Mergi la conţinut

#motoȘtiri: 214 piloți din 30 de țări vin în România la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori luna viitoare pe circuitul TCS Racing Park


Recommended Posts

Cei mai buni tineri piloți din 30 de țări vor concura, în perioada 7 – 9 iulie, pe circuitul TCS Racing Park la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori. Peste 200 de piloți se vor lupta pentru titlurile mondiale la clasele 65cmc, 85cmc și 125cmc, iar biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.
România va găzdui, în perioada 7 – 9 iulie, Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori, iar la start vor fi 214 piloți din 30 de țări care se vor lupta pentru titlurile mondiale la clasele 65cmc, 85cmc și 125 cmc. Competiția se va desfășura pe TCS Racing Park, aflat la 25 de kilometri de București, circuit care a fost complet modificat pentru cel mai important eveniment de motocross organizat în România.
“Am vrut să trecem la următorul nivel de organizare așa că am decis să modificăm complet circuitul. Pentru asta am colaborat cu neozeelandezul Greg Atkins, un specialist recunoscut la nivel mondial și care a conceput unele dintre cele mai spectaculoase trasee de motocross din lume. Circuitul respectă acum toate cerințele necesare organizării unui Campionat Mondial impuse de Federația Internațională de Motociclism (FIM) și Infront Moto Racing, promotorul competiție, iar din punct de vedere sportiv este un traseu tehnic, care va solicita cu siguranță toți piloții”, a spus Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubului Top Cross TCS.
La Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori vor participa sportivi cu vârste între 10 și 17 ani, iar la start vor fi și cei mai buni piloți din Statele Unite, echipa care a câștigat titlul mondial la ediția trecută din Finlanda. În plus, între 7 și 9 iulie vor concura pe TCS Racing Park și piloți din Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Ecuador, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iran, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Moldova, Slovenia, Slovacia, Spania, Thailanda, Țările de Jos, Ucraina, Uganda, Ungaria și România.
“Sunt foarte bucuros că vom avea în România un număr atât de mare de participanți. La ediția de anul trecut din Finlanda au fost 180 de sportivi din 26 de țări, iar acum avem peste 200 de piloți din 30 de țări. Pe lista de start sunt piloți din țări cu tradiție în motocrossul mondial așa că sunt sigur că lupta pentru titlurile mondiale va fi una extrem de disputată la fiecare clasă. Este un eveniment cu o amploare uriașă și care va fi transmis în peste 160 de țări, iar România va beneficia de o promovare pe măsură”, a spus și Ciprian Popescu, organizator și reprezentantul clubului Dual Racing Team.
La clasa 65cmc sunt înscriși 63 de piloți, la clasa 85cmc vor participa 77 de sportivi, iar la clasa 125cmc vor lua startul 74 de sportivi. Organizarea Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori pe TCS Racing Park, acordată de Federația Internațională de Motociclism (FIM) și Infront Moto Racing, promotorul competiției, este o oprtunitate importantă și pentru tinerii piloți din România care vor avea ocazia să se lupte pe teren propriu cu cei mai buni piloți din lume.

MX_Junior_1-1-scaled.jpg?resize=640%2C42

“Este o oportunitate extraordinară pentru mine să particip la un Campionat Mondial chiar pe circuitul pe care-l cunosc cel mai bine și abia aștept să iau startul la această competiție. Cu siguranță va fi o cursă foarte dificilă și pentru asta mă antrenez intens încă de la începutul acestui sezon. Mă aștept să fie o atmosferă foarte tare la cursă, iar obiectivul meu este să termin în puncte”, a spus Sami Dumitru, 12 ani, pilot care va concura la clasa 85cmc.

Trei zile de spectacol total

România va fi, timp de trei zile, capitala mondială a motocrossului, și asta înseamnă un spectacol total. Vineri, 7 iulie, începând cu ora 19:0 este programat startul festiv la Promenada Mall, pe terasa Manufaktura Café, cu intrarea din strada Barbu Văcărescu, unde vor fi prezentate delegațiile din cele 30 de țări, iar sâmbătă și duminica întreaga acțiune se va desfășura  pe circuitul de motocross TCS Racing Park.

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro

poster-mx-junior-scaled.jpg?resize=640%2Accesul publicului la acest eveniment se va face în baza unui abonament, valabil pentru zilele de 8 și 9 iulie, care poate fi cumpărat de pe platforma iabilet.ro sau, în zilele de desfășurare a curselor direct în zonele special amenajate la TCS Racing Park. Prețul abonamentului pentru două zile pline de acțiune este de 85 de lei.

Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori programat în perioada 7 – 9 iulie, pe circuitul TCS Racing Park, este un eveniment care se desfășoară sub egida Federației Române de Motociclism și este susținut de Ministerul Tineretului și Sportului. Sponsorii evenimentului sunt Alro Slatina, Trivas, ATH Moto, Husqvarna, Best Tools, Paste Băneasa, OMV România, Vitamin Aqua, Promenada Mall și Asociația pentru Tineret și Evoluție.

Parteneri media: Euromedia, Rock FM, Phoenix, Pro TV, Universal Solution, Look Outdoor, Strategic United Media.

Continue Reading

Articol preluat de pe motoroute.ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...