Mergi la conţinut

Motobikes.ro

  • postări
    1.605
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    90.729

Pregătește Yamaha o Ténéré 900?


Motobikes

155 vizualizări

Ténéré 900 ar părea un pas logic pentru Yamaha, ținând cont că din 2020, Super Ténéré XTZ 1200 a fost retrasă din producție.

yamaha-900-tenere-14-768x547-1.jpg

Succesul Ténéré 700 este atât de mare, încât Yamaha ar putea capitaliza pe baza acestuia, cu o sustenabilă creștere la clasa 900 cmc. Deși Super Ténéré a avut tot ce îi trebuia (transmisie finală pe cardan, electronică de top), cifrele de vânzări nu au reușit să o scoată în evidență pe o nișă dominată de BMW R 1200 GS. Apoi, KTM și Honda au reușit să atragă o serie de „aventurieri” cu ale lor 1290 Adventure și respectiv Africa Twin, însă cu totul altfel ar putea sta lucrurile la clasa motoarelor sub 1.000 cmc.

Francezii de la Motostation dau drept sigură lansarea Yamaha Ténéré 900 și asta până la sfărșitul acestui an! Motocicleta ar intra în luptă cu modele precum Triumph Tiger 900 dar și noile Ducati DesertX și MV Agusta Lucky Explorer 9.5. Vom vedea oare propulsorul CP3, cel de 890 cmc, prezent pe Tracer 9, MT-09 și XSR900, din nou la datorie? Foarte probabil, sau cel puțin un ceva derivat din acesta, deoarece nu știm dacă se justifică dezvoltarea unui motor cu totul nou.

yamaha-900-tenere-16.jpg

Totodată, francezii sunt atât de siguri de informațiile lor, încât propun, prin talentele unui anume Nicolas Petit, o randare foarte realistă a lui Ténéré 900. Aceasta se adresează în mod clar celor care își doresc și altceva în afară de o mașinărie pentru off-road, având roata față de 19 inch. Totuși, se păstrează jantele cu spițe, pentru o cât mai mare polivalență. Motocicleta ar urma să beneficieze de un pachet electronic fără compromisuri, ABS, traction control, riding modes șamd, iar estetica este una derivată din deja clasica Ténéré. Iar asta atrage atenția din start!

O rețetă a succesului? Șansele sunt mari! Trebuie doar să așteptăm să vedem dacă ceea ce în acest moment e doar o speculație se va adeveri și vom avea informații și pe canalele oficiale Yamaha. Să nu uităm că și veștile despre Yamaha Ténéré World Raid au început la nivel pur speculativ, dar apoi lucrurile au evoluat rapid.

(c) foto Nicolas Petit, viat Motostation

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...