Mergi la conţinut

Dezlănțuiți Iadul Pe Circuit, Pe Aici Nu Se Trece!


green.kecske

Recommended Posts

Robert Mureșan face senzație pe Motorpark România, singurul circuit adevărat din România. Deși a anunțat că nu poate lua parte la această etapă din motive financiare, extraterestul a reușit să ajungă la circuit sâmbătă.

 

post-41220-0-49615500-1440486361_thumb.j

 

Vremea nu a ținut cu noi, o ploaie sâcâitoare s-a abătut de câteva zile pe Adâncată. Setările au fost făcute și Robert a reușit să domine antrenamentele și calificarea impunându-se clar în fața pilotului oficial Motorrad BMW Bulgaria Martin Choy, cel mai titrat pilot al Bulgariei, cât și în fața pilotului oficial Motorrad BMW România, Cătălin Cazacu.

 

Robert era pregătit după cum ne declară, să aibă o cursă frumoasă și să cucerească primul titlul est european de pe Adâncată.

 

A doua zi cu 25A°C în aer și un circuit uscat, anunța deja o zi bună pentru cursă. În sesiunea de warmup pe care Robert l-a început dezlănțuit, pe virajul 13, a pierdut fața și a căzut. Cu toate acestea timpul obținut a rămas timpul 1 al sesiunii la peste 1 sec față de Choy.
 

post-41220-0-91951200-1440486359_thumb.j

 

Crash-ul nu m-a speriat ne declară Robert: "Sunt lovit doar în mândrie, motocicleta are avarii minore. Am fost pe un tur foarte rapid, am frânat foarte târziu și am realizat că o să cad. Aici și acum nu trebuie să cedăm, le cer piloților români un singur lucru: "Dezlănțuiți iadul pe circuit, pe aici nu se trece!"
 

După un efort considerabil al mecanicilor cursa s-a apropiat de start, iar circuitul ca niciodată a fost inundat de spectatori atât pe terase cât și în tribună. O cursă fabuloasă a ținut asisteta cu sufletul la gură, o bătaie roată la roată Mureșan - Choy a făcut ca întreaga audiență să izbucnească în urale pe fiecare viraj.

 

Robert avea probleme evidente, motocicleta stock BMW S1000 RR fiind vizibl în inferioritate față de cea mai tare motocicletă de pe circuit, un Superbike veritabil, cea a lui Choy. Cu toate astea, Robert a fost foarte aproape să doboare iar recordul de circuit și reușește depășirea decisivă cu câteva tururi înainte de final, păstrează poziția de lider deși nu s-a putut desprinde la mai
mult de 1.126 secunde.

 

post-41220-0-46244000-1440486360_thumb.j

 

Venit în parcul închis, asaltat de presă, echipă și fani ne-a  "Am avut o cursă foarte frumoasă, știam că Choy este un pilot foarte rapid și că merge așa până la final. Din turul de formare am văzut că nu funcționează launch controlul și de aia am avut și startul puțin precipitat, iar în virajul 6 în primul tur al cursei am făcut un highside foarte puternic, am reușit să salvez motocicleta dar am aterizat pe rezervor dar am pierdut poziția. Am realizat că nici traction control nu funcționa și a trebuit să schimb strategia pentru că diferențele dintre motoare devenise brusc prea mare. Ghidonul drept a pierdut un șurub și s-a strâmbat mult către interior dar refuzam să renunț și am luptat să păstrez titlul în România.

 

Ne-am depășit de câteva ori dar am reușit să trec în partea tehnică a circuitului unde pe viraje eram mult mai rapid. L-am observat câteva tururi pe Choy și am pregătit bine depășirea. Publicul este incredibil, a fost o cursă care m-a întrebuințat maxim,
Choy m-a felicitat, echipele, colegii de pe circuit și publicul au fost cu mine și mă bucur pentru tot ce s-a putut realiza la această etapă. A fost incredibil, cu toți trăim un vis, în România, acasă, o competiție spectacol de cel mai
înalt nivel.

 

post-41220-0-96805400-1440486360_thumb.j

 

Mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de noi, în mod special prietenilor care au făcut posibilă participarea mea în ultimul moment la această etapă, mulțumesc echipei care a făcut tot ce s-a putut să îmi refacă motorul, așa cum am cerut... iadul s-a dezlănțuit pe circuit, nu s-a trecut de noi!"

 

Robert devine deja Campion Național la clasa Superbike 2015, păstrând titlul, și câștigă și etapa de Campionat EstEuropean.
 
Daniel Onoriu, la clasa Superbike 1000 Debutanți, a dezlănțuit iadul pe circuit la clasa sa, iar după investiția în BMW-ul sau, un BMW S1000 RR, a distrus orice șansă de a fi prins încă din primul tur. A terminat la o distanță zrobitoare de peste 7 secunde și ține titlul în România. Pe final Ono nu a mai tras fiind anunțat de echipă că are deja un avans confortabil, a mers la conservarea materialului de concurs și la o cursă tactică.

 

Ono ia un avans bun și în clasamentul general, ceea ce îl aduce foarte aproape de câștigarea clasei de Debuntanti Superbike 1000 - 2015. Daniel ne spune: "Aș vrea să explic puțin că eu nu am o formă care m-a consacrat în moto, nu am mai alergat la moto din 2004-2005, când am mers doar 6 sau 7 etape. Deci mare experiență pe circuit eu nu am. Am experiență în motorsport doar asta cred că e doar a 10-a etapă moto din viața mea. Mă bucur că reușesc să progresez și nu o să vă dezamăgesc. Sunt mulțumit de rezultat, un titlu de campion al etapei de EstEuropean este minunat.

 

Mulțumesc fanilor, publicului, echipei și prietenilor de pe ciruit. Ne vedem la următoarea etapă."

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...