Mergi la conţinut

frigider

Membri
  • Conţinut

    203
  • Membru din

  • Ultima vizită

Postări adăugat de frigider

  1. Salut, stiu ca era pe site un catalog moto destul de smecher unde puteai sa filtrezi moto dupa tot felul de specificatii - era f util pt cineva care vroia sa -si cumpere o moto, bifa niste criterii si ii apareau niste modele - super smecher.

     

    Mai e pe vreundeva? Eu nu am reusit sa-l gasesc.

     

    Noroc!

  2. esti cam inalt, intra aici http://cycle-ergo.com/ sa vezi cum o sa stai pe ea

     

    nu cred ca ai cum sa dai gres cu moto asta.

     

    sa-ti vina bine ca dimensiuni poate doar daca ar fi sa iti iei altceva, la cat esti de inalt poate o capra de enduro/touring gen yamaha xt660z

     

    2015-Yamaha-XT660Z-Tenere-EU-Race-Blu-St


    da asta e monocilindru si iti vibreaza ochii in cap.. scapi de una dai de alta. (sau poate nu esti asa sensibil la vibratii :D )

  3. O sa incerc. Poate sunt eu suparat pentru ca nu-mi iese. Am si pauze f mari intre sedinte. O sa incerc data viitoare sa o merg 5 minute cu ea pe linii drepte. Mersi oricum.

    omule, graba strica treaba.

     

    inveti exersand, nu neaparat fortand.

     

    tu trebuie sa faci jaloanele alea cat sa iei permisul, atat. Nu tre sa le faci intr-o roata si nici nu cred ca e vreo limita de timp (la mine parca nu a fost)

     

    Vezi-ti de ale tale, fa ce trebuie sa faci sa iei permisul si nimic mai mult.

    La scoala inveti cat sa iei permisul, restul se invata in trafic. Nu te gandi ca vezi doamne daca la momentul astas nu poti sa faci jaloanele alea ca instructorul vei ramane la nivelul la care esti acum mereu.

  4. salut, o sa zic asa din auzite cate una cate alta, rog posesorii sau cine o mai fi pe aici si se pricepe sa ma corecteze daca bat campii.

     

    daca zici ca ai merge mai mult pe asfalt atunci parca VStromul suna mai bine, e orientat mai spre sosea.

    Esti cam inalt tu asa, nici sa fie moto prea mica..VStromul e cam "mic de inaltime" (inaltimea la șa)

     

    La bmw te referi la F 650GS? Daca te referi la asta, sa stii ca e monocilindru = cam vibreaza, dar are si avantaje - consum mic.

    Si asta e cam mic de inaltime, eu am 1.83 si imi e mica moto asta..

    nu stiu daca are 6 trepte..

     

    Ca ”marime” cel mai bine cred ca-ti vine Transalpul din 2000, toti spun ca e a naibii de fiabila. (nu stiu daca sufera de releu de incarcare care se arde)

    Asta, ca si VStromul are motor in V = cuplu mai mare, adica un lucru bun cand ai 105Kg.

     

    Uite aici un site unde poti sa vezi cam cum stai pe moto

     

    http://cycle-ergo.com/

     

     

    De mers..nu stii pe unde o sa mergi pana nu o sa o ai, mie unul mi s-a cam pus pata de niste ”câmp”..

  5. Primul semn vine de la anvelope, unde aderenţa scade în medie cu 50%, sau chiar şi mai mult, dacă e vorba de anvelope sport cu compoziţie moale (specifice pentru asfalt uscat). Asta nu înseamnă că anvelopele cu compoziţie tare vor fi mai aderente, dar schimbarea la asfalt ud va fi mai puţin simţită.

    se cam bat in cap cele de mai sus :)

     

    oricum, e clar ca trebuie avuta mai multa grija.

  6. Salutare! Aici un inconstient! Inca nu am permis dar cand se va incalzi o sa fac scoala, dar ca sa fiu eu sigur mi-am cumparat motor. Yamaha R6 2001. Va rog sa nu incepeti cu "mai ai x luni zile ani de trait". Vreau sa stiu si eu cati L de ulei intra in ea apoi cati L de antigel si de care trebuie sa ii pun .. ce lichid de frana sa cumpar pentru a face o revizie generala completa pentru noul sezon! Va multumesc

    cati ani ai?

    stii ca s-a mai modificat metodologia de obtinere a permisului.(moto asta a ta se conduce doar cu A; ca sa dai de A direct tre sa ai peste 24ani, sau sa..nush, ai 2ani exp de A1..sau ce era inainte.)

  7. Nu stie nimeni unde se pot limita motocicletele la <35 kw in Romania ?

    Am zis eu ca e praf forumul asta.

     

    Pana acum nu se dadeau 2 bani pe chestia aia cu "in primii 2 ani de moto poti conduce moto cu max xx kw/kg".

    (stiu sigur ca m-a oprit politia in primul an si n-au zis nimic)

    Acum insa cu dosarelul penal chipurile o sa se tina cont.

     

    Pana acum nu era "piata" pentru limitarile astea, mai stai 1-2-3-4-5luni si vezi ce se intampla..de facut ar trebui sa se faca la service-uri autorizate? La RAR? Naiba stie, nu ma pricep. (la modul sa fie facut cum trebuie, nu doar in acte).

  8. Sunt sau nu sunt motociclist, aceasta-i întrebarea!

    Rasfoiam un catalog ce conține produse legate de motociclism... de la caști de protecție, combinezoane, protecții, până la obiecte personale de tot felul, bineînțeles, pe aceeași tema... ceasuri, brelocuri și chiar pernuțe... Desigur, ca în orice catalog care se respectă, gasim nelipsitele imagini ce însoțesc produsele spre convingerea potențialului cumpărător. În ceea ce privește efectele comerciale urmărite, nu am nimic de comentat... tot respectul și toată libertatea... Însă am observat cateva aspecte, care în opinia mea au și efecte secundare nedorite și chiar nocive, aș zice... De fiecare dată întâlnesc în imagini genul de barbat dur, neînțeles, misterios... „motociclistul adevarat”, care privește cu satisfacție și zâmbind numai motocicleta sa ori partenera de drum, care arata impecabil, ați ghicit! În rest afișează o mina de sictir total catre toți cei care îl înconjoară... Pe mine acest gen de comportament ma duce cu gandul la copiii răsfățați, care au aceasta atitudine față de jucăriile preferate, ei având totuși o scuză, căci nu și-au format încă personalitatea și pot fi corectați prin educație. Deci, aceasta imagine falsă a barbatului motociclist, cu succes recunoscut pe plan mondial la femei, mie unuia nu mi se pare ca ar avea prea mare legatură. Cărei femei i-ar plăcea un înfumurat acru, ce nu da atentie decât unei biciclete cu motor? Și care se mai crede și centrul Universului când e călare... înțelegem de ce toate conservele trebuie să se dea la o parte din calea lui precum apa din calea lui Moise. Pâna aici, nu ar fi mari probleme, deoarece aceste lucruri țin de mintea acumulată în creierul motociclistului și au efecte în mare parte în comportamenul său social, fiind etichetat de multe ori ca papagal.

    Să mergem mai departe cu catalogul... există două categorii de imagini... tolăneala și călăreala.

    Tolăneala apare când ni se înfățișează un motociclist îmbrăcat impecabil, de multe ori în alb, parcă scos din cutie, tolănit într-un fan perfect aranjat, iarba, flori etc... cu un zambet tâmp pe față, admirand creația lui Dumnezeu, pe care dacă nu avea motocicleta ce l-a adus acolo, nu ar fi observat-o niciodată... Situație ce nu are legătură de multe ori cu realitatea. Motociclistul de multe ori ajunge la destinație murdar, nu are unde sa se așeze de praf și mizerie, e transpirat și pute ca un cățel plouat... de aici și relaxarea complet inexistenta...

    Călăreala este reprezentată prin fotografii în care motocicliștii aleargă de nebuni pe serpentine... fotografii cu motocicletele înclinate la limita aderenței... Pai ce ni se induce involuntar de aici? Că barbatul motociclist de succes, plin de femei și invidiat de toți, este ăla de își ia motor, e mandru și sictirit și alearga pe șosele ca toți să vadă ce tare e el... ca e ca ăia din catalog... Dar ăia sunt profesioniști, echipați impecabil, cu motoare excelente, fotografiați în condiții perfecte (nu de lumină.... de drum) Și vine păcăliciul nostru, își ia o cazătură de motoretă cu 1000 euro (firește ca impecabilă, că așa a zis vânzătorul), își pune în cap și o cască second hand spartă și cu două numere mai mari, bermudele lui bunică-su’ și dă-i nene, blană pe drumuri cu gropi, prăfuite și cu balegă, ulei și ‘prieteni’ de trafic, cu anvelope tocite și tari ca piatra (vezi Sorcova vesela, versetul 5 parcă !!!) să fie și el șmecher, să facă o filmare și o poază pentru Facebook, sa-l vadă gagica pe care vrea să și-o tragă... Și în loc să-l vadă aia, să se umezească toată (de la ploaie), îl vad eu la stiri înfipt într-un copac sau sub vreun camion...

    Revenind oarecum la realitate, știu că această abordare este exagerată, trasă de păr, însă tare mi-e frică să nu fie și ceva adevăr în ea.

    Eu astazi, în drum spre serviciu cu motoreta, m-am întâlnit la semafor cu alt motociclist. Ne-am salutat și am pornit mai departe, domol... mai rapid decât mașinile, dar cu o viteză ce denotă responsabilitate și prudență. Ajunși la alt semafor, am schimbat o vorbă și ne-am continuat drumul apoi. Am rămas surprins caci motociclistul avea o vărstă apropiată de 50 ani. Nici eu nu sunt departe de 40. Deci, suntem un fel de veterani sau moșnegi, cum ne-ar numi cei ce pleacă pe o roată de multe ori de la semafor... frânează pe alta... și se mai opresc și sub altele din nefericire...

    Ma gandeam că dacă toți am fi echipați corespunzător și pe corp și la minte, ar fi mult mai puține evenimente... și întorcându-mă la catalogul cu pricina, mi-am zis... Nu! Nu vreau sa fiu un motociclist de succes, vreau doar să ma plimb cu motocicleta, să beneficiez de avantajele ei și să rămân aceeași persoană, fie lângă motoretă, fie fără ea.

    Sa fim sanatoși!

    Ce-ai vazut in catalogul ala vezi in orice reclama, numai "succes" adica.

    Ce naiba si la guma orbit in reclama rade ala la una si gata, si-o trag :D

    Cataloage de genul ala cred ca au cea mai mica influenta..mai degraba as "da vina" pe moto gp :)

    Vina adevarata, fara ghilimele, apartine mintilor necoapte :) sa nu judecam prea aspru "copiii" pentru ca sunt niste copii. (mai grav e la aia care nu mai sunt copii dar se poarta ca unii..fiecare cu treaba lui! Cat timp nu ne deranjam nu dau 2 bani pe existenta lor )

  9. eu mi-am luat r1 din prima, ca nu aveam bani multi si era la oferta. Stiu ca puteam sa iau ceva mai mic, dar pierdeam oferta. Si na.. ca nu am patit nimic.Si am fost la terasa deja de 5 ori. De 2 ori in echipament, arlen ness, arai, alpinestars, d'astea cu a. Fain, doar ca iti tin prea cald. Si am fost de 3 ori in tricou si tenisi si tot n-am patit nimic.

    Da, daca mi-as fi luat zx10 sau gsxr1000, altfel statea treaba. Diferenta dintre un zx10 si r1 e mult mai mare decat va ganditi. Chiar mai mare ca intre dr125 si dr650 sau r6 si r1. Ah, ea sa uit. Am facut o tura si din cheia pana la brasov. Acolo prin curbe m-a luat o yamaha xt 125 supermoto. Da n-ai ce face, supermoto prin curbe rupe. I-am aratat eu ce inseamna moto cand am ajuns la niste linii drepte mai lungi. Dupa am stat si cu el la o terasa. Copil prost, la 16 ani se crede motociclist. Cum a venit ploaia, a si plecat, in loc sa astepte si el ca omu' sa se termine. Si era duminica, unde se grabea asa?!

    Deci eu zic ca se poate cu ceva mai mare, chiar e super. Am deja o luna experienta. Si din experienta va zic ca ruuuupe. Daca nu aveti bani de r1, nu va luati r6, ala e de copii, mai bine asteptati cumpatati pana mai primiti ceva bani. E drept, eu am mai cerut si de la tati. Si pentru aia care zic ca unu de 600rr e mare. Pai cum sa fie mare cand are mult sub 200kg? La choppere asta ma sperie.

    Luati-va fratilor r1, ca e cel mai bun de incepator. Eventual, la scoala cereti sa faceti poligonul pe r6 sa simtiti si un motor mai micut. Ascultati si de astia un pic http:\\www.incepatorpeR1.ro http:\\www.R1learningmoto.com

    vb serios?

  10. am o mobra hoinar care se ridica pe o roata din toate pozitiile mobra nu e 2T?poate de-aia. drept urmare am si tras vreo doua cururi de pamant si am testat si casca. Pe partea cealalta, Cbr-ul nici sa imi doresc nu pot sa-l ridic pe o roata, asa de lung este.

    parerea mea e ca se poate sa conduci mare din prima doar daca ai si statura de asa ceva(scuzati cinismul dar cine are de dat coltul il da si de pe bicicleta daca pedaleaza tare) .

    Baiatul de la care am luat-o eu avea 1.70-17.5 si nu cred ca avea mai mult de 60 kg. Saracu a vandut-o ca nici nu putea sa o tina pe picioare, apai sa mai traga de ea oprita.

    sanse mari s-o scapi de pe loc (iti aluneca un picior, calci intr-o groapa, trebuie sa ajungi bine si sa ai si ceva vlaga-n tine sa o salvezi

    Cred ca un incepator ar trebui sa se fereasca mai ales de categoria motocicletei decat de cmc cubi. Am urcat pe un cbr de 600 care este mult mai nervoasa decat a mea(desi e de 1000 intra la sport turing).Sincer nu m-am simtit in siguranta pe cea mai mica.

    nimic mai corect. cai+cuplu+viteza de raspuns a acceleratiei=cele mai mari probleme

  11. sa fac o paralela cu categoria B: tot praf iesi..adica eu unul eram praf la-nceput (sper ca nu mai sunt)

    bine, la auto e mult mai usor ca stai in cur si dai din maini, n-ai parte de "fixare", ai si ABS..

    dar ideea de baza ramane, tot cam praf esti. :)

    pe viitor, cu cresterea nr de motoristi sigur se va mai imbunatati cate ceva.

×
×
  • Creează O Nouă...