Mergi la conţinut

Luati-Va Adio De La Muntii Fagaras


ChaosBorn

Recommended Posts

m-ai catalogat ca fiind un "postac" ( nu stiu ce e ala ) dar, din definitia ta nu pare a fi un compliment

*** postacii sunt fiintze sarmane, antrenate sumar si platite sa sustina pe mediile on-line opinia ce le este ceruta (in general, sunt folositi in cazul dezbaterilor politice, sociale sau de mediu si cel mai des in preajma alegerilor). uneori sunt mai istetzi, alteori mai din topor, fiecare postac cu firea lui. e bine de stiut insa ca ei nu emit liber opinii, ci doar croseteaza sustinand ideea pentru care-s platiti.

nu este un compliment dar nici o insulta. acum, ca ai recitit definitia, esti sau nu un postac?

*** ah.... uitasem... pana la urma, legatura ta cu lumea moto care ar fi? :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uau, nu pot sa cred. Am o motocicleta, sunt pasionat de ele. Am vazut reclama pe facebook si mi-am facut cont si aici. Defapt aveam si aici, unu vechi, am si pe motociclism etc. Nu inteleg care-i faza. Am sters tot, sa nu cumva sa credeti ca eu sunt vrun investitor.

aa, si cand am intrat pe site am dat de topicul acesta : "Luati-va adio de la muntii Fagaras" iar eu nu vreau sa-mi iau adio.

Mi-ai adus aminte de un prieten din copilarie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma gandeam ca avem metale pretioase dar care pot fi obtinute numai prin procedee care implica un puternic impact asupra mediului. Daca in multe alte domenii, au aparut tehnologii revolutionare care la randul lor au devenit istorie luandu-le locul alte noi tehnologii , in domeniul extractiei , au ramas actuale metodele traditionale, metode cunoscute de zeci sau sute de ani. Ma intreb cum oare intr-un domeniu in care este vorba de punerea in valoare a bogatiilor , stiinta, tehnologia, ne arata ca nu reuseste sa tina pasul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eliadar, am vazut ca ziceai de muntii nostri care poarta aur. De ce, cu ani in urma, statul roman a decis ca BNR nu mai are nevoie de aur? Prin asta a condus spre faliment si inchidere toate minele de aur (care nu puteau vinde altcuiva), lasand fara munca o intreaga zona (daca nu crezi, hai la Brad sa vezi). Acum ca toate minele de stat sunt inchise, Traian, intaiul cu acest nume, descopera ca avem nevoie de aur ca de aer si ca singura metoda de a-l exploata e sa-l cedam unor privati din afara tarii. Ba mai mult, nu putem extrage aur cum s-a facut pana acum in zona Brad, trebuie neaparat sa radem 3 munti pe care sa ii maruntim si sa ii "muiem" in cianuri ca sa extragem ce o fi pe acolo, lasand Sahara in urma.

RMGC promite bunastare, lapte si miere pentru Rosia Montana, un rai natural ramas peste 30 de ani in locul desertului, dar sunt convins ca nu vor respecta nimic si nici macar amendati nu vor fi pentru asta, pentru ca sunt in cardasie cu cine trebuie. Din miile de locuri de munca promise(aproape 4000), se pare ca reale si disponibile romanilor ar fi doar 800, statul roman primeste redevente de 4% (si vom cersi tot din poarta in poarta, ca pana acum). Uite ce e in spatele reclamelor lacrimogene RMGC:

Ca sa revenim la zonele protejate din Fagaras: cica nici nu au fost pesti acolo, dar ca vor repopula "investitorii". Ce incredere sa dai unora care depun spre aprobare documentatii conforme din punct de vedere ecologic, dar care in fapt fac tot ce le este de fapt interzis prin lege? Ce anume vor sa repopuleze dbr.adrienii, cand toata apa trece prin tuburi de beton si albia ramane seaca?

Daca tot vorbim de zone protejate: oare de ce primul ecologist al tarii, Traian, a insistat atat de mult sa faca drum intre Campu lui Neag si Herculane, trecand prin 2 zone protejate (Rezervatia Retezat si Domogled-Cerna)? Probabil pentru ca austriecii de la Cascade Empire, care au pus mana pe tot ce e padure in zona cu pricina sa nu piarda bani facandu-si drumuri de acces pentru exploatari. Mi se pare mai mult decat o intamplare si ca in o alta zona posedata de Cascade Empire, Obarsia Lotrului, tocmai s-a asfaltat "Drumul Regelui", cunoscut de noi ca Transalpina. S-a depus un efort surprinzator ca in doar 2 ani sa se faca aproape o autostrada in creierii muntilor, in conditiile in care drumul E79 intre Petrosani si Targu Jiu este in permanent santier incepand din 2001. In intreg mandatul Boc s-au facut vreo 40 km de "autostrazi", majoritatea centuri ale unor localitati mari, dar la peste 2000 m s-au gasit bani pentru peste 100 km de drum care va sta, ca si Transfagarasanul, inchis pentru minim 6 luni intr-un an.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

..............pentru infiintarea, dar si pentru statutul de membru activ in cadrul unei astfel de organizatii

M-am razgandit :tv_horror: ! Nu mai vreau organizatie, vreau partid! Zoltan presedinte, Viesparu prim ministru (imi pare mie genul executiv :box: ) Hai baieti, 40000 de semnaturi se strang cat ai zice "peste".... pe teava! Natia asta de abia asteapta.......

Lista cabinetului de ministri e deschisa...., propuneti..... :eat:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lista cabinetului de ministri e deschisa...., propuneti..... :eat:

:drunk: dbr.adrian - Sef Serviciu Propaganda la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile ? :thumbup:

n-am nimic impotriva ca toti pestii respectivi sa moara, sa dispara sau orice altceva atata timp cand din cauza aceasta vor trai oameni, n-am nimic impotriva ca toti pomii de langa o sosea de 15 km in drum drept sa se taie daca un pusti inconstient a calcat pedala de acceleratie prea mult si-a murit, n-am nimic impotriva cu exploatarea de la Rosia Montana

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

He,he .. candva existau si zacaminte care nu necesitau metoda cianurarii... " In muntii Apuseni, minereul se gaseste in stare pura, neamestecat cu alte corpuri. Luat astfel, minereul trebuie sa fie doar spalat pentru ca sa fie cules pretiosul metal. Cel mai mare bulgar de aur asezat a fost gasit la Brad, cantarind 85 kg. Aur se mai gaseste in muntii Apuseni, la confluenta raurilor, in forma de pulbere, si in forma de graunte. In rauri aurul era cautat de tiganii zlatari care se numeau astfel de la slavonescul " zlato" (aur). Frumoasa biserica Zlatari din Bucuresti, este ridicata pe locul unde veneau tiganii aurari sa-si vanda marfa" ...scris in 1938.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu nu intru in polemica.

nu discut despre traian 1-ul sau boc al 10-lea.

eu am zis doar ca exista un tragic al unei situatii amplificat aiurea.

credeti ca o sa reuseasca sa capteze TOATE izvoarele din Fagaras =))

ma faceti sa rad... pai nu sunt in stare sa faca niste autostrazi si voi va speriati ca nu o sa mai puteti sa vedeti izvoare in muntii Fagaras.

comicul este maxim.

iar cu rosia montana ati cazut in capcanele unui razboi care nu va apartine si din urma caruia nu castigati nimic.

ce treaba aveti voi cu rosia montana si aurul BNR?

nici una. aveti terenuri la Rosia Montana si nu vor sa va dea banii?

aveti actiuni la BNR si nu va place conducerea?

atunci discutam...

nici macar nu vreau sa discut beneficii/daune ale unor tehnologii de exploatare blah blah...

am un prieten austriac al carui parinti sunt proprietari de hotel in Viena.

tanarul scarbit de orasul Viena, pe care il considera invechit, retrograd, naspa, a plecat in america.

dupa ce a lucrat ca chelner vreo 2 ani in new york si-a dat seama ca este un bou si s-a intors de unde a plecat.

ati inteles?

singura deosebire dintre noi si albania la niv anilor 90 este ca ei aveau buncare prin munti care stricau frumusetea naturala.

ati inteles?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eliadar, eu nu sunt in o lupta care nu e a mea.Tu poate esti, eu sigur nu.

Traiesc in zona miniera pe cale de a fi exterminata. Unde acum (inca) mai lucreaza vreo 5-6000 de oameni, pe vremuri munceau 45000. Unde erau 17 mine, acum sunt 7 si vor ramane 3. Si aici o sa se vrea centrale pe paraie, si aici se vrea drum prin rezervatia naturala, si aici se vor stalpi eolieni pe toate culmile. Tot ce ne-a mai ramas e frumusetea zonei si sansa, stravezie, ca poate va inflori turismul. Frumusetea zonei ne-o distrug "baietii destepti", iar turismul (poate) se va face dupa ce toate resursele vor fi pasate moka unor alti "baieti destepti". Oamenii din zona, care "vor doar sa munceasca" vor schimba doar stapanii, banii tot catre Bucuresti vor curge. Eventual catre Craiova, dupa cate vad ca se prefigureaza treburile.

Rosia Montana si Bradul sunt la o aruncatura de bat si vad in ce s-a intamplat si se intampla acolo viitorul sumbru a ce ma asteapta.Apropo de ecologizare, ca sa vezi ce o sa fie peste 30 de ani la Rosia Montana, te invit sa vii sa vezi haldele de steril de aici, cladirile abandonate ale unitatilor din minerit, carierele parasite, care toate figureaza oficial ca ecologizate. Daca o activitate de subteran lasa atatea cicatrici, e un exercitiu de imaginatie ce ramane dupa nivelarea a 3 munti si umplerea unor vai cu solutie de cianura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eliadar, eu nu sunt in o lupta care nu e a mea.Tu poate esti, eu sigur nu.

nu-ti fa griji... mama natura are grija de toate.

in cateva mii de ani dupa ce specia noastra va disparea numai cateva movile vor mai aminti de noi.

apropo de minerit, asta e... trebuie sa ne orientam catre alte surse de energie.

nu trebuie sa ma convingi ca sistemul este prost si ca am sarit din lac in put (socialism/capitalism)

stiu in mod clar acest lucru.

asa cum stiu ca este inutil sa te lasi intoxicat de promotori sau contestatari Rosia Montana.

daca se vrea exploatata zona, se va exploata.

marea chinei de sud este deja cea mai poluata mare din lume si crezi ca asta va frana cumva industrializarea continua a r.p. chineze?

daca in noua zeelanda au exploatat cu cianuri si acolo se stie ca s-a filmat Lord of the Rings, vrei sa zici ca nu o sa exploateze in romania? glumesti...

p.s. am facut geofizica si am vizitat locuri cataclismice ramase in urma mineritului. chiar si in dobrogea am dat de o zona in care pamantul inca se mai surpa (galeriile au fost prea aproape de suprafata)... priveliste dezolanta intradevar...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu doar ca sunt fotografii de exceptie, dar apreciez mult sinceritatea si admiratia ta pentru aceste locuri frumoase si pentru natura.

mult respect!

Te asigur ca nu prea am nici un merit, pozele sunt facute de obicei de oamenii care sunt cu mine acolo, prea putine sunt facute de mine!

Cat despre natura....., exista cineva care sa se simta mai viu altfel decat acceptandu-i provocarile................mi-e mila de cei ce vor sa ingenucheze un munte, cred ca si muntelui ii este !?

Cu acelasi respect!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...