Mergi la conţinut
  • 0

Cum Ati Reusit Sa Luati Prima Mobra?


Raducanul

Întrebare

8 răspunsuri la această întrebare

Recommended Posts

  • 0

Salut!

Cer cateva informatii cum ati reusit sa achizitionati prima voastra mobra? Prin munca multa punand ban pe ban sau imprumut la banca??(daca da unde si cum)....Am deoparte 1000E si parca nu mai am rabdare pana nu-mi iau mobra.Multumesc!...Optez pt Honda 600F

Pai daca mamica si taticu nu au bani sa iti dea de mobra, singura solutie e sa strangi bani. Imprumutul la banca e o idee destul de proasta mai ales pe vremea asta,daca ai resuit sa strangi 1000 mai ai rabdare putin si o sa vina si restu. Eu personal m-am dat de 5 ori peste cap sa fac rost de bani, dar nu o sa intru in detalii. Multa bafta si multa rabdare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Eu am asteptat sa creasca din copacul din curte. Acum 3 ani am plantat o moneda de 50 de bani si mi-au zis ca o sa faca bani cand am nevoie.

Acum lasand gluma la o parte, prima motocicleta o cumperi clar cu munca multa. Daca esti vre-o basi*a de copil si iti dau parintii bani de 954/1000rr, mori intr-o saptamana. Daca intr-adevar faci asta din "Pasiune", atunci muncesti ca un sclav pe plantati, strangi din dinti si rabzi pana ai adunat aia 3000E sau cat iti trebe. Abia atunci o sa apreciezi bucuri pe care ti-o ofera motocicleta. Imprumutul la banca este o solutie foarte proasta, o sa platesti pentru motor si dupa ce nu o sa il mai ai. Plus ca pentru imprumut iti trebuie un loc de munca stabil, poate si o garantie, asta insemnand tot munca. Leasingul este o aberatie, ajungi la final sa platesti 8000E pentru o motocicleta care nou nouta face 3500E.

Eu personal am lucrat un an si ceva, noapte de noapte de la 12 pana pe la 6, ca ziua sa pot merge si la facultate. Munca de creatie, dar te termina munca de noapte. Apoi am cam redus iesirile la bericica, cumparaturile de chestii inutile...si unele utile pe langa, etc. Munca si economii.

Daca vrei intr-adevar sa apreciezi fierul de sub tine, munceste tata. E singura varianta buna sa iti iei motocicleta, fara sa dai in cap cuiva pt bani. N-ai chef de munca? RATB!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Va multumesc baietii pentru incurajari. E adevarat tot ce spuneti despre banci(majoritatea m-au indrumat sa nu o fac)...Loc stabil si bun(Agent de vanzari)...Cum am putut sa strang 1000E in 3luni fara sa mai arunc in stanga si dreapta(pana si prietena intelege) pot astepta pana in toamna-iarna cand se vor mai ieftini. Optez pentru o Honda 600F ca incepator cu capul pe umeri si stiu ce poate mobra tinand cont ca e multa munca si nu sunt banii, iar sprijinul parintilor nu il am pentru ca nu acepta asa ceva(din cauza la ce vad la Tv cu accidente)... Permisul l-am luat pe ascuns...cand l-au vazut nu au avut ce sa-mi mai spuna..in fine daca eu sunt ambitios si pasiunea mea pentru motociclism e mare nu ma poate opri nimic. Un Paste Fericit tuturor si mai astept sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Eu am facut carnetul cat. A in 2000 si mi-am cumparat motocicleta in 2009. Pasiunea pentru 2 roti am avut-o intotdeauna, dar au fost altele mai importante (familia, casa, alte imprumuturi, etc).

Nu a fost usor, dar pana la urma am reusit. Am dat un avans si restul platesc in rate lunare (dar aici in Italia dobanzile sunt mai mici ...). Rabdare si munca multa, bafta cu motorul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Ms mult Mario. Adevarul e ca inca nu ma grabesc am doar 22ani, dar sunt unele momente in care te face sa nu mai ai rabdare.Voi munci pana in iarna mult si voi pune deoparte..pte am noroc sa iau in perioada iernii daca nu pana incepe noul sezon...Plus ca voi mai avea nevoie de timp sa ma acomodez cu ea si invatand comenzile...Nu voi avea timp mereu sa ma bucur de ea doar in weekend, dar e bine si atunci. Plus ca voi reduce in totalitate costurile benzinei la masina(10% in oras).

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

nu te pacali singur

costurile nu le prea reduci

un 600 4 in linie cum inteleg ca vreo consuma peste 7-8 l in oras

reviziile iar te vor costa dublu decat l;a masina si le faci mai des

daca vrei economie iei ceva de 125 in 4 timpi,in oras mananca vreo 3 litri

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Cum îți spun băieții pe aici, și cum nu prea ai vrea să auzi... trebuie răbdare, strângere din dinți și sacrificiu, dar dacă ai făcut școala și ai reușit să pui 1000 de euroi, mai aduni tu pe lângă ei!

Se vede că te roade să ți-l iei.... dar trebuie răbdare. Continuă ce faci, și o să-l ai. Până atunci, citește de p-acilea, scoate la imprimantă și citește din nou, studiază și învață cât poți ca să fi pregătit pt ziua cea mare! Eu am învățat ceva de pe youtube acum două săptămâni, și mi-a îmbunătățit felul în care merg (acum cu scooterul că motoru mi-e pe butuci, își vrea jambele servisate). Află ce poți despre viraje, punctul de fizare... sunt multe și eu nu am creierul limpede acum... așa că succes! :thumbsup:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la întrebare...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...