Mergi la conţinut

JAWA sau MZ?


B90ETK

Recommended Posts

Salut

Banuiesc ca modelele puse in discutie sunt Jawa 350 TS si MZ ETZ 250/251.

Aici ai de ales intre cai mai multi si acceleratie mai buna(Jawa) /fiabilitate mai mare si frana fata pe disc,5 viteze (ETZ).LA MZ surubaresti mai putin ca la jawa, se deregleaza mai greu si un motor odata facut bine te tine mai mult fara sa umbli in el. Pe de alta parte daca ai peste 1,80m si mai vrei sa si pleci la drum lung cu pasager si bagaje, Mz-ul e cam mic ca dimensiuni...Eu de exemplu nu ma avut optiunea asta pt ca pe etz stateam cu genunchii la gura :lol:

La faza cu cutia pot sa-ti zic ca pana acum am vazut mai multe cutii de jawa belite din diverse motive(furci, rulmenti),dar inca nici una de ETZ. B)

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acum vreo 25-30 de ani, jawa era privita ca o motocicleta periculoasa :D

Cam ca japonezele de 600+ de azi.

Asta printre adevaratii motociclisti de atunci care plecau la mare cu toata familia pe cate un ij cu atas.

Din pacate trebuie sa le mestersti cam des si rar mai gasesti cate un exemplar bine intretinut.

Asa ca MZ.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

nu inteleg pt ce se mai discuta chestii d egenu Jawa sau etz???e banal si normal ca Etz nici nu se compara cu o bomba de Jawa plus ca cine s-ar risca sa merga pana in Ungaria cu o Jawa?? dar cu un Etz cine n-ar merge? hiihii...jezzzz :)))

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...
  • 3 weeks later...

Desi vad ca intrebarea e din 2004 nu pa pot abtine sa nu critic pisatul de ETZ care ii bagat sub radical de JAWA. Am avut ETZ 250 si Jawa 350. Pana in ziua de azi imi amintesc cu nostalgie de Jawa si nici daca mi l-ar da pe gratis nu mi-ar mai trebui nenorocit de ETZ care sa imi manance 7 litri /100km. Singurul lucru bun la ETZ a fost ca la drum lung nu ma durea asa rau spatele si ca atunci camd l-am vandut am castigat foarte bine pe el

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De mai bine de 5 ani am fost posesorul unei motociclete jawa ts350 din 1990.

Numai cuvinte de lauda despre acest motor. M-am crucit odata cand am fost la un meserias pentru o verificare asa din curiozitate la aprindere, asta dupa ce am circulat 1 an si ceva fara nici macar un reglaj. Era intr-adevar putin cam mare avansul la unul de 5 la altu de 6....dar pornea usor mergea bine se dereglase deoarece avea putin uzat filetul la suruburile de pe platou .Odata rezolvata problema cu niste piulite pe dos si apoi sudat si polizat n-a mai avut scapare.

Am mers cu aproape 155kg pe ea si cu 120 km/h la drum intins.Dealurile cele mai abrupte si tot asa in 2 necesita treapta a doua.

De cutie ce pot sa spun e buna...doar furcile sunt putin cam slabe ..conditia ca sa te tina mult e sa nu fortezi pedala la bagatul in viteza

Foarte fain la jawa e si ambreiajul la picior.Sunt multe parti bune si putine parti rele la ele.Doar cei care nu au condus vreodata o jawa pusa la punct pot spune ca nu e bun motorul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
omule

topicul e din 2004

Daca administratorul forumului nu e in stare sa il scoata noi tot discutam si ne obosim sa citim pe el.. asa ca da-i inainte: eu care am avut si ETZ si Jawa sustin mare si tare Jawa, iar voi care ati avut numa ETZ o tineti inainte cu ETZ-ul B)

Atat Jawa mea cat si ETZ-ul au fost motoare ingrijite si bine puse la punct dar desi jawa a fost cu aproape 10 ani mai veche cam tot de atatea ori o consider mai buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna,vreau sa imi cumpar o jawa 350 ts sau un mz 250 in viitorul ft apropiat.Vreau sa va intreb urmatorul lucru,care e viteza maxima al mz`ului ?Am condus mult 3 jawe,de 175,250 dar cel mai mult 350 TS,dar MZ niciodata si cam aici mie nelamurirea adik e mare diferenta de putere intre o jawa de 350 fata de un mz 250 etz ?.Ms anticipat :D

In discutie ar fi bine sa intre si Ij Jupiter 5.Deci pana la urma Jawa 350 vs Jupiter 5 vs Mz 250 .As avea nevoie de pareri atat in privinta fiabilitatii,a pieselor de schimb si nu in ultimul rand al performantelor :wub:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...