Mergi la conţinut

cosx25

Membri
  • Conţinut

    226
  • Membru din

  • Ultima vizită

  • Days Won

    1

Postări adăugat de cosx25

  1. Cand am stat toata iarna fara motoreta parca era si mai rau, nu mai aveam deloc chef sa mai calaresc. Dar serviciu ma facut sa merg iar si asta doar cand era cald afara. Inainte mergeam si pe frig, ploaie cu scuterul la servici, acum doar daca e vreme buna.

  2. Merg de mult timp pe 2 roti, nu am avut motocicleta mare, doar ceva slabut, dar am facut multe plimbari, imi placea sa map limb sa calatoresc, ma bucuram de peisaje de multe. Dar de la un timp din an la an nu prea ma mai pasioneaza asa ceva, nu ma mai bucur de drum, de peisaje si de altele cum faceam mai demult. Am asa o teama, ma grabesc parca vrea sa scap mai repede de drum si sa ajung la destinatie. 

    Am avut si accidente cu masini mai demult, dar tot mergeam inainte, mai recent am intrat intr-un caine si de atunci am mare teama de cainii, mai ales cand latra la mine in timp ce merg, nu ii mai suport.

    O fi si plictiseala, drumuri cunoscute, motoreta slaba, teama etc. Dar inainte nu aveam probleme, abia asteptam sa plec undeva 2-3 zile pe la munte. Acum nici de plimbari scurte de o zi nu imi mai plac, merg mai mult asa sa zic fortat cu motoreta, ca trebuie sa merg, fac naveta la munca zi de zi. 

    Nu cred daca as avea o motoreta mare mai puternica s-a schimba ceva, e si traficul care nu il mai suport, drumurile proaste, noaptea abia pot merge, merg prea incet si de teama. 

    Sa zic asa ca nici motoreta actuala nu ma prea mai ajuta, are probleme mici, vechimea...

    Poate o fi si singuratatea, eu am mers de ceva ani buni singur in plimbari. 

     

    Oare mai imi vine cheful de plimbari pe moto, sa fac o pauza mare de moto sau sa raman pieton si ma indrept spre drumetii de munte cum am in plan in viitor, bicicleta poate ? 

     

    Nici de masina nu ma prea bucura... 

     

    Poate e si anii care trec...

  3. Da am inteles, masini erau pe acolo drept inainte, nu stiu pana unde ajungea. Nu prea am avut mult timp sa merg pe asa drumuri si mai ales ca era dezastru, nu de pietris, dar gropi si toate cele. Am fost am vazut mi-a placut si totul a fost bine :)

  4. Am inteles, oricum satul Magura e dincolo de bariera parca, asa e pe harta, deci cred ca au aia voie la masini... in fine o sa vad la fata locului. Eu poate as putea merge, dar e posibil sa ma gasesc cu cineva cu un moto vitezana si pentru el e mai dificil cred.

  5. Va multumesc mult pentru informatii, sfaturi si aprecieri Sergiu si Festina Lente !

     

    Traseul care vreau sa-l fac, este acesta: http://goo.gl/maps/mnBys

    La Bran nu cred ca mai ajung, poate ajung daca am timp dar nu pentru a vizita castelul, l-am vizitat anu trecut si asa e, nu e cine stie ce...

     

    Nu prea am inteles cu Piatra Craiului, deci nu pot urca cu moto dupa acea bariera ? Daca as trece de bariera ma intreaba cineva de "sanatate" ? Nu prea stiu acolo ce sa fac, vreau doar sa ajung in zona Piatra Craiului, drumul sa vad peisaje, se poate merge unde am aratat eu pe harta si pot ajunge si la sat Magura care e pe harta ? (cu moto ma refer, si cum e drumul daca e asfalt). Am vazut pe harta pe google street view dar sunt imagini vechi din 2009.  De cazat acolo in zona poate daca as gasi, daca nu ma intorc in Rasnov la casutele de langa cetate. La cetatea Rasnov am fost si parca as mai merge daca am timp.

     

    Timpul e asa de scurt si repede trece....

  6. Nu inteleg de ce uni daca se plictisesc, incepe sa comenteze doar de a critica aiurea pentru orice prostie. Pe net toti suntem corecti, sfinti si culti, muncim la birou si altele si avem bani si profesori si etc etc Dar in realitate e total invers.

     

    Cine are chef de critica pentru o virgula sau alte nimicuri care oricine mai greseste, sa comenteze pe facebook sau in alta parte. Si mai lasati-ma cu acea limba Romana, deasta nu au luat bac-ul multi romanii ca sunt profesori pe net....

     

    Eu am intrebat ce se mai poate vizita in zona Brasovului ca as vrea sa merg in acea zona, cred ca voi merge la Piatra Craiului ca nu am fost. Si sa merg mai mult prin orasul Brasov ca e un oras foarte frumos.

     

    P.S. Robert, mai lasa nr tau de tel pe privat ca nu stiu daca il mai am, daca o sa ajung in Brasov te voi suna daca vrei.

  7. Mda, m-am cam grabit si am mai sarit cate ceva, (o virgula, merit inpuscat...) da asa e, as vrea sa vizitez Crucea Caraiman si Sfinx, Babele etc.

    Dar parca as merge la Piatra Craiului. E greu sa ma hotaras ca e mult de vizitat si nu am mult timp, pentru timp mult trebuie si bani multi... in fine...

     

    Robert iti multumesc, am foat la castelul Bran, la cetatea Rasnov, cu telecabina la Poiana Brasov, la Tampa nu am fost cu telecabina.

     

    De ajuns as vrea pe la sfarsitul luni curente aproape de ziua mea si as vrea vineri-sambata si duminica sa plec

  8. As vrea sa mai merg anu asta la Brasov prin zona, nu chiar oras Brasov, am mai fost in zona si la Rasnov, Bran, Poiana Brasovului, e foarte frumos, dar am mai tot fost si vream sa stiu daca prin zona Brasovului mai poate fi ceva vizitat si sa pot ajunge cu motoreta. As fi vrut sa merg pe la Busteni Piatra Arsa sa ajung la Babele, la crucea aia, sfinx, dar cred ca imi ea prea mult timp si nu prea am asa mult timp disponibil si cred ca si bani mai multi. Eu vream cu un buget mai redus si sa stau 2 nopti prin zona Brasovului la munte cazare pe la casute ca e mai ieftin.

    La Vatra Dornei sau Borsec nu cred ca e ceva de vazut, zic ca nu e ca la Brasov.

  9. Zic cu oboseala la drum lung mai depinde si de la motor la motor, pe ceva choper nu e acelasi confort ca pe o vitezana, sa nu mai zic de motoreta mai mica care stabilitatea cam varza (cum am eu) Si eu am mers sute de km intr-o zi, dar nu zice nimeni sa merg incontinu. Si la masina e obositor, mai mult te oboseste traficul si ca stai atent. Cand simnti ca nu mai poti, te doare spatele sau amorteste mainele, tragi pe dreapta. Asa faceam.

     

    Eu cand mergeam drum lung cu motoreta, seara mai mergeam si pe jos prin statiune pe la munte una alta. Nu e chiar asa de speriar :)

     

    Dar cand vi acasa cam ceva zile iti trebuie sa iti revi ...

  10. intentii laudabile cu acest topic; pacat ca s-a blocat exact in perioada favorabila pt. iesiri de grup; intre 21.04 si aug. nici o postare ! ce s-a intamplat cu plimbarea planificata - maramures, apuseni, etc. ? nimic... poate pt. 2013, se va reusi ceva coerent si concret, ma declar deschis dialogului constructiv.

    Ai dreptate, multi au dat inapoi, poate au probleme cine stie. Eu ce am planificat in acest topic am si facut: Bicaz, Lepsa si altele pedeasupra. Si eu am vazut ca nu prea sa postat vara in acest topic, multi in iarna faceau planuri ca merg nu stiu ce si cand a venit vara tacere :)

  11. Eu nu stiu sigur cat am ca nu am facut poza adica nu gasesc o poza cu bordul de aproape mai din primavara. Acum am in prezent 26400 km si stiu ca in primavara aveam cam 12.000-13.000 ceva de genu... Nu m-am inscris ca nu am crezut ca o sa fac eu asa multi km, ma gandeam ca sunt alti cu peste 20.000 km :smile: Si in primul rand chiar daca ma bagam la concurs, nu ma bagam neaparat pentru premiu... Nu prea le am cu concursurile :smile:

  12. Gata si excursia, azi am ajuns acasa, nu am vrut sambata sa ma intorc si am mai facut un ocol pe la Slanic Moldova. A fost foarte frumos...

    Drumul de la Miercurea Ciuc la Comanesti e super extrem de dezastru, ca peisaje nu e cine stie ce, multe sate deci nu prea merita. Mai bine mergeam pe la Tg Secuiesc si treceam pe la lepsa dar...

    Am fost pe acest traseu, prima zi:Acasa-(drum prost pe unele locuri chiar foarte prost, sunt si portiuni bune, dar putine)-Barlad-Vaslui-Roman (intre Vaslui si roman chiar pana la Tg Neamnt e drum cam prost, deci ocoliti)-Tg Neamn-(vizitat cetatea neamntului si ceva manastiri, Sihastria, Seucu, Neamnt, Agapia si ce mai era pe acolo)-Piatra Neamnt-Bicaz (izvorul Muntelui la Baraj unde m-am si cazat la Motel Cristina la casuta si dupa am mers pe jos prin zona pana la baraj si inapoi. A 2a zi: plecat de la Baraj Bicaz spre Durau pe malul lacului, drum cam prost dar si unele portiune bune, dar merita ca peisaje, am ajuns la Durau unde m-am si cazat la Hotel Brandusa la casuta (partea proasta ca nu ai priza in camera si nu poti duce motoreta langa casuta, dar super liniste si frumos si aproape de statiune, in rest pana seara tarziu plimbat pe jos prin statiune. A 3a zi plecat pe drumul intre Durau si izvorul muntelui, drum cam forestier unele zone, dar merge, e super liniste si frumos, pustiu mai trecea o masina foarte rar, pentru iubitorii de natura e foarte bun, cam scurt dar, nu te grabeste nimeni din spate ca sa-l faci repede, deci mers incet il faci lenger. Ajungi la un moment dat si vezi lacul Bicaz.... belea ce peisaj acolo. Multe trasee turistice pe munte, cel mai scurt era la cascada Duruitoare parca cam 2.30-3 ore dus, nu ma fost, nu am avut incaltari de munte (eram cu cizmele de moto care am cam facut bataturi la mers pe jos) si nici antrenat bine nu prea eram. Am vazut barim de jos masivul Ceahlau. Am ajuns la Cheile Bicazului-Lacul Rosu, cam aglomerat era, dar asta e, m-am cazat tot la casuta la Hotel Turist, zona frumoasa linistita, cam greu accesibil pentru masina/moto dar merge. Tot asa plimbat pe la lacul Rosu si prin zona tot pe jos, nu mergeam deloc cu motoreta daca apucam sa ma cazez, nu avea rost si mai vream sa beau si eu o bere ca tot omul si sa ma plimb lenger cu haine civile. A 4a zi plecat de la Lacul Rosu spre Gheorgheni, drum cat de cat bun, unele zone mai distruse, dar ca priveliste e super, ajungi la un moment dat sa vezi soseaua de sussau de jos ceva cam ca la Tansfagarasan... De la Gheorgheni pana la aproape de Miercurea Ciuc la Racu e belea drumul, foarte bun si viraje multe si drum lat nu prea te incurca nimeni, de la Racu pana la Frumoasa e drum bun, chiar foarte bun unele zone, deci merita, de la Frumoasa pana pe la lac e cat de cat bun, dar dupa incepe dezastru de drum, e cu placi de beton si peticit la misto cu denivelari parca a aruncat cu mortar pe jos... si gropi, ocoliti acel drum daca tineti la moto/masina voastra. Ajuns la Comanesti era alta viata, drum foarte bun, si de aici am fost la Valea uzului, drum prost pana la un moment dat dar incepe si foarte bun drumul care intra in padure si virajat, super drum cam pana la baraj ca dupaia incepe cam prost si nu am mai fost prea departe. Si cam tot atunci m-am gandit sa nu ma duc acasa inca si sa mai stau o noapte prin zona montana, si cum Slanic Moldova era in drumul meu am mers pana acolo si stat pana duminica dimineata cand am plecat acasa, cam devreme am plecat, si am ajuns acasa, ce frumos a fost parca a fost un vis frumos care nu as fi vrut sa ma trezesc vreodata... Asta e viata, alta data cu alta ocazie. Total cam in jur de 1000 km parcusi.

    Si acesta e traseul: http://goo.gl/maps/WWsJp

    O sa fac odata o lista cu drumurile care merita sa le faci si starea lor, cele care le cunosc eu si care am fost.

    Si ceva poze:

    http://www.pro-bike....e-zone-din-jur/

    Si mai multe poze pe blogul meu acolo si ceva filmulete.

×
×
  • Creează O Nouă...