Mergi la conţinut

PzKpfW

Membri
  • Conţinut

    58
  • Membru din

  • Ultima vizită

Tot ce a postat PzKpfW

  1. V-Max e tatal segmentului de Power Cruiser si pana recent, singurul sau reprezentant. Cei care au venit recent sa se bage in nisa asta se plaseaza pe de-o parte si de alta a V-Max-ului. Triumph Rocket mizeaza totul pe putere si cuplu. E mai mare, mai greu si cu un motor mai mare decat Yamaha. La cruising (cu stil!) pe drum intins le da clasa celorlalte doua. Pretul e pe masura, dar oricum nu e o motocicleta care sa se vrea de serie mare. Diavel se baga pe partea opusa: e un fel de V-Max care a tinut o cura de slabire. Ceva mai micut, cu un cadru si o roata spate mai inguste e mai agil, cere un mers ceva mai "sportiv", si se bazeaza pe un uz semi-urban si placere pura pe curbe. Marele atu fata de V-Max e pretul (cu cateva mii de Euro mai mic decat V-Max, luand in considerare versiunile de baza), lucru normal considerand faptul ca Ducati vrea sa vanda mult mai multe Diavel-uri fata de cate V-Max vrea sa vanda Yamaha. Hypermotard-ul imi place mult, e o jucarie geniala si distruge tot in oras, mai ales versiunea 1100 EVO. Cel de 700, ca performanta pura e poate sub un SM de la KTM, dar are mai mult stil. Totusi, e cam limitat cand iesi din oras si mi se pare ca locul ii e ca o a 2-a (sau a 3-a, a 4-a, etc.) motocicleta, sau utila pentru motociclstii de ocazie.
  2. Mie nu-mi place ce face Ducati acum. Ma refer la strategia de marketing. Condusi de deviza "daca nu cresti, mori" incep sa se intinda pe segmente de masa care nu ii reprezinta. Traducerea acestei strategii sunt Multistrada 1200 si Diavel si mutarea unei parti a productiei in sud-estul asiei. Nu e neaparat un lucru rau, pentru ca mai multi bani inseamna dezvoltare mai buna a viitoarelor modele, dar isi pierd din notorietate, blazon si fanii fideli. Cat despre Brutale 750, S4R, TNT 1130 si Speed Triple 1050 le gasesti pe toate la preturi similare in Italia (pentru intre 5500 si 6500 iei oricare dintre ele), deci trebuie doar sa te hotarasti ce-ti place De Mac Motorcycles nu am mai auzit de cand era la stadiul de proiect. Aveau niste idei bune, dar nu am vazut/auzit de nici o motocicleta produsa "fizic" de ei.
  3. S2R 800 e cel mai bun Monster ca raport performante/look/pret. Fizic arata exact ca un S2R 1000. Ca diferente tehnice are ceva mai putini caluti, aprindere pe o singura bujie, ambreiaj in baie de ulei si frana fata ceva mai putin potenta (disc de diametru mai mic si etrieri cu cate 2 pistonase), dar sincer nu ai sa simti nevoia de mai mult. Pentru oras e geniala, si e destul de potenta si in afara. E ceva mai scumputa decat Monster 620 (Monster-ul "entry level"), dar isi merita toti banii, clar! Macar pentru faptul ca are bascula monobrat si radiator de ulei, iar vara nu stai cu un ceaun incins intre craci. Acum, tu fiind obisnuit cu 4L o sa ti se para diferit un V. Ori o sa iti placa grav si n-o sa mai ai liniste pana nu te vezi cu vaca italiana in batatura, ori nu te impaci cu caracterisitcile V2-ului si o sa ramai la linie pe veci. Iar in cazul din urma, Z750 mi se pare o alegere foarte buna. Nu m-am dat, dar mi se pare ca arata mai bine si mai "viril" decat concurenta (Suz, Yamaha si Hornet-ul de la Honda), si ai fi castigat s-o pastrezi... Cel putin pana ajungi sa-ti iei Brutale de 750
  4. OK, sfaturi daca iti cauti S4R: - de la 2004 in sus (atentie la an: daca e din 2001, 2002 sau 2003 e de fapt S4 modificat) - maxim 25.000km, cu carte de service si revizia de 20.000km facuta! - doar nordul italiei (Veneto, Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna); mai la sud sunt toti "romani" - evacuare Roads, Zard, Arrow sau in cel mai bun caz Termignoni (toata, nu doar finalele, ca are catalizatorul separat); e pacat sa gatui sunetul ala - cilindru de presiune la ambreiaj schimbat, eventual si volanta (asta daca nu vrei sa-ti pice mana stanga de durere in trafic) - parbriz! (poate ti se pare ca nu e important, dar la peste 120 iti blestemi zilele) In rest, sa aiba piesele originale. Vezi ca are stock capacele de la curelele de distributie, aripa fata, protectiile laterale de sa si protectiile radiatorului de apa din carbon. Nu te lasa prostit ca sunt aftermarket Daca tii cont de toate elementele astea nu cred ca ai cum sa gasesti S4R la mai putin de 5500. Si cu vreo 500+ drum si bagat in circulatie in romanica... Si da, ai dreptate, Wakan au doar doua modele: Roadster Strada si Track Racer Special. Dar cel din urma e mai mult prototip - one off, fara planuri de productie. Oricum Roadster Strada e mai fain :) Si hai sa mai facem o aditie la lista: Ducati MH900e ...cica sunt 2 de vanzare pe e-bay la 1 milion $
  5. Preseupun ca vorbesti despre S4R-ul lui Titi - daca e asa, crede-ma ca e mare ocazie. Sau mai degraba a fost, ca l-a vandut. Si l-a vandut cu destul de mult sub 5500. Ca sa iti dai seama, eu pe al meu l-am luat in primavara lui 2010 din Italia (intr-adevar, cu evacuare Termi, dar cu mai putin carbon ca al lui Titi, deci se cam echilibreaza) cu un pic peste 6000. Deci, baiatu' asta care l-a luat de la Titi a facut afacerea anului. Cat despre Bimota Tesi, e cam acelasi lucru cu Vyrus (se vand si la aceeasi dealeri). Acelasi tip de cadru in Ω, aceeasi tehnologie de ghidon fara furca... De fapt Vyrus a luat Tesi 3D si l-a imbunatatit, mai ales cu un motor mai pe masura (Tesi 3D are motor desmodue, pe cand Vyrus 985 are un desmoquattro de pe Ducati 999R), de-asta am ales Vyrus-ul Voxan e un mic producator francez care e prea putin cunoscut. Au facut ceva motorete faine. Din pacate am auzit de ei doar prin reviste franceze. Charade cred ca e cel mai reusit. Despre Norton ce sa mai zic... marca de prestigiu, pe cale de relansare (l-au luat pe Tereblanche de la Moto Guzzi recent). De la Wakan, care model? Parca au vreo 3...
  6. Nene, e chiar periculos. Pe soare si vreme frumoasa nu se tine nimeni de tine, dar daca pleci undeva si te prinde ploaia... O sa acvaplanezi si la 30 km/h. Semi-slick-urile se descurca mai mult decat decent, si au ceva-ceva sculpturi sa lase apa sa se scurga cat de cat. Eu am semi-slick acum si personal mi se pare ca nu prea merita castigul de aderenta pe uscat fata de cat pierzi pe ud. Daca vrei musai sa cumperi, cred ca poate orice magazin moto sa iti aduca pe comanda (si nici nu sunt mult mai scumpe decat cele normale), dar din nou, daca nu mergi pe circuit nu vad rostul. Parerea mea.
  7. Lista pe care am facut-o nu e exhaustiva si tine de motociclete rare si exclusiviste. Am vrut sa fie motociclete care sa suscite dorinta pura, nu modele populare. Tocmai asta e ideea. Daca toata lumea ar avea Ferrari si Lamborghini, si-ar pierde din appeal si exclusivitate. KTM-ul l-am pus din 2 motive: - Desi ii zice "SM" nu este un Supermoto adevarat, care ar trebui sa fie mic, ingust, agil si in cele mai multe cazuri monocilindru. Asta are motor de 1000 si, in afara de suspensia cu cursa ceva mai mare decat media, se preteaza mult mai bine definitiei de "big naked". - Super Duke-ul nu prea imi place cum arata (mi se pare ca e cam dsproportionat). Nu e urat, dar 990 SM R e mult mai fainut.
  8. Pai V-Max, cum ai zis, e alta clasa. Power Cruiser. Pana recent era cam singurica in nisa asta, dar acum are doi competitori majori: Triumph Rocket si Ducati Diavel. Si deja intram intr-o gama prea larga... Cred deci ca cel mai dorit naked facut vreodata trebuie ales dintre armasarii astia: - MV Agusta Brutale 1078RR - BMW K 1300 R - Moto Guzzi Griso 1200 8V - Norton Commando 961 SS - Ducati Streetfighter S - Benelli TNT Titanium - Triumph Speed Triple 1050 - Ducati Monster S4Rs Testastretta - Vyrus 985 C3 4V - Aprilia RSV Tuono 1000R - KTM 990 SM R - Voxan Charade 996 Poate se face un poll sa vedem care e cel mai iubit.
  9. Vezi si tu pe unde anume curge si o sa iti raspunzi singur la intrebare
  10. Salut, la o motocicleta atat de noua, nu prea ai la ce sa te uit la motor, din exterior cel putin. La culoare, s-ar putea sa fi fost cazuta si revopsita, nu e atat de grav. Daca blocul motor e intact (nu e sfrijelit), si daca nu e stramb cadrul, restul nu e atat de important. Sa fi totusi foarte atent la cadru. Sa nu fie fisurat (la fel si blocul motor!) sau stramb. La fel si furca si bascula. Daca sunt strambe, astea se pot simti cand mergi un pic pe ea. Sa nu scoata fum dubios, sa nu curga ulei din ea pe nicaieri (motor, cutie, furca, etc). Sa ii gasesti usor neutrul, sa intre usor in viteza si sa nu dea rateuri... Ar mai fi multe de spus, astea fiind principalele chestii. Totusi, cel mai bun sfat pe care il pot da e sa mergi cu un prieten motorist (cel putin un an experienta!) sau si mai bine (perfect chiar) sa mergi cu un mecanic. Numai bine!
×
×
  • Creează O Nouă...