Mergi la conţinut

Joan Barreda domină a doua zi a Raliului Dakar. Mani Gyenes avansează în clasament


Motobikes

Recommended Posts

Joan Barreda (Monster Energy Honda) a dominat autoritar cea de-a doua etapă a Raliului Dakar, Pisco-Pisco, disputată aproape integral pe dune, hors-piste. Spaniolul și-a deschis astfel calea către prima poziție în clasamentul general.

DS82o-YW4AA9x22.jpg

Etapa a doua, care i-a dus pe concurenți de la Pisco pe un traseu complex, pe dune, cu 90% din rută fiind hors-piste, adică în afara oricărui drum. Etapa a doua a constat în dune enorme și provocări serioase la capitolul navigație, atenuate oarecum de faptul că, în mod atipic, mașinile au luat startul primele, trasând ceva urme în nisip. Dar, cum avea să declare Sam Sunderland, de multe ori aceste urme mai degrabă îi încurcau pe primii rideri care ajungeau la ele, în loc să îi ajute. De altfel, britanicul de la KTM, care a deschis traseul pentru categoria moto, a pierdut șase minute față de lider, clasându-se al șaptelea la finalul zilei.

Dacă, la începutul etapei, Adrien Van Beveren se arăta ca potențial câștigător (deloc surprinzător, având în vedere experiența pe nisip a francezului, supranumit în țara sa „Le Petit Prince du Sable” – Micul Prinț al Nisipului), în a doua jumătate a specialei Joan Barreda a arătat din nou că, atunci când vine vorba de viteză pură pe traseu, el este unul dintre cei mai rapizi piloți care au existat vreodată. Catalanul de la Honda a impus un ritm pe care nu l-a putut susține nimeni altcineva, deși inițial declarase că va începe să tragă tare doar de la ziua a patra sau a cincea încolo.

Desigur, nu viteza îi lipsea lui Barreda, ci constanța de-a lungul raliului. Spaniolul a pierdut șansa la victorie de mai multe ori forțând prea tare și stricând motocicleta, fie în urma unei căzături, fie din pură suprasolicitare. Cu victoria de ieri, catalanul a ajuns la un număr impresionant de victorii de etapă – 20. Doar multipli câștigători ai raliului au acumulat mai multe victorii de etapă decât el la categoria moto – Peterhansel (33), Arcarons (27), Despres (33), Coma (25) și Auriol (24).

În aceste condiții, tânărul Van Beveren se arată un potențial câștigător încă de pe-acum. Francezul nu a forțat în niciuna dintre primele zile, dar a reușit să termine al doilea în fiecare zi, păstrând aceeași poziție și în clasamentul general, la doar 2 minute și jumătate de Barreda.

Cel mai bine clasat pilot KTM în a doua zi a fost Matthias Walkner. Austriacul a pierdut totuși destul de mult, 4 minute și 24 de secunde față de Barreda și un minut și jumătate față de Van Beveren. Michael Metge și Kevin Benavides, pe locurile 4 și 5, completează o imagine de ansamblu foarte bună pentru echipa de uzină Honda, în timp ce chilianul Pablo Quintanilla (Husqvarna) a terminat al șaselea, în fața lui Sam Sunderland. Toby Price a terminat abia al zecelea, la peste șase minute și jumătate de lider.

DS8L_hWW0AAiGd8.jpg

În aceste condiții, Barreda devine lider în clasamentul general, cu un avantaj de două minute și jumătate față de Van Beveren și de 4 minute și 50 de secunde față de al treilea clasat, Matthias Walkner. Sunderland cade până pe locul 4, urmat de Quintanilla și de Xavier de Soultrait.

Al nostru Mani Gyenes a avut o zi destul de bună, terminând speciala cu al 37-lea timp, ceea ce l-a propulsat până pe locul 35 la general, un progres de 13 locuri față de prima zi.

Țineți aproape și urmăriți-ne și pe Facebook pentru știri și articole despre Raliul Dakar, powered by Motul.

Sursa

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...