Mergi la conţinut

Capitalismul Consumerist.


swastik

Recommended Posts

In sfirsit am inteles si eu , capitalismul este ceva bun , o chestie unde fiecare poate sa se dezvolte liber , DACA E CAPABIL.

Stai asa , am mai inteles ceva , capitalismul inseamna fuga dupa capital , dupa ban , inseamna consumerism , devorarea resurselor , deci pe termen lung inseamna sinucidere curata , distrugerea Planetei si in cele din urma a speciei umane.

Se vorbeste de poluare , se pun taxe aberante , se incalca drepturi de neincalcat , pe Ceausescu dictatorul l-am omorit , dar am dat de alta dictatura si mai mare. Deci , platim taxe de poluare dar insasi sistemul in care traim ne ucide , prin productia desantata de bunuri de care nu avem nevoie .

Oare ce sistem mai trebuie inventat pentru a nu fi distrusi de capitalism ? Pentru a ne salva de noi insine , in cele din urma ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu trebuie inventat nimic si de fapt nu mai e nimic de inventat. s-au cam aplicat toate cele inventate de-a lungul vremii cu rezultate mai mult sau mai putin bune. nu sunt un fanatic al capitalismului in sens ultraliberal dar cred totusi ca este sistemul cel mai natural si de aceea poate functiona cel mai bine cu un oarecare control social. restul de aberatii s-a vazut la ce rezultate duc. exista remarc un trend al ratatilor ce isi doresc sa consume dupa necesitati nu dupa posibilitati, idee de sorginte comunista. desigur isi doresc sa consume/ sa aiba la fel cu cei mai bogati decat ei nu cu cei mai saraci. de asemenea exista o tendinta de a lua/ fura de la altii numai pentru ca unii au si unii nu au. observ o stare de lucruri ce tinde sa devina propice unei revolutii bolsevice. sper doar sa nu mai ajung sa traiesc asa ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Capitalismul se bazeaza pe bani , care trebuie produsi CU ORICE PRET. Populatia o duce misto , se impuiaza , se mareste consumul. Consumul genereaza topirea accelerata a resurselor , adica se duce dreacu Planeta. Dupa aia vin un rahat de politician si-mi zice ca masina mea produce poluare , deci trebuie niste taxe , CARE NU REZOLVA POLUAREA.

Capitalismul actual este deosebit de periculos , desi in aparenta asigura un trai bun pentru cei capabili.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

chiar daca in teorie se spune ca in capitalism poate reusi oricine si tr doar pregatire, tenacitate si un gram de noroc, nu este adevarat.

este doar in teorie. in practica, este aproape imposibil sa devii bogat pornind de la zero, intr-o lume in care este extrem de greu sa-ti mai faci loc de altii care sunt acolo deja. si pur si simplu tin portile inchise, nu poti intra. exceptiile sunt asa de putine la nivel global, incat nu mai conteaza. nici nu se iau in calcul.

bogat inseamna cel putin cateva milioane de euro.

daca te numesti bogat cu cateva zeci de mii, te inseli amarnic. esti doar cineva care a acumulat ceva bani prin munca grea prin birouri 12-14 ore/zi (corporatist idiot)sau pupand in cur (politica) sau furand cu chitante in timp ce-ti tremura kurul (vama, garda financiara, etc), prostituandu-te artistic (cerbel, moga, banica), prostituandu-te fizic (neveste de bogati si soti de bogatane).

in oricare dintre situatiile astea e rau. degeaba ai cateva zeci de mii ca le-ai facut asa de greu/urat incat eu personal ori te dispretuiesc ori mi-e mila de tine.

exceptiile apar peste tot promovate prin media exact ca sa stimuleze prostii sa se avante, sa creada in ei, sa incerce, sa spere. muncind pe branci, investind....

deci, saracia este normalitatea in democratie. a fi sarac nu presupune sa mori de foame. ai bani de o rata la casa, alta la masina, ti-ai luat motor cu efort imens, faci 1-2 excursii pe an si muncesti ca un idiot 10 ore pe zi pt asta.

tragand linie, ca sa ai kakaturile astea tr sa-ti dai aproape jumatate din viata altora pe la job. ca sa fii tot sarac.

castigati sunt cei care cu minim de efort castiga maxim de bani. timpul liber e bogatia

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gringo:

unele da altele nu.

in primul rand sa stabilim la ce capitalism te referi, la cel romanesc sau la capitalism in general. aici la noi capitalismul este puternic malformat.

cele de mai jos sunt valabile in ambele variante, cu rezerva ca aici este ceva mai greu.

- da, e posibil (inca) sa devii bogat pornind de la zero

- da, portile sunt peste tot inchise, asa le tin cei dinauntru. odata ce te vei afla acolo si tu vei face la fel. cei care stiu/ pot au cheia si intra.

- da, am facut niste calcule, bogat esti la 3-5 mil $ sau euro.

- aia cu cateva zeci, chiar sute de mii pe care ii descrii, sunt doar oglinda propriei frustari, iti alimentezi propriul ego, propria neputinta. sunt oameni cu zeci/ sute de mii care presteaza diverse alte munci, perfect onorabile. e reflexul omului prost si sarac dar care munceste, considera ca el este etalonul si nimeni nu are cum sa poata obtine mai mult decat el cu acelasi efort decat in mod ilegal/ imoral. e o opinie desi falsa, foarte raspandita, a devenit folclor. gresit. diferenta o face capacitatea intelectuala care este enorm diferita. am mai spus, unii fac in mod curent lucruri despre care altii nici nu stiu ca exista. trebuie sa constientizezi asta. nu toti merita aceeasi bani pe ora de munca in ultima instanta. priveste in jos daca in sus nu bati, ala de-ti spala masina vrea sa castige cat tine, spune ca tu furi, n-ai cum sa castigi cat castigi. e corect?

- exceptiile de care vorbesti nu sunt exceptii, fac parte din normalitate, se poate si asa, vezi punctul anterior.

- da, saracia e normalitatea insa nu este o cauza ci un efect. miza e prostia, saracia e rezultatul acesteia. masele trebuie tinute proaste, indobitocite, spalate pe creier, indiferent de sistemul social, pentru a fi usor de guvernat. de aceea educatia mi se pare mai importanta decat bogatia. nu se poate pierde intr-o clipa.

- referitor la cum se traieste din salariu/ munca, cifrele statistice (datoria vs. pib/ debt to GDP) arata ca prin europa/ america/ japonia, se traieste cam de doua ori mai bine decat oamenii ar merita prin munca depusa, la noi cu 30-40% parca. sigur ca fiecare crede ca munca lui face mai mult dar realitatea este in cifre. lumea trebuie sa se pregateasca ca atunci cand va exploda buboiul si nu mai este mult, sa traiasca de 2 ori mai prost. nu se poate trai la nesfarsit pe datorie, ne invartim intr-un cerc vicios.

http://en.wikipedia...._by_public_debt

- de acord cu ultima afirmatie. as completa cu libertatea de a alege. atunci cand iti poti permite sa alegi, sa ai optiuni, esti bogat. cel mai important e sa faci ce vrei tu cand vrei tu nu cand te pun altii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vad ca in mare parte esti de acord cu mine, mai putin cei de care rad eu ca au cateva mii acolo muncite ca vai de ei. ba mai mult, spui ca sunt frustrat(recunosc, am frustrari dar de alta natura, o sa-ti spun mai jos parerea mea legata de frustrari). adica, eu nu am banii astia dar ii invidiez pe cei ce au. de unde stii ca sunt frustrat pe tema asta?? de ce faci presupuneri fara sa ai baza? as putea si eu sa presupun ca te afli exact in categoria celor de care mi-e mila mie, avand in vedere ca este singurul punct cu care nu ai fost de acord cu mine, ba chiar m-ai facut frustrat.

dar vezi, eu nu presupun nimic...

mai mult de atat, exista in constiinta colectiva proasta idee ca a fi frustrat e ceva rau, ba chiar suna a jignire din gura unora. frustrat inseamna nemultumit, si dintotdeauna nemultumitii/frustratii au fost cei care au stat la baza progresului, inventiilor, inovatiilor, ideilor, etc. eu cred ca cel fara frustrari e un idiot.

revenind, eu cred ca cel mai bine e sa ai conditii normale de trai cu un efort cat mai mic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu sunt de acord, frustrarea este un sentiment negativ, generator de fapte reprobabile. ce pleaca din frustrare sfarseste in frustrare.

problemele, conflictele se nasc din frustrari. cand esti implinit si multumit, nu prea iti arde sa faci rau altora ( sa zic pe romaneste nu te f--- grija de altii). oamenii care fac pe altii sa sufere sunt oamenii care sufera ei insisi. problema unui frustrat este ca necazul lui cere razbunare. daca cineva a ajuns ceva, a dat din coate, sigur e ceva ilegal/ imoral. cine se descurca sigur fura. cine face ceva (orice) are motivatii ascunse. orice succes este negat/ pus sub semnul indoielii pentru ca nu este al lui. cam astia sunt frustratii, nicidecum promotori ai progresului, mai degraba un factor negativ, generator de tensiune in mediul social.

referitor la ultima asertiune, bravo frate, probabil a necesitat un mare efort intelectual.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ultima asertiune o detaliasem destul cateva posturi mai sus. acum doar subliniam ideea, fara s-o mai dezvolt.

cat despre frustrari, atata timp cat nu sunt asa mari incat sa afecteze caracterul persoanei, eu raman la convingerea ca sunt ca un motor pt oameni. frustrarile nu se confunda cu invidia si rautatea, se pot face diferente clare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...