Mergi la conţinut

zola

Membri
  • Conţinut

    18
  • Membru din

  • Ultima vizită

  • Days Won

    1

Tot ce a postat zola

  1. Wow rapunsul tau este foarte obiectiv :))) cat ti-a luat sa il gasesti pe net ? 0.13 secunde ? incearca o cautare a cuvantului TIGAN cat ''hituri'' ai cu prezentari de personaje tiganesti care fac ceva in viata aia a lor si cate ca infractori ? Maine poimanie o sa imi ca din vina mea tiganul pe care l-am avut in clasa a patra s'a lasat de scoala si acu' are cazier penal pentru furt , eu l-am caftit cand era mic dupa ce l-am prins scotocind la mine in ghiozdan dupa ora de sport , trebuia sa il iau cu frumosul , => Mai tigane iti plac cariocile mele ? le poti avea tu caci pariti tai nu isi merit sa iti cumpere , caci de trebuie sa isi duca la lustruit colacii de ''haur'' si sa isi cumpere inca o tapirerie cu caprioare :) Iti propun un experiment , incearca sa mergi cu bicicleta intr-un cartier/sat/comuna/orasel tiganesc uite ca o parte din Zarnesti (indiferent de ora s indiferent de anotip ) si o sa iti garantez ca ori te intori cu bicicleta facuta colac pe cap ori fara ... sau parcheaza un motor la un magazin ''satesc'' si pana iti cumperi tu tigarile motorul tau deja ''PAF'' hocus'pocus a disparut la coana omida in curte si il preface in motor cu ''acte'' de italia ''vere'' !
  2. Hai sa lasam deoparte ''discriminarea'' , si faptul ca nu se spala sau ca fura sau alte ''povesti'' populare . Intr-o situatie ipotetica ... te duci la piata vrei sa iti cumperi un kiliogram de cartofi ( sau barbule depinde ce etine esti ... ) , de la cine ai o sansa mai mare sa iei cartofi stricati de la tarani sau de la tigan ? Vrei sa iti cumperi un telefon SH de la cine este mai proabil sa fie de furat sau cine stie ce macheta de la roman sau tigan ? de duci in targ unde este cel mai posibil sa gasesti furaciuni sau cu ''acte '' de italia ? Nu zic ca nu sunt tigani care nu fura sau care chiar muncesc , dar uite eu unul de la gradinita stiu ca tiganul imi fura creioanele colorate , la scoala ramanea repetent pana ear exmatriculat . Boxa de la bloc mi-a fost sparta de tigani ... caloriferele de la casa de la ''tara'' mi-au fost furate de tigani ... etc Cati dintre tigani platesc taxe si au venituri legale ? Si sa iti zic ceva mciaulih , discriminarea de care vorbesti tu este doar in mintea ta si a tiganilor pe care ii stragi la piept atat . Vrei sa stii dece ? pai uite daca nu i-am tolera nu ajungeau aici :) vrei sa imi spui tu mie ca daca vreun tigan face facultatea de medicina nu isi gaseste de lucru ? Cum ai vrea tu sa angajezi un tigan care are 5 clasae si cazier lung cat un sul de hartie igienica , la un stand de mobile ? de ex . Sau te referi ca tiganii imbracati ''traditional'' nu sunt lasati sa intre in spatii private sau unele spatii publice ? , pai simplu , eu daca m;as duce intr-un mall sau la opereta/teatru imbrcat in clovn sau as emana un miros ''dubios'' as fi lasat sa intru ? Discriminarea de care vorbesti tu NU EXISTA ! indiferent de etnie , si avem destule
  3. In primul rand as vrea sa ''lamuresc'' niste ''chestii'' 1 . Velomobil-ul defineste doar vehiculele propulaste de om (HPV-uri) cu oarece elemente de caroserie . Deci constructia poate fii clasica o roata in fata si una in spate ; tadpole doua roti in fata si una in spate ; delta , o roata in fata si doua in spate sau quad sau cate roti vrei sa ii puneti . 2 Pozitia recumbenta (pe spate) favorizeaza cadenta ridicata , si fara prea mult efort , si este mult mai comoda decat pozitia clasica pe bicicleta . Asta o data ce treci peste faptul ca stai mult mai jos decat esti obisnuit . Cineva spunea ca este mai scump de construit unul decat de facut . Nu sunt de acord , asta daca aveti chef si timp de mesterit la asa ceva . In principiu daca ai loc in garaj ar trebuii sa iti poti face un tadpole 28/20 cu aporoximativ 2000=3000 lei asta incluzand si o carapace de fibra de sticla , dar fara parpriz gen ''cockpit'' . Idea cu velomobilul sau cu HPV-ul nu este deloc noua sau inovativa , exista brevete in europa si us incepand din anii '20 , mie unul mi se pare absurd sa dai 7500e-9000e pe un kit de velomobil in crabon , avand in vedere ca la 12000-14000 iti poti lua un kit de monopost F1 din anii 40-50 cu (virgula) care o sa ai un ''fun'' inzecit . Utilitate velomobilor este destyul de relativa , adica da poti fi ecologic and stuff , dar inafara de a te transporta pe tine poti face ceva ? Nu prea , nu prea posti cara nimic cu ea , vietezele sunt eralativ mici , iar demarajul este la fel de mic , daca vrei sa ajungi cu ea la munca unde trebuie sa ai o tinuta ''office''' ajungi gata sifonat si lista continua . In schimb daca se vrea o plimbare pe la munte sau prin tara este o ideie buna (asta daca am avea sti strazi bune.. ) Cu putina indemanare un velomobil se poate transorma intr0un hribrid electric sau cu benzina si asfel scapi de ceva dezavantaje ....Dar un fapt ramane nu este o solutie la nimic , intr-un oras mare fie el Bururesti Timisoara Londra sau Tokyo .
  4. Da' cum te duci cu asta la pompa ? II pui ovaz super 95 ? Pe asta daca nu il asiguri cu lantu' de gard fuge singur , nu mai trebuie sa vina hoti Are carte tehnica sau carnet de sanatate ?
  5. Se poate OMOLOGA intradevar costa ceva dar se poate ! atat timp cat indeplineste regulile de siguranta , si sunt facute testele statice si dinamice se poate omologa , duceti-va la rar si interesati-va ...''ungeti'' pe acolo si aflati mai multe ! Ce naiba sunt astia la tara care au omologata tot felu' de tractoare dacii cu 6 rotii , motogatere si alte masiinarii si nu iti inmatricvuleaza nimeni un trike ? Daca eu imi aduc din uk sau usa un bike facut pe comanda nu il omologheaza , sa fim seriosi , atat timp cat corespunde cu normele de costructie se poate omologa (cate trikuri scutere moto-chestii a facut Iustin Capra si majoritatea sunt omologate / brevetate etc etc ) , normal ca daca un bike sau un trike are cadrul stramb sudurile facute cu electrodul fcaute de nea' gica de la scularie , piesele satu sa cada , sunt impovizatii cu duiumu , nu ti-l omologeaza nimeni . O ideie ar fii sa iei o motocicleta si sa folosesti cadrul ei , omologarea facunduse ca ''impovitatie'' sau ''imbunatatire'' sau ... de loc . Dar trebuie sa arate si ea calumea , am vazut acum cativa ani un trike fcaut in rasnov bomba pe roti doua motocicleta sudate si un cadru fcaut din profile metalice , suduri intarite cu suriburi etc etc . sunt si pe youtube cateva , daca (virgula ) cauti mai bine pe net o sa gasetsi cateva planuri a semanatoare cu ''t-rex '' sau cum ii zice la trikul asta apartut anul trecut ... Bafta !
  6. Cu ceva timp in urma am acizitionat o mobra cu pedale arata patetic si mergea la fel de patetic dupa ce mi-am vopsit cadrul si rezervorul in niste culori mai normale , si am curatat straturile de rugina . m'am decis sa ii schimb segmentii in speranta ca v'a merge mai bine zis si facut comandat segmenti , comandat garnturi , am scos cele trei suruburi din chiulasa , am tras chiuloasa , tras cilidrul de otel , am schimbat segmentii cu chiu cu vai dupa 2 ore pierdute si un pachet de tigari fumat am vazut si eu pini aia asamblez inapoi cilidrul , surpriza nu mai mergea nici de'al naibi , zic gata s'a stricat bobina , bobina din targ fara pretentii la gunoi , incerc cu bobina de dacie pac-pac scantei mici si amarate , curat un pic capatul bujii desii era noua , si largesc distanta intre electrozi pana la 0.5 (atat zice in manual ) bujia era de 0.2 (cumparata de la acelasi magazin ca si celelalte piese de la un magazin online ... ) bun ....bag bujia la loc fac legaturile la bobina , pun un manson pe axul motorului , si surubennita electrica .. si nimic nici poc nici fas nici nimic .Zic gata caput am facut prea mare deschizatura .. o fac din nou de 0.2 iara nimic , pun mana pe un multi metru si incep sa sap verficic curentul .. 2v pe bobina douasute si ceva de mV la lumina ...am ramas prost , zic ca o fi vreun scurt ceva incep sa verific aveam scurt pe toate iesirile , desfac volanta cu ventilatorul , supriza inauntru balta de benzina curgea pe langa simering desfac bobinele desfca platina defac condensatorul asat are o bucatica de pasla care atingea axul motorului imbibata in benzina ( e vreun fel de colector ceva ? daca in sterg si il usuc isi ''revine'' sau trebuie cumparat altul ? ) Revin cu poze si alte intrebari mai traziu. Stie cineva un magazin serios de unde pot cumpara simeringuri ? Desemena cum pot verifica compresia ? Am impresia ca este slaba adica daca puneam mana pe variator il roteam fara probleme cu toate ca am segmentii schimbati ...
×
×
  • Creează O Nouă...