

Unele animale consuma plante ,proceseaza nutrientii si-i transforma. Apoi vin parazitii acestei lumi [rapitoarele] si iau totul gata procesat. Numarul astora din urma este foarte mic in comparatie cu primele si au menirea mentinerii unui echilibru in ecosistem. Ce te faci atunci cand parazitii sistemului biologic devin specia dominanta pe glob ?!!

Apa intr-un anumit fel cristalizata devine vindecatoare, vie ,iar altfel poate imbolnavi la fel e si cu materia vegetala ,care sigur ca nu trebuie sa fie moarta. Singura data cand omul consuma ceva lipsit de viata e cand e carnivor si asta il imblonaveste fizic si mental facandu-l sa creada ca e acceptabil sau strict necesar un anumit comportament

In ceea ce priveste animalele ,..sant acum voci care incep sa puna la indoiala ca inteligenta uman este maximum absolut pe aceasta planeta. Asa se face ca un banal caine este investit cu telepatie de noile cercetari ale americanilor, ca delfinul are un limbaj mai complex decat cel uman , ca poate chiar invata ,rosti si intelege cuvinte umane in timp ce noi nu intelegem nimic din limbajul lui. Lista este interminabila si cred ca e inutil sa mai spun ca omul manaca si caini si delfini si oameni chiar iar aici mai e loc de multa evolutie in detrimentului gandirii de tip scopul scuza mijloacele.

.

[mesaj editat de autor la data de 7-ian-"13, in speranta ca nu va mai deraja pe nimeni ]

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

tagon:

pari un om inteligent, echilibrat si rezonabil dar nivelul asta semidoct/ semifilozofic este chiar cel la care se poate demonstra orice, inclusiv nega evidenta. nu dezbatem aici ce mancam eu sau tu, e treaba fiecaruia, discutam sa treaca vremea. aberatiile astea alimentare am mai spus, vin de la cap si nu sunt decat alt fel de aberatii comportamentale, ca oricare altele, indiferent de natura lor. nu le vad o finalitate practica - sa traiesti mai mult, mai bine...etc. sigur exista insa un efect placebo iar daca omul e ferict atunci totul e ok. pericolul eu nu il vad in deviationism, asta a existat intotdeauna ci in absolutism si intoleranta, dorinta unora de a se impune ca modele si a respinge orice altceva. eu de exemplu nu judec veganii, as vrea sa-ti fie clar, doar opinez ca este contra naturii umane. aia din pesteri vanau si mancau. nu cred ca ne deosebim asa mult fizic si fizioloigic. daca le trebuia iarba aveau de unde paste dar ei papau carnita.

cititi si voi sa vedeti ce nebunie cu dieta paleo, acum cica cerealele si legumele sunt otrava, grasimea e buna frate, trebuie mancata cu kilu'. a inebunit lumea. tot felul de idioti inventeaza tot felul e aiureli ca sa faca prozeliti si bani in ultima instanta. sectarism.

http://io9.com/59173...y-of-the-future

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si care-i marele avantaj daca traiesti 90 de ani in loc de 80? Oricum aia 10 sunt cam degeaba, dupa o varsta nu prea te mai poti bucura de viata nici daca esti intreg la minte si te poti deplasa. Daca esti senil sau nu te mai poti deplasa e chin. Cu cat traiesti mai mult cu atat cresc sansele sa ajungi sa ai probleme din astea. Mai rar am vazut oameni peste 80 de ani care sa fie in stare buna de functionare si sa se bucure de viata.

Scopul vietii e sa te simti bine, in masura in care poti, nu sa tii post, sa mananci frunza, sa faci chestii neplacute din proprie initiativa. Nu-i de ajuns ca trebuie sa muncim?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doru se pare ca te-a iritat ceva din ce am scris. Daca e asa ,scuze. Nu am deloc credinta ca sant detinatorul adevarului.Asa cum spui discutam discutii nu hotaram noi ce si cum .Dar putem prezenta alternative ale modului de alimentatie urmand ca ,cei interesati sa aprofundeze problema ajungand la propriile concluzii. Vorbesti de acceptare ,..nu prea sant vegetarieni intoleranti cu ceilalti pe cand invers ,..si aici e plin de termeni ca erbivore,rumegatoare, sectarism,zombie,etc Nu fac nici un fel de repros ci doar constat. Am parcurs textul de la adresa postata de tine si trebuie sa spun ca e plin de afirmatii si atat. Nu exista studii mentionate,nici macar nume de cercetatori. Seamana cu o zicere facuta la comanda de organizatia mezelarilor. Daca ceva din ce scriu ti se pare neinspirat , te rog sa punctezi,nu generaliza.

.

Iar treaba cu longevitatea !!? Nu are importanta cat traim ci cum ! Una e sa fii mereu alaturi de familie ,de priteteni ,sa te ocupi de hobby-uri si alta e sa inghiti pastile dimineata la pranz si seara pe un pat de spital , idiferent de varsta si asta o spun eu care datorita unei alimentatii gresite ma refac acum dupa o spitalizare +operatie. Asa cum am mai spus exista si motive de alta natura pentru o astfel de dieta ,dar daca soarta mediului si a necuvantatoarelor ne lasa indiferenti ,..atunci ...?!

.

. Pentru ca discutia tinde sa devina prea serioasa atasez o caricatura facuta acum in viteza si care nu e neaparat in favoarea pozitiei mele

post-39482-0-53293200-1357467338_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai rar am vazut oameni peste 80 de ani care sa fie in stare buna de functionare si sa se bucure de viata.

Nu am rabdare sa citesc tot topicul, dar vreau doar sa fac cateva precizari.

1.Socrul meu implineste anul asta 94 de ani, este fost profesor universitar, dr, etc.

Nu te tii dupa el pe strada., iar la minte , brici.S-a operat de prostata la 81de ani, iar acum este beton.

Nu a fost membru de partid, pe vremuri, deci nu a beneficiat de avantaje.

Este veteran de razboi.

Tigara e tigara, spritzul, spritz

2.Am vazut-o pe Anca Turcasiu.

Arata super.Vegetariana.

3.Am vazut-o pe Monica Davidescu .Alta super

Asadar, cred ca tine si de materialul genetic.Dar nu numai.

Eu......gratar, spritz , bere, si greutate pe masura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...